Raise under depression…!

Τώρα που , με βάση τις νεες επίσημες ανακοινώσεις , η ύφεση το περασμένο χρόνο ήταν της τάξης του – 6.6% , ενώ δεν αναμένεται κάτι καλύτερο από – 3% και για φέτος ( οι εκτιμήσεις μου κάνουν λόγο για -4,5% ) και με την ανεργία να καλπάζει ….

…ήρθε η στιγμή , καλοί μου αναγνώστες  , να  χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητα , την ευελιξία και κάθε  άλλο προσόν που μας προίκισε η φύση. Γιατί οι ιθαγενείς και προπάντων οι ιθαγενίδες , που στο μέλλον θα υπηρετούν στα σπίτια των αφεντάδων , όταν αυτοί θα εγκατασταθούν στις νέες τους ιδιοκτησίες , θα δουν πολλές ευκαιρίες να ανοίγωνται μπροστά τους για να βελτιώσουν τη θέση και τα οικονομικά τους.

Παραθέτω εδώ μεταφρασμένο ένα ανέκδοτο που μπορεί με ενάργεια και χιούμορ να περιγράψει κάποιες από αυτές τις νέες ευκαιρίες :

Μία υπηρέτρια πηγαίνει στη Κυρία της για να ζητήσει αύξηση. Η κυρία τη δέχεται πίνωντας το κοκτέηλ της , καθισμένη στη σαίζ λόνγκ  δίπλα στη πισίνα:

Κυρία : Δεν έχεις δουλειές να κάνεις Μαρία ;;;

Μαρία : Ήρθα Kυρία για να σας ζητήσω αύξηση

Κυρία ( σαφώς ενοχλημένη ) : και τι σε κάνει να πιστεύεις Μαρία ότι δικαιούσαι αύξηση ;;; οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχουν πολλές κοπέλλες σαν εσένα.

Μαρία ( με άνεση ) : Μα Κυρία , εγώ σιδερώνω καλύτερα από εσάς…!

Κυρία ( με ύφος ) : Και ποιός το λέει αυτό Μαρία ;;;

Μαρία ( με χαμόγελο )  : Ο Κύριος , δηλαδή ο σύζυγός σας καλή μου Κυρία..

Κυρία ( με τουπέ ) : Αυτό είναι φυσικό Μαρία , αλλά υπάρχουν και άλλες που σιδερώνουν καλύτερα. Κάποιος άλλος πιό σημαντικός λόγος ;;;

Μαρία : Μαγειρεύω καλύτερα από εσάς Κυρία…

Κυρία ( αυστηρά ) : Και ποιός το λέει αυτό Μαρία ;;;

Μαρία : Ο Κύριος το λέει Κυρία…

Κυρία ( χαλαρά ) : Αυτό και αν είναι φυσικό Μαρία , εγώ ποτέ μου δεν ανακατεύομαι με τη κουζίνα. Αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι λόγος να σου δώσω αύξηση. Κάτι άλλο ;;

Μαρία ( με νάζι ) : Εγώ όμως Κυρία είμαι καλύτερη από εσάς στο κρεβάτι…!

Κυρία ( έτοιμη να εκραγεί ) : Και ποιός το λέει αυτό  Μαρία ;;; Πάλι ο Κύριος ;;;

Μαρία : Όχι Κυρία .. ο κηπουρός το λέει…!

Κυρία ( χαμηλόφωνα ) : Πόσα δηλαδή ζητάς ;;;

This entry was posted in commercials, Ανήθικες προτάσεις. Bookmark the permalink.

234 Responses to Raise under depression…!

 1. Ο/Η zeppos λέει:

  «Τώρα που , με βάση τις νεες επίσημες ανακοινώσεις , η ύφεση το περασμένο χρόνο ήταν της τάξης του – 6.6% , ενώ δεν αναμένεται κάτι καλύτερο από – 3% και για φέτος ( οι εκτιμήσεις μου κάνουν λόγο για -4,5% ) «

  Έτσι ε;
  Ήφαγεν και φούσκωσε;

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  όχι Ζέππο

  του γαργαλίσαν το πιπίνι με το φτερό 🙂

  ( δεν έμαθες αυτά που είπε ο προβόπουλος ;;; )

 3. Ο/Η zeppos λέει:

  Η ύφεση στο 6,6 το τελευταίο ΜΗΝΑ βούλιαξε papoylis..
  Και αυτό ήταν αρκετό να την «φουσκώσει» στο 4,5 [από 4,2 που ήταν στο μπατζετ]
  Αυτά «έμαθα»..
  Αν εσύ έχεις άλη εσωτερική πληροφόρηση, ή σου έστειλε ο προβ μια να την έχεις δεν το ξέρω..

 4. Ο/Η papoylis λέει:

  Και εγώ για ρυθμό μιλάω Ζέππο. Πρόκειται για στοιχεία τέλους Δεκεμβρίου αν δε κάνω λάθος. Στο σύνολο ναι είναι κάτι κάτω από το πέντε…

 5. Ο/Η papoylis λέει:

  …. αυτό σε χάλασε σήμερα ;; 🙂

 6. Ο/Η zeppos λέει:

  Δεν με χάλασε τίποτα..εμένα σήμερα. Ασχολείσαι με ζητήματα που φέρνουν γκρίνιες και αυτό δεν είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καλό!

  Αλλά να! Επί της ουσίας:
  Η φαγούρα που έχουν ορισμένοι (και εσύ) να φχαριστηθούν το φάλτσο της ΓΑΠκυβέρνησης, οδηγεί σε «βιαστικά» συμπεράσματα.
  Το οποία όμως οφείλω να πω οτι το στόλισες επιτέλους με μια εικόνα υψηλής αισθητικής που την «φχαριστήθηκα»..

  Μπαι δε γουεη… υπάρχει δημοσίευμα για αγγελίες καθαριστριών παρόμοιας «αισθητικής».. Μόλις ξεπεράσω την «ύφεση» θα δοκιμάσω!

  Από την Τσεχία με αγάπη: Κάνουν τις δουλειές του σπιτιού μόνον με τα εσώρουχα

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Μάλιστα Ζέππο μου.

  Όταν ( αν ) θα ξεπεράσουμε την ύφεση θα είμαστε σε προχωρημένο γήρας Ζέππο , οπότε μη ξεχάσεις τα υπογλώσσια 🙂

 8. Ο/Η Ενη λέει:

  Και η Εκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, (στοιχεία 8/2/2011), αξίζει να τη δει κανείς

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=98113157

 9. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπς
  να δεις που στο τέλος, δλδ κατά τον Αύγουστο, το έλλειμμα του 10 θα το φτάσουν πάνω από 10,3%. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το 9,4% που δηλώνουν τώρα είναι συμφωνημένο/μαγειρεμένο.
  Σκέψου λέει να γίνουν εκλογές τον Μάρτη ας πούμε , να βγει η ΝΔουλα και να αρχίσει και αυτή να φωνάζει για τα γκρικ στατιστικς- μπουαχαχαχα. Πάρτε στο κεφάλι και το τέταρτο μνημόνιο μετά χωρίς να μπορεί να βγάλει κανείς άχνα . Δύσκολη τέχνη να κυβερνάς τον λαό λέμεεε

 10. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Για κάποιο λόγο έχω την υποψία ότι αυτή τη φορά το θέμα των γκρηκ στατίστικς , μπορεί και να τεθεί προεκλογικά και όχι μετεκλογικά.
  Αυτό θα είναι και το στοίχημα για τους υποψηφίους …κεντρο(δεξιούς;;), αλλά και ένα στοίχημα για το Σαμαρά (αν θα κάνει τις αναγκαίες αλλαγές για να προβάλλει πειστικός)

 11. Ο/Η kapetanios λέει:

  για πε λίγα περισσότερα
  (τουτέστιν καντα λιανά και σπάστα)

 12. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Παρακαλώ σας, όσοι πιστεύουν πως η τρόικα μίλησε και η ΓΑΠοκυβέρνηση δεν ήξερε, να σηκώσουν το χέρι να δούμε μέχρι που φθάνει το ύψος της αφέλειας. Άκου φάλτσο της ΓΑΠοκυβέρνησης…

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Δε βλέπω όμως , καλοί μου σχολιαστές , να συζητάμε για το κορίτσι της φωτογραφίας :

  Αυτό και αν μοιάζει με τη Γαποκυβέρνηση που προσπαθεί με το φτερό να σηκώσει τη νεκρή μας οικονομία.. 🙂

  Καλημέρα σας….

 14. Ο/Η bernardina λέει:

  Τόσο καλλίπυγος, λοιπόν, η Γαποκυβέρνηση;
  Ε, αυτό δεν το φανταζόμουν!
  Αντίθετα, είχα αυτή την εικόνα στο νου:

  ( θα έρθει αργότερα λόγω λάθους στο δεσμό…. ( Παπούλης ) )

 15. Ο/Η kapetanios λέει:

  και νεκρούς ανασταίνει παπς και νεκρούς, οπότε δεν θα χάσουμε την ελπίδα μαςπήδαμαςπηδαμας

 16. Ο/Η papoylis λέει:

  Με δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς – ες ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια 😉

  ( κάτι παίζει με το λινκ Μπέρνυ ή εγώ δεν καταλαβαίνω την ατάκα 🙂 )

 17. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καπετάνιε καταλαβαίνεις ότι προβλέψεις δεν μπορώ να κάνω.
  Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μη δω τη συγκυρία και με αφορμή τα όλα «κόλπα» με την Τρόικα, τις συντεύξεις, Δ’ δόση κλπ.
  Τέθηκε λοιπόν ανοιχτά και περίπου δημόσια (μέσω διαρροών στα ΜΜΕ) , πριν τις ανακοινώσεις και τα ..ορέα, ότι υπάρχει γκρίνια στο θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων που δίδονται ως τεκμήρια για την ορθή πορεία του Μνημονίου.
  Πιο συγκεκριμένα, δεν τέθηκε θέμα για μη πραγματικά στοιχεία , αλλά για ελλειπή και τέθηκε το θέμα της καθυστέρησης υποβολής των στοιχείων της «Γενικής Κυβέρνησης» που αφορούν Φορείς κλπ.
  Γνωρίζουμε όλοι για το θέμα της εν λόγω τεκμηρίωσης έχουν προβλεφθεί στο Μνημόνιο μια σειρά από μέτρα , ώστε να είναι εφικτή η «οικονομική παρακολούθηση» της Γενικής (ΚΑΙ Κεντρικής) Κυβέρνησης, για πολλά από τα οποία είμαστε στην …πορεία εφαρμογής τους.
  Ας υποθέσουμε ότι …σπάει ο διάολος το ποδάρι του και …καθυστερούν.

  Αν υποψιαστώ ότι στην (σχεδόν ..απίθανη) περίπτωση που το θέμα της ροής χρημάτων , για γενικότερους και …διεθνείς λόγους παρουσιάσει εμπλοκή, αυτό θα εμφανισθεί στα καθ’ημάς ως «αφού δεν είστε Ok στο Α,Β, … τι θέλετε να κάνουμε» θα πέσω από τα σύννεφα 😉 .

  Με μια κουβέντα υπάρχει ένα κενό, σήμερα, στην «κεντροδεξιά» αντιπολίτευση, η κάλυψη του οποίου θα σήμαινε » η ..ανίκανη κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τους αναγκαίους για τη χρηματοδότηση όρους κλπ).
  Προς το παρόν φιλοδοξεί να το καλύψει η Ντόρα.
  Ο Σαμαράς είναι ακόμη εγκλωβισμένος στο «αντημνημονιακό» και , κατά τη γνώμη μου, δείχνει να έχει βαρίδια για να καλύψει καιτ τον «μεσαίο συντηρητικό χώρο».
  Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα έλεγα ότι ο ΓΑΠ με άμεσες εκλογές θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να τους οδηγήσει σε ..πανωλεθρίαμβο (όπως Δημοτικές).
  Όμως δεν είναι (διαφορετικά), άρα οψόμεθα 😉

  Παπούλη, σχετικά με το θέμα της κοπέλλας στην φωτογραφία.
  Υπάρχει πρόβλημα στο βλέμμα , ήτοι αν με κοίταζε θα το ξεχνούσα γρήγορα 😉
  Απορώ πώς δεν το επισημαίνεις σε μερικούς τελειομανείς, οι οποίοι φοβούμαι ότι είναι «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι» ή μάλλον είναι επιλεκτικά τελειομανείς… 🙂

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου Αναγνώστα

  Αλλά νομίζω μια τέτοια εκδοχή δεν θα αποτελούσε και έκπληξη πρώτου μεγέθους. Διαχρονικά κάθε επόμενη κυβέρνηση ( από το 89 και πέρα τουλάχιστον ) αποδύεται σε ένα αγώνα «τακτοποίησης» των οικονομικών στοιχείων , ενώ η αντιπολίτευση βάλλει κάθε προσπάθεια καταγγέλωντας αναξιοπιστία και μαγείρεμα.

  Η διαφορά τώρα είναι ότι οι γιωργάπηδες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ένα οικονομικό πρόγραμμα που τους επεβλήθη άνωθεν και έξωθεν. Και επειδή όπως φαίνεται το πρόγραμμα αυτό ΔΕΝ βγαίνει ίσως χρειαστεί αναβάπτιση στην εκλογική κολυμβήθρα. Ντορούδα , Φώτης , Καρατζαφύρερ περιμένουν την ευκαιρία για να καβαλλήσουν και αυτοί στο άρμα της εξουσίας ( Ο καρατζαφύρερ το είπε μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων που αφορούν άλλο εδώ πόστ , ότι σε δυό μήνες μπορεί να είναι στην εξουσία ).

  Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον θα έχει κάτι να προσφέρει ως λύση ο γιωργάπης στο πόπολο. Και αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από την ΕΓΚΑΙΡΗ και σχετικά ευνοϊκή κατάληξη των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη.

  Το αν υπάρχουν κρυμμένα ελλείμματα – χρέη στη Γενική Κυβέρνηση δεν θα παίξει παρά μόνο επικοινωνιακό ρόλο στη συνέχεια. Το θεωρώ πιθανό μέρος του παιγνίου , αλλά όχι αποφασιστικό παράγοντα. 🙂

  Για τα περί της φωτό , άλλο τι δεν έχω να προσθέσω 🙂

 19. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Ένα απλό βλέμμα συγκατάβασης (ηλκετρονικό) αρκεί, δεν χρειάζεται να προστεθεί ..τι . Άλλωστε όποιος έχει μάτια (χωρίς παρωπίδες) βλέπει και κάνει συγκρίσεις (*)

  Τώρα για το δευτερεύον 🙂 .
  Έχω παρατηρήσει ότι η θεώρηση «η ΝΔ είναι εκτός προς το παρόν» και κυρίως παίζει στο κεντρώο χώρο εν ου παικτοίς, έχει οδηγήσει
  το ΓΑΠ να ρισκάρει πολιτικά τρυκ του είδους «Δεν θέλετε Ιδιωτικοποιήσεις, οκ τις εξαιρώ», «εθνικά ανεξάρτητοι 1 εσείς ε;; – εγώ 10 , πάρτε και ένα ΝΣ που απαγορεύεται ρητά η εκποίηση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ δημόσια (ακίνητη) περιουσία».

  Έχω την εντύπωση, επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς και δεν γνωρίζουμε το «συνολικό» πρέπει να έχουμε υπόψιν, ότι αφενός το τρυκ ενίοτε γίνεται χούι, άρα η πιθανότητα για γκάφα είναι υπαρκτή , αφετέρου αν συμβει «κανα γενικό μπουμ» στην πορεία που ξέρουμε (δάνεια κλπ) θα υπάρξει αυτόματα και ανάγκη κάλυψης πολιτικού κενού και στα αριστερά, οπότε ο χ’ωρος της κεντροαριστεράς και αριστεράς θα επαναπροσδιορίσει τα εσωτερικά σύνορα και τις σχέσεις.

  (*) (συμπεριλαμβάνονται και αυτά της ..ψυχής, δι ημάς τους ..αισθηματίες) 🙂

 20. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  «Η διαφορά τώρα είναι ότι οι γιωργάπηδες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ένα οικονομικό πρόγραμμα που τους επεβλήθη άνωθεν και έξωθεν.» Δε νομιζω. Δε νομιζω.
  Ειναι νομιζω η καλυτερη δικαιολογια των Γαπηδων αυτη.
  Εξαλλου ο Σαχινιδης το ειχε πει με τον πιο κυνικο τροπο στη κρατικη τηλεοραση, «Εμεις το ΔΝΤ το σχεδιαζαμε και προεκλογικα»

 21. Ο/Η kapetanios λέει:

  Ζέππος αντί Γιώργου στο Κάιρο !
  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=251903

  ( 😎 )

 22. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  Θεωρείς δηλαδή ότι ο γιωργάπης και οι συν αυτώ θα έμπαινε στο κόπο να ασχοληθεί με τα σκατά , επειδή θέλει να «σώσει» τη πατρίδα και ότι όλα αυτά δεν αποτελούν συμπαιγνία ;;;
  Σίγουρα οι γιωργάπηδες δεν είναι άβουλοι και ανεύθυνοι , αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι είναι ενεργούμενα 😉

  Μακρυά από εμένα η λογική που λέει : δε φταίει ο γιωργάπης , τον υποχρεώνουν και τα κάνει. Ομοίως όμως μακρυά από μένα η λογική που λέει : ο γιωργάπης ασκεί μια εθνική και περήφανη πολιτική για τη σωτηρία της πατρίδας. Λούστρος είναι…

  Κοντολογις Χρήστο δεν διαφωνούμε παρά μόνο στα επουσιώδη 😉

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν

  είδες μεγαλεία ο Ζέππος ;;;

 24. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπς ετσι οπως το θετεις μπορει και να συμφωνησω. Μακρυα κι απο μενα οι εθνικες υπερηφανιες και πολιτικες. Ομως ο ΓΑΠ και η κυβερνηση του ασκουν μια πολιτικη που εχει ενσταλαγμενη την ιδεολογικη της χροια στο ΠΑΣΟΚ. Δε κανουν κατι παρα τη θεληση τους.

 25. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  χωρίς να δίνω και κανένα συγχωροχάρτι , θεωρώ ότι ως κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται ιδεολογικό υπόβαθρο πλέον. Μη συγχέουμε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί εκσυγχρονισμού , διαφάνειας , ανταγωνιστικότητας κτλ με ιδεολογίες. Τη τσέπη των αφεντάδων τους και τη τσέπη τη δικιά τους τρέχουν να εξασφαλίσουν. 😉

 26. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Βρε παπουλη ολες οι πολιτικες πραξεις βασιζονται σε καποια ιδεολογια.

 27. Ο/Η papoylis λέει:

  θα μου επιτρέψεις αγαπητέ να μη το βλέπω έτσι.
  Τη σήμερον ημέρα οι ιδεολογίες έχουν καταντήσει ουρά της καθημερινής πολιτικής πρακτικής και των μικροσυμφερόντων του κάθε λαμόγιου. 😉

 28. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπουλη σου επιτρεπω δεν ειναι εκει το θεμα. Εχω αλλη αναλυση για την πολιτικη ομως.

 29. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Μπορεί με τον Καζάκη, τους περί τον Πόντικα και το ρεύμα των αριστερών οικονομολόγων να έχω διαφωνήσει δημοσίως για την πολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης ή για τον χαρακτήρα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όμως, όσον αφορά την ουσία της πολιτικής που ασκείται μέσω του Μνημονίου και ποιούς αυτή εξυπηρετεί οι απόψεις μας ελάχιστα διαφέρουν. Παραθέτω, λοιπόν, ένα σημερινό κείμενο του Πόντικα που νομίζω αξίζει να διαβαστεί και να σχολιαστεί εδώ :
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/02/blog-post_311.html

 30. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ελπίζω να μου επιτρεψεις παπουλη να βαλω κι εγω ενα Λίνκ.
  Δεν ειναι τοσο ασχετο οσο φαινεται με την πρωτη ματια .. Επειδη ο Σταλινισμός και η ασπρομαυρη Λογική επιστρεφει …
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  Aυτά Κώστα μου τα έχουμε συζητήσει με το Καπετάνιο εδώ και πολλούς πολλούς μήνες. Δες και σχετικό σημερινό στο μπλογκ του…
  Όλα θα γίνωνται μέσω εταιρειών. Η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με τίτλο Βουλή ΕΠΕ δεν θα έχει λόγο στο αλισβερίσι . Αντίθετα η κοινοπραξία Γιωργάπης και συνεργάτες Real Estate devellopers θα διαθέτει τη διαχείριση του project. 🙂

 32. Ο/Η papoylis λέει:

  Ναί Νόσφη μου… είναι πολύ σχετικό με τεκταινόμενα αλλά σε άλλο ποστ… 😉

 33. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  σε ποιο; 😉

 34. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Προς επιρρωσιν των λεχθεντων του Παπουλη.
  Απο το νομο που ψηφισθηκε απο Πασοκ περσι. Μεσανυχτα.
  «(Αρθρο 1, Παρ. 4): «Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου».
  Και με αλλο νομο που ψηφισαν,
  «Ενεργώντας στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και τους νόμους αρμοδιοτήτων του ο Πρωθυπουργός με απόφασή του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σε θέματα κατεπείγοντος και μείζονος για το εθνικό συμφέρον σημασίας, δύναται, κατά παρέκκλιση (!) κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και τηρουμένων των γενικών αρχών του κοινοτικού δικαίου: (α) να αναθέσει απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την εκπόνηση μελετών ή την παροχή υπηρεσιών και να καθορίζει το αντικείμενο, το χρόνο παροχής της μελέτης ή της υπηρεσίας, (β) να συνιστά επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη μελέτη, αξιολόγηση και διατύπωση προτάσεων, να ορίζει τη διάρκεια λειτουργίας τους, το αντικείμενό τους και τα μέλη τους.
  2. Όλες οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους κατά τα ανωτέρω μελετητές, τις επιτροπές και τις ομάδες εργασίας κάθε πληροφορία και στοιχείο που τους ζητείται. Αν το θέμα χαρακτηρίζεται κρατικό απόρρητο ή εμπιστευτικό, η κατά τα ανωτέρω υποχρέωση εξαρτάται από την προηγούμενη γραπτή έγκριση του Πρωθυπουργού».
  Και αυτα που ελεγε η τελευταια επικαιροποιηση του μνημονιου στις 11/2 πριν τη συνεντευξη της τροϊκας και πριν φορεσει τα φυσεκλικια του ο Μπουλης-Πεταλωτης στις 2 τα ξημερωματα,
  11/2/2011

  Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων

  * Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-15.
  * Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσεων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-15 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.

  Χρηματοπιστωτικό σύστημα

  * Το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δισ. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας
  * Στα σχέδια των τραπεζών θα πρέπει να περιλαμβάνονται και δράσεις για τη μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους.

  Διαρθρωτικές αλλαγές

  * Ολοκλήρωση μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, παρακολούθηση εφαρμογής του νέου εργασιακού νόμου, θέσπιση διορθωτικών διατάξεων εφόσον κριθεί αναγκαίο (Ιούλιος 2011)
  Με τις υγειες σας

 35. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Αλλη μια σημαντική ειδηση .. (δεν ξερω που να το βαλω..)

  http://nosferatos.blogspot.com/2011/02/blog-post_9707.html

 36. Ο/Η papoylis λέει:

  Το δεύτερο λινκ έχει πράγματι θέση εδώ . Οπότε μην αναρωτιέσαι πού θα το βάλεις 😉

 37. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ο,κ Καλό θα ειναι να το παρουνε χαμπαρι ολοι οτι περαν Ημων υπάρχουν και οι Γης οι κολασμένοι.. Και κανουν ακομα απεργια Πεινας ..

 38. Ο/Η Ενη λέει:

  Σχόλιο Κώστα Κ. (17/2 7,18ΜΜ)

  Νομίζω οτι οποιος επικαλείται νομικά κείμενα, εάν δεν ειναι νομικός (που δεν ειναι απαραίτητο να ειναι), ας συμβουλευθεί καποιους με νομικές γνώσεις, για να αποφεύγονται παρερμηνείες.
  Και τι λενε τα νομικά κείμενα:

  «1. Με το άρθρο 4 του νόμου 3068/2002 (Α΄ 274), προβλέπεται ότι η ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου γίνεται με κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας του. Το δικαίωμα αυτό το έχει κάθε πολίτης, που έχει χρηματική απαίτηση εξοπλισμένη με εκτελεστό τίτλο, κατά του Δημοσίου. Η διάταξη αυτή υλοποιεί το άρθρ. 94 παρ. 4 του Συντάγματος και πηγάζει από την αρχή του κράτους δικαίου. Στο ίδιο άρθρο ορίζεται κατηγορηματικά ότι «αποκλείεται η κατάσχεση απαιτήσεων που πηγάζουν από έννομη σχέση δημοσίου δικαίου ή απαιτήσεων χρηματικού ή μη αντικειμένου, το οποίο έχει ταχθεί για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού.»

  2. Στο άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα ορίζονται τα πράγματα εκτός συναλλαγής. Πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα να εξυπηρετούν δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς ή θρησκευτικούς σκοπούς. Κοινόχρηστα πράγματα είναι οι δρόμοι, οι πλατείες, ο αιγιαλός, τα λιμάνια, οι μεγάλες λίμνες, οι ποταμοί κ.λπ. Τα κοινόχρηστα δεν αποτελούν «ιδιωτική» περιουσία, αλλά δημόσια περιουσία του Δημοσίου και δεν κατάσχονται. Όλες οι παραπάνω διατάξεις νόμων είναι αναγκαστικού δικαίου.

  3. Με το άρθρο 14 παρ. 5 της δανειακής σύμβασης,προβλέπεται η δυνατότητα στους δανειστές να επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεών τους σε περίπτωση μη αποπληρωμής του δανείου και με κατάσχεση σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου «στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

  – Τέτοιες προβλέψεις υπάρχουν σε όλες τις δανειακές συμβάσεις που κατά το παρελθόν συνομολόγησε το Δημόσιο.

  4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι απολύτως ΠΡΟΦΑΝΕΣ και δεν επιδέχεται πολιτικό, λογικό και νομικό αντίλογο ότι :

  – κατάσχεση σε βάρος απαιτήσεων που πηγάζουν από έννομη σχέση δημοσίου δικαίου (π.χ. φόροι),

  – κατάσχεση σε βάρος αντικειμένου, το οποίο έχει ταχθεί για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού (π.χ. εξοπλισμός Νοσοκομείων),

  – κατάσχεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου όπως τα κοινόχρηστα (αιγιαλός, παραλίες, δασικές εκτάσεις και δάση),

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ.»

