Οι …φτωχομπινέδαι.. !

Δεν είναι απλά ένα παροδικό φαινόμενο , εκλεκτοί μου αναγνώστες ,  το ότι αρκούμεθα ως πολίτες στα ελάχιστα.  Θέλω δηλαδή να πω ότι  η ολιγάρκεια μας είναι μια  κατάσταση μόνιμη , η οποία απλά φαίνεται σήμερα , μεσούσης της υφέσεως , ακόμα περισσότερο , όσο η κάθε επόμενη κυβερνητική γκάφα ακολουθεί την κάθε προηγούμενη.

Με μια κουβέντα καλοί μου αναγνώστες είμαστε φαίνεται εκ γενετής φτωχομπινέδαι. Και όσοι μας κυβερνούν σήμερα , δηλαδή η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ μπορεί να μη το γνωρίζει , αφού οι άνθρωποι , ως αλλοδαποί , δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της φυλής εκτός ίσως από το fakellaki. Επίσης δεν γνωρίζουν και το ελληνικώτατο φάσκελο .Τουλάχιστον όχι ακόμη.. 😉

Αντίθετα οι στιλβωτές υποδημάτων που εκλέξαμε προ 16 μηνών για να προσφέρουν υπηρεσίες στη «πατρίδα» και στους αφεντάδες τους , ως πολύπειροι επαγγελματίες με χρόνια στη καθ’ ημάς  πιάτσα ( κουρμπέτι ) γνωρίζουν καλά και τα χούγια και τις πομπές αλλά και τις ανάγκες μας. Με αυτές  έπαιζαν και παίζουν διαχρονικά επί δεκαετίες οι εκάστοτε λούστροι που πέρασαν από το ίδρυμα Μαξίμου , το ιστορικό μας στιλβωτήριο.

Γνωρίζουν οι λούστροι πως όταν μας ρίχνουν ένα κομμάτι  μπομπότα ,  μια κολακεία , ένα επίδομα , μια συγγνώμη , μια «ομορφιά» ( πού είσαι μεγάλε ΛεΠα ..! )  τότε εμείς οι ιθαγενείς προστρέχουμε να τους χειροκροτήσουμε , να τους ψηφίσουμε εις τας επομένας εκλογάς και βέβαια να ξεχάσουμε όλα τα αμαρτήματα που βαραίνουν αυτή τη συχαμένη φάρα.

Αυτές τις μέρες βιώνουμε μια ανεπανάληπτη κωμωδία , όπου οι στιλβωτές υποδημάτων επιδεικνύουν σε μας τους ιθαγενείς μια ετερόκλητη αλλά πάντα φτηνιάρικη πραμάτεια. Μετά τον ορυμαγδό οργίλων αντιδράσεων για τη συνέντευξη της  Νέας μας Εθνικής Κυβέρνησης , μετά  το «νόμο» περί μη πώλησης της δημόσιας περιουσίας που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες , μετά  τη μεγαλειώδη τελετή για τη Δια Βίου Μάθηση , ήρθε  η σειρά των υποχωρήσεων : στις δικηγορικές εταιρείες , στην απελευθέρωση του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος , στη ρουκέτα ( που αυτοκαταστράφηκε) για τους ημιυπαίθριους.  Και το κερασάκι στη τούρτα η οργή του Ραγκούση και η συγγνώμη του δόλιου ( εξιλαστήριο θύμα σε αναμονή 🙂 ) του Ντόλιου. Τεχνουργήματα του επικοινωνιακού παιγνίου βγαίνουν το ένα μετά το άλλο από το σακκί με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια. ( Ακόμα και αυτή την έρμη τη συγγνώμη δυσκολεύονται να τη ψελλίσουν. 🙂 )

Με αυτά τα λίγα θα αρκεστούμε πάλι καλοί μου αναγνώστες και λοιποί συν- ιθαγενείς. Με τα ψίχουλα που σπεύδουν να μας ταΐσουν οι λούστροι  σε αγαστή συνεργασία  με τα ΜΜΕ.

Όσο θα εκλείπει η ελπίδα , όσο η οικονομία θα βυθίζεται , όσο η ανεργία θα αυξάνει , όσο οι τιμές θα ανεβαίνουν…

Όσο περισσότεροι από μας θα μπαίνουμε σε φτώχεια μαύρη και ανεπίστρεπτη , όσο θα απολαμβάνουμε στη ράχη μας τη καταστολή , όσο γύρω μας θα βλέπουμε και των άλλων ιθαγενών και μεταναστών τη δυστυχία …

 

…. τόσο πιό πολύτιμα θα μας είναι αυτά τα ψίχουλα. Τόσο περισσότερο θα είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμενα ελπίσουμε και να ψηφίσουμε . Τόσο περισσότερο θα είμαστε πρόθυμοι να ξεχάσουμε και να συγχωρήσουμε…!!

