Περί δεοντολογίας το ανάγνωσμα…πρόσχομεν !!

Είχα σήμερα το μεσημέρι εκλεκτοί μου φίλοι  τη διάθεση να παρακολουθήσω το δελτίο ειδήσεων στις 03:00 μμ στο κρατικό μας κανάλι ΝΕΤ. Δεν είχα άλλη επιλογή , επειδή τέτοια ώρα το μόνο άλλο δελτίο ειδήσεων , εκφωνείται και παρουσιάζεται από το αλαφούζειο σύμπλεγμα και  φοβήθηκα μήπως δώ πάλι εκείνο το Μπάμπη το Τούμπα και μου ..τουμπάρουν τα άντερα. Είχα φάει και μπρόκολο και τα αποτελέσματα θα ήταν τραγικά …

Γνώριζα ότι θα παρακολουθούσα αναγκαστικά ένα χλωριωμένο προϊόν , αλλά έχωντας υπόψιν ότι από την Αίγυπτο θα μετέδιδε τα τελευταία νέα ο αξιόλογος Χαρίτος ( αυτόν που ευγενικά χθες η σταρ κα Έλλη έστελνε για βρούβες ) , στήθηκα στην οθόνη έτοιμος να υποστώ το προκαταρκτικό μαρτύριο αδιαμαρτύρητα.

Γιατί ελπίζω να αντιλαμβάνεστε καλοί μου αναγνώστες ότι τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο μας αφορούν άμεσα και μάλιστα πολύ περισσότερο από  τις εδώ θλιβερές μας καθημερινότητες

Πρώτη είδηση ο τρομοκρατικός πυρετός , το φακελλάκι που εστάλη από τους κατσαρολάδες ( Λερναία Ύδρα ;; ) στον Υπουργό Δικαιοσύνης πεσκέσι. Δόστου αγωνία και σασπένς του ιθαγενή  , δόστου φωνή  σοβαρή και ελαφρώς τρεμάμενη , δόστου εικόνα και ρεπορτάζ να πάρει και για το σπίτι. Λόγω του επίκαιρου και του επείγοντος λέω : «δεν πειράζει … ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα … πάμε παρακάτω»..

Και μετά μου εμφανίζεται η γνωστή μπούλα με το τσουλούφι , αυτή που έχει πάρει εργολαβικά το ρεπορτάζ του Μεταφορών εδώ και μια δεκαετία , χωρίς να ξέρει αν οι ρόδες είναι κυκλικές ή εξάγωνες. Σε  κοντραπούντο με τη παρουσιάστρια του δελτίου αρχίσανε τις ιερεμιάδες και τις  ωδές της Κασσιανής , τους θρήνους της Εκάβης. Μαζί διεκτραγωδούσαν το χάος και την απελπισία που επικρατούσε στους δρόμους λόγω των ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ απεργιών στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Και που σε πονεί και που σε σφάζει καλοί μου φίλοι ,  επιτόπια ρεπορτάζ με αγανακτισμένους οδηγούς και πολίτες , ουρές ατελείωτες αυτοκινήτων , χάος στους δρόμους , καθυστερήσεις.

Στη συνέχεια η νεαρά με τη φράντζα το γύρισε στο σοβαρό , ότι δηλαδή η απεργία έχει κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το πρω(κ)τοδικείο και επομένως οι κεφαλές όσων παρανομούν θα τεθούν στο πάγκο από τη κα Ράικου ( της εισαγγελίας πρωτοδικών ) για τα περαιτέρω. Ότι όσοι σήμερα δεν παρέστησαν στην εργασία τους θα υποστούν κυρώσεις , ότι ο Πεταλωτής ( των βακτηρίων ) , για πρώτη φορά σήμερα , άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης και άλλα τέτοια  νομοταγή και  πολιτικά correct αναμασήματα.

Σε εκείνη τη φάση το μπρόκολο άρχισε να αναδεύεται μέσα μου , αλλά ακόμα  κρατιόμουν. Με έτρωγε η περιέργεια να δώ πού θα καταλήξουν και ακόμα περίμενα να δώ τι γίνεται επιτέλους κάτω στο Μισίρι , οπότε ήμουν διατεθειμένος να  αντέξω.