 39. Ο/Η papoylis λέει:

  Με το ελληνικό δίκαιο μάλιστα κα Ένη μου 😉
  Με το αγγλικό όμως ;;;

 40. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αχ αυτο θα της ξεφυγε παπουλη! Κι εγραψε ενα κατεβατο να μιλησει για το ελληνικο δικαιο. Elementary dear Watson!

 41. Ο/Η Ενη λέει:

  Κάτι παρόμοιες «κορώνες» ειπε και ο Τσίπρας χθές στη βουλή.
  Δεν το «χωράει ο νους τους» οτι αυτή την κυβέρνηση τη στηρίζει η εκτός κομμάτων κοινωνία.
  Αυτοί που θέλουν να «αλλάξουν ολα», ολα τα τερτίπια ολων και φαίνεται οτι ειναι πλειοψηφία. 😆

 42. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  «Αυτοί που θέλουν να “αλλάξουν ολα”, ολα τα τερτίπια ολων και φαίνεται οτι ειναι πλειοψηφία» αυτη σας η φραση μου ειναι ακατανοητη.
  Ποιες ακριβως ηταν οι κορωνες του Τσιπρα?
  «Δεν το “χωράει ο νους τους” οτι αυτή την κυβέρνηση τη στηρίζει η εκτός κομμάτων κοινωνία.» Ναστε καλα καιρο ειχα να γελασω. Το αλλο με τον Τοτο το ξερετε?

 43. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  επειδή είσαι νέος σχολιαστής εδώ , δεν θα μου πειράζεις τη Κα Ένη 😉 🙂

 44. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Yes my master!

 45. Ο/Η bernardina λέει:

  Παπούλη,
  με κάτι τέτοια σχόλια σαν τα δυο -τρία τελευταία, και με το φατσόνι που κλείνει πονηρά το ματάκι στον αναγνώστη χάνεις το όποιο δίκιο έχεις απέναντι σ’ εκείνους που παρακολουθούν σιωπηλοί επειδή βαρέθηκαν, κουράστηκαν και σιχάθηκαν τις εκατέρωθεν κραυγές εκείνων που «έχουν πάρει εργολαβία»*
  την υπεράσπιση της «αλήθειας» και του «δίκιου» (όπως ασφαλώς την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι…)

  *η φράση λέγεται ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ και είναι συνώνυμη της εμμονής. Μην αρχίσουμε αναλύσεις περί όνου σκιάς άνευ λόγου και αιτίας τώρα, εντάξει;

  ΥΓ. Δεν διόρθωσα τη χτεσινή φωτογραφία γιατί, όταν ήρθε η ώρα να βάλω το σωστό σύνδεσμο, τα σχόλια που είχαν μεσολαβήσει καθιστούσαν άκαιρη και άκυρη κάθε απόπειρα χιούμορ.

 46. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνυ

  ο λόγος της προτροπής μου προς Χρήστο είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που υπονοείς με το σχόλιο σου.

  Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι να παρατηρήσω. αυτή τη συζήτηση την έχουμε κάνει και κατ’ ιδίαν οπότε περισσεύουν τα δημόσια. 😉

 47. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  No entiendo camarada παπς

 48. Ο/Η papoylis λέει:

  es tu problema Χρήστο 😉

 49. Ο/Η bernardina λέει:

  Όντως τη συζήτηση την έχουμε κάνει κατ’ ιδίαν. Εκείνο που με έχει βάλει όμως σε πολλή σκέψη τον τελευταίο καιρό είναι αν πράγματι «περιττεύουν τα δημόσια» (εκτός αν εννοείς Αποκλειστικά και Μόνο το παρόν ιστολόγιο) για μια κατηγορία ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα από τα οφθαλμοφανή γνωρίσματα όσων «μονοπωλούν» τον δημόσιο λόγο επειδή η δική τους φωνή τυχαίνει να είναι πιο δυνατή.
  Προς επίρρωση αυτού, διάβασα χτες ένα κείμενο του Γραμματικάκη περί σιωπής το οποίο ασφαλώς δεν προσυπογράφω γιατί έχω πολλές ενστάσεις, αλλά ενίσχυσε αυτές τις σκέψεις που, ως επικεφαλίδα και μόνο, σου εκθέτω πιο πάνω.
  (Μπαίνω στον πειρασμό να προσθέσω cesi n’ est pas un manifeste κατά το cesi n’ est pas une pipe αλλά φοβάμαι μήπως το χαντακώσει η αμφισημία της φράσης :lol:)
  Θα μου πεις, κι εσένα τι σε νοιάζουν όλ’ αυτά. Και θα ‘χεις δίκιο…

 50. Ο/Η Ενη λέει:

  Μπα, μην ακους Χρηστο τον Παπούλη, μίλα ελεύθερα, αλλωστε δεν χρειάζομαι κανενος ειδους»προστασία».
  Μόνο που τα «εξυπνακίστικα» σχόλια ,σε κάποια μπλόγκς και απο κάποιους σχολιαστές ,δεν λαμβάνονται υποψη ντε και καλά. 😆

 51. Ο/Η papoylis λέει:

  Δυστυχώς ορέ Μπέρνυ το δημόσιο λόγο μονοπωλούν οι διάφοροι πρετεντέρηδες που λαλούν ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Θυμήσου τα κοκκοράκια ανεμοδείχτες στις στέγες.
  Στα μπλογκς τα πράγματα είναι πολύ πιό χύμα , αλλά πάντως διαφορετικά 😉

 52. Ο/Η papoylis λέει:

  Να προσθέσω ακόμα πως τουλάχιστον στη μπλογκόσφαιρα ελπίζεις ότι δεν θα βρεις μόνο λακέδες αργυρώνητους … και αυτό έχει την αξία του νομίζω 😉

 53. Ο/Η bernardina λέει:

  Δηλαδή θα φταίω τώρα εγώ άμα σου στείλω με μέιλ κάνα σεντόνι υπέρδιπλο εν είδει non-manifest (όπως λέμε non-paper), που θα μου πεις πως στα μπλογκ τα πράγματα είναι πιο χύμα; 😆
  Και τον ανεμοδούρα τι τον έμπλεξες στη συζήτησή μας, ωρέ παπουλίκο; (Εγώ πάντως προτιμώ αυτόν:)

 54. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέα

 55. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Το μπλογκ ειναι του Παπουλη κυρια Ενη μου οποτε ακολουθω τις παραινεσεις του. Ενιοτε τα εκλαμβανομενα ως εξυπνακισμοι σχολια ειναι δυσκολο να απαντηθουν κι ετσι διευκολυνομεθα δια της αποσιωπησεως τους.
  Παπς σαφεστατα ειναι δικο μου προβλημα και γι’αυτο δε συμμετεχω στο διαλογο που εχεις. 🙂

 56. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο 🙂

 57. Ο/Η bernardina λέει:

  Χρήστο,
  σαφώς ΔΕΝ είναι πρόβλημά σου, με την έννοια ότι όλα ξεκίνησαν πριν εμφανιστείς εσύ εδώ. Οπότε… μην έχεις πρόβλημα (στο συγκεκριμένο) 😆 . Η σπόντα αφορούσε -προς το παρόν- αποκλειστικά τον παπούλη.

  Τι σήμαινε εκείνο το «ορέα» παπς; Σε τι ακριβώς αναφερόταν; Στην απειλή του… σεντονιού ή στους αγαπημένους Τζέθρο; 😆

 58. Ο/Η papoylis λέει:

  Και στα δύο Μπέρνυ

  Θα μου επιτρέψετε όμως να λείψω για λίγο … συνθέτω σιγά σιγά το νέο μου έπος : το Μαδαφάκα. 🙂

 59. Ο/Η bernardina λέει:

 60. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παπούλη μου καλέ,
  φοβάμαι ότι θα σε στενοχωρήσω πάλι, αλλά
  *αν έρθεις λίγο στα συγκαλά σου
  (προσπάθησέ το λίγο, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο όσο δείχνει)
  και κάνεις τον κόπο να αναπτύξεις ΚΑΙ την περιφερειακή σου «όραση»
  (που σίγουρα σε επάρκεια διαθέτεις όσο λίγοι, αλλά ξέρεις καλά και την «εξ αχρησίας ατροφία»….)
  ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ
  (δε χρειάζεται δα και ανώτερα Μαθηματικά που τόσο γουστάρεις, απλό μέτρημα με το μάτι φτάνει!)

  ΠΟΙΟΙ ακριβώς & ΠΟΣΟ, & ΠΟΙΕΣ απόψεις
  κυριαρχούν σ αυτό που
  (κακώς, κάκιστα)
  θεωρούμε εδώ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ!…
  Και μάλιστα μονοπωλώντας τον, και διαμορφώνοντας μια ιδιότυπη «νομιμότητα» απόψεων,
  σε μια εξ ίσου ιδιότυπη Έρημο του δικού τους αποκλειστικά Μικρόκοσμου
  (απαλλαγμένου μάλιστα από κάθε ενδεχόμενο επιμόλυσης από την έστω και ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα και την ολέθρια μπαναλιτέ των πολλών & του κοσμάκη)
  Αποστολή που ολοκληρώνουν τα καλόπαιδα
  (εκείνα εκεί πέρα, όχι φυσικά κανείς εξ ημών & υμών, άπαγε της βλασφημίας!)
  δια του επιθετικού αποκλεισμού κάθε λογικής (ή λόγου)
  που δεν περιλαμβάνει κατ ελάχιστον:
  *Ως εισαγωγή μεν
  έναν λυρικό σχολιασμό
  (διανθισμένο με φυσικούς ήχους από βογγητά βιαζόμενης παιδίσκης)
  με αναφορά στα «βάσανα» του Λαού, που του προκαλεί αυτή η σαδιστική, η δωσίλογη Κυβέρνηση,
  *Ως κυρίως μέρος, -άλλως «ψαχνό-«,
  κάποια Επική εκδοχή από «Ελεγεία της Οξώπετρας»,
  (εκείνου ντε του τύπου με τα βαλς των τανκς)
  όπου Οξώπετρα, η Γη των Μακάρων που μας περιμένει -λέει- ως έθνος,
  -μόλις απαλλαγούμε από
  *ντόπιους δωσίλογους,
  *ευρώ & άρες-μάρες,
  (κολπάκια όλα αυτά, απλά και μόνο για να επωφελούνται η «ντόπια πλουτοκρατία και οι λακέδες της», & κυρίως οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές «από τον κόπο και τον ίδρωτα του Λαού μας»), &
  *ΕΕ & λοιπά παραφερνάλια-κολπάκια της πιο επιθετικής διεθνούς πλουτοκρατίας, -και γυρίσουμε,
  αναβαπτισμένοι όλοι σε αγνά παιδιά του (πολιτικού) «Βουνού & του Λόγγου»
  (Κατ άλλους και της πολιτικής άνοιας)
  Και ως επίμετρο,
  (αφού πρώτα μεσολαβήσει φυσικά ένα μελαγχολικό μινόρε, ελάχιστος οφειλόμενος φόρος μνήμης & τιμής στα θύματα
  *της Κερατέας,
  *της Υπατίας,
  *και άλλων «τόπων»-συμβόλων, όπου
  άλλοι «είναι στους τροχούς»
  κι άλλοι «ζωντανοί που δίνουν το αίμα τους»,
  όλοι τους πάντως αποθεώνοντας τους «αγώνες του Λαού μας» για «διατήρηση των κεκτημένων»),
  να καταλήξει σε μια επικο-λυρική, «ρεαλιστικά αισιόδοξη»
  (πιστή πάντα στα νάματα του Ζντανωφικού τυφλοσούρτη του Σ.Ρ)
  φούγκα (φυγή) «προς το Μέλλον», έναμέλλον που δεν θα καταφέρνουν να σκιάζουν οι «…δωσίλογοι κλπ κλπ…»
  Εεεπ, εδώ ήρθαμε…

 61. Ο/Η papoylis λέει:

  Ακριβώς εδώ Βάγγο μου….

  ( Τώρα αν σου τη πέσουνε για Κερατέα και Υπατία , εγώ θα κάνω τη πάπια 🙂 )

 62. Ο/Η OMADEON λέει:

  Κάϊρο, Κερατέα, για μια Ελλάδα Νέα…

  ειδάλλως…

  Χέρι-Χέρι με τον Πρετεντέρη,
  κάλλιο χούντα με ψευτο-λευτεριά στο χέρι,
  παρά φανερή δικτατορία και καρτέρι

  (και χαίρομαι αφάνταστα που συμφωνεί και ο Κώστας Κ. με τις αναλύσεις στον Πόντικα…)

 63. Ο/Η OMADEON λέει:

  Υ.Γ. Ενα ποστ με ξύδι που έκανες τελευταία, απλώς να πω ότι [1] με βρίσκει -φυσικά- ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμφωνο και [2] η αποκατάσταση της (κάθε) αλήθειας είναι ΥΓΕΙΑ, ανεξαρτήτως προσώπων…

  Αλλά βρε παπούλη μου, βάλε και κάνα ξύδι πιο κιριλέ, malt vinegar… στη φωτό ! 🙂

 64. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπουλη

  … τα λέμε

 65. Ο/Η OMADEON λέει:

  «το Μαδαφάκα»!!!!

  α χα χα χα…..
  το νέον έπος σου,
  ΤΩΡΑ το συνειδητοποίησα, ρε τον μάδερ-φάκερ….

  (ΤΙ Ιθάκες σκέφτηκα ΤΙ Φαιάκες και Λαιστρυγόνες…)
  Επομένως η φράση «ρε τον μαδαφάκα», ανήκει ΗΔΗ στη Νέα Ελληνική.,

 66. Ο/Η papoylis λέει:

  Τι έπαθες ορέ γιώργη άξαφνα 😉 🙂

 67. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη σίγουρα 😉

 68. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάμπιρα

  το σχόλιο που έγραψες στο άλλο ποστ το κατέβασα. Δε διαφωνώ με την ουσία του αλλά αν διαβάσεις το τελευταίο μου σχόλιο θα καταλάβεις ελπίζω γιατί.
  Σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη 😉 😦

 69. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Καλά παπουλη μου .. Οτι πεις .. Φυσικά επιμένω οτι η ουσια ειναι η συστηματική κατασυκοφαντηση της εθνικής αντιστασης και της μνημης των πατεράδων μας απο τους θρασυτατους απολογητες του ταγματασφαλητισμου και οχι τα σουπα μουπες Εξαλλου βλέποντας και κατι τελευταιες εξελιξεις και οτι – εστω και τωρα – αντελήφθης οτι η μλκ καποιων δεν εχει ορια αισθανομαι ξάνα εκεινο το ειδος συναισθηματικής αλληλεγγυης που ενιωθα ανεκαθεν απεναντι σου παρα τις προσκαιρες καμψεις .. Να ξερεις οτι εν γενει σου ειμαι αλληλεγγυος παρα τις Δαμοκλειες που σε πιάνουν .. και απο την αλλη νομιζω οτι καταλαβες Τωρα στο πεστι πως αισθανομουν εγώ τοτε ..εννοώ τα Χριστουγεννα του 2008 οταν εβλεπα κατι τετοια – απο πολλους …. 😉 που εν τελει μαλλον καταλαβαν αν και αργά ..
  Υ. γ και εις ενδειξιν αλληλεγγυης σου λέω οτι δεν θα ξανασχοληθώ με τους ξερεις ποιους -δηλαδή τον … εξαλλου αισθανομια ενα ειδος Οικτου- και παραδεχομαι ενα δικο μου λάθος εκτιμησης .. Απλώς δεν εχουν – εχει – Καταλογισμό. ..

 70. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Το δικο μου λ;αθος εκτιμησης εγκειτο στο οτι διεβλεπα σκοπιμοτητα εκει που υπάρχει απλώς μια ΑΒυσσσος μλκ .

 71. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  Δεν νοιώθω αυτό που ένοιωσες εσύ ( ίσως το νοιώσω στο μέλλον 😉 )
  Ας το κλείσουμε όμως εδώ παρακαλώ 🙂

 72. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ο.K .. κιαν θελεις κατεβασε και αυτά μου τα τελευταια σχόλια- τα δυο προηγουμενα οπως και αυτο ..Ισως ειναι καλύτερα .. Ειλικρινά ενώ βλέπω απο πολλά μετωπα μια δικαιωση – π.χ Μετωπο Καζακη και συν αυτονα – μετωπο Ταγματασφαλητισμου και αμαυρωσης της εθνικής αντστασης – την παλια ιστορια με τον…. κλπ κλπ
  δεν εχω πια καμμια ορεξη να δωσω συνεχεια.. Μερικά πραγματα που με ειχαν τσατισει αφανταστα τοτε-ας πουμε στην διαρκεια του Δεκεμβρη 2008 και την συστηματική σπιλωση του απο την Κρυφοδεξια – και μαζι και την δική μου κατα συκοφαντηση απο αυτους που τωρα παριστανουν τους Δηθεν ..επαναστατες εχουν πιά Τελειωσει ..
  —————-
  Σου ζητώ ειλικρινά να σβησεις και αυτό το σχόλιο οπως και τα δυο προηγούμενα .. Ηθελα απλώς να ξερεις πως ενιωθα και τι νιωθω τωρα ..

 73. Ο/Η OMADEON λέει:

  Είμαστε όλοι Κερατιώτες.
  Οι εχθροί είναι κερατάδες.
  (γνωστά πράματα, αυτά…).

  Ομως ΝΑ και κάτι που…. δεν θα ξέρετε:
  -Η νέα έκφραση για μοδεραίησον στα Ελληνικά είναι
  «στείλτον στο Κάϊρο».

 74. Ο/Η OMADEON λέει:

  παπούλη μου περαστικός ήμουν σε χαιρετώ θερμά…
  και ΔΕΝ θα ενοχλήσω άλλο, γιατί… κάηκε ο υπολογιστής μου
  και γράφω προς το παρόν μέσω λαπτοπ, σπάνια, από Wi-Fi.

  Είμαι ΕΛΑΧΙΣΤΑ χλμ. από Κερατέα σήμερα…

 75. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Κι εγω ειμαι σε ενα αεροπλανο και πετω ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

 76. Ο/Η papoylis λέει:

  ορέα… Γιώργη εγώ νόμιζα στην αρχή ότι γράφεις από το δικό μου υπολογιστή… 🙂
  Μη χαθούμε πάλι εντελώς 😉

  Και που είσαι , όπως θα περνάς από τα καλύβια χτύπα μια συκωταριά για πάρτη μου… Νάσαι καλά ορέ Ομαδεώνα.

 77. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  είσαι βέβαιος ότι θέλεις να τα σβήσω ;;;

 78. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ναι μωρέ .. Ηθελα να καταλαβεις απλώς ποσο απογοητευμένος ημουνα για την σταση σας τοτε .. Τωρα που ειμαι απολύτως βεβαιαος οτι καταλαβες το πόσο -οταν γραφατε διαφορα χαζά αστεια – περαν αυτών των απσιτευτ που εγραφε αυτος -χοντρο και προσβλητικό ητανε- σβηστα να παν στο διαολο οπως και η περιοδος στην οποια αναφερονται

  – εκτος βεβαια απο αυτο για την Κερατεα.. πραγματι ειμαι σε αεροπλανο και μολις περασα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ .. Ειδα και τον Ομαντεόν να τρεχει με ενα Πλακάτ και να ορμά στα ΜΑΤ ….

 79. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  νομιζω οτι το πλακάτ εγραφε ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ αλλά δεν ειμαι σιγουρος ..

 80. Ο/Η papoylis λέει:

  Δε με λες

  Να τους δώσω μια να πάνε όλα μαζί στα αζήτητα ;;;

 81. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  Δωστα .. Αν καταλαβες καλα τι ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ δωστα να πανε στο Διαολο..μαζί με ολη εκεινη την περιοδο και την Μικροτητα ολων οσων ΜΟΥ κανουν τωρα τους ..επαναστατες .. κι αυτο μαζί .. Δωστα μια να παν στο ΔΙΑΟΛΟ

 82. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Είτε Μαδαφάκα είτε Παπαφάκα, η ασέβεια προς τους προγόνους είναι βαρειά και ασήκωτη. Θα έλεγα να το ξανασκεφτείς.
  Καλημέρα Ένη – Μπέρνυ.

 83. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  -Φυσικά απο το»ποσο απογοητευμένος ημουνα για την σταση σας τοτε .. » εξαιρω την προγιαγια και την γιαγιακα -που σεκεινη την αδιανοητη αναρτηση του τα χριστουγεννα του 2008- εδειξανμεγιστη αξιοπρεπεια και λεβεντια -και σηκωθηκανε και φυγανε απο κει πέρα μέσα…

  αιντε σβηστα παπουλη ..φτανει

 84. Ο/Η bernardina λέει:

  Καλημερούδια προγιαγιάκα και λοιποί συνδαιτυμόνες (αυτό το τελευταίο είναι μπηχτή για κείνους τους λαχανοντολμάδες που black eyes we did καταπώς λέει και ο παπούλης 😉 ).
  Αν μου επιτρέπετε (αι) να έχω άποψη, παπούκο και Νόσφη, θα προτιμούσα να μη σβήσετε τίποτα. Τα μνημεία (scripta) πρέπει να μένουν για να συντηρούν την ιστορία, ίνα ενθυμούνται οι παλαιοί και ενημερώνονται οι νεότεροι. Όχι τόσο επειδή όποιος ξεχνάει την ιστορία (του) κινδυνεύει να την ξαναφάει στη μάπα, όσο γιατί καλό είναι να υπάρχουν το δυνατόν λιγότερα κενά στο μεγάλο και πολυσύνθετο μωσαϊκό (νόμο). Καλό επίσης είναι να θυμόμαστε όλοι τις πατατιές μας, τις υπερβολές μας, τις (λαθεμένες) επιλογές και εκτιμήσεις μας. Κι επειδή τιποτα δεν είναι στατικό και αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Κι επειδή ο μανιχαϊσμός του άσπρου-μαύρου βλάπτει σοβαρά την υγεία. Κι επειδή, σε τελική ανάλυση, εγώ γουστάρω να βλέπω τα σχόλιά σας βρε αδερφέ! Μη φοβάστε τη συναισθηματική μνήμη, που θα ‘λεγε και ένας σοφός γνωστός μου.
  (Σας έπεισα; 😆 Aν όχι, θα επανέλθω Δημήτριος!
  Ξαναμανακαλημερούδια

 85. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Αγαπητη bernardina παρολο που ευκολα διακρινεται σταλόγια σου η ειλικρινεια η συναισθηματική νοημοσυνη η πραγματική λεβεντια και η αγάπη θα μου επτρεψεις να σου πω 0 σαν μαλον παλιοτερος Οχι τα Μπλογκια αλλά σε αυτήν την παραξενη Παλιοιστορια – που μας βγαζει το μεσα εξω εν ειδει Εκ – σωτερικευσης – οτι :
  α) Κανεις δεν προκειται να βγαελι ακρη παρτηρωντας σχόλια σε τουλαχιστον οσριμένα Μπλόγκ: Διοτι συνηθως τα σχόλια σβηνονται- και σβηννται επιλεκτικά -οπως καιη Μνημη – σε αυτό το απιστευτο Γαιτανάκι εξατομικευσης και ολοκληρωτισμου αποκρυψης/ εμφανισης κλπ
  β) ειναι Λοιπόν καλύτερο να σβηνονται καποιοα σχόλια κατοπιν επιθυμιας του Σχολιαστη Παρά να σβηνονται Πρά την επιθυμια του και επιλεκτικά (μόνο και μόνο για να ενισχυσουν την απσιλη εικονα του

 86. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ..εκαστοτε Μπλογκαρχη

 87. Ο/Η papoylis λέει:

  καλημερούδια σε όλους -ες 🙂

  Οι υποδηλώσεις των κοριτσιών θα ληφθούν υπόψιν… 😉

 88. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ελπίζω να ληφθουν και οι δικες μου..Και για να γινω πιο συγκεκριμμένος ειπα σβηστα -οπως εσβησες και τ’αλλα . Αυτη τη φορά σου το ζητω εγω.

 89. Ο/Η bernardina λέει:

  Νόσφη,
  πρώτα πρώτα σ’ ευχαριστώ για τα, επιεικώς υπερβολικά, διθυραμβικά σου των πρώτων δύο αράδων.
  Δεύτερο, όσο παράξενο (και άκαιρο) κι αν σου φανεί αυτό που θα πω, δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν τα σχόλια εξακολουθούν να ειναι πνευματική «ιδιοκτησία» αυτού που τα έγραψε ή αν, από τη στιγμή που αποτυπώνονται στον καμβά της μπλογκόσφαιρας, αποκτούν μια ημι-αυτόνομη υπόσταση. Με την έννοια πως δεν είναι δυνατόν (αφού έχουμε γράψει) να ξεγράφουμε κατά το δοκούν, γιατί έτσι το πράγμα παίρνει μια χαξλεϊανή διάσταση και τελικά η «Ιστορία» παραγίνεται ρευστή και φλου. Σαν κάποιος να έχει μια μηχανή του χρόνου και να μπορεί κάθε τόσο να γυρνάει στο παρελθόν, να διαγάφει ένα μεμονωμένο γεγονός, να ξηλώνει ένα υφαντό, να μουτζουρώνει ενα σύνθημα στον τοίχο… Αν αυτή η διαδικασία παρατραβήξει, στο τέλος η εικόνα θα έχει χάσει κάθε αίσθηση συνέχειας, ειρμού και συνοχής.
  (Το παρατράβηξα; Good, αυτό ήθελα 😆 )
  Θα μπορούσα να το τραβήξω κι άλλο, :mrgreen: αλλά πρέπει να παλουκωθώ να δουλέψω. Γι’ αυτό σε κάνα πεντάλεπτο θα σας φιλήσω σταυρωτά στις μουρίτσες και θα τα ξαναπιούμε το βραδάκι

 90. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Με την έννοια πως δεν είναι δυνατόν (αφού έχουμε γράψει) να ξεγράφουμε κατά το δοκούν, γιατί έτσι το πράγμα παίρνει μια χαξλεϊανή διάσταση και τελικά η “Ιστορία” παραγίνεται ρευστή και φλου. Σαν κάποιος να έχει μια μηχανή του χρόνου και να μπορεί κάθε τόσο να γυρνάει στο παρελθόν, να διαγάφει ένα μεμονωμένο γεγονός, να ξηλώνει ένα υφαντό, να μουτζουρώνει ενα σύνθημα στον τοίχο…»

  αγαπητη ..σου Θυμιζω οτι Αυτο το κατα το Δοκουν καταλήγει να το κανει ο εκαστοτε Μπλογκαρχης … .. Εκεινο που λέω εγω ειναι : Αν ειναι να σβηνονται -που σβηνονται συνηθως σε ΟΡΙΣΜΈΝΑ μπλογκια στα ΜΟΥΛΩΧΤΑ και να Συκοφαντησουν/ στοχοποιησουν/δαιμονοποιησουν /γελοιποιησουν ή να εξοντωσουν ηθικά καποιους σχολιαστες που εκφραζουν ορισμένες Πολιτικές αποψεις και ιδεολογιες -η (και )για λόγους Μικροτητας,κομπλεξ Φθονου μιζεριας και Βλακειας /οπως εγινε κατα κορον και συστημα σε εμενα εδώ και τεσσερα χρόνια απο μια συγκεκριμμένη ομαδα που το παιζει ..αντικειμενική και αμεροπληπτη και δεν εχει καν το θαρρος να εμφανοισει την διαγραφή σχολιων και την αλλοιωση διαλογων ως αυτο που πραγματι ειναι

  ας σβηνονται τουλαχιστον με την συμφωνη γνωμη του σχολιαστη
  κατα τα αλλα :

 91. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Μάθε επιτέλους ορθογραφία Μπέρνυ (όσοι ακολουθούμε το δρόμο της ορθής σκέψης πρέπει να την εκφράζουμε με την ορθή γραφή) :
  Πνεβματική όχι πνευματική!
  (και μην ξεχνάς το ιδιέτερος -η-ο).

