Μ’ ένα σμπάρο πολλά μπαρμπούνια !!

Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες που συγκέντρωσε αυτό το ταπεινό ιστολόγιο η Ελληνίδα Επίτροπος έχει καταλήξει , μετά από μελέτη που ανέθεσε σε γραφείο εμπειρογνωμώνων , σε ένα σχέδιο που θα επιλύσει πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν το τόπο. Δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες :

Σε μυστική έκθεση προς τα άλλα μέλη της Κομισιόν που διέρρευσε σήμερα τα ξημερώματα , η κα Επίτροπος αρμόδια για θέματα Αλιείας , παρουσιάζει μια σειρά φιλόδοξων προτάσεων με πολλαπλούς αποδέκτες και μεγάλο εύρος στόχων . Σκοπός των προτάσεων είναι η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν ( μεταξύ άλλων )  την παραγωγικότητα για τη  μεσογειακή αλιεία , το επισιτιστικό πρόβλημα των  στρωμάτων εκείνων που πλήττονται βάναυσα από την ύφεση , τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την ανήσυχη νεολαία , το ζήτημα της τρομοκρατίας.

Με βάση τις επεξεργασίες της μεικτής ομάδας εμπειρογνωμόνων με πρόεδρο το καπετάν Αντρέα Ζέππο διαγράφωνται οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου ως εξής :

Επειδή έχει διαπιστωθεί ότι τα αλιεύματα στη Μεσόγειο συνεχώς φθίνουν λόγω χαμηλής παραγωγικότητας των εργαζομένων και συνεχούς επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας του κλάδου , θα υπάρξει σύντομα σοβαρό πρόβλημα επισιτισμού. Αυτό θα επιδεινώνεται επειδή οι τιμές θα αυξάνουν , ενώ τα εισοδήματα του μεγάλου μέρους του πληθυσμού των χωρών της Μεσογείου θα μειώνονται. Επομένως η προσπάθεια εξορθολογισμού των δημοσιονομικών στοιχείων των χωρών αυτών θα συνεχίσει να πιέζει τη αγορά εργασίας , οπότε θα χρειαστούν νέες  καινοτόμες μέθοδοι οργάνωσης της απασχόλησης και στοχευμένα μέτρα πρωτοποριακού χαρακτήρα. Παράλληλα , λόγω των ανωτέρω προβλημάτων , θα επιδεινώνεται το ζήτημα της ασφάλειας του κράτους και των πολιτών , με κύρια απειλή τη νέου τύπου τρομοκρατία που έχει κάνει την εμφάνιση της τελευταία και στη χώρα μας.

Είναι προφανές ότι για ένα τόσο πολύπλοκο πλέγμα προβλημάτων μόνο η πολυσυστημική ανάλυση και η καινοτομία θα μπορούσαν να δώσουν λύση. Οι εμπειρογνώμονες  με βάση την αρχική ιδέα που ενεπνεύσθη η Επίτροπος κατά την τελευταία της επίσκεψη στο κομμωτήριο , ανέπτυξαν το παρακάτω επιχειρησιακό σχέδιο που φιλοδοξεί με μία τολμηρή , αλλά προσεκτικά  σχεδιασμένη,  κίνηση να επιλύσει σωρεία προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη περιοχή :

Θα δοθεί γενική αμνηστία στους Πυρήνες της Φωτιάς με μοναδικό όρο τη συμμετοχή των μελών τους ( αυτών που θα απελευθερωθούν και αυτών που βρίσκονται ακόμα στη παρανομία ) στις νέες μεθόδους αλιείας που θα χρησιμοποιηθούν. Με αυτό το τρόπο θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης . Επίσης θα μειωθεί η πίεση στις δυνάμεις καταστολής. Ως  πρώτο ευεργετικό αποτέλεσμα θα έχουμε σημαντική μείωση του κόστους με το οποίο αυτές οι υπηρεσίες ( δικαιοσύνη , σωφρονισμός , αστυνόμευση και καταστολή )  επιβαρύνουν το δημόσιο προϋπολογισμό.