Γιατί ;;;;;

Μα το να ρωτάτε εξαίρετοι μου συν-κοπρίτες υποδηλώνει αφέλεια και ελαφρότητα. Χαρακτηριστικά ιστορικά εμπεδωμένα  και αποδεκτά. Αλλά ας δώσω την απάντηση :

Είμεθα φτωχομπινέδαι αλλά δεν θέλουμε ακόμα να το παραδεχθούμε. 🙂

 

 

 

 

This entry was posted in Δαρβινικά κατάλοιπα, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Εκλογικά τερτίπια, Ξεφτίλα ρεεεε. Bookmark the permalink.

7 Responses to Οι …φτωχομπινέδαι.. !

 1. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Όχι μόνο μπομπότα, Παπούλη, μας ρίχνουν και γύρο α’ διαλογής με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 2. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Είμεθα φτωχομπινέδαι αλλά δεν θέλουμε ακόμα να το παραδεχθούμε.

  Οχι μόνον Και κουτοπόνηροι , μικροαστοι , ρατσισται- »δε παν να πνιγουνε οι μεταναστες – προθυμοι να χαιρετισουμε την εξεγερση στην Αιγυπτο και Τυνησια αλλά οτνα κιαν ερθουν κατα δω οι εξεγερμένοι θα αρχισουν – οι ιδιοι ανθρωποι να λέμε – »ειμαστε με τους ..μεταναστες αλλά ..κατα της μετανστευσης » και δεν μας αφηνουνε στη μαυρη φτωχεια μας και τι την θελανε την απεργια πεινας και ακους εκει» Γενικά διαθετουμε ολα τα χαρλκατηριστικά του μισκροατικου (εθνοο λαικσιμου ) και οταν τους λές ρε παιδια ειναι δυνατον να Πιτσευετε οτι ειναι ειλικρινής Αντι μνημονιακός ο Ψωμια δαρος και ο Σαμαρα΄ς και ο Σπιθας (ο Θοδωράκης ο καραμανλης η τανκς κλπ ) αρχιζουε και σου Γαβγιζουν εν χορώ ..γιατι -ενδομυχως -ελπίζουν οτι κακό ονειρο ειν ολα αυτα και θα περασει και θα ξαναρθει η εποχή που και Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠ ΝΟΥ ΔΟΥΦΟΥ ΚΟΥ και του Τσουκατοτσοχατζοπουλοδαμαλοδαιλακηβουλγαρακαη Ρουσσοπουλα …

 3. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Ο μπουκαδόρος και ο κασαδόρος είναι ταχύς, υπεύθυνος, καλλιτέχνης, γενικά θεωρείται φίνος άνθρωπος.
  Ο κλεφτοτσαντάς θεωρείται βίαιος, άξεστος και γενικά τσογλάνι.
  Ο μπουγαδοκλέφτης θεωρείται φτωχομπινές. (τάδε έφη Ηλ. Πετρ. )
  Οι ανά την επικράτεια λοιπόν μικροκλέφτες-φτωχομπινέδες δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και πολλά. Καλύτερα ένα φορεμένο βρακί παρά ένα πιθανό χειρότερο αύριο. Πάντα όμως θαυμάζαμε τους πρίγκηπες μπουκαδόρους, και αν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ασυλία μας από μια έδρα δικαστάδων που θα είναι μιλημένοι ότι είμαστε δικοί τους άνθρωποι, θα αποτολμήσουμε την αναρίχησή μας σε παραπάνω σκαλί.
  Αν πεις για όσους είναι σκέτοι φτωχομπινέδες, χωρίς ν΄ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες των κλεφτών, τι να πω;
  Τους παραδίδουμε στη λαϊκή χλεύη. Είναι 100 χρόνια πίσω απ τα γελάδια.

  ΥΓ. Παποyλη, τράβα μπρος και μην ακούς κανένα. Ολοκλήρωσε το μαδαφάκα σου. Αν ο Ομέρ άκουγε αυτούς που του λέγανε να μην γράψει για τσι πομπές των Μυκηναίων, δεν θα είχαμε σήμερα την Υλιάδα. Χο.

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Ψυχραιμία Sisse

  ..ακόμα στην αρχή είμαι 😉

 5. Ο/Η nikiplos λέει:

  sissa ben dahir, respect! Για τον του Έλληνος ψυχοαναλυτικόν χάρτη

  Είμαι κάπου μέσα μου βέβαιος αγαπητέ παππούλη, πως ο ΚΑΚ-μπουχέσας μέγας στιλβωτής με την τέχνική των tonsil+γλωττίδος, είναι κάπου κρυμμένος, σε διαβάζει και γελάει … τελευταίος! 😉

 6. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ……….οπως ακριβως κρυφογελουσε ο θειος του ο Τριανταφυλλιδης

 7. Ο/Η nikiplos λέει:

  Νοσφέρατε, φταίει κι ο ίδιος ο Λαός γιατί ‘ναι μαραζιάρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s