 92. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  ..επειδή τώρα ξαναμπήκα σε ρωτώ για άλλη μια φορά :

  α) είσαι βέβαιος , μετά τη παραπάνω συζήτηση με τα κορίτσια , ότι θέλεις να σβήσω ;;;

  β) Αν είσαι σίγουρος και επειδή έχουν προστεθεί και άλλα , πές μου ποιά ακριβώς ( δώσε χρόνο δηλαδή ) και θα το κάνω .

  Κορίτσια.

  Παρά το γεγονός ότι η Μπέρνυ έχει δίκιο ως προς τη «παραχάραξη» που συμβαίνει με το σβήσιμο ή και την αλλοίωση σχολίων , σκέφτομαι ότι τα σχόλια τελικά ανήκουν πρώτιστα στο σχολιαστή που τα υποβάλλει. Επομένως ο Νόσφης δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή τους , αν κρίνει πως η πράξη αυτή έχει στη περίπτωση μεγαλύτερη αξία από την αλλοίωση της ροής του νήματος. . 😉

 93. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  παπούλη, εμένα η άποψή μου επί του ζητήματος του σβησίματος των σχολίων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, συνεπώς δεν δύναμαι να την εκφράσω (αν και διαμορφωμένη να ήταν πάλι δεν ξέρω αν θα την εξέφραζα).
  Θυμάμαι όμως στο βιβλίο του Τζάρτζανου για την Α γυμνασίου (στο πρώτο από τα κείμενα των αρχαίων εληνικών) εκείνη την περίφημη φράση «Ω ανόητον πρόβατον η γλώττα σου προτρέχει της διανοίας» μόνο που στα μπλογκ δεν προτρέχει η γλώττα της διανοίας, προτρέχει το θυμικό. Αυτό το λάθος στη σειρά δεν ανατάσσεται όσα σβησίματα και να κάνεις.
  Επειδή όμως ακούω έναν ιέρακα να κρώζει υπεριπτάμενος της οικίας μου και αυτό, όπως και να το κάνεις, είναι πράγμα σπάνιο σε κατοικημένη περιοχή, σας αφήνω και τρέχω στο μπαλκόνι να δω, σαν τι να θέλει το πτηνό;

 94. Ο/Η papoylis λέει:

  Προμήτωρ

  μήπως να ρωτήξεις τον ιέρακα ;; 🙂

 95. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Εγώ πάλι
  (και επειδή παρατράβηξε η πλάκα, κάποια προβλήματα εκφραστικής ακράτειας φίλων & συγγενών, να ανάγονται σε μείζονα ζητήματα δεοντολογίας για το μέλλον του διαδικτύου)
  λέω να το τραβήξουμε το πράμα στα άκρα, επιλέγοντας τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής υπερβολής:
  Επειδή λοιπόν εις εξ ημών, μας παρασκότισε τα (υπερανεκτικά) ούμπαλα τρισταν-τζαρίζων υποτροπάδην, καθ’ έξιν & κατά συνήθειαν
  να υποχρεωθεί του λοιπού, να σχολιάζει με ακόμα πιο αυτόματη γραφή:
  να πληκτρολογεί με δεμένα τα μάτια!
  Τα δε ούτω προκύπτοντα προϊόντα, να εκτίθενται σε πλειοδοτικό διαγωνισμό εκάστην Κυριακήν στην πλατεία Αβησσυνίας, ενώ το συλλεγόμενο αντίτιμο, να κατατίθεται υπέρ του κατ’ επταήμερον αναδεικνυομένου ως
  του
  «Αναξιοπαθούντος «Εξεγερμένου» της Εβδομάδας»…

 96. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Τον ρώτησα αλλά μ’ απάντησε ο γείτονας (….σε μας κυρά μου μεσημεριάτικα).
  Βγάζεις άκρη;

 97. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  μου φαίνεται δε ξύπνησες με κέφια σήμερα 😉

 98. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή

  ούτε τρίχα δε βγάζω

 99. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπουλη νομιζω οτι δεν μπορουσα να γινω σαφεστερος…
  Εδωσα οσες διευκρινισεις θα μπορουσα να δωσω ….και ειμαι σιγουρος οτι οσοι ειναι να καταλάβουν καταλαβαν ..

 100. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  εγώ πάλι μια χαρά κεφάτο τον βρίσκω.

 101. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  φυσικά – αν εν τελει ειναι να σβησεις σβησε και αυτο: Παρατηρω οτι το θεμα των Ουμπαλων ή κοινως …..ιδιων και η επιδειξις των εν ειδει κουδουνας ελλειψει επιχειρηματων και κοινής λογικής γινευται ολο και πιο της μόδας σε ορισμένους κυκλους … Το λεξιλογιον τους δε ολο και περισσοτερον ανα πτυσσεται γυρω απο αυτά ( τουτεστιν τα Ουμπαλα ..) Να τα χαιρονται..

 102. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τα Ούμπαλα :
  ———————
  φαινεται οτι μερικοι Κρινοντες εξ ιδιων
  ειναι πολυ ευαισθητοι στο θεμα αρ..ιδίων
  και νιωθουν και περηφανοι που ταδωσε η φύσις
  νομιζοντες ,τα ΟΥΜΠΑΛΑ, πως σ’ολα, ειναι η Λύσις

  ειναι πολύ περίπλοκον το θέμα των Ορχέων
  ειναι το Μέγα Ζητημα ,Μονδερνων και Αρχαίων
  ως Λίθος Φιλοσοφική , ως ναναι η Πεμπτουσια
  το Μυστικόν των Ούμπαλων ειν’ολων η Ουσία ..

  Τι κιαν Τυγχανεις ανθρωπος τι κιαν τυγχανεις Σκύλος
  Τι και αν εισαι του Πασόκ , αριστερος η φιλος
  εν τελει ολα ανάγονται σε ζητημα Ουμπάλων
  σε τουτο ολοι συμφωνουν λεγοντες, αλλα αντ’αλλων

 103. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  fall under depression.
  (είπε το γεράκι και την έκανε).

 104. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ..της Μάλτας

 105. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Ιστοριες του κ Κόινερ
  ————————–
  Καποτε ενας – απο τους συνηθεις τυπους-ρωτουσε επιμονως τον κ. Κόινερ αν εχει α….ιδια μεσα στο πανελόνι του
  .ο κ Κοινερ τον κοιταξε αδιαφορα και του ειπε :» Αγαπητο μου παιδι . Μαλλον εχω αλλά αυτο ειναι ενα ζητημα στο οποιο δεν δινω πιά ιδιατερη σημασια εδω και πολλά χρόνια .. συνηθως σκεπτομαι με αυτο που εχω μεσα στο κεφαλι μου ..»
  (και εφυγε αφηνοντας τον συνήθη τυπο να αναρωτιεται με αυτο που ειχε στο εσωτερικο του κεφαλιου του..)

 106. Ο/Η suigeneris λέει:

  @ALL participants
  Εισέρχομαι εκτάκτως αποψε σπεύδων να καταθέσω την ιδιΕτερη μου χαρά (προμήτωρ-σημείωσε σε παρακαλώ α) τη -λεκτική- συμμόρφωση μου στο σχετικό ιδιόλεκτο κατα τις οδηγίες σου, και β) πβ τη σύστοιχη χρήση του differAnce από τον Ζ. Ντερριντά..)

  Χαιρετίζω λοιπόν με ξεχωριστή χαρά την επανεμφάνιση του του Ομαδεώνα [Γειά σου Γιώργη..!], για την total recall του οποίου ήμουν αρμοδίως _επιφορτισμένος_.
  Υπενθυμίζω πως ο Προπάπους στο ποστ φερον τον τίτλο
  ‘Η Ντάτσ(ι)α τόπος προσκυνήματος’ [Posted on 12/28/2010 by papoylis]
  παρήγγειλε,
  Propapoys says:
  12/30/2010 στις 2:06 πμ
  «Μετα την αποχωρηση Βγενοπουλου και την παραιτηση Πατερα με τους οποιους η Τρόικα συζητουσε την εξυγειανση του Ελληνικου ποδοσφαιρου, αλλα και του δημοσιου τομεα γενικωτερα, θα πρεπει τα στελεχη του Ιδρυματος να αναλαβουν δραση και συγκεκριμενα:
  Ο Παπουλης με την ιδιοτητα του Δ/ντη του ΓΡΑΠΙ θα πρεπει να μεταβει και αυτος στη ντάτσα να συναντησει τον θειο Ισιδωρο και να τον πεισει να αναλαβει την διοικηση και την τεχνικη ηγεσια της Ομαδας, στη συνεχεια να μας ενημερωσει κι εμας τι σκεφτεται να κανει ο προεδρος.
  Ο Σούης μετα την παραιτηση του Κωστακη Αντωνιου θα πρεπει να αναλαβει την συγκεκριμενη θεση των μετεγραφων καθως και χρεη εκλεκτορα.
  Ετσι μετα την επιστροφη του Καραγκουνη θα πρεπει να φροντισει να αποκτηθουν τουλαχιστον ικανος σεντερ φορ (επιστροφη Ομαδεον), και αριστερου επιθετικου (επιστροφη Ποντιου & αριστερου).
  Η λιστα με τις μεταγραφες που πρεπει να γινουν εχει δημοσιευθει πιο πανω μετα το περας των οποιων η ομαδα θα πρεπει να συγκροτηθει σε σωμα.»
  Ο υποφαινόμενος απήντησε ΤΟΤΕ:
  12/31/2010 στις 3:58 πμ
  «Σεβαστέ Προπάπου,
  Ανταποκρινόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Τόπος, θα αποδεχτώ ασμένως την πρόταση σου να αναλάβω τεχνικός διευθυντής άμα τε και εκλέκτορας του υπό (ανα)δόμηση πολυμετοχικού σχήματος, του οποίου τη δομή με σαφήνεια οραματίστηκες και γλαφυρώς περιέγραψες.
  Έχοντας δε πλήρη συνείδηση της σχολειάς συγκυρίας, υπόσχομαι να δώσω τον Καλύτερο Εαυτό μου (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα..), και ακολουθώντας το παράδειγμα φίλων μου, (όπως ο Ντέμης της Δέσποινας) να δεσμεύσω και αυτήν ακόμα την ισχνή περιουσία μου (μην ακούσω καμια π@π@ρι@ για Ε9..), για το Μεγαλείο της Ομάδας!
  Προς τούτο, σου θέτω υπόψιν πως σκέφτομαι στο δύσκολο έργο μου να ζητήσω τη συνδρομή βετεράνων παραγόντων του Χώρου, προκειμένου να με πλαισιώσουν αποφασιστικά, όπως ο Μάκης ο Μανάβης (από Τούμπα μεριά), ο Αχιλλέας που αυτή τη σαιζόν είναι στο Βόλο αλλά ψοφάει να κατέβει ΠΟΚ, ο Μάκαρος και διάφοροι άλλοι ‘επιστήμονες’ (που θα ‘λεγε και ο Αργύρης, αν θυμάσαι ..) εγνωσμένου κύρους.
  Ξέρω και ξέρεις πως οι πιέσεις για το στήσιμο της 11άδας θα είναι πολλές [τα όσα γράφονται από πάνου, ωχριούν μπροστά στα τηλ και στα μαίηλ που έχω ήδη δεχτεί..].
  Αλλά, να γνωρίσεις πως θα αντέξω!
  Προς το παρόν, ενημερώνω πως σπεύδω να προσεγγίσω ατζέντηδες, στοιχηματατζήδες, παραγκαδόρους, WAGS και λοιπούς παράγοντες για να κονφιρμάρω τον Ποντιο (και βασικώς Αριστερό!) επιθετικό που τόσο έχει ανάγκη το Σχήμα μας και ασφαλώς το Γιώργη τον Ομαδεώνα, που τόσο άκαρδα η μοίρα πρόγκηξε μακριά μας..
  [για όσα από τα νέα μέλη μας δεν ξέρουν, η πλάγιοκόπηση του πρωτου και η κεφαλιά ψαράκι του δεύτερου τους καθιστούν φόβητρα για κάθε αντίπαλη άμυνα!]
  Βέβαια, όλα θα παιχτούν και από το αν ο Θείος θα επιστρέψει και ΚΥΡΙΩΣ αν θα βάλει το χέρι στην τσέπη!!»
  *ΟΜΟΛΟΓΩ πως είχα αμελήσει στη δέσμευση μου αυτή-ΑΛΛΑ όπως βλέπετε η επανεμφάνιση εδώ του θρυλικού αυτού φουνταριστού, μαρτυρεί πέραν πάσης αμφιβολίας πως οι άοκνες προσπάθειες των προαναφερόμενων συνεργατών μου (για τις οποίες παρέλειψαν να με ενημερώσουν) εστέφθησαν υπό απολύτου επιτυχίας..!
  Ο δρόμος, πλέον, είναι ανοιχτός για την ολοκλήρωση της προσπάθειας που οραματίστηκε ο Προπάπους προκειμένου για τη δημιουργία της κορυφαίας ομάδας EVER!!
  ΔΛΔ:::
  [αυτόθι, Propapoys, 12/29/2010, 8:45 μμ]
  «Τερματοφυλακας ………………………Πανος (το’κλεινει το τερμα)
  Αριστερο ακρο αμυνας…………………Αλκηβιαδης
  Δεξι ακρο της αμυνας…………………..Σχολιαστης
  Κεντρικος αμυντικος……………………Παπουλης
  Λιμπερο…………………………………Βιογιαννης
  Μπασιματέρ –κρυφο σεντερ φορ..………Π2
  Μαντουμανδόρος ……………………….Σούης
  Κοφτης…………………………………..Ασμοδαιος
  Εξω δεξια.……………………………… Μικρασιατης
  Φουνταριστος (παιχτης περιοχης)……….Ομαδεον
  Αριστερο φτερο …………….……………Ποντιος (& αριστερος)*
  *ο Ποντιος και αριστερος θα παιζανε μαζι οποτε αμεσως-αμεσως η ομαδα θαχε αριθμητικο πλεονεκτημα.
  Την δεκαοχταδα θα συμπληρωνανε νεες μεταγραφες και συγκεκριμενα:
  -Οι Λεφτηδες, για να παιρνουνε μερικες ανασες ο Ποντιος $ Αριστερος (γιατι τους ακουω και βαριαναστεναζουνε, μπορει βεβαια ναναι και για τις χαμενες πατριδες) Στην αλλαγη θα βγαινουνε 2 (οι Ποντιος & Αριστερος) και θα μπαινανε 5 (Λεφτηδες), οποτε θα παιζαμε με 16 ! 😉
  -Ο Γιαννης2 και ο Μπουγας για backup του Μικρασιατη. Εμεις θα επικαλεστουμε ταυτοπροσωπεια αλλα αν αποδειχτει το αντιθετο (περιπτωση Ροτσα-Πουμπλη) θα ριξουμε στο παιχνιδι τον καλιτεχνη Μπουγα (Πλανηταρχη).
  Ο Βαγγελης Καργουδης για κρυφο σεντερ φορ(όταν η ομαδα πρεπει να παιξει πιο επιθετικα)»
  Για να προλάβω τυχόν διαμαρτυρίες α) οι συμβολές κας Ένης, Μπέρνυ, Προγιαγιάς, κλπ θεωρούνται δεδομένες και αδιαπραγμάτευτες!
  β) Νικάλφας, ΚώσταςΚάππας, ΧρήστοςΚάππας (τονε βλέπω ζωτικό και δραστήριο στη θέση του Νίνη), Μαύρα Πρόβατα/άσπροι μάγοι, κ(αι) λ(οι)π(οί) συμμετέχοντες στο οικογενειακό διπλό ετοιμάζονται σε αυτή τη φάση με υποσχετική για τα διεθνή τερραίν στη θέση των Κυργιάκου, Γκέκα, κλπ, διότι λόγω ταλέντου και μεγέθους δεν είναι για να χαραμίζονται στα εγχώρια ξερά γηπεδάκια 8) , ενώ παράλληλα η Ομάδα πρέπει να βάλει κανα φράγκο στο Ταμιείο…! [Εκτός φυσικά αν στυλώσουνε τα πόδια, χτυπήσουνε και κανα δικέφαλο στο μπράτσο (σα το φίλο μου τον Ντέμη!) για να δείξουνε τη λατρεία τους στην Ομαδάρα και αρνηθούνε να υπακούσουνε στα σχέδια της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ & της Τρόϊκας
  [https://papoylis.wordpress.com/2011/01/06/republication/]
  για αποψίλωση της χώρας από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.. 😉 🙂 ]

  πάμε παρακάτου:
  bernardina says: 02/19/2011 στις 10:51 πμ
  «(..) όσο παράξενο (και άκαιρο) κι αν σου φανεί αυτό που θα πω, δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν τα σχόλια εξακολουθούν να ειναι πνευματική “ιδιοκτησία” αυτού που τα έγραψε ή αν, από τη στιγμή που αποτυπώνονται στον καμβά της μπλογκόσφαιρας, αποκτούν μια ημι-αυτόνομη υπόσταση.»
  άσχετο με τα υπολοιπα που αναφέρω-αλλά συμφωνώ απολύτως!

  ΥΓ. 1. Νόσφυ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .. επειδή προσωπικώς με κουράζει το σπαμάρισμα, μάζευε όλα τα σχόλια σου, κάντα μια σούμα και στέλνε, ξέρω γω, 2-3 (το πολύ!) ημερησίως αν δεν υπάρχει άλλος λόγος. Να χαρείς δλδ, γιατί σκρολάρουμε μεταξύ τραγουδιών (πετυχημένων ομολογώ..), ιστοριών για αγρίους, κλπ, κλπ και χάνεται η μπαλίτσα!
  Σε ευχαριστώ προκαταβολικώς..
  2. Προμήτωρ, περιμένω το μουσακά ακόμα.. 😉
  3. Όλα όσα αναφερθηκα λαμβανουν χώρα λίγες ώρες πριν από τα μεγάλα ντέρμπυ αυτης της αγωνιστικής.
  ΤΥΧΑΙΟ..;; δεεν νομίζω.

 107. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  Sουι σου αρεσε το Ποιηματακι μου ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ;

 108. Ο/Η suigeneris λέει:

  Παρέλειψα να ενημερώσω πως αντί του Μικρασιάτη, για τον οποίο τελεφτέες πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω μακρόχρονων σπουδών στο Κωλούμπια πάσχει σοβαρά από αιμορροϊδες, στην Ομάδα ξεκινάει ως βασικός η αποκάλυψη του εφετινού πρωταθλήματος, κος Σπυρίδων (aka ΣΑΘ).
  Παρά την έντονη επιθυμία πολλών και εκλεκτών ταλέντων εγνωσμένης αξίας για συμμετοχή στην επίζηλη θέση, ο προαναφερθείς βετεράνος [κατά πληροφορίες, συμπαίκτης των Μπέμπη, Μουράτη, κλπ] με τις δυναμικές εμφανίσεις του από τα φιλικά του Αυγούστου (στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα οποία διέπρεψε), δεν άφησε περιθώρια επιλογής στον [Εθνικόν] Εκλέκτορα και μπήκε (με τα τσαρούχια, θα τολμούσα να πω..) στην πρώτη Ομάδα..! 8)
  Ασφαλώς ο Γιάννης-2 (μαζί και αντάμα με το Γιάννη Μπουγά-ως σετάκι φούστα/μπλούζα) αποτελούν αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις ως μπακάπ για να πάρει -τυχόν- ανάσες ο γερόλυκος των γηπέδων.

 109. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  κάνε μου τη χάρη επειδή είναι πολλά τα «΄ύποπτα» σχόλια να μου πεις ακριβώς ποιά θέλεις να σβήσω

  Δόκτωρα 🙂

 110. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Δόκτωρ, σού είχα κρατήσει ένα κομμάτι από το τελεφτέο ταψί αλλά τώρα τρέχω στην κουζίνα να φτιάξω φρέσκο.
  Ζήτω το ΙΘΙ!
  Ζήτω η πατρίς!
  Ζήτω το …….αααααααχ………….(συγνώμη, άουτ).

 111. Ο/Η papoylis λέει:

  Lady of all ladies

  κρατήστε μου ένα κομμάτι παρακαλώ 🙂

 112. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Σχόλιο Ένης 18/2 1.53μμ

  Βεβαίως νομικός δεν είμαι και ούτε γνωρίζω σε βάθος τα περί δανειακής σύμβασης. Αυτό που γνωρίζω, όμως, σαν οικονομολόγος είναι πως κανείς δεν δανείζει κάποιον που έχει σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης χωρίς κάποια εξασφάλιση. Και αν πρόκειται για υπαρκτή κινητή περιουσία μιλάμε για ενεχυρίασή της. Αν πρόκειται για ακίνητη μιλάμε για υποθήκευσή της. Το ελληνικό κράτος απ’ όσο γνωρίζω διαθέτει ουσιαστικά μόνον ακίνητη περιουσία. Και επρόκειτο να πτωχεύσει, κίνδυνο που ο κ. Ρουμελιώτης φρόντισε να μας υπενθυμίσει – με αφορμή τη συζήτηση για τη δημόσια περιουσία και το Μνημόνιο 3 – πως δεν έχει ακλείψει. Συνεπώς, πρέπει κανείς να απαντήσει στο ερώτημα, τι είδους διασφάλιση έχουν λάβει ΕΕ/ΔΝΤ για να δανείσουν την Ελλάδα αν όχι την πρόσβαση στην ακίνητη δημόσια περιουσία της ; Επειδή εγώ δεν βλέπω τίποτα άλλο από αυτήν, μιλώ για υποθήκευσή της. Ευχαρίστως, όμως, να ακούσω κάποια εναλλακτική αν υπάρχει.
  Στο μεταξύ παραθέτω κάτι σχετικό με το νομικό κομμάτι της συζήτησης.
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=600446

 113. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα γίνεις σαφής ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;;

  Μου ζητάς να σβήσω μια ολόκληρη σειρά από σχόλια δικά σου , κάθε φορά που απαντάς στο σαφές μου ερώτημα προσθέτεις και άλλα στο κατάλογο:

  Επειδή το ζήτημα αφορά εσένα και τη μπάλλα την έχω χάσει θα κάνεις το κόπο στο ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ σχόλιο σου να μου παραθέσεις τα στοιχεία των σχολίων που θέλεις να σβήσω : ήτοι σε ποιό ποστ , ποιάς ημερομηνίας και ακριβούς ώρας.

  ( Δεν είμαι υποχρεωμένος φίλτατε Βάμπιρα να ψάχνω και να σβήνω μέσα από ένα ορυμαγδό ετερόκλητων σχολίων ό,τι ανά περίπτωση εσύ νομίζεις ;;; Κάνε μου σε παρακαλώ τη χάρη 🙂 )

 114. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Παπουλη ..ημουν απολυτα σαφής .. και θα ξαναγινω .. Σβησε ΟΛΑ τα σχόλια που ειναι σε αυτο το ποστ και οποια αλλα εσυ θελεις σε ολα τα αλλα ποστ .. Πως μπορω να γινω σαφεστερος ; και μαλιστα ..χωρις να γραφω καινουρια σχόλια ..;

 115. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Χρηστο δες πως το Πληθος στην Αιγυπτο αντιμετωπιζει με απιστευτο θαρρος και Αξιοπρέπεια την αστυνομική βαρβαροτητα :

 116. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  Είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που ανεβάζεις εδώ σχόλιο χωρίς πλήρη κατάλογο σχολίων προς σβήσιμο.

  ΜΗΝ ανεβάσεις άλλο σχόλιο εδώ ή οπουδήποτε αλλού αν δεν περιέχει το κατάλογο που σου ζητώ :mrgreen:

 117. Ο/Η papoylis λέει:

  Θέλατε Παπούλη πριόνη και θα τον έχετε :

  Πάρτε τον λοιπόν

 118. Ο/Η bernardina λέει:

  Ρε παπούλη, εγώ πρόλαβα και διάβασα τα σχόλια και… τα σχολίασα. Τώρα το δύσμοιρο το σχολιάκι μου στέκει ξεκρέμαστο και απορεί και ξύνεται. Μήπως θα ΄πρεπε να το σβήσεις λοιπόν κι αυτό;
  Ορίστε, είδες τι γίνεται όταν αρπάζεις το πριόνι; Αφού δεν το ‘χεις όπως κάτι άλλοι, ρε παπς. Είσαι άτσαλος στο πριγιόνισμα, να ‘ουμ’ και γίνεται της τρελής.
  Λοιπόν, ή ξαναβάλ’ τα ή σβήσε και τα δικά μου, να γράφουμε (ετε) μόνο για το μουνιμόνιο και άλλα τέτοια συμπαθή. Αλλιώς να λινκάρουμε τραγουδάκια από το γιουτούμπι να παγαίνουν κάτω τα φαρμάκια.
  ΥΓ. Γεια σου Σούη.

 119. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  εμένα Παπουλη δεν με πειραζει καθολου που μου εσβησες τα σχόλια.. Αντιθετως εξαρχής σου το ζητησα .. Επσιης το ξαναλέω ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΩΤΩ ελευθερως νασβηνεις Οποιο σχόλιο θελεις…. ελευθερα ..
  😆

 120. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνυ

  Πράγματι είμαι άτσαλος ως πριόνης γιατί δεν το έχω το σπορ. Όμως ο άνθρωπος με το καιρό μαθαίνει 😉 🙂 Όπερ σημαίνει ότι συν τω χρόνω θα βελτιώνομαι.