Επειδή εικάζεται εύλογα ότι οι νέου τύπου τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες μέλη , αν αυτά απασχοληθούν στο κλάδο της αλιείας θα έχουμε βελτίωση των δεικτών απασχόλησης των νέων και μείωση της ανεργίας ,  ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη κυβέρνηση και τη Κομισιόν.

Η σωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των μελών αυτών των οργανώσεων στα εκρηκτικά και τις κατσαρόλες , στην απόκρυψη και τον αιφνιδιασμό είναι ανεκτίμητο ενεργητικό. Οι νέοι αυτοί θα  παράγουν μόνοι τους από ευτελή υλικά εκρηκτικές ύλες . Το λιμενικό θα αναλαμβάνει με τα  σκάφη του και τα τεχνικά μέσα που διαθέτει , να τους κατευθύνει στις συγκεντρώσεις αλιευμάτων , όπου και οι νεαροί θα εκτοξεύουν τα εκρηκτικά και θα συλλέγουν τα ψάρια.  Για τη σύλληψη μεγάλων αλιευμάτων όπως  στύρες , συναγρίδες  μαγιάτικα και άλλοι κυνηγοί θα χρησιμοποιούνται Καλάσνικωφ , Τοκάρεφ και χειροβομβίδες από το απόθεμα που διαθέτουν οι ανωτέρω οργανώσεις , ώστε να μη ξοδεύεται το απόθεμα του Λιμενικού.

Στη συνέχεια θα μεταφέρωνται πίσω στη ξηρά τα αλιεύματα , όπου άλλοι νεαροί θα αναλαμβάνουν το καθαρισμό με μαχαίρια και ξιφολόγχες και στη συνέχεια , με τη χρήση  κατσαρόλας  , το βράσιμο των ψαριών για τη παρασκευή θρεπτικής κακαβιάς.  Με τη κακαβιά αυτή στη συνέχεια θα τρέφωνται οι ίδιοι , το λιμενικό αλλά και οι άστεγοι , άνεργοι , λαθρομετανάστες και λοιποί αναξιοπαθούντες.

Με αυτό το τρόπο , πέραν της βελτίωσης στην απασχόληση των νέων , θα υπάρχουν και άλλα σημαντικά οφέλη όπως : η οριστική εξαφάνιση του κινδύνου της εγχώριας τρομοκρατίας , η αύξηση της παραγωγικότητας και επομένως η  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο κλάδο , η ανακούφιση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την ύφεση , η αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος και δι όλων αυτών η απορρόφηση των εντόνων κοινωνικών πιέσεων .

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , το σχέδιο έχει υποβληθεί και στα υψηλά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης , όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Παράλληλα ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Χάρντυ ανέλαβε το καθήκον να προωθήσει το αναπτυξιακό αυτό σχέδιο για άμεση χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων . Κύκλοι όμως του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ακόμα κάποιες επιφυλάξεις. Εκπρόσωπος της κας Επιτρόπου μας εξέφρασε ,  off the record , την απορία της  για τη γερμανική στάση , αφού κατά τη παρουσίαση του σχεδίου στους Γερμανούς η κυρία επίτροπος φορούσε το σικ ταγιεράκι Chanel που προσφάτως και επί τούτου είχε ράψει ως κύριο επιχείρημα.

This entry was posted in Από σταβέντο, Ανήθικες προτάσεις. Bookmark the permalink.

15 Responses to Μ’ ένα σμπάρο πολλά μπαρμπούνια !!

 1. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Να προσθέσω ότι θα ήταν χρήσιμο να προβλεφθούν και θέσεις, ώστε εξειδικευμένα στελέχη να διώχνουνε τις γάτες που θα μαζεύονται κατά τη φάση της εκδοράς (των αλιευμάτων) στη «σκάλα», με στόχο το πλιάτσικο.
  Δεν χρειάζεται η άσκηση υπέρμετρης βίας, αρκεί τα εν λόγω στελέχη να εκπαιδευθούν να φωνάζουν πειστικά ΞΟΥΤ ΞΟΥΤ .
  Φυσικά, για να μην υπάξει πρόβλημα με τους φιλόζωους, οι εν λόγω (γάτες) θα πρέπει να αξιοποιηθούν μετά σε δραστηριότητες που θα σέβονται το ρόλο τους, ως γάτες. (ειδικά οι άσπρες και οι μαύρες έχει παρατηρηθεί, έκπαλαι, ότι μπορεί να κάνουν και καριέρα στην Πολιτική)