Τότε η καλή  κοπελίτσα με τη φράντζα έδωσε πάσα στη παρουσιάστρια και αυτή με τη σειρά της στα επίσημα υπουργικά χείλη. Ο κος Κρέπας αυτοπροσώπως με δηλώσεις πυριφλεγείς να κατακεραυνώνει συλλήβδην τους παράνομους απεργούς , τους τζαμπατζήδες και τις κινήσεις  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και να προαναγγέλλει ειδικές ποινικές ρυθμίσεις για τους τελευταίους , με το καταπληκτικό επιχείρημα ότι όταν δεν πληρώνουμε εμείς , πληρώνουν εις διπλούν οι άλλοι και ότι στην Εγνατία τώρα μόλις μπήκαν διόδια , άρα δρόμοι ( όπως και λεφτά ) υπάρχουν ( ή μάλλον υπήρχαν ) .

Δεν ήταν αυτά τα επιχειρήματα  και αυτός ο καταιγισμός  που με έβγαλαν , εξαίρετοι μου αναγνώστες , από τα ρούχα μου. Σε τέτοιους επικοινωνιακούς πομφόλυγες είμαι συνηθισμένος εδώ και πολλά – πολλά χρόνια. Απλά μου ήρθε κατακέφαλα η σκέψη ότι όλα αυτά τα λαμόγια που θέλουν να λέγωνται δημοσιογράφοι και μάλιστα του κρατικού καναλιού , τα πληρώνω επί δεκαετίες από τη τσέπη μου και επομένως μπορώ , εγώ ο ελάχιστος , να απαιτώ τη τήρηση μιάς στοιχειώδους δεοντολογίας.

Τι εννοώ : δεν θα έπρεπε  ενδιαμέσως να βγάλουν έστω έναν εκπρόσωπο των παράνομων απεργών να μας εξηγήσει , έστω σε 10 δευτερόπλεπτα , γιατί αυτοί οι κύριοι γράφουν στα παπούτσια τους την απόφαση του πρω(κ)τοδικείου ;; ( μεταξύ μας θα έδινα βραβείο σε αυτόν που θα μου παρουσίαζε μια (1) πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου που να απορρίπτει το αίτημα των διοικήσεων) . .. Να ακούσουμε , έστω για λίγο , και την άλλη άποψη  ανθρώπων , που μάλιστα πάνε κόντρα στο νόμο , δεν έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ;;;

Είναι προφανές ότι κατά το τέλος των δηλώσεων του Κρέπα , προτίμησα :

α) να φυλάξω και να χωνέψω το μπροκολάκι μου , αφού δεν ξέρω αν θάχω να φάω και αύριο.

β) να αρχίσω ένα πατόκορφο χέσιμο στους πουλτσινέλλους που φιλοξενούσε εκείνη τη στιγμή η οθόνη και στη συνέχεια

γ) νοιώθοντας , τη πίεση μου να ανεβαίνει επικίνδυνα , να πατήσω το τηλεκοντρόλ στο οφφ για να εξοικονομώ και νεύρα και ρεύμα.

δ) Να έρθω αρκετά αργότερα εδώ για να περιγράψω  σε σας αυτή μου την εμπειρία.

Είναι φανερό ότι για την Αίγυπτο δεν έμαθα τα τελευταία νέα , ίσως αργότερα.

Για όσους θα θελήσουν να σχολιάσουν εδώ μια προειδοποίηση :

Το ποστ αυτό ΔΕΝ ασχολείται με τα πραγματολογικά . Με το αν δηλαδή έχουν ή όχι δίκιο οι απεργοί. Με το εάν η κυβερνητική πολιτική είναι ή όχι σωστή. Με το εάν η δικαστική εν Ελλάδι εξουσία έπαψε ποτέ  ή όχι να είναι λακές της άρχουσας τάξης. Με το αν σε μια «δημοκρατία» θα πρέπει να τηρούνται ή όχι οι νόμοι. Με το αν ορισμένοι νόμοι είναι δίκαιοι ή όχι. Με ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά.

Μοναδικό κίνητρο  μου και θέμα αυτού του ποστ να δείξω σε πιά από τα παλαιότερα των τσαρουχιών και των γοβών τους γράφουνε οι κρατικοδίαιτοι λακέδες της δημόσιας τηλεόρασης τη δεοντολογία..

( επομένως μη καταλήξει εδώ το ποστ σε συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας και τις εκατέρωθεν πολιτικούρες. Περί δεοντολογίας το ανάγνωσμα και ο σχολιασμός αυστηρά . Και όποιος γουστάρει ας προσέλθει )

 

 

.