  Τώρα το δικό σου θα το αφήσω ως μάρτυρα του τι μπορεί να συμβεί όταν ένας άτσαλος πριόνης αποδύεται σε σφαγές ακόμα πιό άτσαλων σχολίων 😉 🙂

  Για την «ιστορία» :

  Σε αυτή τη φάση αμόκ του πριόνη σβήστηκαν ομαδόν 22 σχόλια . Θα διατηρηθούν στο ψυγείο να σιτέψουν και στη συνέχεια βλέπουμε.
  Να πω όμως ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στην απόφαση να επιστρέψουμε στο καθεστώς του μοντερνιζέϊσον ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  Στο μέτρο που αυτό το ελάχιστο μπλογκ δεν επιδιώκει δημοσιότητα και νούμερα , η λύση αυτή , νομίζω , θα είναι η καλύτερη 😉 🙂 🙂

 121. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  αν μου ξέφυγε κάποιο δικό σου πάνω στη φούρια μου σε παρακαλώ να μου το επισημάνεις 😆

 122. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Aκοαμ ..σαφεστερος

  Νοσφερατος says:
  02/17/2011 στις 7:59 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/17/2011 στις 7:59 μμ

  ελπίζω να μου επιτρεψεις παπουλη να βαλω κι εγω ενα Λίνκ.
  Δεν ειναι τοσο ασχετο οσο φαινεται με την πρωτη ματια .. Επειδη ο Σταλινισμός και η ασπρομαυρη Λογική επιστρεφει …
  http://nosferatos.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html

  Νοσφερατος says:
  02/17/2011 στις 8:07 μμ

  σε ποιο; 😉
  Νοσφερατος says:
  02/17/2011 στις 8:52 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/18/2011 στις 6:58 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/18/2011 στις 7:32 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/18/2011 στις 9:19 μμ

  οσφερατος says:
  02/19/2011 στις 10:59 πμ

  Νοσφερατος says:
  02/18/2011 στις 9:35 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/19/2011 στις 3:31 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/19/2011 στις 3:54 μμ

  Noσφερατος says:
  02/19/2011 στις 6:10 μμ

  Νοσφερατος says:
  02/20/2011 στις 10:42 πμ
  και αν ξεχασα και κατι χαταζαρωσε το και αυτο
  επισης Ολα τα σχόλια μου στην Καρακάξα και δεν θυμαμαι που αλλου ..

 123. Ο/Η papoylis λέει:

  ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΤΕΡΝΙΖΕΙΣΟΝ … !!

  σχετικό ποστ σε λίγο 🙂

 124. Ο/Η papoylis λέει:

  Το ιστολόγιο έκλεισε για λίγο προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης. 🙂

 125. Ο/Η Ενη λέει:

  @ Kώστας Κ.
  Αναρωτιέμαι, αγαπητέ Κώστα, χρειάζονται νομικές γνώσεις για να «διαβαστούν» οι δυο κάτωθι παράγραφοι:

  . Στο άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα ορίζονται τα πράγματα εκτός συναλλαγής. Πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα να εξυπηρετούν δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς ή θρησκευτικούς σκοπούς. Κοινόχρηστα πράγματα είναι οι δρόμοι, οι πλατείες, ο αιγιαλός, τα λιμάνια, οι μεγάλες λίμνες, οι ποταμοί κ.λπ. Τα κοινόχρηστα δεν αποτελούν «ιδιωτική» περιουσία, αλλά δημόσια περιουσία του Δημοσίου και δεν κατάσχονται. Όλες οι παραπάνω διατάξεις νόμων είναι αναγκαστικού δικαίου.

  3. Με το άρθρο 14 παρ. 5 της δανειακής σύμβασης,προβλέπεται η δυνατότητα στους δανειστές να επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεών τους σε περίπτωση μη αποπληρωμής του δανείου και με κατάσχεση σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου «στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».
  υγ.
  Τονίζεται στην παράγραφο 3. στο βαθμό που «δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος», και στην παράγραφο 2. αναφέρεται ρητά,οτι «ολες οι παραπάνω διατάξεις νόμων ειναι αναγκαστικού δικαίου».

 126. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτό που μάλλον αρνείσθε να καταλάβετε κα Ένη μου είναι ότι σε όσες οφειλές προκύπτουν από το μουνιμόνιο και σύμφωνα με αυτό , οι όποιες διεκδικήσεις διέπονται από το αγγλικό και όχι το ελληνικό δίκαιο. Τα έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση των λούστρων και μην αρχίζουμε πάλι την ίδια αδιέξοδη κουβέντα 😉 🙂

 127. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Η κα Ένη μια χαρά κατάλαβε @Παπς καλέ μου, οι δικές σου εμμονές (κάι τινων άλλων, βέβαια) είναι που όταν βρίσκουν ντουβάρι, κάνουν ότι δεν κατάλαβαν.
  Το Αγγλικό Δίκαιο, ισχύει μόνο για την «επίλυση των διαφορών» αν και όπου και όταν προκύψουν, και κατά τα άλλα, ισχύουν αυτά που ωραιότατα σου παραθέτει η κα Ένη αλλά εσύ ως συνήθως κυνηγάς το 6ο απ τα 3 πουλάκια που κελαϊδούσαν…,

 128. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  εσύ που έχεις και σπουδές Νομικής θα μου εξηγήσεις εμένα του άσχετου για ποιές διαφορές μιλάει το συγκεκριμμένο ( μη με βάζεις να ψάχνω τώρα ) άρθρο του μουνιμονίου…. ;;

  ( και ΚΑΘΕ είδους χαρακτηρισμοί ΚΟΜΜΕΝΟΙ )

 129. Ο/Η kapetanios λέει:

  http://www.dsanet.gr/epikairothta/mnimonio/blog/mail.pdf

  Εν τω μεταξύ παπούλη η βουλή ΔΕΝ έχει επικυρώσει την σύμβαση ακόμη 😉

  «..σύμφωνα με το σημείο 10 του υποδείγματος της νομικής γνωμοδότησης που εμπεριέχεται ως παράρτημα στη ΣΔΔ «ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση»98.
  Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι η «ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας» ή άλλως η «κυριαρχική ασυλία» ή για να χρησιμοποιήσουμε το σχετικό κείμενο της ΣΔΔ στην επίσημη αγγλική γλώσσα το οποίο αναφέρεται σε «immunity on grounds of sovereignty/immunity from jurisdiction» έχει δύο διαστάσεις.
  Εκλαμβάνεται ως «ασυλία δικαιοδοσίας» και ως «ασυλία εκτελέσεως».
  Σε παλαιότερες εποχές ίσχυε η απόλυτη ασυλία των κρατών η οποία όπως επισημαίνει ο καθηγητής Κώστας Μπέης στο άρθρο του «Η αναγκαστική εκτέλεση εναντίον αλλοδαπού κράτους κατά το ελληνικό δίκαιο»99 στην πορεία περιορίστηκε στην ευθύνη του κράτους από τις λεγόμενες κυριαρχικές πράξεις του. Έτσι διαμορφώθηκε διεθνές έθιμο σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η αναγκαστι-
  κή εκτέλεση σε περιουσιακά στοιχεία του κράτους που προορίζονται για δημόσιους σκοπούς100. Όπως προαναφέραμε σύμφωνα με το άρθρο 14(1) η ΣΔΔ διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. Σε σχέση με την «κυριαρχική
  ασυλία» των κρατών ήδη από το 1978 στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βρετανία) έχει εκδοθεί η State Immunity Act101
  ___________________
  98. Ό.π. σ. 42. Το κείμενο στην επίσημη αγγλική γλώσσα έχει ως εξής:«Neither the Borrower nor any of its property are immune on the grounds of sovereignty or otherwise from jurisdiction, attachment—whether before or after judgment – or execution in respect of any action or proceeding relating to the Agreement».
  99 Πρβλ. «Δίκη» Μάιος 2008.
  100.Πρβλ. Κ. Χ ρ υ σ ό γ ο ν ο ς , ό.π. σημ. 25, σ. 1358 αλλά και A. Re i n i s c h , European Court Practice Concerning State Immunity from Enforcement Measures,
  The European Journal of International Law, 17 (2006) σ. 816.
  _____________________

  Σύμφωνα με το άρθρο 1 της εν λόγω νομοθετικής πράξης ένα κράτος διαθέτει «κυριαρχική ασυλία» στο Ηνωμένο Βασίλειο την οποία τα δικαστήριά του οφείλουν να σεβαστούν ακόμη και σε περίπτωση ερημοδικίας του ενδιαφερόμενου κράτους. Βεβαίως σε περίπτωση ρητής παραίτησης του ενδιαφερόμενου κράτους από τη «δικαιοδοτική ασυλία» και την «ασυλία εκτελέσεως» αίρεται νόμιμα η ισχύουσα με βάση την State Immunity Act «κυριαρχική ασυλία»102.
  Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας. Μάλιστα οι δανειστές για να είναι διασφαλισμένοι πλήρως για το νόμιμο της άρσης της «κυριαρχικής ασυλίας» εκ μέρους της Ελλάδας απαίτησαν να υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών103. Για το λόγο αυτό στο παράρτημα 4 της ΣΔΔ υπάρχει υπόδειγμα νομικής γνωμοδότησης104 το οποίο οφείλουν να υπογράφουν οι ως άνω νομικοί σύμβουλοι είτε κατά την αίτηση χορήγησης του πρώτου δανείου (άρθρο 3 (4) (α) ΣΔΔ)105, είτε και για κάθε άλλη επόμενη αίτηση χορήγησης δανείου (άρθρο 3 (5) (α) ΣΔΔ)106. Η σπουδαιότητα της χορήγησης της σχετικής γνωμοδότησης φαίνεται πέραν των άλλων και από το γεγονός ότι η ΣΔΔ τίθεται σε εφαρμογή όχι από της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη αλλά από τη στιγμή της εν συνεχεία χορήγησης της σχετικής ως άνω γνωμοδότησης (άρθρο 15 (1) (α) ΣΔΔ)107
  _________________________
  101. UK 17 ILM (1978) σ. 1123.
  102. Μ. Ε. W i e s i n g e r , State Immunity from Enforcement Measures, University of Vienna 2006, σ. 4, υποσημείωση 19. Πρβλ. εν προκειμένω ιδίως άρθρο 13 (3) της State Immunity Act.
  103. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου με βάση τον ισχύοντα νόμο 3068/2002, πρβλ. μεταξύ άλλων
  Σ. Σ τ α μ α τ ό π ο υ λ ο ς , Το αντικείμενο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και των ν.π.δ.δ., Δίκη 2003, σ.1107, Γ. Κ α σ ι μ ά τ η ς , Τα συ-
  νταγματικά όρια της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του ελληνικού δημοσίου, Δίκη 2003, σ. 1075, Κ. Χ ρ υ σ ό γ ο ν ο ς , Η νομοθετική ρύθμιση της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του Δημοσίου με το ν. 3068/2002, Δίκη 2004, σ. 5.
  104. Πρβλ. ΣΔΔ, ό.π. σημ. 16, σ. 41-42.
  105. Ό.π. σ. 17.
  106. Ό.π. σ. 18.
  107. Ό.π. σ. 33.

 130. Ο/Η papoylis λέει:

  Και τι περιμένει ορέ Κάπταιν για να την επικυρώσει ;;;

  ( σοβαρά τώρα η Βουλή ψήφισε ή όχι τη Δανειακή Σύμβαση ( αυτό δεν το έχω καταλάβει φαίνεται )

 131. Ο/Η kapetanios λέει:

  καλημέρα παπς
  η βουλή, παρότι προβλέπεται ως όρος στην σύμβαση ,δεν την κύρωσε με σχετικό νόμο Κι αυτό γιατί παρότι η ΣΔΔ έχει εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση, προβάλλεται η άποψη ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο αφού η υπογραφή της από τον Υπουργό Οικονομικών έγινε δήθεν με βάση σχετική εξουσιοδότηση του άρθρου 9 ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67 Α΄ 11-5-2010). Ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος για τους παρακάτω λόγους:
  Με το ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α’ 6.5.2010) η ελληνική Βουλή με απλή πλειοψηφία <ψήφισε τα «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και «χορήγησε» ( **με τον γνωστό τρόπο**)στον υπουργό Οικονομικών εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Τυπικά δλδ έχουμε μεν την ψήφιση των οικονομικών μέτρων από την βουλή(ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ) αλλά ΔΕΝ έχουμε κύρωση της δανειακής σύμβασης και άρα των υποχρεώσεων που προκύπτουν απ αυτήν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
  Μπάχαλο θα μου πεις και συμφωνήσω απόλυτα- αλλά ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται 😉

 132. Ο/Η OMADEON λέει:

  Παπούληηηη….
  μας έστειλες βλέπω ΟΛΟΥΣ στο… Κάϊρο !!! (μοδεραίησον φορ ΩΛ δε πηπλ)
  Δεν ΜΠΥΡάζει,
  Κάϊρο, Κερατέα, για μια Ελλάδα Νέα !

  Και μια που έλεγες κάτι για το «έπος του Μαδαφάκα»
  σου στέλνω μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ φάκα

  ώστε να μπορείς να πεις στον (όποιο) μαδαφάκα

  Hey, Mother-fucker, μάδα μου τη φάκα ! 🙂

 133. Ο/Η OMADEON λέει:

  Υ.Γ. Δεν σε πειράζει να αφήσω εδώ και την… πηγή της φάκας,
  μαζί με κάτι… προβατάκια (ελπίζω)? χεχε

  http://www.stoperithorio.org/2011/02/23fgr_5874.html

  Twitter tag #23fgr
  8)
  (σκρολ ντάουν and put the sheep down)

 134. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παππούλη, σημαίνει πολύ απλά
  (απ’ ότι καταλαβαίνω)
  ότι «για την επίλυση των διαφορών αρμόδια είναι τα Αγγλικά Δικαστήρια…».
  Και όσοι έχουν πείρα διεθνών συμβάσεων,

  (για το project «ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ» να σκεφτείς, το 1983 μας υποχρέωσαν να συνομολογήσουμε -την επίλυση των διαφορών με την BNP-
  στα Αγγλικά δικαστήρια, εμάς και ένα syndication 5 ελληνικών Τραπεζών που έκαναν το founding),

  από ιδιωτικές έως διακρατικές, θα σου πούν, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προβλέπουν την επίλυση των διαφορών από Αγγλικά Δικαστήρια.

  Τώρα το πώς και το γιατί, όπως επίσης και το γιατί τα περισσότερα διεθνώς αναγνωριζόμενα διαιτητικά όργανα είναι αγγλικά, όπως ας πούμε οι πάσης φύσεως νηογνώμονες που αναφέρονται πάγια και στα ασφαλιστήρια (όχι μόνο ναυτικά) των «Λλόϋδ’ ς».
  ΣΣ: ΠΟιοί χαρακτηρισμοί σε ενόχλησαν;
  Το «καλέ μου», ή τα περί ντουβαρίων και τοίχων;
  (έτσι το γράφανε οι παλιοί),
  αυτό είναι άλλη
  (και πολύ μεγάλη)
  κουβέντα…

 135. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  …Φυσικά, οι δύο αράδες του ΣΣ, είναι οι τελευταίες, και ΔΕΝ παρεμβάλλονται

 136. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  «Το Αγγλικό Δίκαιο, ισχύει μόνο για την “επίλυση των διαφορών” αν και όπου και όταν προκύψουν, και κατά τα άλλα, ισχύουν αυτά που ωραιότατα σου παραθέτει η κα Ένη» (ΒΔ Καργούδης). Κα Ένη συμφωνείτε με τη τοποθέτηση αυτή ; Και εάν ναι, τότε σε τι ακριβώς διαφωνείτε μαζί μου ; Γιατί νομίζω είναι αυτονόητο πως η δυνατότητα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας, αν και όταν προκύψει, θα είναι αποτέλεσμα διαφορών μας με τους ξένους πιστωτές (ΔΝΤ/ΕΕ) σχετικά με την εκτέλεση της δανειακής σύμβασης. Όλη η συζήτηση γίνεται για τα 110 δισ., όχι για όλο το δημόσιο χρέος. Αυτά τα δάνεια είναι που υπάγονται στα αγγλικά δικαστήρια.

 137. Ο/Η papoylis λέει:

  Ακριβώς αυτό εννοώ και εγώ.

  Όσο περισσότερο μέρος του υπάρχοντος χρέους θα αντικαθίσταται από δανειακές συμβάσεις τύπου μουνιμονίου , τόσο μεγαλύτερα ποσά θα υπάγονται σε αυτό το καθεστώς. Τις λεπτομέρειες αυτού του status τις έχει δώσει παραπάνω , αλλά και συχνά στις παρεμβάσεις του ο Καπετάνιος 😉

  Ας σημειωθεί ότι τα ομόλογα που κατέχουν ξένοι επενγδυτές δεν υπάγονται στο καθεστώς του αγγλικού δικαίου και επομένως , όσον αφορά αυτά τα ποσά ισχύει το ελληνικό δίκαιο όπως το περιγράφει η παρέμβαση της κας Ένης.

  Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του χρέους σε ομόλογα ( περίπου 140 δις ) λήγει μέσα στην ερχόμενη τετραετία και λογικά , όσο δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές , είτε θα «αναδιαρθρωθεί» είτε θα κουρευτεί με νέα μουνιμόνια και υπαγωγή σε νέες δανειακές συμβάσεις που δεν μπορούν λογικά να διαφέρουν από αυτή που υπέγραψαν οι λούστροι προ εννεαμήνου. 🙂

 138. Ο/Η Ενη λέει:

  @Κώστας.Κ. (21/2 2,45μμ)

  Ααφαλώς και συμφωνώ οτι το Αγγλικό Δίκαιο ισχύει ΜΟΝΟ για την επίλυση διαφορών οταν και αν προκύψουν.
  Και λες Κωστα τα εξης:
  «Γιατί νομίζω είναι αυτονόητο πως η δυνατότητα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας, αν και όταν προκύψει, θα είναι αποτέλεσμα διαφορών μας με τους ξένους πιστωτές (ΔΝΤ/ΕΕ) σχετικά με την εκτέλεση της δανειακής σύμβασης. Όλη η συζήτηση γίνεται για τα 110 δισ., όχι για όλο το δημόσιο χρέος. Αυτά τα δάνεια είναι που υπάγονται στα αγγλικά δικαστήρια.»

  Μόνο που το θέμα ειναι οτι ολη η προσπάθεια που γίνεται απο τη κυβέρνηση για μια ριζική μεταρρύθμιση του κράτους στοχεύει ακριβώς ωστε να μη βρεθούμε σ΄αυτή τη θέση, δηλαδή σε διαφορές με τους δανειστές μας που σημαίνει οτι θα ειμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απο τη σύμβαση του μνημονίου.

  Και αυτό δεν γίνεται αν ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος δεν στοχεύει σε μια αναπτυξιακή τροχιά που θα δώσει ανάσα στην οικονομία. Ομως αυτή η «ανάσα» δεν ειναι γυνατόν να γίνει οσο ολο το «προνομιουχιακό κράτος» (μικρών η μεγάλων προνομίων), επιμένουν ντε και καλά να διατηρηθούν τα «κεκτημένα». Ητοι προνομιακή μεταχείριση ορισμένων κλάδων, έναντι ολων των υπολοίπων που δεν εντάσσονται σ΄αυτή την «τάξη» ειτε ειναι εργαζόμενοι ειτε ειναι επιχειρηματίες.

  Για να αποφευχθεί η επανάληψη των διαχρονικά δανείων της Ελλάδας, απο συστάσεως του ελληνικού κράτους, που «φαγώθηκαν» απο τα παντός ειδους «τρωκτικά».

  Αυτός ειναι και ο λόγος που ενας μεγάλος αριθμός πολιτών δεν «παθιάζεται» ουτε με το μνημόνιο ουτε με την Τρόικα, οπως και αγνοει ολες τις αρθρογραφίες των ειδικών, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει ειναι να «αλλάξουν ολα». Αδιαφορούν δε παντελώς για τα πάσης μορφής «συντεχνιακά» συμφέροντα και τους ενδιαφέρει να σταματήσει η Ελλάδα να ειναι η «καταβόθρα» των δανείων εις οφελος των διαχρονικά λίγων προνομιούχων του κράτους.

  Αυτά δε τα γελοία οτι ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου «υπηρετούν» τα μεγάλα συμφέροντα και άλλες τετοιες αστειότητες που «αναμασουνται» τελευταία απο Σαμαρά και λοιπούς, δεν περνάνε ως «επιχειρήματα» στην πλειονότητα των πολιτών.

 139. Ο/Η Ενη λέει:

  Να ρωτήσω και κάτι που απο καιρό ηθελα να το πω.
  Οσοι χρησιμοποιείτε τον ορο «μουνιμόνιο» (και δεν ειναι μόνο ο Παπούλης να μην τον αδικούμε), εννοείτε οτι εχει και κάποια σημειολογική σημασία.
  Οτι δηλαδή οταν κάτι συνδέεται με τη λέξη «μουνί» αμέσως παίρνει και μια απαξιωτική βαθύτατης περιφρόνησης εννοια; Ομως η λέξη αυτή αντιπροσωπεύει μόνο ενα φύλο αυτό της γυναίκας. Τοτε ομως η «μουνιολογία» οπως και «motherολογία» δίνουν την εικόνα της γυναίκας ως γένος.

  Εκτός και αν, οπως εκει στη Σικελία οι άνδρες τιμούν απεριόριστα ολες τις γυναίκες , ειτε σε ανιόντα ειτε σε κατιόντα βαθμό, της Οικογένειας και ολες οι άλλες ειναι απλώς «μουνιά».

 140. Ο/Η kapetanios λέει:

  … και το γαμώτο ρε παιδιά ξέρετε ποιο είναι?
  Όταν πχ μια τράπεζα θέλει να μετατρέψει τα δάνεια αυξημένου ρίσκου με μεγάλες επισφάλειες όπως ας πούμε τα καταναλωτικά ,που δεν έχουν καμία εξασφάλιση πέραν των οικονομικών δεδομένων βάση των οποίων και δόθηκαν, σε δάνεια με μειωμένες επισφάλειες όπως ας πούμε τα στεγαστικά που έχουν πέραν των άλλων και εμπράγματες εξασφαλίσεις, μειώνουν το επιτόκιο ακόμη και στο 50%(χώρια τις περιόδους χάριτος, χώρια τις υποχωρήσεις των απαιτήσεων τους κλπ)
  Ε , εμείς ως κράτος είμαστε τόσο άχρηστοι που αλλάζουμε τους τύπους των δανείων/ομολόγων μας χωρίς κανένα όφελος-το αντίθετο μάλιστα ..

 141. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Αφού λοιπόν αγαπητή Ένη, συμφωνούμε όλοι ότι η δανειακή σύμβαση υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο – για την επίλυση τυχόν διαφορών – τότε η διαφωνία μας δεν είναι νομικής φύσης όπως αρχικά αφήσατε να εννοηθεί λέγοντας «οποιος επικαλείται νομικά κείμενα, εάν δεν ειναι νομικός (που δεν ειναι απαραίτητο να ειναι), ας συμβουλευθεί καποιους με νομικές γνώσεις, για να αποφεύγονται παρερμηνείες». Αλλά είναι σαφέστατα οικονομικής φύσης όπως υποδηλώνει και το προτελευταίο σχόλιό σας όταν λέτε «Μόνο που το θέμα ειναι οτι ολη η προσπάθεια που γίνεται απο τη κυβέρνηση για μια ριζική μεταρρύθμιση του κράτους στοχεύει ακριβώς ωστε να μη βρεθούμε σ΄αυτή τη θέση, δηλαδή σε διαφορές με τους δανειστές μας που σημαίνει οτι θα ειμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απο τη σύμβαση του μνημονίου.» Δηλαδή έχει να κάνει με το πως αξιολογεί καθένας την δυνατότητα αποφυγής μιας πιθανής μελλοντικής αδυναμίας πληρωμών (διαφορές με πιστωτές). Είμαστε σύμφωνοι ;

 142. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Κάπτεν,
  γιατί σταματάς το σχόλιό σου εκεί που αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα προκλητικό και ενδιαφέρον ;

 143. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Παρεμπιπτόντως Ένη, προσυπογράφω το τελευταίο σου σχόλιο έστω και μόνον για λόγους αισθητικής και εντυπώσεων. Γιατί δεν νομίζω κανείς στη παρέα να έχει διάθεση απαξιωτική για το γυναικείο φύλο.

 144. Ο/Η Β.Δ.Καργούδης λέει:

  Για να τελειώνει η παντελώς μια άνευ νοήματος (όπως εγώ το βλέπω) πλάκα.
  (Που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί συντηρείται, αφού αποκλείω την περίπτωση της κολοσσιαίας άγνοιας..)
  Ρωτήστε οι αμφιβάλλοντες όπου θέλετε (αν εγώ δεν κατάφερα να είμαι σαφής):

  Στις περιπτώσεις, λοιπόν, ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ιδιωτικών ή διακρατικών, (ή μικτών), όταν πλέον έρθει η στιγμή να προκύπτουν

  (ενώ φυσικά, έχουν παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα πολλά-πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών εξυπηρέτησης με κάθε τρόπο, ευθύ ή συμβιβαστικό των υποχρεώσεων σε καθυστέρηση που προκύπτουν )

  ζητήματα οριστικής δικαστικής επίλυσης των διαφορών από μη εξυπηρετούμενα χρέη (και όχι μόνο), ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ, ή το ένα εξ αυτών (που είναι στην περίπτωση αυτή το ίδιο),
  -και με στατιστικά ποσοστά Εμβέρ(πάνω από 95% μεταπολεμικά)-

  προσφεύγουν στα ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ διεκδικώντας αποκατάσταση βλάβης μέσω αναγκαστικών εκτελέσεων πολλών τύπων, είτε αυτό προβλέπεται στα κείμενα των συμβάσεων είτε όχι.

  Του λοιπού άρα, όσοι αναζητούν
  (και εγώ δεν ξέρω τί ακριβώς, ελπίζω πάντως ΑΥΤΟΙ να ΞΕΡΟΥΝ!)
  καλό θα είναι να αναζητήσουν άλλο κεφάλαιο-πεδίο φερέλπιδων αναζητήσεων.
  Απ αυτό το συγκεκριμένο, πάπαλα….