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Μη ξεχνάς αναγνώστα ότι στη πολιτική διαπρέπουν και οι μπλέ και οι πράσινες γάτες 😉

 3. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Μπα, αρκετές απαυτές , απλώς το παίζουν γάτες.
  Πολλάκις κάποιες αποδεικνύονται άλογα και κάποιες , κάτι μπλε που δεν θυμάμαι πώς λέγεται, αλλά δεν είναι κόσμιο να αναφέρεται… 😉

 4. Ο/Η demetrat λέει:

  καλά να πάθει η ποκαχόντας, γιατί η σανέλ είναι παρελθοντολογία.
  Γιά τις περιστάσεις αυτές, ως κύρια , δευτερεύοντα, και πασχαλινά ερείσματα προτείνονται τα παστέλ του Αρμάνι και τα λευκά του Κλάϊν.
  Μιγιάκε δεν συνιστώνται . Λόγω της ψαρίλας παρίστανται από μόνα τους.
  δ

 5. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Πάλι καλά και μη χειρότερα!!
  Φαντάζεσαι την ανωτέρω φωτογραφία, αν η μόδα επέβαλλε και στους άνδρες κάτι ανάλογο ( κουστούμι σε λευκό ή άντε σε κρεμ) ;;

 6. Ο/Η demetrat λέει:

  χα χα
  ναι αμέ ; γιατί όχι.
  ειδικά σε επιχείρημα…,τον προτιμώ σε κρεμ.. αυτό του χάρου;
  δ

 7. Ο/Η zeppos λέει:

  Η «διαρροή» υπήρξε στο περίπου αληθής.. papoylis..
  Η αλήθεια είναι οτι μου γίνονται συνεχώς παρόμοιες προτάσεις – να αναλάβω δηλαδή σαν .. ειδικός επί πολλών και ποικίλων θεμάτων – το προεδριλίκι των επιτροπών που θα μελετάνε ΟΛΑ τα ζητήματα και όπου δεν συμφωνώ να να τους απολύω ένεκα οτι τυγχάνω ψυχρός καπιτάλας..
  Αρνήθηκα με ευγένεια, την οποία κατέχω εξ αίματος, διά λόγους που είναι προφανείς σε όσους με γνωρίζουν..
  Η εσωτερική μου.. σεμνότης μου απαγορεύει να επεκταθώ περεταίρω ή περαιτέρω….

 8. Ο/Η papoylis λέει:

  Ζέππο

  κανα κρασάκι θα βάλουμε 😉 🙂

 9. Ο/Η nikiplos λέει:

  Καλά όλα, μα… δεν πιάνονται τα μπαρμπούνια με δυναμίτες βρε παιδιά…
  Δεν είμαι βέβαια ειδικός, ως αστός – καθεστώς – ενεστώς αλλά αυτήν την εντύπωση έχω καθότι τυγχάνω έγγονας ψαρά…
  εκτός αν μιλάμε για τελείως εκσυγχρονισμένα συστήματα…
  ειδάλλως, τίποτε γοβιούς, σκλεπούδες, σπαροειδή και λοιπά περκόψαρα προς σούπα δλδ

 10. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

  Δηλαδη το αλλο σχεδιο με δολωμα τους μεταναστες που τους πνιγουν στ’ ανοιχτα εγκαταλειπεται? Και τοτε η επενδυση για το κοτετσοσυρμα στον Εβρο που θα οδηγουσε σε πληθωρα πνιγμενων θα παει απατη. Τετοια μεγαλεπηβολα σχεδια και να καταστρεφονται ρε γμτ.