This entry was posted in Ανασκο(λο)πηση Επικαιρότητας, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ. Bookmark the permalink.

26 Responses to Περί δεοντολογίας το ανάγνωσμα…πρόσχομεν !!

 1. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Έτσι τους διατάζουν, έτσι κάνουν. Νομίζω όμως οτι να βλέπεις οποιαδήποτε «ενημερωτικά σόου» από τα κανάλια του καθεστώτος ελπίζοντας να μάθεις ειδήσεις για τον κόσμο, είναι πράξη ασυγχώρητης αφέλειας που η στιγμιαία αδυναμία από το μεγάλο πεπτικό φόρτο σου θα μπορούσε πιθανώς να ερμηνεύσει 😀
  Οι μόνες ειδήσεις που μπορεί να προσφέρουν οι εν λόγω «ενημερωτικές» παραγωγές είναι οτι λένε αυτά που λένε και όχι άλλα, πράγμα που εξάλλου επηρρεάζεται από το καταπόσο τις παρακολουθούμε 😉
  Συμπερασματικά, σου προτείνω συμβολικά, για την πλάκα τελείως, να βάλεις στο μαγαζί ένα μπανεράκι
  «Φτάνει η κοροϊδία!
  Δεν ενημερώνομαι από την τηλεόραση
  -της κυβέρνησης
  -των εργολάβων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών,…
  Πείτε τα μεταξύ σας»

 2. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  σαν καλός μαθητής του ευτύχη και του λαυρέντη μπορώ , ακόμα και όταν έχω φάει μπρόκολο , να αντιλαμβάνομαι τι είναι και τι δεν είναι ουσία στα μισόλογα των εδώ καναλιών όσον αφορά το εξωτερικό δελτίο. Με μια κουβέντα τους έχω και μη μου ανησυχείς 😉

 3. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  μπιεν ενβινταμάν, πλάκα κάνουμε 😉
  Παρεμπιπτόντως, πέρνα κι από το μαγαζί να μας πεις μια γνώμη, για τα τεκταινόμενα…

 4. Ο/Η Propapoys λέει:

  Κατω τα …»καναλια του …καθεστωτος» (!!!)
  Συντονιστειτε στη «Φωνη της αληθειας» συνροφοι, στη «Φωνη της αληθειας»

 5. Ο/Η Β.Δ.Καργούδης λέει:

  Nα σας ενημερώσω μόνο
  (ως έχων -επαγγέλματος ένεκεν- «εσωτερική πληροφόρηση»)
  ότι η ίδια και περισσόερη αγανάκτηση
  (για άλλους βέβαια -υποθέτω- λόγους)
  για τα δελτία της ΑγιαΠαρασκευής, ανιχνεύεται
  (και σε ποσότητες πολύ πέραν των ορίων συναγερμού)
  και εκεί κατά Μαξίμου και Βουλή μεριά…
  Δεν έχουν πάντως κι άδικο…
  Κι αυτοί απο κει, και σεις από δω.
  Όσο για την αντίληψη
  «αυτά τους διατάζουν, αυτά κάνουν», έτσι και τη μοιρατείτε με κανέναν επαγγελματία του χώρου, θα σας ζητήσει «το άλλο με τον Τοτό»
  Κι αυτό όχι -φυσικά- εκ λόγων δεοντολογίας ή πίστεως στην πολλαπλή ενημέρωση, αλλά εξ ανεπαρκείας καραμπινάτης, πολιτικής τε και απλώς επαγγελματικής…
  Των μεν (κάποιων απ αυτούς)
  να διατυπωνουν εντολές,
  και των δε,
  να τις αντιλαμβάνονται το πρώτον, και ακολούθως να (προσπαθούν έστω να) τις εκτελούν….