  Πρέπει πάντως να πω, ότι μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία δέχεται κανείς ότι μπορεί να υπάρχει τύπος συμβάσεων που να (ουσιαστικά) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ
  μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος πλευρών με συμπεριφορά αντι-συμβατική, ή και όλως διόλου εξω-συμβατική.
  Θέλει τόση σοφία άραγε για να σκεφτεί κανείς το αυτονόητο, ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, απλά θα φτάναμε κάποια στιγμή ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! Αφου θα ήταν τόσο εύκολο για τον μπαταχτσή να εντάσσεται κατά το δκούν στο Κίνημα(;) Κουλουμπαρίτση- Ντάριο Φο & Φράνκα Ραμέ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»…
  Προσθέτω τελικά, πως στην περίπτωση διακρατικών συμβάσεων, ο τελευταίος λόγος, είναι βέβαια ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και έχει τη βάση του στον συσχετισμό (πολιτικής-οικονομικής) δύναμης…

 145. Ο/Η papoylis λέει:

  Ως μη νομικός λοιπόν αλλά απλός πολίτης να θέσω μερικά απλά ερωτήματα :

  α) Η επόμενη παρτίδα δεκαετών ομολόγων που λήγει τον επόμενο μήνα αν δε πληρωθεί σε ποιό νομικό καθεστώς υπάγεται ;;;

  β) Η πρώτη δόση αποπληρωμής των δανείων του μουνιμονίου ( εγώ θα εξακολουθήσω έτσι να το αποκαλώ θεωρώντας ότι οι ενοχλήσεις του ωραίου φύλου στη περίπτωση είναι απλά προφάσεις 🙂 ) που προβλέπεται για τα μέσα του 2013 αν δε κάνω λάθος , σε περίπτωση «διαφορών» δηλαδή μη πληρωμής σε ποιό νομικό καθεστώς υπάγεται ;;;

  Να συμπληρώσω εδώ ότι η καλή μας κα Ένη έφερε στη συζήτηση τα ισχύοντα στο ελληνικό δίκαιο , ενώ άλλοι σχολιαστές τα περιεχόμενα στη σύμβαση δανεισμού και κάποιες λεπρτομέρειες και λινκια σχετικά με τα προβλεπόμενα στο αγγλικό δίκαιο σε σχέση με τις πιθανές «διαφορές».

  Το ερώτημα τελικά είναι τι ισχύει για τα κονδύλια τα σχετικά με τη δανειακή σύμβαση με τη Τρόικα και για αυτές που πιθανότατα θα υπογραφούν στο μέλλον. Γιατί μέχρι τότε ( και μέχρι να βγούμε κάποτε στις αγορές ) μόνο τέτοιου είδους μακροπρόθεσμες ή μεσοπρόθεσμες υποχρεώσεις βλέπω να αναλαμβάνουμε.

  Και ακόμα περισσότερο να δούμε όχι σε πόσο χρόνο αλλά μετά από ποιές «τεχνικές» διελκυστίνδες θα φτάσουμε ή όχι στην εφαρμογή του αγγλικού δικαίου.

  και να σκεφτούμε επίσης ότι το αγγλικό δίκαιο επεβλήθη στο παρελθόν συχνά με κανονιοφόρους ( αν και δε μπορώ ακόμα να φανταστώ ποιά θα είναι η σύγχρονη εκδοχή αυτής της πολιτικής 🙂 )

  Για να σουμάρω δηλαδή τα ερωτήματα :

  1) Τα ποσά του μουνιμονίου υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο ναι ή όχι ;;;;
  2) σε περίπτωση εμπλοκής και «διαφορών» εφαρμόζεται το δίκαιο αυτό ναι ή όχι ;;;
  3) Είναι αναγκαστική η εφαρμογή του ναί ή όχι ;;;
  4) ασχέτως του χρόνου που θα χρειαστεί υπάρχει τελικά η δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης από τους δανειστές σε περιουσία του ελληνικού δημοσίου παρά και πέρα από την ελληνική νομοθεσία ναι ή όχι ;;;

 146. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Φιλτάτη ΄Ενη,
  Μην ασχολείστε. Δεν το απαξιώνουν, δηλώνουν τη βαθειά αμηχανία, άγχος και ταραχή τους στην όψη του (πόσο μάλλον στη διαχείρισή του).
  Παπούλη μου δεν νομίζεις πως είναι εξαιρετικά αντιαισθητική ως λέξη;
  Εσύ ένας καλλιεπής σοφός….

 147. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή…

  Θα μου επιτρέψεις αυτή τη «σκανδαλιά’ ελπίζω..

  Κατά τα λοιπά να βεβαιώσω την αμηχανία στη θέα του real thing , όχι όμως και της συμβάσεως 😉

 148. Ο/Η kapetanios λέει:

  Αγαπητέ Κώστα
  γιατί με καλύπτουν όλα όσα έχουν ήδη ειπωθεί 😉
  (άσχετο)
  διάβασα συμπτωματικά εχτες το άρθρο σου στην Αυγή και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
  http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=600359
  Είναι σίγουρα μια «ομολογία αποτυχίας της μαγική συνταγής» που μας πάσαραν -σαν το νερό του Καματερού ένα πράμα

  *
  Παπούλη
  νομίζω ότι ο Βαγγέλης δεν έχει υπογράψει στην ζωή του καμία σύμβαση ,αλλιώς θα ήξερε ότι σε κάθε, μα σε κάθε σύμβαση ορίζεται εκ των προτέρων η διαιτησία. Στην περίπτωση λοιπόν των έως τώρα εκδόσεων έχουν οριστεί τα Ελληνικά δικαστήρια ως αρμόδια και ουδείς άλλως-κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τις δανειακές συμβάσεις. Το ίδιο συνέβη και με την Αργεντινή , κανένα Αγγλικό δίκαιο δεν ίσχυσε παρά μόνο το δικό τους- παρά τις μεγάλες πιέσεις /αντιρρήσεις των Γερμανών
  *
  Βαγγελη σου χω μια παλιά μας κουβέντα
  http://panosz.wordpress.com/2010/05/02/imf-4/#comment-87221
  Μήπως έχεις να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις τίποτα- εγώ πάντως ότι έλεγα τότε (Μάη μήνα) τα λέω και τώρα ένα χρόνο σχεδόν μετά. Γιατί το βασικό μας πρόβλημα , αυτό δλδ που θα μας οδηγήσει στην αγκαλιά των όποιων δικαστηρίων είναι το χρέος αυτό κάθε αυτό το οποίο όσο πάει και γιγαντώνεται ( διάβασε στον σύνδεσμο και την ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχα με τον δεξιό τότε, ίσως ρε παιδί μου, ίσως, και καταλάβεις κάποια πράματα και πως λειτουργούν )

 149. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Παπούλη επί των ερωτημάτων σου:
  1) Ναι
  2) Ναι
  3) Ναι
  4) Οχι
  ΥΓ. Η υψηλότης μου δε συγχωρεί σκανταλιές.
  ΥΓ2 Επεξηγήσεις δεν έχει.
  ΥΓ3 Θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω. Έως τότε υγίαινε.
  (πώς το λεγε μια άλλη κυρία; Έρρωσο;)

 150. Ο/Η papoylis λέει:

  Σεβαστή προμήτωρ

  Θα σου ζητούσα μια επεξήγηση για το 4) αλλά βλέπω ότι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου επεξηγήσεις ( ΥΓ2 ) 🙂

  Θα ελπίζω ότι ο εύθετος χρόνος ( ΥΓ3 ) θα διαρκέσει ελάχιστα ( ας πούμε έως αύριο 🙂 )

 151. Ο/Η Ενη λέει:

  Kατ’αρχήν Παπούλη, στο σχόλιο μου μπορεί να αναφέρομαι στο τι ισχύει στο ελληνικό δίκαιο, αλλά και στο περιεχόμενο της σύμβασης του δανείου, οπως:

  «3. Με το άρθρο 14 παρ. 5 της δανειακής σύμβασης,προβλέπεται η δυνατότητα στους δανειστές να επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεών τους σε περίπτωση μη αποπληρωμής του δανείου και με κατάσχεση σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου «στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

  Και με την ευκαιρία να ρωτήσω,αφού επιμένεις στην εκφρασή σου του «μουνιμονίου.Ποιός ειναι ο παράγοντας που, με την προσθήκη του πρώτου συνθετικού, ισχυροποιεί την απαξιωτική και απεχθή εικόνα της σύμβασης;
  Η δε παρατήρησή μου για το γεγονός ειναι ασχετη με το οπόιοδήποτε «ωραίο φύλο».

 152. Ο/Η Ενη λέει:

  Αγαπητή Προμήτωρ,
  Αυτό το ΟΧΙ στο νουμερο 4 της ερωτήσεως Παπούλη, δεν το κάνεις κάπως λιανά και για την ομηγυρη, για να μπουν στη «νομική τους υπόσταση» μερικά θέματα;
  Θα σου ειμαστε υπόχρεοι. 🙂

  υγ. Το άλλο αστο, γίνεται προσπάθεια να «εκτραπεί» απο την ουσία (τη γυναικα) στο μέλος τους σώματός της.

 153. Ο/Η papoylis λέει:

  Δηλαδή στα μάτια ενός μη νομικού σαν εμένα και λαμβάνωντας υπόψιν όλα αυτά που έχουν εδώ ειπωθεί το πρόβλημα βρίσκεται οπωσδήποτε ( και τουλάχιστον ) για την «ιδιωτική» περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Άρα πχ δεν αφορά το κτίριο ενός υπουργείου αλλά ένα στρατόπεδο που έχει εγκαταλειφθεί , δεν αφορά τα κτίρια των σχολείων αλλά τη παραλία χ ή το δάσος ψ … Δεν αφορά το μέγαρο Μαξίμου ( όπου εδρεύουν οι λούστροι ) αλλά πχ το Ελληνικό

  ή μήπως κάνω λάθος ;;;

  Σκόπιμη θα ήταν εδώ η παρέμβαση ενός νομικού με σχετική εμπειρία ή η παράθεση κάποιων λινκ όπως αυτά που έφερε ο Καπετάνιος 😉

  Κα Ένη : το real thing μας φέρνει σε μας τους άνδρες αμηχανία ρέμβη ή και έκσταση . Ίσως γι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ( κακώς ) από τον ανδρικό πληθυσμό και σε εκφράσεις «κακές» όπως : » τα έχεις κάνει μ..ί »
  Όπως όμως είπα και στη Σεβαστή μας Λαίδη θα μου επιτρέψετε αυτή τη «σκανδαλιά» 😉

 154. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  συμφωνω με το Ωραιο φυλο( κ Ενη , Προμητωρισα ) οτι η αρνητική καταχρηση του δηλωτικου του Φυλου τους (Μουννομονιο κλπ ) σε συνδυασμό με την κατα κόρον θετική συνδηλωση των μοριων του αρσενικόυ φυλου απο καποιους απο τους εδώ σχολιαστες ( Ουμπαλα, , εχεις… ιδια στα πανατλονια σου η κατω απο την φουστα σου ρε κλπα εξυπνα ) μας εχει φερει τα μέσα εξω και μας εχει πρηξει τα.
  Κοντολης αφηστε τα γεννητικά οργανα στη θεση τους και ασχοληθειτε με την οσυια .. Εκκτος αν νομιζετε οτι αυτή ειναι η ουσια ..
  αιδως….

 155. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπούλη
  η Ενη δεν νοεί να καταλάβει ότι «ΔΕΝ το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος»- έχουμε παραιτηθεί, λέμε τόση ώρα, απ αυτόν! Και αυτή μας η παραίτηση γράφεται φαρδιά πλατιά οριζοντίως καθέτως και με όλους τους τρόπους (έμμεσα ή άμεσα) στο μνημόνιο
  Και φίλε μου μην ψάχνεις παραπομπές σε νομικές γνωμοδοτήσεις που να αποδεικνύουν τον δίκιο της πλευράς Παπανδρέου-απλά δεν υπάρχουν. Όλοι, μα όλοι οι νομικοί μας έχουν πάρει θέση απέναντι στην σύμβαση . Το ίδιο και οι νομικοί σύμβουλοι της ίδιας της κυβέρνησης – αυτός είναι και ο λόγος που δεν τολμούν/μπορούν να κυρώσουν με σχετικό νόμο την σύμβαση στην βουλή φίλε μου (ούτε και πρόκειται να το επιχειρήσουν–αυτοί ξέρουν 😉 )
  Και ξέρεις , έτσι και φέρουν σε ημερήσια διάταξη την κύρωση και η βουλή την αρνηθεί (που είναι και το πιο πιθανό μιας και απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία)κινδυνεύουμε άμεσα! Το ΔΝΤ θα κάνει άμεσα απαιτητά τα χρήματα που μας έχει δώσει (όπως έχει δικαίωμα να κάνει ανά πάσα στιγμή) και μετά βράσε όρυζα.
  Καταλαβαίνεις το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν βάλει ?

 156. Ο/Η kapetanios λέει:

  το «αδιέξοδο» κοστολογείται αυτήν την στιγμή γύρο στα 34δις (τόσα έχουμε πάρει περίπου μέχρι σήμερα) Σαφώς και είναι μέσα στις δυνατότητες μας να δανειστούμε αυτό το ποσό (στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχουμε δανειστεί μέσα σε λίγες ημέρες μεγαλύτερα ποσά) να τους τα δώσουμε πίσω και να ησυχάσουμε από δαύτους . Όμως εάν αυτό φαντάζει δύσκολο ή και σχεδόν ακατόρθωτο σήμερα φαντάσου την θέση μας σε λίγους μήνες που το ποσό θα διπλασιαστεί . Γι αυτό η γνώμη μου είναι ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε , κάθε μέρα που περνά όμως μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο απόλυτο αδιέξοδο
  Εκτός εάν έχουμε δεσμευτεί (αυτό είναι κάτι που δεν το έχω ψάξει αλλά και δεν θέλω να το ψάξω) ότι θα αντλήσουμε ΟΛΟ το ποσό που μας αναλογεί από τον μηχανισμό…

 157. Ο/Η papoylis λέει:

  Προσπαθώ Κάπταιν

  Διαβάζω και παλεύω να καταλάβω τι πραγματικά έχει συμβεί αλλά αναρωτιέμαι τελικά :
  θα εξακολουθήσουν να δεσμεύουν με υπογραφές οι Παπάκηδες τη χώρα σε κάθε επόμενη επίσκεψη της ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ χωρίς τη απαραίτητη νομικά και συνταγματικά κάλυψη της Βουλής ;;; Γιατί αν κατάλαβα καλά περί αυτού τελικά πρόκειται 🙂

 158. Ο/Η kapetanios λέει:

  θαρρώ ότι η απάντηση βρίσκεται στον λόγο του γιωργάπη στην σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου με την Μαρκέλα και είναι, ΝΑΙ(γάματα) με κεφαλαία γράμματα

 159. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »Όλοι, μα όλοι οι νομικοί μας έχουν πάρει θέση απέναντι στην σύμβαση . »

  ΜΠΑ ;

 160. Ο/Η papoylis λέει:

  ΜΠΟΥ ;;;

 161. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Μόλις χθες δημοσιεύτηκαν τα αναλυτικά στοιχεία για το δημόσιο χρέος μέχρι τέλη 2010. Από αυτά προκύπτει ότι από 298,5 δισ. στο δ’ τρίμηνο του 2009, το δημόσιο χρέος ανήλθε σε 340,3 δισ. το δ’ τρίμηνο 2010. Όπως είναι γνωστό, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους έχει εκδοθεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια και υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο (με τις ευνοϊκότερες διατάξεις για τον οφειλέτη που ανέφερε η Ένη και οι οποίες αν αξιοποιούνταν σωστά θα επέτρεπαν μία όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη αναδιάρθρωση/κούρεμα του χρέους). Το ποσό που αναλογεί σε παρόμοιους τίτλους χρέους ήταν 265,9 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2010 έναντι 262,9 δισ. το δ’ τρίμηνο 2009. Δηλαδή αυξήθηκε μόλις 3 δισ. ενώ το συνολικό χρέος αυξήθηκε 42 δισ. Με άλλα λόγια, το ποσοστό του ελληνικού χρέους σε ομόλογα-έντοκα από 88% του συνόλου που ήταν τέλη 2009 έπεσε στο 78% τέλη 2010. Αυτά είναι τα 34 δισ. που ανέφερε παραπάνω πολύ σωστά ο Κάπτεν (10% στα 340 δισ).
  Αυτό το 10% πέρασε από ομόλογα που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο σε δάνεια που υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. Και αν δεχθούμε (δεν έχουμε λόγο να το αρνηθούμε) πως όλα τα δάνεια του ελληνικού κράτους έχουν συναφθεί με τους όρους του αγγλικού δικαίου όπως διαβεβαιώνει ο ΒΔ Καργούδης σπεύδοντας να τερματίσει μία ‘άνευ νοήματος πλάκα’, τότε ήδη το 22% του συνολικού δημοσίου χρέους υπόκειται στις απαλλοτριωτικές – σε περίπτωση διαφορών – διατάξεις του βρετανικού δικαίου. Και επειδή μέχρι το 2013 θα έχουμε εισπράξει και τα υπόλοιπα 2/3 των κεφαλαίων της Σύμβασης του Μνημονίου μετατρέποντας ομόλογα ελληνικού δικαίου σε δάνεια βρετανικού δικαίου, θα βρεθούμε μέσα σε 1,5 χρόνο με το 42% περίπου του χρέους να καλύπτεται – βάσει βρετανικού δικαίου -με το ισόποσο (μέχρι τότε θα έχει υποτιμηθεί κι’ άλλο) της υποθηκευμένης δημόσιας περιουσίας. Με το χρέος στα 360 δισ. περίπου τότε, οι υποθήκες θα φθάνουν τα 150 δισ. Ίσως, έτσι εξηγείται το πρόσφατο άλμα επί κοντώ της κυβέρνησης σχετικά με την ‘αξιοποίηση’ της δημόσιας περιουσίας από τα 7 στα 50 δισ, όπως και οι αναλύσεις κάποιων συμβούλων του Σαμαρά για ‘αξιοποίηση’ πάνω από 100 δισ. δημόσιας περιουσίας. Πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά γιατί αποδείχθηκε πως με τα 50 δισ. ήξεραν τι έλεγαν όταν κάποιοι τους χλεύαζαν. ‘Αξιοποίηση’ αναφωνούν όλοι μαζί πια ; Πράγματι, πρόκειται για.. μία πλάκα άνευ νοήματος.

 162. Ο/Η Προμήτωρ λέει:

  Μπα και μπου. Δεν έχουν πάρει και όλοι θέση. Διαθέτουμε πολλές δεκάδες χιλιάδες, για την ώρα σιωπηλούς.
  Τώρα για την απορία σου παπούλη, και δεν θα ξαναμιλήσω γι αυτό, η σύμβαση εισάγει δίκαιο κατ΄απόκλιση του συντάγματος, αν δεν κυρωθεί από τη βουλή για να υπερισχύσει του συντάγματος ως διεθνής συνθήκη, δεν ισχύει στα καθ΄ημάς. Τα περιουσιακά στοιχεία (τα ιδιωτικά = τα εκμεταλλεύσιμα και μη προορισμένα για την εκτέλεση των σκοπών του κράτους) που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουν.
  Το διεθνές δίκαιο δεν είναι δίκαιο γιατί δεν έχει μηχανισμούς επιβολής (φαντάζεσαι τον κλητήρα να πετάει έξω το δημόσιο σαν να ναι ο Καραγκιόζης;)
  Εν τέλει δεν είναι αφελές να θεωρούμε ως πρόβλημα τις κυρώσεις που προβλέπει η σύμβαση, αφού αν δεν πληρώσουμε θα μας κάνουν τον κ….ο φέτες έτσι κι αλλιώς και με τρόπο πόλύ σκληρότερο από οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη. Μη χαλιέστε με τα νομικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι για τη νομιμοποίηση των δανειστών απέναντι στους δικούς τους ψηφοφόρους.
  Ταύτα και μένω (τα άλλα σε πραγματικά εύθετο χρόνο).

 163. Ο/Η papoylis λέει:

  Λαίδη
  Για τα μέσα επιβολής δικαίου θα σε παραπέμψω σε επόμενο ποστ μου σχετικά με την Αίγυπτο 🙂

  Να επαναλάβω την ευχή για το εύθετο του χρόνου 🙂

 164. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Θα ηθελα να κανω δυο αφελεις ερωτησεις.
  α) Θεωρησαι επιτυχημενος πρωθυπουργος οταν αυξανεις το χρεος και 41 δις μεσα σ’ενα χρονο? Ειδικα οταν εχει πιει το αιμα των ιθαγενων.
  β) Με τη δυναμικη που εχει το χρεος να αυξανεται κατι δις καθε χρονο ποιος πιστευει οτι σε πεντε χρονια αυτο δεν θα εχει διπλασιαστει? Και μετα τι?
  Ευχαριστω παπουλη για την φιλοξενια.

 165. Ο/Η kapetanios λέει:

  καλημέρα
  *
  παπς, νομίζω ότι η Λαίδη επιχειρεί να βάλει γκολ από το κόρνερ. Ενώ εμμέσως πλην σαφώς συμφωνεί με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και των επαχθών όρων του εν τούτης αποφεύγει την συζήτηση επί της ουσίας (του μνημονίου) με την δικαιολογία ότι δεν γίνονται αυτά τα πράματα γιατί δεν υπάρχουν μηχανισμοί επιβολής- οι οποίοι όμως απ την άλλη υπάρχουν «και θα μας κάνουν τον κ….ο φέτες έτσι και δεν πληρώσουμε» 🙂
  ΟΚ
  Ως απάντηση θα κοπυπαστάρω ένα τμήμα της ομιλίας του Κ Χρυσογόνου (καθ παν Θες/νίκης)
  «.. παρά ταύτα, χωρίς καμία διάθεση της δραματοποίησης της κατάστασης, θα μπορούσε να διατυπωθεί το συμπέρασμα πως η Δανειακή αυτή Σύμβαση θέτει μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον σε διακινδύνευση ακόμη και τα αναγκαία μέσα άσκησης της εθνικής μας κυριαρχίας, δηλαδή στην πραγματικότητα θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την κυρίαρχη κρατική υπόσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Άλλωστε, δεν λείπουν τα ιστορικά παραδείγματα κρατών που υποχρεώθηκαν αν απορροφηθούν από άλλα, ή να μετατραπούν σε προτεκτοράτα, ως συνέπεια της πτώχευσής τους. Το 1928 η Μεγάλη Βρετανία υποχρέωσε το ουσιαστικά ανεξάρτητο κράτος της Νέας Γης είναι ένα μεγάλο νησί στα ανοικτά των ακτών του Καναδά στον Ατλαντικό, με έκταση όση η Ιρλανδία – να απορροφηθεί από τον Καναδά, διότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Έγινε μία συγχώνευση κρατών. Μερικές δεκαετίες νωρίτερα, το 1870, και πάλι η Μεγάλη Βρετανία, στηριζόμενη στην ισχύ του στόλου της, μετέτρεψε σε προτεκτοράτο την Αίγυπτο, διότι δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της. Δεν βρισκόμαστε βεβαίως στην εποχή των κανονιοφόρων, αλλά φαίνεται πως οι διεθνείς κεφαλαιαγορές έχουν εξίσου αποτελεσματικά μέσα, για να επιβάλουν την κυριαρχία τους στα εθνικά κράτη.
  Φοβάμαι ότι όλα αυτά δεν έχουν γίνει αντιληπτά στην πραγματική διάσταση από τον ελληνικό λαό. ..»

  *
  Για το «όλοι» που έγραψα προηγουμένως καταθέτω κύριε πρόεδρε, για να μπουν στα πρακτικά, τις επισημάνσεις και απόψεις μέρος των όλων αναμένοντας από την άλλη πλευρά και μόνο για την τιμή των όπλων να φέρουν κάτι αντίστοιχο .
  http://www.dsa.gr/word_docs/daniaki%20SYMBASImail_Layout%202.pdf

  Κλείνοντας να πω ότι το **αντισυνταγματικό** μνημόνιο δεν επιχειρεί μόνο, μάταια μέχρι στιγμής, να εισάγει δίκαιο κατ΄απόκλιση του συντάγματος αλλά εισήγαγε,δυστυχώς, μια νέα οικονομική τάξη πραγμάτων η οποία είναι εξίσου αντισυνταγματική – μην το ξεχνάμε αυτό 😉

 166. Ο/Η papoylis λέει:

  Χρήστο

  το τελευταίο ( το ευχαριστώ δηλαδή ) δε χρειαζόταν

  Μια σύντομη απάντηση είναι ότι οι πολιτικές των Δουνουτούδων της ΕΕ και της ΕΚΤ που εφαρμόζωνται εδώ από τους εντολοδόχους λούστρους είχαν , κατά δική τους πρόσφατη ομολογία ως κύριο στόχο το έλλειμμα. Αν όμως τα τοκοχρεωλύσια των τρεχόντων και των μελλοντικών δανείων που κατά βάση αποτελούν το χρέος τροφοδοτούν κάθε χρόνο το έλλειμμα με ποσά που ( για τόκους μόνο ) ξεπερνούν τα 15 δις , το χρέος μαθηματικά θα αυξάνεται ακόμα και με προϋπολογισμούς πρωτογενώς πλεονασματικούς κατά 4 ή 5 μονάδες του ΑΕΠ . 🙂

 167. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια συνεννόησης πάνω σε μερικά στοιχειώδη πράματα που υπό άλλες συνθήκες
  (αν δηλαδή δεν υπήρχε ο αυτοεγκλωβισμός σε θέσεις -μη τις χαρακτηρίσω γιατί θα μας τον ξανακόψει το…βήχα ο @παπς)
  θα ήταν από αυτονοήτως παραλειπόμενα έως ανάξια να απασχολήσουν έστω και ολιγόλεπτη κουβέντα υποψήφιων προπτυχιακών 18ρηδων.

  Η (σεβαστή) @προμήτωρ άλλωστε,

  (χαίρεσθε & αγαλλιάσθε Μother of all Μothers)

  -δυστυχώς ματαιοπονούσα εξακολουθητικώς, καμφθείσα -ως φαίνεται- και πάλιν υπό το βάρος του πλουσίου συναισθηματικού αποθέματος που επιμένει να διατηρεί δι’ ενίους εξ υμών-,

  σας τάπε,
  *και για το Διεθνές (Μη) Δίκαιο,
  *και για το ποιά εσωτερικής αποκλειστικά στοχεύσεως πολιτική σκοπιμότητα υπαγορεύει το να εξοπλίζονται οι
  (πολιτικού χαρακτήρα)
  εντός ΟΝΕ μεταβιβαστικές πληρωμές, με διατάξεις αναγκαστικού χαρακτήρα, και να περιβάλλονται τον τύπο (και μόνο) δανειακών συμβάσεων.