 11. Ο/Η Left G700 λέει:

  товариш Яков Федотович Павлов,

  Αμάν αυτά τα μπαρμπούνια! Μπαγιατέψανε πια! Τίποτε πιο φρέσκο δεν σου βρίσκεται; 😉

  Όχι τίποτε άλλο, αλλά μας τρώει και το χέρι μας να σχολιάσουμε κι εκείνη τη σοίνοψει του Προπάπου και θα στενοχωρηθεί, μεγάλος άνθρωπος! 😉

  Увидимся

 12. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Εγώ πάντως δεν έχω υπόψιν μου κανέναν που να έπαθε τίποτα, επειδή τον έτρωγε το χέρι του 😉

 13. Ο/Η Left G700 λέει:

  Αναγνώστη, όσο κι αν πας να μας τουμπάρεις, δεν μασάμε! Προτιμάμε να κόψουμε το χέρι[1] μας, παρά να σχολιάσουμε! 😉

  Τα λέμε

  [1] Όπως πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν»! 😉

 14. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Όχι βρε ……παιδιά , δεν υπάρχει θέμα.
  Για να τα λέμε όλα, στην αρχή σκέφθηκα μήπως άξιζε τον κόπο , ώστε να επωφεληθώ και να προσανατολιστώ, αφήστε που θα εμπλούτιζα και τις γνώσεις μου, αλλά, μάλλον, έχετε δίκιο, καλύτερα (για όλους 😉 ), προς το παρόν, να μην πάμε στην ουσία 😉 .
  Όταν ξε-αγχωθείτε εδώ είμαστε, να «τα λέμε» και προπαντός …..»καλή καρδιά»

 15. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Αγαπητε μας Παπουλη,

  Στην συνεχεια της δηλωσεως σου σε προσφατο σχολιο :

  «Σκέφτομαι σοβαρά να μεταβάλλω τη θεματική του τσαρδιού με μια στροφή σε αφηγήσεις και άλλα ατοπήματα ……
  Σε κάθε περίπτωση είμαι διαθέσιμος για βοήθεια αλλά και ως τσαρδίον για τη φιλοξενία των κειμένων. Άλλωστε νομίζω ότι και αυτά θα συμβάλλουν στην επιχειρούμενη μου στροφή.»
  και επειδη το παρον μικρο-διηγημα εχει σημαντικην συναφειαν με ψαρια και…. ψαρεμα, τολμω να το αναρτησω ως σχολιον.
  Ειναι της κατηγοριας πολιτικο-κοινωνικο κωμικο δραμα (του μελλοντος μας;)

  Ψάρεμα με παραγάδι

  Αποβραδίς έβγαλαν 2 κιλά κρέας από τον καταψύκτη. Αργά το μεσημέρι είχε ξεπαγώσει. Με κοφτερό μαχαίρι το έκοψαν σε κομματάκια στον πάγκο της κουζίνας, και το έβαλαν σε μια σακούλα. Πέταξαν τα κόκαλα στο δοχείο σκουπιδιών. Πήραν τα σύνεργα ψαρέματος απ’ την αποθηκούλα και μπήκαν στο αυτοκίνητο.
  -Μην πας από ΑΤΤΙΚΗ να πληρώσουμε 3,5 ευρώ, πάμε από τον παλιό για Λαύριο.
  – Ναι δίκιο έχεις, είπε ο Χάρης.

  Η διαδρομή ήταν καλή, δεν υπήρχε πολύ κίνηση το χειμωνιάτικο απομεσήμερο. Πέρασαν την Κερατέα και σε λίγο, στα αριστερά τους, φάνηκαν οι καμινάδες της ΔΕΗ. Το παλιό LADA έστριψε δεξιά, πέρασε μέσα από την πόλη και σταμάτησε έξω από ένα σουβλατζίδικο.

  Η κοιλιά του Φάνη, που είχε “πέσει” λόγω της κρίσης, γουργούριζε..
  – Ρε συ Χάρη έχουμε 2 κιλά κρέας, δεν μαγειρεύουμε μισό κιλό στο σκάφος; είπε ο Φάνης .
  -Δεν είμαστε αποκλεισμένοι στα χιονιά των Άνδεων να γίνουμε κανίβαλοι, είπε ο Χάρης και συμπλήρωσε, «άσε που όπως είναι πεινασμένα τα ψάρια, με μισό κιλό παραπάνω δόλωμα θα πιάσουμε τουλάχιστον ψάρια 10πλασιου βάρους»
  -Καλά λες. είπε ο Φάνης και μέσα του κατηγόρησε τον εαυτό του για λαιμαργία, τσιγκουνιά και απερισκεψία .