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  …πέρασα αν πρόσεξες και διάβαζα επί ώρες τα σχετικά λίνκια. Πρότεινα και κάποιο ενδιαφέρον 🙂

  Ναι Βάγγο μου ό,τι πεις εσύ που γνωρίζεις το χώρο 🙂

  ( εγώ δεν τους γνωρίζω , αλλά δυστυχώς τους πληρώνω )

  Πατέρα

  υπάρχει και το Voice of America …. ή το FOX NEWS .
  ( παρεμπιπτόντως μούστειλε στο ΓραΠΙ μια επιστολή κάποιος κος Μ.Friedman που σε καλεί σε τσάι. θα παραστούν η κα Ντόρα μαζί με τη κα Σάρα ( μάρα και κακό συναπάντημα ) τα κουλουράκια ευγενική προσφορά της κας Μουμπάρακ. !!!! )

 7. Ο/Η demetrat λέει:

  ναι , ενώ όταν δεν πληρώνουνε αυτοί και τα φιλαράκια τους ,
  και ΄βάλανε δέκα εκατομύρια ηλίθιους να υποθηκέψουν τις ζωές τους
  γιά αλλονών γλέντια , είναι πιό ηθικόν.Ουστ ρε λαμόγια.
  Όσο αφορά εμένα και πολλούς άλλους , ΑΥΤΑ και άλλα τέτοια όμορφα, γουστάρωμεν να τα πληρώνωμεν.
  Κιας μή μπούμε ποτέ σε λεωφορεία.
  δ

  δ

 8. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Μερσί παπούλη, το είδα, ενδιαφέρον ινσάιτ (σε άλλο του ιδίου ενδιαφέροντος ιστότοπου παραπέμπω παραπάνω!).
  -Ο κακόμοιρος ο προπ, έχει μείνει στην εποχή του… συντονισμού (μην πούμε, και του αντίστοιχου υπουργείου)…

 9. Ο/Η papoylis λέει:

  Πως λέμε αγκίτ πρόπ…. 😉

  ( από το δικό σου λινκ ξεκίνησα Μπλακσίπιε )

 10. Ο/Η demetrat λέει:

  παπούλη,
  υποθέτω πως τώρα έχεις χωνέψει το μπρόκολο.
  Παρακολούθα τη Στάη με τι χαρά υπερασπίζεται τον νόμο.
  δ

 11. Ο/Η papoylis λέει:

  Βλέπω Ντοματίτσα μου , βλέπω

  έχει αρωγό και το Κύρτσο. Αυτοί μάτια μου ξημεροβραδιάζονται στις στάσεις και ακόμα δεν έχουν να πληρώσουν και το ένα σαράντα. Από τις λιμο στη λίμα…. 🙂

  Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι στο βραδυνό δελτίο τηρούν κάπως τα προσχήματα.
  Και τούτο γιατί κατά δήλωσιν της η σταρ δεν αρέσκεται να κινητοποιεί «κοινωνικούς αυτοματισμούς». 🙂

 12. Ο/Η Τίμιος λέει:

  Εγώ πάλι θαμπώθηκα από την εντυπωσιακή αλλαγή του σέρβις για το Μισίρι. Μόλις βγήκαν οι καμήλες και τ’ άλογα, να κι η ουράνια αποκάλυψη ότι τα μεϊντάνια μας συνορεύουν, περίπατο πήγαν οι δημοκρατικές ευαισθησίες. Σε πρώτο πλάνο τώρα, ταραξίες κι «εμφύλιοι», στοργή και προδέρμ για τους λαγοκέφαλους.

 13. Ο/Η papoylis λέει:

  Τίμιε

  πριν λίγες μέρες έλεγα στο Δύστροπο ότι την έχουν βρεί ήδη τη λύση και ότι πάλι θα μοιράσουν καθρεφτάκια und χάντρες . Μετά τα σημερινά μπάχαλα και τη σαφή δήλωση του Ομπάμια φαίνεται πως δεν αντέχεται άλλο αυτή η αβεβαιότητα οπότε και οι εδώ το ρίχνουν στην ανησυχία και το προδέρμ 🙂

 14. Ο/Η suigeneris λέει:

  Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 1

  Ο ΣΚΑΪ ως εισαγγελέας

  Τα αστικά ΜΜΕ εξελίσσονται και σε μοχλό ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, διολισθαίνοντας στον πιο επικίνδυνο αντιδραστικό δρόμο της συμβολής τους στην καταστολή.
  Η στοχοπροσηλωμένη προπαγάνδα για επιβολή του «κράτους του νόμου» που απαιτούν οι καπιταλιστές, προκειμένου να επιβάλουν μείωση μισθών – συντάξεων, να αφήνουν απλήρωτους εργάτες, να φοροδιαφεύγουν, να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν όσους διεκδικούν το δίκιο τους, δηλαδή την παράνομη αντεργατική δράση τους και με την κρατική καταστολή, τώρα εκφράζεται και με συμμετοχή τους σ’ αυτό το εγκληματικό αντιλαϊκό έργο.
  Αυτό εκφράστηκε χτες με επιστολή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ προς το ΠΑΜΕ, που ζητούσε: «Γνωστοποιήστε μας αν μέλη σας απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του Μετρό στο Σύνταγμα, εμποδίζοντας πολίτες να εισέλθουν σε αυτό αλλά και εργαζόμενους που ήθελαν να προσέλθουν στην εργασία τους»… Απαίτηση ενός σταθμού, που θυμίζει εισαγγελέα και ανακριτή, τα στελέχη του οποίου καθημερινά πρωτοστατούν στην προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο ιδιοκτήτης του. Να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός. Είναι εχθροί του, έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Τώρα όλοι «Ριζοσπάστη» και «902», τις μοναδικές φωνές του λαού.

  OXI στα ΟΡΓΑΝΑ του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ>>!
  ΟοΟοΟΧΙ στα λαμογια που κανουν οτι τους διαταζουν-ΝΑΙ στην αδεσμευτη δημοσιογραφία..!!

  και ΕΠΙΣΗΣ .. πέστα Μπλακσίπιε-τωρα που τελειωσες με τα κομμωτήρια και τις τρίχες [ελπίζω να πέτυχε το σαντρέ!]
  “Φτάνει η κοροϊδία!
  Δεν ενημερώνομαι από την τηλεόραση
  -της κυβέρνησης
  -των εργολάβων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών»
  στηρίζω._

  @Προπάπου
  ΡΕ ΣΥ=> σε πήρανε πρέφα.. έχεις, λέει, «μείνει στην εποχή του Συντονισμού..». Τι είν’ αυτά που κάνεις, ε..??
  Δε βλέπεις εδώ σε τι εποχές ζούμε; ο κόσμος είν’ έτοιμος να βαφτεί κόκκινος, ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, το σύστημα καταρρέει, ο ρεφορμισμός (γειά σου Ρε Βαγγέλη Κ.!) είναι σε συζήτηση με τη ‘γραμμή’, τα νέα παιδιά μάθανε ρουσικα για να ‘ναι έτοιμα για την ‘επόμενη μέρα’, για το νέο κόσμο που ξημερώνει [σημειωνονται, βεβαίως κάτι ‘ενστασεις’ για θέματα μεταξύ Λένη και Στρατάρχου.. αλλά θα βρεθεί η άκρη 8) ]
  και συ ΑΚΟΜΑ κινείσαι μεταξύ Πλαστηρα & Παπάγου..;
  Ειναι δυνατόν;;
  Αμ’ τ’ άλλο;; Βρε εκτός από τη Ζαχαρούλα, μαθαίνω πως «έχεις πάρει διαζύγιο ΚΑΙ από τον Ορθό Λόγο»; Βρε, κακο χρόνο να χεις.. !!

  υγ, που ‘σαι Παπς: ΕΤΣΙ και ξαναρίξεις «σε δυσμένεια» το παιδί, θα χεις να κάνεις μαζί ΜΟΥ, λεμεε..
  [αυτό είναι από άλλο ποστ, αλλά δε γ@μιετ@ι.. -κι αυτά που είναι σχετικα βγάζουν σάματις πιο πολύ νόημα,, ?? 😉 🙂 ]
  Οχι τίποτα άλλο δλδ, αλλά ‘για να τα λέμε όλα’ ..! 😉

 15. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  ο κόσμος είν’ έτοιμος να βαφτεί κόκκινος, ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, το σύστημα καταρρέει τώρα εγώ αυτές τις μαλακίες που λες δεν τις πιστεύω, αλλά… να διαβάζεις Ριζοσπάστη κι εσύ;
  -Συμβαίνει κάτι που μου διαφεύγει;
  -Ή το κάνεις για τη δουλειά;
  -Ή πάλι το πληροφορήθηκες από κανένα Skai και συναφή;
  (μικρή σημασία έχει, και αντιθέτως με το ραδιοσταθμό της εισαγγελικής δημοσιογραφίας, δε θέλω να μάθω, απλώς με προβληματίζει το παράδοξο και το σημειώνω.)