  Όποιος κατάλαβε λοιπόν, κατάλαβε

  (ότι στην παρούσα πάντως συγκυρία οι όποιες χρηματικού ή άλλου χαρακτήρα μεταβιβάσεις πόρων από το κέντρο προς την (εν τέλει εξαιρετικά) αδύναμη & ελάχιστα ανθεκτική σε πιέσεις κρίσεων περιφέρεια της ΟΝΕ, έχουν σχεδόν αποκλειστικά χαρακτήρα παρέμβασης -με την συνακόλουθη καταβολή του επιδιορθωτικού κόστους- για την εξισορρόπηση συστήματος που συνελήφθη να ρετάρει)

  και πάμε γι άλλα.

  Όσο για τον φίλο μου τον @κάπτεν και τις συμβάσεις γενικώς,
  (έλα πάπο να μου δείξεις κλπ κλπ…)
  ας ρωτήσει τον φίλο μου και φίλο του τον @παπς, να τον ενημερώσει εκείνος, περί του τίνος η υπογραφή υπάρχει το 1983 στην τελευταία σελίδα σύμβασης 685 εκ. δρχ
  μεταξύ
  *από τη μια της
  «ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ» ΑΕ(Α Εταιρεία παραγωγής ευέλικτων χώρων ελεύθερου χρόνου & παραγωγής θεαμάτων), +
  (για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκτός ΔΕΗ)
  syndication 5 ελληνικών Τραπεζών με υπογραφές Καρατζά (ΕΤΒΑ τότε) & Κώστα Σοφούλη (ΕΤΕΒΑ τότε), και
  *από την άλλη
  της γαλλικής BNP.

  Για το χρέος τώρα και την (όντως…απογειωτική) άνοδό του,
  όποιος θέλει
  (και μου κάνει εντύπωση ειδικά για τον @Κ που το προσπερνάει τελείως και ασχολείται με άλλα)
  να του στείλω κατάλογο για το
  ποιό κομμάτι του, (του αυξημένου χρέους) οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
  *σε συναινετικές
  (κοζί φαν τούτε οι «κανονικές» χώρες-μέλη ΟΝΕ)
  αναθεωρήσεις μεθόδων μέτρησης και κανονικής επαν-ένταξης καλυμμένων «μεταμφιεσμένων» χρεών περασμένων ετών
  (ευρεσιτεχνίες καλαμπαλίδικες του αλήστου μνήμης κου Κοντοπυράκη)
  μεταξύ της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής και της
  (νέας ΜΗ εξαρτώμενης πολιτικά από το ΥπΟικ)
  ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, και
  *ποιό οφείλεται σε προγραμματισμένη και απολύτως αναμενόμενη άνοδο του χρέους επί τοις % του ΑΕΠ, αφού δεν είπε κανείς δα ότι πιάσαμε κιόλας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πάμε για πλεονασματικούς…
  ΕΛΕΟΣ!

 168. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  περί συμβάσεων τα λες μόνος σου στο Κάπταιν , οπότε δε χρειάζεται ΚΑΙ η δική μου μαρτυρία.

  Αυτά τα νομικά να τα πεις στο καθηγητή Χρυσογόνο που άλλα ισχυρίζεται 😉
  Εγώ μπορεί να μη καταλαβαίνω πολλά , αλλά δε σημαίνει ότι θα πειστώ για το αντίθετο , ότι δηλαδή όλα αυτά είναι απαραίτητες τυπικότητες. Αν είναι έτσι γιατί δε φέρνουν τη Δανειακή Σύμβαση για κύρωση στη βουλή να τελειώνουμε ;;;

  Κατά τα λοιπά και για το χρέος άστα να πάνε. Δε μαζεύεται με μισόλογα η τρύπα.

  Και όσο για ΕΛΕΟΣ;;

  ( ξέχασε το , ΔΕΝ μας περισσεύει ούτε μόριο 🙂 )

 169. Ο/Η papoylis λέει:

  Να συμπληρώσω στα σχετικά με την απεργία που κυκλοφορούν στο twitter και διάφορα sites ότι σήμερα στη μικρή μας πόλη για ΠΡΩΤΗ φορά εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον ΚΑΝΕΙΣ καθηγητής δεν έσπασε την απεργία στο γυμνάσιο. Τυχαίο ;;;

 170. Ο/Η papoylis λέει:

  Ενώ το κέντρο έχει τιγκάρει στο δακρυγόνο οι μαγαζάτορες του ΠΑΜΕ πήρανε τα πρόβατα τους και φύγανε … Πόσο ακόμα θα αντέξει αυτό το μαντρί αναρωτιέμαι 🙂

 171. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Δακρυγονα, ξυλο, προπηλακισμοι ακομα και αναπηρων. Η προσπαθεια της αστυνομιας να μη παει ο κοσμος στο Συνταγμα κανει τη συμπεριφορα της ακρως επικινδυνη.

 172. Ο/Η papoylis λέει:

  Σε live μετάδοση από πλατεία Συντάγματος ακούγωνται ελικόπτερα 🙂

 173. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Αυτη τη στιγμη επιχειρουν να μπουν στο Συνταγμα απο ολα τα στενα και απωθουνται με τονους χημικων. Ελευθερη διακινηση? Ας γελασω.

 174. Ο/Η papoylis λέει:

  Μόλις τώρα ..έστριψαν και οι αδελφές του ελέους ( Συριζα )

 175. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Sisters of Mercy?

 176. Ο/Η Ενη λέει:

  Να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, εγώ δεν διαβάζω ΑΥΓΗ. Θέλοντας ομως να διαβάσω το άρθρο του Κωστα Κ. (που πρότεινε ο Καπετάνιος), άνοιξα το λίνκ.
  Εκτός λοιπόν απο το συγκεκριμένο άρθρο, ειδα και μια σειρά άρθρων της ΑΥΓΗΣ
  με τους κάτωθι τίτλους και….. τρόμαξα.
  Δειτε λοιπόν

  Σχετικά άρθρα : «Δελτίον θυέλλης για κυβέρνηση – οικονομία
  Κυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
  Σαν σε κατεχόμενη χώρα…
  Η Ελλάδα (δεν θα) ανήκει στους Έλληνες…
  Διγλωσσία και για την επέκταση του Μνημονίου
  Το Μνημόνιο κλονίζει την κυβέρνηση
  Σάββας Ρομπόλης: Το Μνημόνιο ρίχνει στα βράχια την ελληνική οικονομία.
  Στο μέσο βαθιάς ύφεσης χωρίς ορατή διέξοδο »

  Υστερα λοιπόν απο αυτόν τον καταιγισμό καταστροφολογίας, βρίσκω οτι ο Κώστας, γράφοντας σε ενα κομματικό έντυπο, έκανε οτι ηταν δυνατό για να εκφράσει τις απόψεις του οσο το δυνατόν…. αντικειμενικότερα. 🙂

  υγ. Λέτε να μην αυξάνονται τα ποσοστά του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ επειδή οι πολίτες αντιμετωπίζουν ολα αυτά τα «αρθρα φόβητρα»; ¨:lol:

 177. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  αν εξαιρέσω τα δύο :

  «Σαν σε κατεχόμενη χώρα…
  Η Ελλάδα (δεν θα) ανήκει στους Έλληνες…»

  που είναι και κάπως «φορτισμένα»

  οι τίτλοι των υπόλοιπων άρθρων απηχούν τη καθημερινή μας εμπειρία

  Επομένως αν δεν την αντέχετε καλά θα κάνετε να διαβάζετε μόνο τα μη «κομματικά» έντυπα και να πληροφορείσθε μόνο από το Μέγκα , τα Νέα και τον Αλαφούζο 🙂

 178. Ο/Η Ενη λέει:

  Kοίτα, Παπούλη, εμένα δεν μ΄αρέσει καθόλου ο ρόλος του «ενεργούμενου» ακόμα και ως αναγνώστρια .Γι’ αυτό δεν διαβάζω ουτε διάβαζα ποτέ τον κομματικό τύπο.
  Ο,τι διαβάζω για να ενημερώνομαι δεν εχει κίνητρο π.χ. το ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης του μέσου, η ποιός ειναι ο δημοσιογράφος που γράφει κάτι, αλλά το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται ΜΟΝΟ στα γραφόμενα, δηλαδή την ουσία και μόνο.

  Ετσι αγνοώ ποιοι ειναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ , δεν βάζω ταμπέλες στους δημοσιογράφους, μπορεί με ο,τι γραφει κάποιος κάποτε να συμφωνώ και άλλοτε να διαφωνώ.

  Οταν διαβάζω κάτι αξιοσημείωτο, για τις δικές μου ασφαλώς απόψεις, δεν παραλείπω να δίνω στα μπλόγκς τα αντίστοιχα λινκς. Ετσι αποφεύγω να παραθέτω «διάφορες πολιτικές απόψεις» ως «δικά μου λόγια».

  Κατά την άποψή μου οσο μεγαλύτερο ευρος σοβαρής ενημέρωσης προσπαθεί να εχει κάποιος ,τόσο αποφεύγει και την αχρηστη αντιπολιτευτική «εμπάθεια» που κανέναν τελικά δεν πείθει.

 179. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  Θα δεχόμουν λέξη προς λέξη το τελευταίο σας σχόλιο αν δεν υπήρχε η τελευταία παράγραφος για την «άχρηστη αντιπολιτευτική εμπάθεια που κανένα δε πείθει»

  Με αυτή τη παράγραφο μου δίνετε το δικαίωμα να επιστρέψω το «επιχείρημỨ:

  Ειλικρινά κα Ένη μου η «σοβαρή» σας ενημέρωση τυχαίνει πάντα ( τυχαίνει λέμε ) να απηχεί τις «άχρηστες συμπολιτευτικές κορώνες των λούστρων που κανένα πλέον δεν πείθουν»

 180. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Η Αυγη δεν ειναι κομματικο εντυπο κυρια Ενη. Αλλα επειδη δεν εισαστε φανατικη το καταλαβατε αμεσως. Θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι στην Αυγη γραφουν στελεχη και του Δηαριου και των Οικολογων Πρασινων. Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σας την αδεκαστη.

 181. Ο/Η Ενη λέει:

  Παπούλη,
  Νάτην λοιπόν και ειλικρινά λυπάμαι, η «αντιπολιτευτική εμπάθεια» σε ολο της το μεγαλείο:

  «άχρηστες συμπολιτευτικές κορώνες των λούστρων που κανένα πλέον δεν πείθουν”

  υγ. Και με την ευκαιρία το επάγγελμα του ¨λούστρου» ειναι ενα αξιοπρεπές επάγγελμα και συνήθως ασκείται απο σχεδόν πένητες ανθρώπους.

  Γιατί το συνδέεις με κάτι που το θεωρείς «ατιμωτικό» ,»απεχθές» και άξιο περιφρόνησης;

 182. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  στο υγ δεν θα απαντήσω παρά μόνο με το γνωστό : λέμε κάποιους γουρούνια ( πχ τον κο Μαζί τα Φάγαμε ) … Λέτε να προσβάλλουμε τα καημένα τα ζώα ;;; 😆

  Τώρα σχετικά με την ειλικρινέστατη λύπη σας : Κανονικά θα πρέπει για δεύτερη φορά να σας επιστρέψω το «επιχείρημα» . Δεν θα το κάνω. θα σας αφήσω να σκεφτείτε το αδιέξοδο μιας τέτοιας διελκυστίνδας 😉

 183. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ενω βεβαια ειναι σιγουρο οτι δεν ξεμπερδευουμε ευκολα με το μνημονιο η επικληση Χρυσογονου νομικιστμικουρες κλπ μου φαινεται καπως ΚΙΤΣ..
  η Λαιδη εθεσε το ζητημα στις πραγματικές του διαστασεις…αν δεν ξεπληρωσουμε θα μας κοψουν τον κ οπως αλλωστε και τωρα και χωρις κρυφους ορους κλπ….

 184. Ο/Η Ενη λέει:

  Και ο Προβόπουλος προειδοποιεί, περί κουρέματος:
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_23/02/2011_433703
  «θα μειωθούν οι συντάξεις μιας και τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν κρατικούς τίτλους……..»
  Κι αυτός «λουστρος»;……

 185. Ο/Η papoylis λέει:

  Αυτός είναι στιλβωτής πολυτελείας καλή μου κα Ένη

  Επειδή ασχολούμαι με το ποστ που γράφω για την Αίγυπτο του 19ου αιώνα δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να σας εξηγήσω γιατί 🙂

 186. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Παπουλη ρωτω για να μαθαινω.
  Ο Προβο ειναι αιρετος ή διορισμενος?
  Τελικα το χρεος αυξηθηκε ή οχι κατα 40 και κατι δις το 2010?
  Δοθηκαν περιπου 8 δις σε ρευστο στις τραπεζες το 2010? Διπλασιο ποσο απ’οσα κοπηκαν απο μισθους και συνταξεις.
  Οχι δε θα ρωτησω για τα δις των εγγυησεων στην ΕΚΤ.
  Οι ιδιωτικες τραπεζες εχουν αρμεξει περι τα 90 δις το 2010 με την εγγυηση του δημοσιου και επιτοκιο 1%?
  Ρωταω για να μαθαινω ο ασχετος.

 187. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μα ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος του αυξημένου ενδιαφέροντος εδώ!!
  (όχι ποσοτικά, αλλά ποιοτικά, δεν έχει σχέση δηλαδή με «χτυπήματα», αναγνωσιμότητες και τέτοια) 😉

  Ενημερωνόμασταν βαθειά όχι από λούστρους και στιλβωτές πολυτελείας, (αυτό το κάνουμε (ότ)αν θέλουμε, από άλλου είδους πολιτικά αποθετήρια αναρτήσεων και δηλώσεων), αλλά από :
  1. Κατευθείαν από την πηγή των ντισίζιονμέηκερ , όπως συνεργάτες του Σόρος της Μπίλντεμπεργκ κλπ 🙂
  2. Από περσόνες που το θέμα της επιχειρηματολογίας για την πολιτική τους ένταξη και η επιχειρηματολογία για το ορθόν των απόψεων που απορρέουν από αυτήν (την ένταξη) είναι μια πλευρά της ζωής τους και όχι τα πάντα όλα
  (δεν λέω μικρή, λέω μία, όσο μεγάλη τη νοιώθουν και έχω αναφέρει παράδειγμα διαφωνούντος με τις απόψεις μου , που ενώ παλεύει τις απόψεις του ..συνεχώς, είναι ΚΑΙ …κέντρο αξιόπιστης ενημέρωσης και στοχασμού για αυτήν 🙂 ) .

  Ποιος ξέρει;; όπως λένε ότι οι managers έχουν καβαλήσει τους καπιταλιστές, μπορεί στο μέλλον ο κόσμος να διοικηθεί από στιλβωτές. 🙂

 188. Ο/Η papoylis λέει:

  Πολύ σύντομα :

  Ο Προβό είναι διορισμένος.
  Η αύξηση του χρέους κατά 40 δις οφείλεται εν μέρει στις αναθεωρήσεις που έγιναν από τις διάφορες υπηρεσίες ( eurostat κτλ ) μέχρι και προ ολίγων μηνών. Οι αναθεωρήσεις αυτές αφορούν ένα 3 – 4 % περίπου του ΑΕΠ και πλησιάζουν τα 8 δις , κατά ένα άλλο μέρος στο φετεινό έλλειμμα περίπου 22 δις κ.ο.κ

  Επ ευκαιρία να θυμίσω ( για τη κα Ένη τώρα που μπορώ ) ότι επί στιλβωτού πολυτελείας και γιωργάπηδων στη κυβέρνηση ίσχυσε το περίφημο Τ + 10 και επίσης κατατέθηκε από το Π. Ψωμιάδη η ΠΛΑΣΤΗ εγγυητική επιστολή του μισού δις …

 189. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Καλα το πας παπουλη. Να πω επισης οτι για πρωτη φορα στα χρονικα επελεξαν να βαλουν τις ΔΕΚΟ στα εξοδα κατι που φυσικα ανεβασε το ελλειμα. Φυσικα δεν μπηκαν οι ΔΕΚΟ που εχουν κερδοφορια. Και φυσικα αποσιωπηθηκε οτι οι ελλειματικες ΔΕΚΟ ειναι εκει που ειναι γιατι το ελληνικο κρατος δεν τις χρηματοδοτει ως οφειλει απο τον νομο αλλα και οι διευθυνοντες συμβουλοι τις οδηγουν σε δανειοδοτησεις με σφαγιαστικους ορους. Ολα αγγελικα πλασμενα δηλαδη στον κοσμο του ΓΑΠ. Και σε οσους του χτυπανε παλαμακια.
  Εκεινο με τις χρησματοδοτησεις των τραπεζων απο το ελληνικο δημοσιο? Και μαλιστα παιρνοντας προνομιουχες μετοχες που δεν συμμετεχουν στις αποφασεις?
  Ρωτω να μαθαινω.

 190. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΑΠΟΡΙΑ ΛΕΦΤΗΔΩΝ …ΣΧΟΛΙΟ!

  Διαβάζοντας το αναλυτικά ενημερωτικό προηγούμενο σχόλιο του Κώστα Κ. (02/23/2011 στις 12:18 πμ), αναρωτιόμαστε:

  Τι γίνεται εδώ; Κι ο Κώστας Κ. …εθνοκεντρικός; Γιατί αυτά που περιγράφει είναι ε θ ν ι κ ά προβλήματα (αν ενοχλεί ή λέξη ‘εθνικά’, κανένα πρόβλημα, να την αντικαταστήσουμε: προβλήματα ενός ιστορικά προσδιορισμένου σε τόπο και χρόνο κοινωνικού σχηματισμού). Όμως:

  Τι νόημα έχει η παράθεση πιεστικότατων και άμεσων εθνικών προβλημάτων, όταν η λύση τους ή έστω ο μετριασμός τους παραπέμπεται στις καλένδες του διεθνούς (ευρωπαϊκού) παράγοντα; Και μάλιστα όταν, σε συνθήκες ελευθερίας του κεφαλαίου να κινείται[1] ο διεθνής αυτός παράγων έχει βάλει το χεράκι του για να μας βγάλει τα μάτια;

  Κάποιος (εκτός, φυσικά, του φίλου Κώστα Κ. προς τον οποίον διατυπώνουμε ευθέως την απορία μας) να μας διαφωτίσει;

  [1] Παλινδρομικώς και πίσω από την (οριζοντιωμένη) πλάτη μας… 😉

 191. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  λολ λολ λολ

 192. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  @LeftG700,
  Να δεχθώ, λοιπόν, ότι δεν είναι κατανοητή η άποψή μου και χρειάζεται επεξήγηση. Αν και δεν θα ‘πρεπε. Γιατί έχω κατ’ επανάληψη γράψει για τα ‘εθνικά’ προβλήματα όπως πχ το χρέος, την φούσκα της αγοράς ακινήτων, τα ανοίγματα των τραπεζών και γενικότερα την οικονομική κρίση προσπαθώντας να αποδείξω ότι μόνον εθνικά δεν είναι.
  Το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε όπως και το άρθρο στην Αυγή είχαν ένα και μόνον σκοπό. Να καταδείξουν δηλαδή πως η αύξηση του δημόσιου χρέους, η αλλαγή της σύνθεσής του και της νομικής του κάλυψης, όπως και η εκθετική αύξηση του στόχου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας συγκλίνουν σε ένα και μόνον πράγμα : το αδιέξοδο και την αδυναμία της μνημονιακής πολιτικής να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης δεν λύνεται με συμβατικά όπλα. Χρειάζεται δραστικό κούρεμα της τάξης του 60-70% όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει. Για την παγίδα του χρέους έχω γράψει από τον Σεπτέμβριο του 2009. Είναι το κούρεμα σοσιαλιστικό μέτρο ; Όχι ! Είναι όμως στην έκταση αυτή μη αφομοιώσιμο από το σύστημα, ιδίως αν προβληθεί και επιχειρηθεί να εφαρμοσθεί εντός Ευρωζώνης. Γι’ αυτό το έχω χαρακτηρίσει μεταβατικό μέτρο. Εθνοκεντρικός δεν είναι όποιος ασχολείται με τα εθνικά προβλήματα. Όπως διεθνιστής δεν είναι αυτός που τα παραβλέπει και ασχολείται μόνον με τα διεθνή. Εθνοκεντρικός είναι όποιος ασχολείται με τα εθνικά προβλήματα από εθνική αποκλειστικά σκοπιά και προοπτική. Διεθνιστής είναι αυτός που ξεκινά από εθνικά και αστικοδημοκρατικά προβλήματα που δεν επιδέχονται ουσιαστική λύση στα στενά εθνοκαπιταλιστικά πλαίσια για να προτάξει μεταβατικές ‘συνταγές’ ικανές να συσπειρώσουν τα επιμέρους εθνικά κινήματα στη βάση ενός διεθνιστικού προγράμματος σοσιαλιστικής αλλαγής.
  Για τα πράγματα αυτά έχουν γίνει ήδη αρκετές αν και όχι επαρκείς συζητήσεις. Σε ότι με αφορά, δε, νομίζω έχω δώσει διεξοδικές απαντήσεις πως σκέπτομαι σχετικά. Τώρα αν περιμένετε σε ένα σχόλιο 300 λέξεων και σε ένα άρθρο εφημερίδας 1200 λέξεων να πιαστούν όλες οι πτυχές του προβλήματος, τότε πολύ θα ήθελα να μου υποδείξετε τον τρόπο γιατί εγώ ομολογώ δεν τα καταφέρνω. Και κάτι ακόμα. Ο διεθνής παράγοντας στον οποίο εγώ έχω αναφερθεί δεν είναι οι ξένες τράπεζες ή η Κομισιόν, αλλά το διεθνές εργατικό κίνημα. Η πρόταση για δραστικό κούρεμα του χρέους πρέπει και μπορεί να γίνει σημαία των εργαζομένων όλων των υπερχρεωμένων χωρών γιατί μεταθέτει τις ευθύνες και τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των τραπεζών οικοδομώντας συγχρόνως κοινές βάσεις αγώνα. Η αστική λογική είναι ο καθένας για τον εαυτό του και ο θεός (ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης) για όλους. Το σύνθημα ‘εμείς δεν είμαστε Ελλάδα ή Ιρλανδία’ των Πορτογάλων, Ισπανών ή Ιταλών κυβερνητών, πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στο κοινό εργατικό αίτημα την κρίση χρεών να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. Αυτή είναι η άποψή μου και δεν νομίζω πως μπορεί να χαρακτηρισθεί εθνοκεντρική.

 193. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Σορυ δε θα τσιμπησω σε ανοησιες.

 194. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »o διεθνής παράγοντας στον οποίο εγώ έχω αναφερθεί δεν είναι οι ξένες τράπεζες ή η Κομισιόν, αλλά το διεθνές εργατικό κίνημα. »
  μια πολύ πολύ περιεργ αντιμεταθεση στς μερες μας ειναι αυτή που ταυτιζει τον Διεθνισμό με το Κεφαλαιο και την αρσιτερή οπτική με τον ..εθνικισμό. Κατι που εγινε ανεπαισθητως και μεσα απο αδιακοπη προπαγανδα .. Ισως πρεπει να θυμισουμε ξανά καποια βασικά πραγματα …
  και ευτυχως που μας θυμιζει ο Κωστας Κ ΟΤΙ
  »Το σύνθημα ‘εμείς δεν είμαστε Ελλάδα ή Ιρλανδία’ των Πορτογάλων, Ισπανών ή Ιταλών κυβερνητών, πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στο κοινό εργατικό αίτημα την κρίση χρεών να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. »

  ας θυμηθουμε εξαλλου οτι η λογική του »ας τα βγαλει περα η Ελλάδα μόνη της ηταν αρχικά και παραμένει στο βαθος η λογική της κ Μερκελ …

 195. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Κώστα Κ.,

  Κατ’ αρχήν πρέπει να κάνουμε κάποιες «διαδικαστικές» διευκρινίσεις. Ίσως επειδή έχουμε καιρό να συνομιλήσουμε, λησμόνησες πως στα σχόλιά μας εκφράζουμε βέβαια τις απόψεις μας όπως όλοι, αλλά συχνά, συχνότατα, το κάνουμε με έναν «πειρακτικό» τρόπο (όπως άλλωστε συνηθίζουν πολλοί μέσα σε αυτό το μπλογκ). Το χθεσινοβραδινό μας σχόλιο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έτσι, αυτά που γράφουμε περί δήθεν «εθνοκεντρισμού» σου πρέπει να αναγνωστούν όχι τοις μετρητοίς και κυριολεκτικά, αλλά με τον συνυπολογισμό αυτής της συνήθειάς μας. Μετά από αυτές τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ας πάμε στην ουσία.

  Ποια είναι η ουσία του δικού μας σχολίου; Η ουσία είναι ένα ερώτημα που πλανάται ως φάντασμα στον αέρα (διαφορετικό από αυτό του παππού Κάρολου) —αλλά γυροφέρνει και στα μυαλά όλων των αριστερών (άσχετα αν η πλειοψηφία τους το κάνει γαργάρα). Και το ερώτημα αυτό είναι:

  «Τι σκατά κάνουμε σ’ αυτό τον κόσμο ως αριστεροί; Ποιο είναι το καθήκον μας και τι πρέπει να επιτελέσουμε; Να φωνάζουμε ότι είμαστε αριστεροί κι ότι διαφωνούμε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα; Ωραία! Αυτό είναι δεδομένο και εξ ορισμού το πρώτο και βασικό: διαχωρίζουμε τη θέση μας καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως! Πα ρ α κ ά τ ω;».

  Παρακάτω δεν έχει φίλε Κώστα! Και δεν νομίζουμε ότι αποτελείς εξαίρεση. Διότι στο σχόλιό σου, αυτό που μας «τσίγκλησε» να πάρουμε τον λόγο, τι κάνεις; Βήμα σημειωτόν κάνεις φίλε Κώστα! Δεν ξέρουμε αν το συνειδητοποιείς, αλλά πάντως αυτό κάνεις! Αυτά που γράφεις τα ξέρουν κι οι πέτρες! Κι αυτά που θέλεις («κούρεμα» κατά 60-70%) τα θέλουν όλοι! Όλοι, εκτός από αυτούς που κρατάνε το μαχαίρι και το πεπόνι!