  Πήραν από ένα διπλό πιτόγυρο, 3 ευρώ έκαστος και έτρεξαν να πάρουν απ’ το διπλανό σουπερμάρκετ μια εξάδα ολλανδικές μπύρες, τις πιο φτηνές .

  Τρώγοντας τον γύρο με διπλή πίττα , άνοιξαν 2 κουτιά και άρχισαν να πίνουν και να τρώνε. Έστω και αν είναι άνοιξη του 2015, αυτό είναι ευτυχία : παρέα , ένα γύρος με διπλή πίττα και 2 μπύρες ο καθένας, σκέφτηκε ο Φάνης., μου θυμίζει την εφηβεία μας το τέλος της δικτατορίας.

  Και θυμήθηκε τον Θεαγένη , ένα σουβλατζίδικο στα σύνορα Χολαργού – Παπάγου και την παλιοπαρέα, τον Αντώνη, που εδώ και 25 χρόνια ήταν στην Arizona , έξω από ένα μεταλλευτικό καταυλισμό, τον Χάρη, 20 χρόνια καπετάνιο εμπορικού ναυτικού και ήδη 15 χρόνια ξέμπαρκος και ημιαπασχολούμενος, τον Γιώργο τον pop-άνθρωπο που από το 1987 ήταν στο Sao Paolo, παντρεμένος με Βραζιλιάνα και με μεγάλα πια παιδιά,…

  -Πάμε να ρίξουμε τα παραγάδια στην ξέρα στην νότια μύτη της Μακρονήσου; ρώτησε ο Φάνης .
  -Δεν πάω εκεί, είναι τόπος μαρτυρίου, του λέει κοφτά ο Χάρης.
  – Λοιπόν ξεκόλλα, άσε με με τα ψευτοκομμουνιστικά σου, πάνε 65 χρόνια από τότε,, φώναξε ο Φάνης.

  Mόλις έφαγαν, επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο, πετάξαν στο πίσω κάθισμα τα άδεια κουτιά σε μια σακούλα για ανακύκλωση αλουμινίου (50 κουτιά 1 ευρώ), προσπέρασαν την μαρίνα, που είχε σχεδόν αδειάσει ήδη από το 2013, μόνον τουρίστες και ξένοι που διέμεναν σχεδόν μόνιμα στην χωρά, έδεναν εκεί τα σκάφη τους, γιατί το ενοίκιο για ένα δεκάμετρο παλιό σκάφος σαν του Χάρη κόστιζε 4.500 το έτος, σχεδόν όσο οι ετήσιες αποδοχές ενός μισθωτού στα 24 , που έπιανε την πρώτη του δουλειά., και έφθασαν σε ένα λιμανάκι οπού είχε ρίξει άγκυρα ο Χάρης στο σκάφος του, διπλά στο σπίτι ενός φίλου του από τα καράβια, που του το πρόσεχε από κλεφτρόνια και την θαλασσοταραχή.

  Ο captain Νίκος καθισμένος στην βεράντα τους χαιρέτισε.
  -2 καφέδες στο 4, φώναξε ο Χάρης.
  – έφτασαν!!! απάντησε μάγκικα ο Νίκος.

  Έβγαλαν από το LADA δυο πανέρια , το ένα άδειο και άλλο με τα παραγάδια, την σακούλα με το δόλωμα και κάθισαν στις καρέκλες της βεράντας περιμένοντας τον Νίκο να φέρει τους τούρκικους καφέδες.

  -Άντε βιάσου , θα νυχτώσει, βοήθα με να δολώσουμε , φώναξε ο Φάνης.
  – Χωρίς να πιω τον καφέ μου δεν πιάνω δουλειά, είπε ο Χάρης
  – Παλιοκομμουνιστή, τις 6.46 εργάσιμες ώρες το οκτάωρο τις κάνατε 4, κακοί εργαζόμενοι με βαλκάνιους εργοδότες, για αυτό έφτασε η χώρα σ’ αυτή την κατάντια, άρχισε ν’ αγορεύει ο Φάνης ενθυμούμενος τις μετρήσεις καθαρού χρόνου στο μάθημα της Οργάνωσης Παραγωγής και Διοίκησης Επιχειρήσεων που είχε διδαχθεί, πριν 40 χρόνια στο Μετσόβιο.