 16. Ο/Η suigeneris λέει:

  μαυροπρόβατε, αν κάποιος γράφει ‘μαλακίες’ εδώ μέσα και μας έχει κάνει τα @@ σαν των ελλήνων καπιταλιστών σε προδημοσιευθείσα φώτο, έχω βάσιμους λόγους να πιστευω πως δεν ειμαι εγώ.
  μάζευε καλούμπα λοιπόν..

  επειδή ομως χανεις εμφανώς την ψυχραιμία σου-αλλά και τη στοιχειώδη διαύγεια της σκέψης σου 8) [=>από τον -απρόσεχτο- τρόπο που μου απαντάς σε ένα απλό σχόλιο συνοδευόμενο από μια παράθεση ενός μικρού κειμένου..]
  αυτό που σε απασχολεί .. είναι πως και τυχαίνει να διαβάζω Ριζοσπάστη, αν τούτο έχει να κάνει με επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και ΟΧΙ τι πίπες γράφει (εσαεί) το όργανο του Κόμματος.. (?) 🙂

  όσο για το παράθεμα, εμείς τα μίσθαρνα όργανα του $ορος$, κλπ, πιστοί στο ‘ραδιοσταθμό της εισαγγελικής δημοσιογραφίας’.. ΤΙ λες πάμε και κάνουμε..;;;
  υποβάλλουμε τον εαυτό μας [όχι συχνά, ομολογώ.. O:-) ] στη βάσανο της ανάγνωσης του επίσημου οργάνου του Κόμματος και αλιεύουμε το προαναφερθέν στο χθεσινό φύλλο
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6079357

  Σε κάθε περίπτωση, θεωρώντας σε πρόδηλα ευφυή άνθρωπο [μιλάω απολύτως σοβαρά], αναρωτιέμαι τι να σκεφτώ για κάποιον που του δείχνεις το δάσος και κοιτάει το δάχτυλο.. ; 🙂

 17. Ο/Η suigeneris λέει:

  Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία για τη ‘νευρικότητα’ που αναδύει το σχόλιο σου μπλακσίπιε, .. την οποία μόλις σκέφτηκα: «εν αναμονή του κουρέματος και λοιπών περιποιήσεων [του κομμωτηρίου]» για την οποία μας μίλαγες παραπέρα, να ΜΗΝ πέτυχε τελικά το σαντρέ.. :mrgreen:

 18. Ο/Η papoylis λέει:

  Δόκτωρα

  σε πιάνω αδιάβαστο

  Ο Προπάπους είναι ίδια κλάση και προσωπικός φίλος του Παναγή του Παπαληγούρα , μαζί οργάνωσαν το Υπουργείο Συντονισμού κατά τη μεταπολίτευση 🙂
  Ο νεαρός τότε Τάσης αφηγείται ακόμα και σήμερα με συντριβή τις φάπες που του κατάφερναν οι δύο γέροντες 😉

  Τουλάχιστον για το Ριζοσπάστη ορέ Δόκτωρα , θα διαβάσεις κάτω από το τίτλο ότι είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Άρα έχει τη βούλα του στημένου και τη παραδέχεται με υπερηφάνεια.

  Οι άλλοι βέβαια εκεί στο Ν. Φάληρο είναι υπεράνω , γι αυτό και στέλνουν μπουγιουρντί στο ΠΑΜΕ … ζητούν τη άλλη άποψη στα πλαίσια της δεοντολογίας που τους χαρακτηρίζει. 🙂

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Χαρείτε τώρα και το Πρωτοσάλτομορτάλε να ξεσαλώνει στη ποπάρα…

 20. Ο/Η suigeneris λέει:

  Παπς,
  ΟΜΟΛΟΓΩ πως αυτο δεν το γνωριζα .. και τζάμπα την πέφτω στον Προπάτορα να ‘εκσυγχρονιστεί’.. 😉
  αλλά, δεν θα συμφωνήσω σε κάτι άλλο μαζί σου: ο Ρίζος, Παπούλη μου, δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση τον τίτλο του οργάνου του Κόμματος.
  Και σ’ αυτό το μνημειώδες αρθράκι που δημοσιεύει μας θυμίζει πως είναι η «μοναδική φωνή του Λαού» 8) 🙂

 21. Ο/Η papoylis λέει:

  Ντοτόρε

  δεν χρειάζεται να τον διεκδικήσει. Τον έχει αυτοδικαίως το τίτλο. Επομένως ο καθείς μπορεί να τον αντιμετωπίζει ( το ΡΙΖΟ ) ως όργανο 😉