  Κι έρχεσαι τώρα και λες: επειδή αυτοί που κρατάνε το μαχαίρι και το πεπόνι είναι ισχυροί αλλά λίγοι, να ενωθούμε εμείς οι πολλοί (της Ευρώπης) να τους ρίξουμε. Η πλάκα όμως είναι ότι δεν έχεις πείσει στη χώρα σου αυτούς που πρέπει να πείσεις. Και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι κανένας άλλος «Κώστας Κ.» (Γάλλος, Γερμανός, Πορτογάλος, Ιταλός ή Ισπανός) δεν έχει πείσει ούτε στη δική του χώρα αυτούς που πρέπει να πείσει! Τι κάνουμε φίλε Κώστα; Περιμένουμε να ενώσουμε τις …μειοψηφίες μας; Και γιατί αυτές οι μειοψηφίες, που είναι ανίσχυρες η κάθε μια στη δική της χώρα, θα γίνουν πιο ισχυρές, αν ενωθούν, από τη στιγμή που, εκτός από την «ομάδα» θα μεγαλώσει κ α ι το «γήπεδο» αντίστοιχα;

  Άρα, ξαναγυρνάμε στο πρωταρχικό: ο καθένας να φροντίσει να πείσει στη χώρα του, κι αφού γίνουμε πλειοψηφία στη χώρα του ο καθένας, να ενώσουμε τις πλειοψηφίες μας πια. Μάλιστα.

  Ας πούμε λοιπόν ότι εμείς στην Ελλάδα τα καταφέρνουμε πρώτοι (δεν γίνεται, όπως καταλαβαίνεις, να το καταφέρουν όλοι μαζί ταυτόχρονα). Κι έρχεται η Αριστερά στα πράγματα. Και κάνουμε εσένα Πρωθυπουργό. Τι θα πεις στους Έλληνες που μας ψήφισαν φίλε Κώστα; «Τα λέω στην καριόλα τη Μέρκελ και τον πούστη τον Σαρκοζί, αλλά δεν μ’ ακούνε, οπότε περιμένετε και κάντε υπομονή, μέχρι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι σύντροφοι να ’ρθουν στα πράγματα»;

  Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα ποια ήταν η ουσία του σχολίου μας; Άμα είναι να είμαστε αριστεροί για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο φίλε Κώστα, εμείς τουλάχιστον (και τώρα μιλάμε για τις αφεντομουτσουνάρες μας) δεν θα πάρουμε. Προτιμάμε να το ρίξουμε στις γκόμενες, στη μπάλα και στην …πόκα! Και πάλι δεν θα καταφέρουμε τίποτε, όπως κι εσείς οι μεγαλύτεροι. Αλλά τουλάχιστον θα το διασκεδάσουμε 😉 και θα έχουμε και τη συνείδησή μας καθαρή !

  Τα λέμε

 196. Ο/Η Ενη λέει:

  Αριστερά Φιλαράκια,

  Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτησή σας με τον Κώστα Κ., αλλα δεν θα συμφωνούσα μαζυ σας σε ο,τι αφορά την……απόσυρση. (τελευταία σας φράση).
  Κι εδω ερχεται το πιο δύσκολο για μένα να σας πείσω για το τι σκέφτομαι, για τους Αριστερούς . Κι ας αρχίσουμε απο τη χώρα μας. Οι αριστερών φρονημάτων και ιδεών, ισως οχι εγκλωβισμένων σε συγκεκριμένους πολιτικούς οργανισμούς, δεν ειναι μειοψηφία στην Ελλάδα. Ομως υπάρχει ενα ανυπερβλητο εμπόδιο να παραδεχθούν οι «πουροι αριστεροί» οτι πιθανόν και αλλοι να θεωρούν οτι το καπιταλιστικό σύστημα δεν ειναι δα και το καλύτερο για τους λαούς, ομως ισως δεν σκέφτονται με τον ιδιο τρόπο οχι για την κατάρρευσή του αλλά αυτό που ενδιαφέρει κατ αρχήν ειναι να αλλάξουν) οι συσχετισμοί δύναμης (μεταξύ ισχυρών και αδύναμων ), ακόμη και με κυβερνητικές πολιτικές. (μην μου πείτε για σοσιαλδημοκρατία κ.α. ,σήμερα οι θεωρίες εχουν πρόβλημα….ας το αφήσουμε ως θέμα)

  Και εδω αρχίζουν τα δύσκολα. Οταν στην ελληνική πραγματικότητα η σημερινή κυβέρνηση του » επάρατου μνημονίου» θεωρείται οτι θα πρέπει να «φύγει με αεροπλάνο» (περίπου δήλωση Τσίπρα στη βουλή), και αντίστοιχα ο Παπανδρέου του απάντησε οτι θα μπορούσαν οι αριστεροί στην Ελλάδα να ηγηθούν μιας πορείας προοδου για τη χώρα, αυτοί ομως προτιμούν τον «σχολιασμό κουτσομπολιου» (συζήτηση DSK και ΓΑΠ το 2009 κα.), τι να περιμένουμε λοιπόν;

  Θα μου πείτε τώρα, μα τι λές εμείς ειμαστε ενάντια σε ολα που κάνει αυτή η κυβέρνηση (ασχετο αν πολλοι ειναι υπέρ και περίπου η πλειονότητα των πολιτών που δεν κινούνται και απο ιδιοτελή κίνητρα), πως θα «τετραγωνίσουμε λοιπόν τον κύκλο»; Μάλλον οπως πάμε θα μείνει «ατετραγώνιστος». Γιατί η νοοτροπία που εχει δημιουργηθεί στην ελληνική αριστερά ειναι οτι η σημερινή κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί το λαό αλλά κάποιους πάτρονες, τον εαυτό της κλπ. κλπ.

  Ειναι λοιπόν σωστό να υπάρχουν απο τη μια μεριά αυτοί που θα το ρίξουν π.χ. στην ποκα και απο την άλλη μια κυβέρνηση που προσπαθεί να πείσει για τις καλές προθέσεις της, ομως πέφτει η επάνω στην εμπάθεια και το μίσος η σε κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες που ειναι εγκλωβισμένενς τελικά στις «μειοψηφίες».

  Παρακαλώ μη μου κάνετε μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας και άλλα παρόμοια, ποτέ δεν ηταν η κοινωνική ευαισθησία προνόμιο αυτών που την διακηρύσσουν ως «αριστερά σκέψη» και ως εκ τουτου οι μόναδικοί εκφραστές της.
  Μπορεί «παρεμπιπτόντως» να υπάρχουν και άλλοι, που ξέρεις…..

  Τα «πυρά» παρακαλώ οχι ομαδόν απο το μπλόγκ η και απο σας 🙂

 197. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  »ο καθένας να φροντίσει να πείσει στη χώρα του, κι αφού γίνουμε πλειοψηφία στη χώρα του ο καθένας, να ενώσουμε τις πλειοψηφίες μας πια. Μάλιστα.»

  φαινεται οτι γυρισαμε πισω στον 19ο αιωνα οπου σιγά σιγά μεσω του τυπου και των χειρογραφων ο καθένας φροντιζε να πείσει στη χώρα του,»
  και δεν βλεπεουν τι γινεται στις αραβικές χωρες και στο ντομινο της εξεγερσης..και τον ρόλο του Ιντερνετ ..
  Περισοοτερο με πειθει η ταινια Biutiful οτι τα προβληματα μας ειναι εντελώς κοινά με αυτά της Ισπανιας και των Βαρκελωνεζων παρά ο …Νεοκλης Σαρρης ,και οι Γενναιοι του Βορρά »
  ΤΕΣΠΑ
  τι να πει κανεις

 198. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Επειδή είμαστε γύρω από την τσόχα αυτή τη στιγμή (τους έχω τσακίσει! 😉 ), δεν γίνεται να σου απαντήσουμε αναλυτικά. Ένα (δυο) όμως πρέπει να το πούμε:

  Πυρά από μας δεν θα έχει! Ξέρεις ότι σε εκτιμούμε και, επιπλέον, εμείς δεν είμαστε σαν τον товариш Яков! Σεβόμαστε τις γυναίκες! 😉

  Το δεύτερο: Μακριά από εμάς το μονοπώλιο της ευαισθησίας!

  Τα λέμε (αύριο ή πολύ αργά το βράδυ)

 199. Ο/Η Κώστας.Κ λέει:

  Λέφτηδες,
  Στη μεταξύ μας δυσκολία συνεννόησης δεν φταίει η αραιή επικοινωνία αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή γίνεται. Είπαμε στερούμαι χιούμορ, δεν λέω, όμως τόσο βλάκας δεν είμαι ώστε να μην καταλαβαίνω πότε ο άλλος εννοεί ή όχι όσα λέει. Συνεπώς, δεν καταλαβαίνω διόλου τις διαδικαστικές διευκρινήσεις που δώσατε για το πρώτο σας σχόλιο. Για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχε τίποτα περιπαιχτικό σε αυτό. Μπορεί να μην το εννοούσατε – κατά βάθος – τα περί δικού μου εθνοκεντρισμού, αυτό είναι κάτι που μπορώ να δεχθώ. Όμως είναι εμφανές ότι θέλατε μία πιο ξεκάθαρη δική μου τοποθέτηση επ’ αυτού την οποία και λάβατε. Προς τι λοιπόν οι διευκρινήσεις τώρα ; Όλη η ουσία του πρώτου σας σχολίου ήταν η διάκριση εθνικιστικής και διεθνιστικής προσέγγισης στα προβλήματα της χώρας. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Αν δεν σας καλύπτει η απάντησή μου είναι άλλο πράγμα. Αλλά μην μου λέτε ότι άλλα θέλατε να πείτε, όπως το επιχειρείτε στο δεύτερο σχόλιό σας. Γιατί αυτό υποδηλώνει έναν μη έντιμο διάλογο από την πλευρά σας.

  Τώρα όσον αφορά την ‘ουσία’ του δεύτερου σχολίου σας αυτή συμπυκνώνεται ούτε λίγο ούτε πολύ στο «φίλε Κώστα, όσα μας λες είναι χιλιοειπωμένα και γι’ αυτό κούφια και χωρίς αντίκρισμα λόγια που δεν μας πάνε πουθενά’ (βήμα σημειωτόν) παρά μόνον ‘στο να κοροϊδεύουμε ως αριστεροί τον κόσμο’. Γι’ αυτό και αντ’ αυτού προτιμάμε να το ρίξουμε στις γκόμενες, την μπάλα και την… πόκα».

  Σε ένα τόσο ακλόνητο επιχείρημα η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλά να αντιπαραθέσω.
  Ασφαλώς έχετε δίκιο πως όσα λέω είναι απλά λόγια που τα λένε και τα ασπάζονται κι’ άλλοι. Όχι όμως και οι… πέτρες. Ούτε καν μερικές χιλιάδες αριστεροί, μέχρι πρότινος τουλάχιστον. Αφού θέλετε να είστε γνήσιοι αριστεροί επαναστάτες, προσέξτε να μην αριστερίζετε. Γιατί είναι αριστερισμός να θεωρείτε δεδομένη και διαδεδομένη ή κυρίαρχη την ‘κοινή’ (;) μας άποψη, όταν δεν μπορούμε να πείσουμε καλοπροαίρετους συνομιλητές όπως πχ την Ένη, τον Σούη, τον ΔΠ κ.α. στο μπλογκ αυτό.

  Τώρα αν η απλή επεξήγηση κάποιων απόψεων είναι ‘βήμα σημειωτόν’ και ‘αριστερή υποκρισία’ εσείς δεν έχετε παρά να την αποκαλύψετε κάνοντας το παραπάνω βήμα που ορισμένοι όπως εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε. Μελετείστε, οργανωθείτε, παλέψτε με όποιον τρόπο κρίνετε εσείς κατάλληλο, δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας υποδείξει ή θα σας συμβουλέψει επ’ αυτού (κάπου πρέπει να βάλω, εξάλλου, ένα φρένο στην εξόφθαλμη ‘αριστερή’ υποκρισία μου) αλλά προς θεού μην περιορίζεστε σε αντικαπιταλιστικά σχόλια από μπλογκ. Θα σας κατηγορήσουν για.. αριστερή υποκρισία.

  Για να εξηγούμαι σε ότι με αφορά : δεν είμαι επαναστάτης και δεν καλώ κανέναν να επαναστατήσει, όσο και εάν δεν βλέπω καμία άλλη εναλλακτική. Πράγμα το οποίο εξηγώ όσο καλύτερα μπορώ. Δεν συμμετέχω σε κανένα οργανωμένο πολιτικό κόμμα και δεν διεκδικώ τίποτα άλλο από το δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου για όσα θέματα τυχαίνει να διαθέτω κάποια… Αυτά τα ολίγα.

  Όμως, έχω μία απορία ρε παιδιά : γιατί οι γυναίκες, η μπάλα και η.. πόκα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τον αντικαπιταλιστικό αγώνα ; Ποιος είπε ότι το ένα αποκλείει το άλλο ; Άνθρωποι είμαστε, ή κάνω λάθος ;
  Τα λέμε

 200. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Συνεχίζοντας το χθεσινοβραδινό σχόλιο, (το οποίο, για να τα λέμε όλα, δεν ήταν και πολύ γουρλίδικο: από την ώρα εκείνη και μετά, μου γύρισε το φύλλο και τελικά τσάκισαν εμένα! 😉 ):

  Δεν είναι δύσκολο να μας πείσεις τι σκέφτεσαι για τους αριστερούς. Δεχόμαστε αυτό που λες.

  Όπως δεχόμαστε και το άλλο που γράφεις. Δηλαδή, «δει δη αλλαγής συσχετισμών δυνάμεως, ω άνδρες αριστεροί, και άνευ τούτης ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων».

  Αλλά για μισό λεπτό φίλη Ένη. Για μισό λεπτό, διότι αυτή η σωστή θεωρητικοστρατηγική προσέγγιση που φαίνεται να αποδέχεσαι, δεν έχει καμία σχέση με την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Κι όχι τώρα. Διαχρονικά (αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λίγα χρόνια της κυβέρνησης ΑΓΠ, κατά τα οποία, αν μας τα έχουν πει σωστά κι αν διαβάζουμε σωστά τις αναλύσεις που αναφέρονται σ’ εκείνη την περίοδο, το ΠΑΣΟΚ είχε την κριτική στήριξη της Αριστεράς).

  Ας μην πάμε όμως τόσο πίσω. Ας περιοριστούμε στην περίοδο από το 1996 και μετά. Δηλαδή το «όραμα» του εκσυγχρονισμού στη Σημιτική περίοδο ήταν στρατηγική αλλαγής συσχετισμών δύναμης στο πεδίο της …ταξικής πάλης; Η προσαρμογή της Ελλάδας στα δόγματα του «ελεύθερου» καπιταλισμού (ελεύθερου να επιχειρεί ανεξέλεγκτα) ήταν υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων έτσι ώστε αυτοί να εγκαταλείψουν τη Δεξιά και να προσχωρήσουν στην Αριστερά; Και το ίδιο σκεπτικό είχε και το όραμα της «ισχυρής Ελλάδας»; Τόσο «ισχυρής» ώστε να θέλει να μπει στον λάκκο των λεόντων (ΟΝΕ) με μια θηριώδη ισοτιμία ευρώ/δραχμής που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας στείλει αδιάβαστους (για να μην επεκταθούμε σε άλλα ζητήματα). Τόσο «ισχυρής» ώστε να θέλει να διοργανώσει τους «Ολυμπιακούς των Ολυμπιακών»;

  Όλα αυτά φίλη Ένη έγιναν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί; Από μια άποψη άλλαξαν όντως. Π.χ., το συνολικό μερίδιο της αμοιβής της εργασίας κατρακύλισε κάμποσες μονάδες κάτω υπέρ του μεριδίου του κεφαλαίου! Έτσι θα άλλαζαν οι συσχετισμοί; Τι κρίμα που δεν το κατάλαβαν τα λαϊκά στρώματα (η λαϊκή οικογένεια που λέει κι η Αλέκα! 😉 ) κι έβριζαν τον Σημίτη! Και πόσο αυτοκτονικό ήταν το σύστημα που εκθείαζε τον ρεαλισμό και την πειθαρχημένη και οργανωτική πλευρά της προσωπικότητας του «νέου Τρικούπη»! Τελικά, επαινούσαν τον νεκροθάφτη τους!…

  Και να ’ρθουμε στον ΓΑΠ; Και τι να σου πούμε εμείς φίλη Ένη για τον ΓΑΠ; Εννοούμε τι να σου πούμε, αφού, ό,τι κι αν σου πούμε, ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης θα είσαι; Δεν θα σου πούμε τίποτε δικό μας! Θα σου πούμε μόνο τι έλεγε ο «μεγάλος Μίμης» χθες στον Φλας (ελεύθερη απόδοση):

  «Πρόεδρε, έχεις μια τελευταία ευκαιρία! Μετάτρεψε το ελληνικό πρόβλημα σε πολιτική που θα συσπειρώσει τους Έλληνες και θα τους κάνει να σε στηρίξουν, δ ί ν ο ν τ α ς οργανωμένα και σοβαρά τη μάχη σου με τους κουζουλούς των Βρυξελλών. Διαφορετικά, δεν γίνεται τίποτε και πάμε στον γκρεμό!».

  Αυτά λέει ο Μίμης (ο δικός σας Μίμης πια, για να μη ξεχνιόμαστε!) φίλη Ένη. Αυτόν άκουσε και προβληματίσου, όχι εμάς!

  Κατά τα άλλα:

  Η «απόσυρση» ήταν μια αποστροφή, ένα «γαμώτο» που λένε. Δεν σκοπεύουμε να «αποσυρθούμε», όχι ακόμα τουλάχιστον.

  Δεν θα σου αρνηθούμε εμείς τα αριστερά σου αισθήματα φίλη Ένη. Αν νιώθεις αριστερή, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σε βάλουμε στον ανιχνευτή ψεύδους. Πρέπει όμως μόνη σου να αναρωτηθείς τι συνεπάγεται το να είναι κανείς αριστερός και τι πολιτικές πρέπει να στηρίζει. Γιατί κάτι δεν πάει καλά όταν στηρίζει πολιτικές που «στραγγίζουν» τους πολλούς και ωφελούν τους λίγους.

  Καλό Σ/Κ! 🙂

  Τα λέμε

 201. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  τα παμε

 202. Ο/Η Ενη λέει:

  Αριστερά Φιλαράκια,
  Μου λέτε, δια στόματος Ανδρουλάκη:

  ««Πρόεδρε, έχεις μια τελευταία ευκαιρία! Μετάτρεψε το ελληνικό πρόβλημα σε πολιτική που θα συσπειρώσει τους Έλληνες και θα τους κάνει να σε στηρίξουν, δ ί ν ο ν τ α ς οργανωμένα και σοβαρά τη μάχη σου με τους κουζουλούς των Βρυξελλών. Διαφορετικά, δεν γίνεται τίποτε και πάμε στον γκρεμό»

  και πρώτον δεν ξέρετε οτι, τις Ανδρουλάκειες ατάκες δεν τις εχω σε καμιά εκτίμηση.
  Και δεύτερον ειναι περιττή η εντυπωσιακή ατάκα διότι στις Βρυξέλλες » δίνεται οργανωμένη και σοβαρή μάχη της Ελλάδας» και μάλιστα ενάντια σε ισχυρές δυνάμεις (βλ. Γερμανία), και μάλιστα δεν ειναι καθόλου «κουζουλοι».( Αυτά τα
  λαικίστικα τερτίπια πιάνουν βέβαια σε μερικούς γηγενείς), αλλά οχι και σε ολους.

  Δεν θα πώ τίποτα για ολη την ιστορική διαδρομή, μπορεί σε πολλά να συμφωνούμε.
  Ξεκινώ απο το παρόν, δεν μ΄αρέσει πολύ η παρελθοντολογία γιατί συνήθως μας αποπροσανατολίζει απο τα σημερινά τεκταινόμενα.

  Λετε επίσης:

  «Γιατί κάτι δεν πάει καλά όταν στηρίζει πολιτικές που «στραγγίζουν» τους πολλούς και ωφελούν τους λίγους»

  Επειδή την ολη κατάσταση που αντιμετώπισε η σημερινή κυβέρνηση, ειναι ηδη χιλιοειπωμένη και απο μένα, να πώ μόνο πως αυτό που εχει επωμισθεί μια κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει» διαχρονικές κοινωνικές ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας (οι προνομιούχοι του κράτους μικροί και μεγαλοι) ,που ειναι μια ανισότητα πέραν του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά διαχέεται σε ολα τα κοινωνικά στρώματα, ειναι μια επιλογή που καθόλου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «στράγγισμα των πολλων» σε οφελος των λίγων. Το ακριβώς αντίθετο.

  Αυτοί που απέφευγαν μονίμως να ΄λειτουργούν ως πολίτες αλλά ως (φοροκλέφτες, εισφοροδιαφεύγοντες, φακελλακιουχοι, γρηγοροσημιουχοι, συναλλασσόμενοι εφοριακοί, παντός είδους επιδοματιουχοι του κράτους κοκ., ειναι αυτοί που εχουν μπεί στο στόχαστρο, και δεν ειναι λίγοι. Αν αυτούς θεωρείτε ως «πολλους» γιατί να μην «στραγγιστουν» και λίγο;

  Εσεις ομως εννοειτε τις μειώσεις μισθων και συντάξεων. Και εκει υπάρχει μια ανισότητα, διότι αλλοι αμοίβοντο πλουσιοπάροχα απο το κράτος με λογής λογής επιδόματα κλπ. και άλλοι ειχαν μισθούς των 700 ευρώ.
  Εκεί λοιπόν που θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση και δίνει ειναι να αποκαταστήσει τις μειώσεις των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

  Οπως επίσης και οτι η οποια ανάπτυξη της οικονομίας σχεδιάζεται, θα πρέπει να στοχεύει στη μείωση της ανεργίας και στην ανάπτυξη μορφών επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσουν την υγιη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, και οχι βέβαια με μείωση του εργατικού κόστους.

  υγ. Λυπάμαι που δεν ημουνα γουρλίδικη στην πόκα . Δηλαδή παίζετε μέσω κομπιούτερ με διεθνικούς παίκτες; Για προσέχετε να μη χάσετε τα 700ευρα σας.
  Για την απόσυρση χάρηκα που ητανε μόνο «αστείο»
  Και κάποιος να θυμίσει στον Ανδρουλάκη οτι στο γκρεμό πηγαίναμε ανυπερθέτως τοτε που ειμασταν μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» (2009) χάρη στην αχαρακτήριστη (η ελαφρότερη εκφραση) διακυβέρνηση της ΝΔ του Καραμανλή.

 203. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Κώστα Κ.,

  Το σχόλιό σου μας στενοχώρησε αρκετά. Γιατί φαίνεται (και σίγουρα έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης σ’ αυτό) ότι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για εμάς δεν είναι αυτή που μας ταιριάζει[1]. Βέβαια, έχουμε την ακλόνητη πίστη (ο товариш Яков θα μας τραβήξει τ’ αυτιά γι’ αυτή τη λέξη! 😉 ) ότι θα αναθεωρήσεις και θα «διορθώσεις» αυτή την εικόνα, φέρνοντάς την κοντύτερα στην πραγματικότητα.

  Νομίζουμε ότι οι διευκρινίσεις ήταν όντως απαραίτητες γιατί μας φάνηκε —και η απάντησή σου το επιβεβαιώνει— ότι πήρες λίγο τοις μετρητοίς το πείραγμά[2] μας περί «εθνοκεντρισμού».

  Από εκεί και πέρα δεν αλλάξαμε κάτι από αυτά που λέγαμε στο πρώτο-πρώτο σχόλιό μας. Δεν «τα στρίψαμε» που λένε. Όταν εκτιμούμε ότι έχουμε κάνει λάθος, δεν καταδεχόμαστε να «τα στρίβουμε». Α ν α κ α λ ο ύ μ ε (κι αυτό μπορεί να στο βεβαιώσουν άνθρωποι οι οποίοι διαφωνούν με τις απόψεις μας· ακόμα κι άνθρωποι που δεν μας γουστάρουν, να το πούμε κι έτσι).

  Δεν σε έχουμε πείσει ότι είμαστε έντιμοι συνομιλητές, έντιμοι διαφωνούντες ή έντιμοι πολιτικοί αντίπαλοι (αυτό το τελευταίο, εννοείται, δεν το λέμε για σένα). Λυπούμαστε. Λυπούμαστε αλλά δεν το βάζουμε κάτω! Ξ έ ρ ο υ μ ε ότι θα σε πείσουμε. Και το ξέρουμε όχι επειδή είμαστε σοφοί, ή επειδή διαβάζουμε τα μελλούμενα, ή επειδή έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Το ξέρουμε, επειδή έχουμε εμπιστοσύνη (μετά λόγου γνώσεως) κ α ι στην καλή σου πίστη, κ α ι στην εντιμότητά σου. (Παρεμπιπτόντως: Μ η χάσεις την επόμενη ανάρτησή μας! Υπάρχει ονομαστική αναφορά —και όχι μόνο— σε σένα. Άλλο τίποτε δεν λέμε, προς το παρόν. Περιμένουμε να σε δούμε στο τσαρδί μας και να συζητήσουμε! 🙂 ).

  Τέλος: Θα ήμασταν οι τελευταίοι να σου αρνηθούμε το δικαίωμα της έκφρασης των απόψεών σου ή το δικαίωμα να μη συμμετέχεις σε κανένα πολιτικό κόμμα. Και, οπωσδήποτε, δ ε ν θα ήμασταν αριστεροί, —τουλάχιστον όπως εμείς το καταλαβαίνουμε αυτό το τελευταίο.

  Και πολύ-τέλος τέλος, ακριβώς επειδή είναι πολύ-πολύ σημαντικό:

  Καμία κατηγορία περί υποκρισίας· εξ άλλου, ακόμα κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν εξαιρέσαμε τους εαυτούς μας, όπως δείχνει ο α´ πληθυντικός… Όμως, επαναλαμβάνουμε, τίποτε τέτοιο δεν υπήρχε.

  Εκείνο που υπήρχε στο βάθος ήταν η ‘‘απόκρυφη’’ αναφορά μας στον γνωστό αμυντικό ψυχολογικό μηχανισμό (ό λ ω ν των ανθρώπων) Cognitive Dissonance. Έχει τεράστια διαφορά

  Τα λέμε (και σε περιμένουμε οπωσδήποτε στην επόμενή ανάρτησή μας!)

  [1] Δεν μας ταιριάζουν τα «επαναστατικά» και δεν μας ταιριάζει και η αντίληψη που θέλει τους αριστερούς …καλόγερους ή ηθικολόγους που απέχουν από τους «πειρασμούς της σάρκας» ή της Ντάμας κούπα! 😉

  [2] ‘Πείραγμα’ και ό χ ι ‘περίπαιγμα’ φίλε Κώστα. Δεν περιπαίζουμε ανθρώπους, πόσω μάλλον ανθρώπους με τους οποίους είμαστε στην ίδια βάρκα!