  Οι καφέδες έφτασαν, ο Χάρης έστριψε ένα τσιγάρο, ήπιε μια ρουφηξιά και ανάβοντας το άφιλτρο στριφτό του, έπιασε την κουβέντα με τον Νίκο. Ο Φάνης είχε αρχίσει να δολώνει περνώντας κυκλικά το δολωμένο τμήμα του παραγαδιού στο άδειο πανέρι . Μετά κάμποση ώρα, φώναξε τον Χάρη να συνεχίσει γιατί ο καφές του είχε ήδη κρυώνει, αλλά αυτός είχε πιάσει για καλά την κουβέντα με τον Νίκο, για λιμάνια, κραιπάλες με λιμανίσιες γκόμενες στην Κούβα, την Βραζιλία, τον Παναμά,…
  -Σκάσε επιστήμονα της κακιάς ώρας και δόλωνε, εγώ θα οδηγήσω το σκάφος πήγαινε –έλα κι εσύ θα ασχοληθείς με το ψάρεμα, είπε ο Χάρης.

  Το σούρουπο, πήραν τα παραγάδια, τις προμήθειες σε σάντουιτς και πόσιμο νερό, χαιρέτισαν τον Νίκο και επιβιβασθήκαν στο σκάφος. Έβαλαν μπρος την 37 ίππων ντηζελομηχανή που κατανάλωνε μίγμα βιοντήζελ από τηγανέλαια και ντήζελ από την Βουλγαρία που έμπαινε λαθραία με μικρά εμπορικά πλοία.
  -Να ανοίξουμε και τα πανιά είπε ο Φάνης.
  – Ρε βλάκα δεν αντιλαμβάνεσαι ότι επικρατεί νηνεμία;
  -Kαλά , ίσως στον γυρισμό αύριο το πρωί να φυσάει και να κάνουμε οικονομία.
  -Το σκάφος πήγαινε σιγά, η μηχανή λίγο παραπάνω από το ρελαντί.

  Η αντίσταση του σκάφους είναι ανάλογη με την τρίτη δύναμη της ταχύτητας του, σκέφτηκε ο Φάνης, οπότε αν διπλασίαζαν την ταχύτητα, η κατανάλωση θα οκταπλασιαζόταν.

  Στην διαδρομή συνάντησε βάρκες ερασιτεχνών και επαγγελματιών ψαράδων που έριχναν δίκτυα η παραγάδια, που θα τα σήκωναν με την ανατολή του ηλίου. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, ο Χάρης, τελικά οδήγησε το σκάφος με κατεύθυνση ΝΑΑ, προς την ξέρα στο νότιο άκρο της Μακρονήσου, γιατί υπήρχε ένας κολπίσκος, οπού θα μπορούσαν να ρίξουν άγκυρα. Για λόγους οικονομίας θα κοιμόντουσαν στο σκάφος και θα μάζευαν τα παραγάδια μόλις ξύπναγαν.

  Έριξαν την σημαδούρα και στην συνεχεία άρχισαν να απλώνουν τα παραγάδια στο σκοτεινό νερό που φώτιζε αμυδρά μια γκρίζα ημισέληνος

  -Με τέτοιο δόλωμα, θα πιάσουμε πρώτο ψάρι, είπε ο Φάνης
  -Ναι το δόλωμα βρωμάει χαβιάρι , καπνιστό σολομό και είναι ποτισμένο με την ακριβότερη γαλλική σαμπάνια, είπε ο Χάρης.
  -Σκάσε ηλίθιε θα μας ακούσουν.
  -Ποιος να βρίσκεται κοντά μας, 5 ναυτικά μιλιά ΝΑ του λιμανιού του Λαυρίου;
  -Ποτέ δεν ξέρεις, απάντησε ο Φάνης
  Συνέχισαν σιωπηλά να απλώνουν τα παραγάδια και όταν τέλειωσαν κατευθύνθηκαν προς τον μικρό κολπίσκο.
  Πλέοντας προς τα κει, μόλις διακρίνονταν τα ερειπωμένα κτίρια του Παρθενώνα του φιλοσόφου, ακαδημαϊκού και πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
  Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Κούνδουρος συναντά τον Μπιθικώτση, τον Βέγγο,….