  Περίμενε τελ εντός ολίγου

 22. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παπς, διαβλέπω επικίνδυνες αμφιταλαντεύσεις:

  Τελικώς θα σπεύσεις στην εξόδειο ακολουθία του καπιταλισμού στην Ομόνοια, στην τελετή που οργανώνει ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ομού μετά @Μαυροπροβάτου;

  (που χρωστάω πάντως να επισημάνω ότι ως κλασσικός μικροαστός διανοούμενος, -σεβάσματα Μπλακσίπιε, κι ας τους να λένε- διατηρεί τα κυνικά κρατήματα & τις επιφυλάξεις της τάξης του, και δεν πιστεύει λέει «αυτές τις μαλακίες ότι ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια…». Δε γαμείς, θα πειστεί κι αυτός άμα δει το κηδειόχαρτο «της κουφάλας του νεκροθάφτη…»)

  Ή θα κάνεις πέτρα την καρδιά σου και θα συνταχθείς με τα «καθεστωτικά συνδικάτα» ΓΣΕΕ & κομπανία; (στο πεδίο του Άρεως ή στην Κλαυθμώνος, ανάλογα)
  (Εννοείται στο μπλοκ των άλλων, των extraparlamentari & λοιπών αντιεξουσιαστικών δυνάμεων, που ως γνωστόν εκ παραδόσεως πολυετούς προτιμούν κι αυτοί την «καθεστωτική εξέγερση» από την άλλη, αυτή με «το αγνό παρθένο μαλλί», την πολλάκις αποπλανηθείσα αλλά μηδέποτε διακορευθείσα», όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτοί -οι «καθεστωτικοί»-, ως έκπαλαι ξεφτίλες, έχουν πολύ-πολύ-πολύ χαλαρή περιφρούρηση, -αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς-, γίνανε βλέπεις μάπα και τα μεροκάματα για τα «χτισμένα παιδιά», άσε μην τα συζητάς…)

  Αυτούς τους «καθεστωτικούς», σημείωσε, τους κόβω κι αυτούς τώρα τελευταία να λυσσάνε να τονε θάψουνε το δίχως άλλο το δόλιο το «μακαρίτη». Απορώ, άκουσες εσύ για καμιά γερή «επικήρυξη» η κάτι τέτοιο; Διότι αλλέως, δεν ξέρω τι να υποθέσω…
  Δε βλέπεις που κι ο άλλος ο Παναγόπουλος -αυτός ο εργατοπατέρας-τραπεζίτης ντε!- που άρχισε από τώρα ο κερατάς το πένθος, και δεν εννοεί να πατήσει μια ξούρα να στανιάρει ως άνθρωπος και ως επιστήμων, παρά μου κυκλοφορεί με ένα μούσι να! με το συμπάθειο.
  Ενημέρωσε εγκαίρως @παπς, να δω και γω τι θα κάνω…

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  Ορέ Βάγγο

  σήμερα έχεις διαταραχές όρασης ή ανάγνωσης , αλλιώς δεν εξηγείται 🙂

  Πάντως ρε αδελφέ μου ενέπνευσες χιουμοριστικότατο ποστ που θα προσπαθήσω να το τελειώσω σήμερα … αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα γιατί αύριο κατεβαίνω στο κλεινόν μήπως καταφέρω να κλείσω την επόμενη ( μετά από 4 μήνες μόνο ) σοβαρή δουλειά 😉

 24. Ο/Η Left G700 λέει:

  TWIMC: Έτσι! Να μας διαβάζεις!

  Διάβαζε, διάβαζε, όλο και κάτι θα σου μείνει στο τέλος!

 25. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Δεοντολογία δημοσιογράφων
  κρατικοδίαιτων και όχι άλλων ε Παπούλη;
  Χωρίς προφυλάξεις για την ..δημόσια υγεία;
  Ας κάνουμε ένα ..ευχέλαιο τουλάχιστον! 😉

 26. Ο/Η nikos__alfa λέει:

  Και μια που το ποστ έχει θέμα τα εργαλεία 😉 της εξουσίας αλλά και την ενημέρωση , ας μη ξεχάσουμε την χθεσινή μέρα που τιμήθηκε δεόντως από πολλά μπλογκς:

  http://grfear.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s