 204. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  νομιζω πως η συζητηση εχει ξεφυγει εντελώς .. και ο θεος να την κανει συζητηση .. τι λεει ο товариш Яков;

 205. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Κατ’ αρχήν (και για να μη μας κρεμάσουν κουδούνια! 😉 ):

  Όχι ρε παιδί μου και πόκα μέσω ίντερνετ! Για όνομα, δεν είμαστε «άρρωστοι»! Μεταξύ μας παίζουμε, και συχνά-πυκνά με έναν επίτιμο!

  Τώρα, στην ουσία:

  Φίλη Ένη, τι «αγώνα» δίνει ο ΓΑΠ που μας έχουν φουσκώσει στα γκολ και δεν μπορούμε πια ούτε καν να τα μετρήσουμε;! Δηλαδή, ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εσύ ακόμα κρυφό καμάρι; 😉

  Κι όλο αυτό το κακό που γίνεται είναι για να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των …εργαζομένων; Μα φίλη Ένη, για όνομα! Κι εμείς που μεταταχθήκαμε από την κατηγορία των 700 στα 592 ευρώ το μήνα …προνομιούχοι ήμασταν;;;

  Και ποια μείωση της ανεργίας βλέπεις εσύ στον ορίζοντα;;;

  Φίλη Ένη, όπως καταλαβαίνεις, τον Ανδρουλάκη δεν τον έχουμε σε καμία υπόληψη. Ένα σούργελο είναι! Αλλά στην προκείμενη περίπτωση λέει το αυτονόητο. Όλοι το ξέρουν πως τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όλοι το ξέρουν πως κ α ι εξαθλιωνόμαστε, κ α ι το χρέος μεγαλώνει! Εδώ έχουμε έναν νέο Τιτανικό (να ο Τιτανικός του Παπακ!) κι εσύ επιμένεις να χορεύεις βαλς στο κατάστρωμα υπό τους ήχους της ορχήστρας;;; 😉

  Μη το πάρεις στραβά και μη μας πεις ότι ρίχνουμε μπηχτές με βρώμικα υπονοούμενα, αλλά δεν μας έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή:

  Μας θυμίζεις τον Αδόλφο στην «Πτώση», που, ενώ οι Ρώσοι απείχαν 700 μέτρα από την Καγκελαρία, αυτός μετακινούσε φανταστικές μεραρχίες πάνω στον χάρτη και σχεδίαζε αντεπιθέσεις που (στο μυαλό του) θα τους συνέτριβαν!!! 😉

  Τα λέμε

  ΥΓ Δηλαδή, φέραμε την Τρόικα για να πιαστούν οι …φοροφυγάδες και οι …φακελλάκηδες;[1] Φίλη Ένη, νομίζουμε ότι, στην προσπάθειά σου να καταπιείς το χάπι, επιδεικνύεις αξιοζήλευτο ταλέντο στο χρύσωμά του!!! 😉

  [1] Γι’ αυτό ο «Κόκκινος Άκης» κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; 😉

 206. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφη

  ο товариш Яков δεν έχει κάτι να παρατηρήσει στη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης. Αν εσύ νομίζεις ότι ξέφυγε το πράγμα , γιατί δεν επιχειρείς να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους ;; 🙂

  Να το πω καθαρά :

  Αυτό το ποστ έχει ξεπεράσει τα 200 σχόλια και επειδή η συζήτηση έχει περιστραφεί γύρω από διάφορα θέματα μοιάζει με ένα αργό και υπό έλεγχο ( το δικό μου 🙂 ) chat room , όπου ο καθένας λέει ότι θέλει. Επομένως , όσο δεν έχουμε «χτυπήματα κάτω από τη μέση» δεν υπάρχει νομίζω λόγος να παρέμβω. 😉

 207. Ο/Η papoylis λέει:

  Συμπληρώνοντας :

  Καλό θα ήταν αντιθέσεις και διαμάχες που αφορούν εδώ σχολιαστές και διαδραματίστηκαν αλλού στο παρελθόν να μη μεταφερθούν στο τσαρδί μου. Οπότε ο καθένας ας ασχοληθεί με τα λεγόμενα σχολιαστών με τους οποίους τουλάχιστον μπορεί να συζητήσει και να συννενοηθεί ή έστω να συνυπάρξει. 😉 Αυτό θα το φροντίσω βέβαια και ως διαχειριστής 🙂 :mrgreen:

 208. Ο/Η Ενη λέει:

  Αριστερά Φιλαράκια,

  Ειπατε πολλές «κακιούλες» στην απάντησή σας και δεν σας ταιριάζει (βαλς στο σαλόνι του Τιτανικού, Αδόλφος σχεδιάζοντας μάχες επι χάρτου΄κλπ.).
  Αυτές οι απαντήσεις ταιριάζουν μόνο σε «σύνδρομα άλλων», οχι νομίζω στη νεολαια, που εκπροσωπείτε.
  Ειναι ομως ηλίου φαεινότερο οτι και ψυχραίμως να απαντήσω δεν θα συνεννοηθούμε, γιατί βρίσκω «τοίχο». Δηλαδή τα χιλιοειπωμένα των αριθμών που δεν βγαίνουν, τις «αποτυχείς ενέργειες του ΓΑΠ» και γενικά μια ολοκληρωτική αρνητική αντιμετώπιση για ΟΛΑ.

  Στο θέμα της ανεργίας δεν ειπα οτι μειώθηκε αλλά οτι πρέπει επειγόντως να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης η οποία θα εχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση της ανεργίας. Επίσης σαφως μίλησα για την αδικία να μειωθούν τα χαμηλόμισθα εσοδα μισθωτών και συνταξιούχων, και οτι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να ειναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Ολοι εχουμε μείωση των εσόδων μας, δεν μου αρέσει να διεκτραγωδώ την προσωπική μου θέση, ειμαι ομως στην ιδια θέση με πολλους.

  Το ερώτημα γιατί εχουμε την Τρόικα, πρώτον αυτοί που πρέπει να απαντήσουν ειναι οι της ΝΔ, διότι το 15,50% του ΑΕΠ ελλειμμα και 380 δισ. (απο 160 δισ. που το παρέλαβαν), ειχε φέρει την Ελλάδα στο σημείο να πρέπει να πούμε το Τρικούπειον «δυστυχώς επτωχεύσαμν», και το αποφύγαμε με το δάνειο που δεν το εξασφ’άλισε κανεις αλλος παρά αυτός ο ΓΑΠ.

  Αν τώρα η ριζική αναδιάρθρωση του κράτους που γίνεται, συντελειται ταυτόχρονα κα με την επιτήρηση των δανειστών μας (σύμφωνα με τη σύμβαση), αυτή επρεπε να εχει γίνει ηδη πολύ νωρίτερα οταν ηδη το 2007-2008 η κατάσταση προμηνύονταν, κι΄ομως στην Ελλάδα ανέμελα γίνονταν ακριβώς τα αντίθετα. Ο «κυβερνήτης» Καραμανλής διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαο οτι η ελληνική οικονομία ειναι θωρακισμένη απο κρίσεις!!!!
  Κάποτε πέστε κι΄εσεις τη γνώμη σα ς για την περίοδο αυτή. Οχι ΝΔΣΟΚ, ε;

  υγ. Τι θα εννοειται με τον ορο «επίτιμος» ως συμμετέχων στην ποκα; 😯

 209. Ο/Η Ενη λέει:

  Συμπλήρωση: «και 380 δισ. χρέος»

 210. Ο/Η Nοσφερατος λέει:

  »Νόσφη

  ο товариш Яков δεν έχει κάτι να παρατηρήσει στη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης. Αν εσύ νομίζεις ότι ξέφυγε το πράγμα , γιατί δεν επιχειρείς να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους ;;»
  το επιχειρησα παλαιοτερα και …καταλαβα.. δεν το ματα-επιχειρω.
  κε σερα σερα..γουατ εβερ γουιλ μπι γουλι μπι που λεει και το τραγουδι …………..
  οσο για τα επιχειρηματα και
  »τα λεγόμενα σχολιαστών με τους οποίους τουλάχιστον μπορεί να συζητήσει και να συννενοηθεί ή έστω να συνυπάρξει »…αστα να πανε

  🙄

 211. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ένη,

  Όχι ρε γμτ «κακιούλες»! Πού να τις βρούμε; Δεν έχουμε πει ότι είμαστε τα καλύτερα παιδιά του κόσμου; 🙂

  Να στο αποδείξουμε; Ορίστε και κάτι άλλο που μας ήρθε, εκ των υστέρων δυστυχώς, και το κοτσάρουμε δίπλα στον Τιτανικό και τον Αδόλφο, κοροϊδεύοντας τα μούτρα μας:

  Μας θυμίζεις τον Χόνεκερ που, ενώ είχε διαλυθεί το σύμπαν τον Δεκέμβριο του ’89, έψαχνε τους υπουργούς του για να κάνει …υπουργικό συμβούλιο! 😉

  Για τα άλλα που γράφεις:

  1) Δηλαδή η ιστορία του ελληνικού κράτους αρχίζει το 2004; 😉

  2) ΝΔΣΟΚ; Όχι, σε καμία περίπτωση. Η ΝΔ είναι η Coca Cola Classic κι εσείς η Light! 😉 (Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά όλους τους οπαδούς σας).

  3) Δεν έχεις βαρεθεί να βλέπεις τις διάφορες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ να κάνουν τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που θα ήθελες; Μήπως τελικά δεν τα βλέπεις καν; Μήπως έχεις πάρει τα χούγια ενός συμπαθητικού πλην άσχημου μεγάλου πτηνού που δεν πετάει μεν, αλλά προτιμά να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο; 😉

  4) ‘Ριζική αναδιάρθρωση’; Θα ’χει γούστο να είσαι ο Πεταλωτής! 😉

  Χαμογέλα Ένη! Σε πειράζουμε! 😉 Αλλά χωρίς κακία! 🙂

  Τα λέμε

  ΥΓ Επίτιμος είναι ένας «δικός μας», που έχει όλα τα τυπικά προσόντα να είναι τακτικό μέλος, πλην αυτού της (επίσημης) ηλικίας, και που μας ξεστράβωσε σε διάφορα —της πόκας συμπεριλαμβανομένης! 😉

 212. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  απο την πολη ερχονται και στη κορφη κανέλα*γενικως

 213. Ο/Η Ενη λέει:

  Μια συντομη απάντηση οπως το κινηματογραφικό εργο «Μια σύντομη συνάντηση»

  Οχι η ιστορία δεν αρχισε το 2004, η χρεοκοπια της χώρας μόνο.

  Coca-cola δεν εχω πιεί ποτέ, οσο παραδοξο κι΄αν σας φανει.

  Πάντα βλέπω ,σκανιάροντας.

  Μη το πείτε πουθενα, να μείνει μεταξυ μας , πράγματι ειμαι ο Πεταλωτής. 😆 😉 😎

  υγ. Πεστε στον επίτιμο να σας «ξεστραβώνει» σε ολα. 🙂

 214. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  »πράγματι ειμαι ο Πεταλωτής. »
  k. Eνη το ειχαμε καταλαβει ολοι ..δεν ειναι δα και δυσκολο..

 215. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  και οι πεντετσι ειναι ο Ανδρουλάκης ..Μη κοιτας που του την πεφτουνε … ειναι κολπο ξεκαρφωμα …

 216. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Μια παρατήρηση μόνο:
  Η ενδιάθετη
  (από την επιράτηση Παπαρήγα στο ΚΚΕ)
  τάση
  (από ευνόητη, -σε πολύ λίγους-, έως χυδαία -στους περισσότερους-)
  αναλυτών & φορέων της Αριστεράς, όχι να ταυτίζουν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως να απαλλάσσουν την πρώτη από ευθύνες ή κυριολεκτικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της χώρας και του Λαού,
  είναι απολύτως ευεξήγητη, ίσως και εύλογη, για κάθε ψύχραιμη ματιά.
  Μόνο πολιτικά θεμιτή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ!
  Εξηγούμαι:
  Με την κατάρρευση ΕΣΣΔ αλλά και στη συνέχεια των συντριπτικά περισσότερων Κομ. Κομμάτων της Ευρώπης με εξαίρεση τα ιδιόμορφα λαϊκίστικα τερατο-μορφώματα του Αλβάρο Κουνιάλ στην Πορτογαλία και των Ελλήνων ομοτέχνων του, δύο επιλογές υπήρχαν:
  Η πρώτη περιλάμβανε μερικά «δύσκολα κόλπα», που η ιδεολογική & πολιτική απίσχνανση (έως ανυπαρξίας) των εναπομεινάντων Γ’διεθνιστικών μορφωμάτων, τα καθιστούσε εγχειρήματα αδύνατα, ακόμα κι αν αφορούσαν μόνο την εκφορά των τίτλων των προβλημάτων!
  Η δεύτερη, ήταν στην ουσία μονόδρομος. Και μάλιστα τέτοιος, που οι αντίστοιχοι «μονόδρομοι» της καπιταλιστικής αναλυτικής ένδειας, να φαντάζουν «πλατειές, ολόφωτες λεωφόροι» Και περιλάμβανε:
  α)Συντήρηση δυνάμεων κατά το δυνατόν.
  Και όταν ο στόχος σου είναι απλά η διατήρηση των δυνάμεων
  (στην ουσία των εξουσιαστικών προγεφυρωμάτων που ήδη με αγώνες δεκαετιών έχεις καταφέρει(!) να εγκαταστήσεις στον κρατικό μηχανισμό)
  ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙς ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από το πολιτικό σου γλωσάρι.
  Η διακυβέρνηση είναι υπόθεση πολύπλοκη μυαλών θερμένων με την ευθύγραμμη μοιραία επικράτηση των ιδεών(;) τους, και δεν προσφέρεται για σχήματα προορισμένα πλέον ΜΟΝΟ για εγχειρήματα απλά, κάθετα, απ αυτά που θέλουν οργανωτική σαφήνεια, έλεγχο και πειθαρχία!
  Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση της ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ σαν μόνιμης παραμέτρου στο πολιτικό σου ιδιόλεκτο, και τεχνηέντως(;), η μεταμόρφωσή της σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ!
  Διαμαρτυρίας μάλιστα του είδους που να προσφέρεται για τον ΕΛΕΓΧΟ και των στόχων, και (κυρίως) ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ της.

  Στο στόχο αυτόν λοιπόν, υποτάσσονται τα πάντα!
  Και η θεωρία, και η ανάλυση, και το οργανωτικό πλαίσιο, και η «αγωνιστική» εξωτερίκευση.
  Και φυσικά κάποιος που ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕΝ προτίθεται να αναλάβει ή να μετάσχει σε ευθύνες Διακυβέρνησης,
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ την παραμικρή ανάγκη από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ.
  Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσεται και από ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ, (όμορες πολιτικές δυνάμεις, λόγου χάρη),
  και μπορει ωραιότατα να ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ επίσης -αντιστάσεως μη ούσης- και κάθε ανάγκη για ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ίδια την ΑΥΛΗ ΤΟΥ.(Αριστερά)
  Εξ ου και μπορεί αναλυτικά να ξορκίζει τον όρο ΑΡΙΣΤΕΡΑ σαν «τέχνασμα των ταξικών εχθρών» (Για όσους δεν τόχουν πάρει χαμπάρι)
  Φυσικά λοιπόν, έρχεται και το επόμενο βήμα στου κακού τη σκάλα:
  Υποκαθιστάς την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ με τη σύναψη συμφωνιών ανάμεσα σε ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ με αμοιβαία ωφελήματα:
  Αυτό εκφράζει η εξάχρονη κυριαρχία (2004 -2009) μιας Δεξιάς, που ακόμα και για τους δικούς της ανθρώπους, τους πιο σοβαρούς & ανιδιοτελείς τουλάχιστο, ξορκίζεται σαν «ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ»!
  Η Δεξιά παρέχει ό,τι προνομιακό ωφέλημα της ζητείται με το παραμικρό από δυναμικές ομάδες προνομιούχων του δύσμοιρου δημόσου τομέα, και εκείνη αντιστοίχως σε αντάλλαγμα, όχι μόνο δεν ενοχλεί το ΚΚΕ,
  (ΚΑΙ ΌΤΙ εν τω μεταξύ έχει μεταμορφωθεί -αλίμονο- σε υποκατάστατό του επί τα χείρω, πρβλ ΣΥΡΖΑ & Co)
  αλλά του παρέχει και νομιμοποίηση ως
  «ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΟΥΣ & ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ»
  Αυτά τα λίγα παρένθετα προς το παρόν.
  Χο, λοιπόν, για να χρησιμοποιήσω το προσφυές επιφώνημα του @Σίσσα

 217. Ο/Η kapetanios λέει:

  Ενη
  τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι πχ το 2000 δεν ήμασταν χρεοκοπημένοι και ήμασταν το 2009 ?
  Θέλω να πω ότι και το 2000 το δημόσιο χρέος μας ήταν σχεδόν το ίδιο με το 2009. Οι αγορές δε δεν μας δάνειζαν το 1999 με λιγότερο από 6% επιτόκιο .
  Κι αν δεχτούμε ότι με 110%/ΑΕΠ είμαστε χρεοκοπημένοι, με 160%/ΑΕΠ το 2013 τι θα ήμαστε? Αλήθεια , συνεχίζεις και πιστεύεις, μετά από τόσο και τόσα που χουμε πει, ότι ακλουθώντας αυτό το πρόγραμμα θα βγούμε στις αγορές το 2013 και θα δανειστούμε με βιώσιμο επιτόκιο?

 218. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Μειωσεις μισθων, περικοπες κοινωνικων επιδοματων, κλεισιμο σχολειων και νοσοκομειων, μειωσεις της κρατικης χρηματοδοτησης της παιδειας, αυξησεις ΦΠΑ, αυξησεις στη ΔΕΗ. Φαντασου δηλαδη τι θα γινοταν αν επιλεγαμε τη βαρβαροτητα αντι για τον «σοσιαλισμο» του ΓΑΠ.

 219. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Τη βαρβαρότητα @Χρήστο την είχαμε (δυστυχώς) προ πολλού ΕΠΙΛΕΞΕΙ με πράξεις και (κυρίως) με παραλείψεις!
  Όταν από τη μια η κοινωνική συγκρότηση για τα δύο μεγάλα κόμματα, και για την Αριστερά ο τρόμος μην τυχόν και επιβαρυνθεί κανείς με το κόστος της σύγκρουσης με το πιο μαύρο & αντιδραστικό (στην πραγματικότητα) μοντέλο της μικροαστικής καταναλωτικής «ευζωίας», ώθησε με διαρκή διολίσθηση, να επικρατήσει στη χώρα το πιο περιθωριακό (ΜΗ)-παραγωγικό μοντέλο οργάνωσης των σχέσεων παραγωγής.
  Κι αυτό όταν αντιστάσεως μη ούσης, το πλεονέκτημα της Ευρωπαϊκής ένταξης της χώρας, μεταφράστηκε αποκλειστικά στη δυνατότητά της να επιβιώνει λάθρα (λόγω του ελάχιστου σχετικά μεγέθους της!) με επιδότηση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της από τους φορολογούμενους των χωρών που ζαλώθηκαν τον αραμπά της Ευρωπαϊκής παραγωγής.
  (Λες και ΑΥΤΟΊ είχαν στο μέτωπο τη σφραγίδα «ΜΑΛΑΚΑΣ», και εμείς αυτήν που έγραφε «ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΧΟΣ»))
  Κι αυτό @Χρήστο είναι το μοντέλο που
  -θέλεις δε θέλεις, το κατανοείς ή όχι-,
  υπερασπίζεσαι κι εσύ και οι ομόδοξοί σου, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια -λέει- «κατακτημένων»
  Ποιών ακριβώς όμως «κατακτημένων», @Χρήστο, πώς ακριβώς «κατακτημένων», απέναντι σε ποιούς, και -κυρίως- στο όνομα και υπέρ ποίων;
  (Οι εξ ημών Λένινολάγνοι το θυμούνται καθόλου εκείνο το περίφημο «Ποιός- ποιόν»;)
  Ας το λοιπόν καλύτερα, ή μάλλον ακόμα καλύτερα ξανασκέψου το και εδώ είμαστε..

 220. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  …@όσο για τον φίλο μου τον Κάπτεν,
  τι το θες και το ζορίζεις το θέμα και ρωτάς, αφού εσύ προ πολλού,
  (από τον Οκτώβρη του 09 ιδίως)
  τόχεις λύσει το θέμα,
  ΖΗΤΩΝΤΑΣ ανά 20ήμερο (μπορεί & πιο συχνά) ΕΚΛΟΓΕΣ!
  Καλή επιτυχία με το αίτημά σου λοιπόν, και είθε τη φορά αυτή,
  η (εκλογική) κρυάδα που σε αναμένει να είναι σχετικά ηπιότερη

 221. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Κυριε Καργουδη κατ’εξαιρεση σας απαντω μιας και δε συνηθιζω να συνομιλω με ανθρωπους που μ’ εχουν βρισει χυδαιοτατα.
  Απορω πως μια χωρα που δεν παραγει τιποτα εχει καποιες εκατονταδες δις ΑΕΠ.
  Απορω πως μια χωρα που ζουσε με δανεικα εχει εξαπλωθει οικονομικα στη Βαλκανικη και στη βορεια Αφρικη και στη Μεση Ανατολη. Εχει δε το μεγαλυτερο εμπορικο στολο.
  Τα κεκτημενα κυριε Καργουδη ειναι τα εργασιακα και ασφαλιστικα δικαιωματα που σβηνουν μερα με την ημερα. Αν η πρασινη τυφλωση σας δε σας επιτρεπει να τα δειτε δε μπορω να σας βοηθησω. Εκτος και αν η τετραωρη μονοημερη συμβαση, οι ενοικιασεις εργζομενων και η εκμηδενιση των πιθανοτητων να παρω συνταξη ειναι για εσας η χαρη που μας εκαναν οι ευρωπαιοι ολα αυτα τα χρονια και τωρα μας την παιρνουν πισω.
  Ειπαμε να εισαι Μανος αλλα εσυ μαλλον εχεις ξεπερασει και τον ιδεολογικο γκουρου του νεοφιλελευθερισμου.
  Καλη τυχη στην «αριστερα» σας κυριε Καργουδη.

 222. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Αυτό εκφράζει η εξάχρονη κυριαρχία (2004 -2009) μιας Δεξιάς, που ακόμα και για τους δικούς της ανθρώπους, τους πιο σοβαρούς & ανιδιοτελείς τουλάχιστο, ξορκίζεται σαν “ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ”!
  παρολο που συνηθως διαφωνω με την ρητορική του Καργουδη εν τουτοις αυτη ειναι η καλυτερη διατυπωση για την Νου δου(2004 -2009)

 223. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Για τα επί της ουσίας @Χρήστο, είναι φανερό ότι ανάμεσα στη δική σου ματιά στα πράγματα και τη δική μου, επί του παρόντος, ΔΕΝ υπάρχει καν σημείο επαφής που να μπορεί να στηρίξει μια συζήτηση…
  Ποτέ μη λες ποτέ όμως!
  Όσο για το σκαιότατο βρισίδι που υποτίθεται ότι σου έριξα,
  κατ αρχή δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, εκτός κι αν με τον όρο αυτό εννοείς τη στοιχειώδη ΑΜΥΝΤΙΚΗ λεκτική βία της οποίας κάνω
  (και πάντα θα κάνω)
  χρήση,
  τις ελάχιστες φορές που τυχαίνει να περιέρχομαι, εγώ & οι απόψεις μου, σε θέση επιλεγμένου στόχου.
  Και πιο συγκεκριμένα,
  (να συμβαίνει αυτό)
  σε χώρους, που κάποιες περιθωριακές και χωρίς καμιά σοβαρή επιρροή στην κοινωνία, επιθετικές λογικές, «ασκούνται» στην εξουδετέρωση παντός αποκλίνοντος ετεροδόξου, και μάλιστα με συνείδηση ηγεμονικού ρεύματος (τρομάρα τους!)…

 224. Ο/Η OMADEON λέει:

  Χαίρομαι που… ο δημοκράτης παπούλης έχει την ευγένεια, τη μεγαλοψυχία ΚΑΙ τη δημοκρατική ανεκτικότητα να φιλοξενεί κόσμο που ανήκει στο… επάρατο κόμμα, του οποίου τα αυξανόμενα ατοπήματα επιβάλλουν σε άλλους χώρους έκτακτα μέτρα…. ψεκασμού και…. διαλεκτικής ψυχικής υγιεινής. Ομως… προσωπικά θα προτιμούσα αν η φιλοξενία αυτή ΔΕΝ περιλάμβανε την εξάπλωση μολύνσεων και κακοήθων ιών, η οποία… δικαίως εκνεύρισε και τον Κώστα Κ, με τη διαμαρτυρία του οποίου δηλώνω 100% αλληλέγγυος, παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας! :mrgreen:

 225. Ο/Η papoylis λέει:

  …Μάλιστα 😉

 226. Ο/Η bernardina λέει:

  Deja vue…

 227. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  «Όσο για το σκαιότατο βρισίδι που υποτίθεται ότι σου έριξα» Παρακαλω τον παπουλη να βγαλει απο την καταψυξη το εν λογω σχολιο του κυριου Καργουδη για να δουμε αν ισχυουν τα λεγομενα του.

 228. Ο/Η papoylis λέει:

  Θα με αφήσετε ορέ να κάνω και καμμιά δουλειά ;;; 🙂

 229. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Οχι! Ειμαστε οπαδοι του Λαφαργκ

 230. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  παπουλη δες αυτο το ωραιο βινετακι και χαλαρωσε .
  .λολ

 231. Ο/Η kapetanios λέει:

  κοίταξε παπς
  άμα υπολογίσω τις ώρες που λείπεις από το μπλογκ και τις πολλαπλασιάσω με 7-10 γιουρόπουλα την ώρα βγαίνουν μέχρι τα τώρα όλα τα προικιά του γιού και λίγα της κόρης.
  Άσε και κάνα φράγκο στους άλλους βρε τζάνουμ και γράψε τίποτις !

 232. Ο/Η nikiplos λέει:

  captain, my captain, έτσι είναι…
  Αλλά τότε ήμασταν σώγαμπροι! Και η πεθερά-Μέρκελ είχε παράδες και τον αγαπούσε τον γαμπρούλη της…

  Τώρα που η πεθερά (μας)…. και σχόλασε ο γάμος, επί της ουσίας είμαστε με τον ψωρο-παρά μας και χωρίς την πεθερά… αυτή είναι η διαφορά…
  Για αυτό δλδ άλλο το 1999, άλλο το 2009.

 233. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν

  🙂 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s