  Έριξαν άγκυρα κι ο Χάρης έσβησε την μηχανή. Έβγαλαν τα σάντουιτς και τις μπύρες και άρχισαν να τρώνε το βραδινό τους.
  -Τελικά, ρε χοντρέ, η κρίση σου έκανε καλό, ποσά κιλά έχεις χάσει; ρώτησε ο Χάρης.
  -Καμιά δεκαριά από την συντεταγμένη πτώχευση, τον Δεκέμβρη του 2013.
  – Αντέχεις ακόμη, έχεις να κάψεις ακόμη …αρκετό λίπος.
  -Δεν στο έλεγα, με είκοσι κιλά παραπάνω το 2012, και ετήσια κατανάλωση 4 κιλά θα αντέξω έως τον Ιανουάριο του 2017, οπότε παίρνω σύνταξη σχεδόν το 40% απ’ αυτήν που πρόβλεπα, 1000 ευρώ , μ΄ άλλα λόγια 333 σουβλάκια με διπλή πίττα .
  -Καλά το μυαλό σου είναι συνέχεια στο φαγητό.
  -Δεν βλέπεις τι γίνεται; Άνθρωποι πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα, εδώ και δυο χρόνια. Γιατί κάποιοι υπουργοί από προμήθειες και δημόσια έργα άρπαξαν μόνον την περίοδο του υψηλού δανεισμού από το 2000 έως το 2009, από 100 εκατομμύρια κατά μέσο όρο .ο καθένας, ενώ σκορπίζανε μίζες σε μεσαία στελέχη που ξεπερνούσαν το δεκαπλάσιο του μισθού τους.
  -Καλά του κάναμε, τελικά, τον κάναμε δόλωμα για να ψαρεύουμε είπε ο Χάρης.
  -Οι Έλληνες έχουν εξαιρετική ευφυΐα , δες πόσους καθηγητές έχουμε σε όλη την γη, αλλά ταυτόχρονα είμαστε παιδιά –θαύματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με πολύ χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ανώριμοι και πολύ εγωιστές, άρχισε ν’ αγορεύει ο Φάνης και συνέχισε.
  -Ο μαλάκας νόμισε ότι είχε πιάσει την καλή, με το ένα πόδι στον τάφο ήθελε έρωτες με την σαραντάρα και την παντρεύτηκε κιόλας. Αλλά όταν η οργάνωση τον τσάκωσε και ζήτησε τα λύτρα , τα περισσότερα από τα οποία θα πήγαιναν στον λογαριασμό για την μείωση του χρέους, στον οποίο κανένας ξεφτίλας Έλληνας εφοπλιστής, επενδυτής, μεγαλολαμόγιο δεν έβαλε δεκάρα, η γυναίκα του άλλο που δεν ήθελε.
  Είχε εραστή, αφού μια φορα την βδομάδα δεν της έφθανε, άσε που’ χε γίνει σαν δράκουλας απ’ τα γηρατειά. Και αφού του κάναμε την ένεση ευθανασίας, τον καταψύξαμε στο εργοστάσιο και στην συνέχεια κόψαμε αναίμακτα τα 74 κιλά του με την κορδέλα κατεψυγμένων σε 37 κομμάτια των δυο κιλών και αποφασίσαμε να τα ξεπαγώνουμε λίγο-λίγο και να το χρησιμοποιούμε ως δόλωμα.
  -Όχι σαν τους ηλίθιους τους Ιταλούς της mafia που θα τον τσιμέντωναν σε θεμελίωση οικοδομικού έργου η θα τον φούνταραν τσιμενταρισμένο ανοικτά στην θάλασσα, συμπλήρωσε περήφανα ο κοσμογυρισμένος Χάρης, και συνέχισε: άσε που η mafia με 60 δις. διαθέσιμα δανειοδοτεί τις ιταλικές επιχειρήσεις….
  -Μια ζωή άχρηστος ήταν, ας γίνει τουλάχιστον μετά θάνατον χρήσιμος, συμπλήρωσε ο Φάνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s