Απορίαι τέκνων παιδεύουσι γονείς. !

Μέγα το δίλημμα που μου έθεσε χθές το απόγευμα , ενώπιος ενωπίω ,  ο γιόκας μου καλοί μου αναγνώστες . Ένας τσόγλανος που ακόμα δεν έκλεισε τα δεκαπέντε με τη σπασμένη του φωνή , με την ασυγκράτητη εφηβεία να του ξεχειλίζει από τα παντζάκια , στάθηκε μπροστά μου , ενώ καθόμουν στον υπολογιστή και από το ύψος του  ένα και ογδόντα του εξαπέλυσε το ερώτημα  , υποστηριγμένο από δύο τεράστια μάτια :

» Και δε μου λες ρε πατέρα , το ΠΑΣΟΚ είναι δεξιό ή αριστερό κόμμα ;; «

σκέφτηκα στην αρχή να τον διαολοστείλω , ή να τονε βάλω κάτω να του εξηγήσω για μια ακόμη φορά τη μέθοδο της συμπλήρωσης του τετραγώνου  ,για την επίλυση δευτεροβάθμιων εξισώσεων και την σχετική ιστορία με τον Tartaglia. Αλλά αυτό μόνο για μια στιγμή….

Αμέσως μετά , και ενώ φούντωνε μέσα μου το «αριστερό» μου εγώ , που ….για να τα λέμε όλα , εθίγη βαθύτατα από το ερώτημα του ανωτέρω τσόγλανου , έκανα μια κίνηση απαξίας συνοδεία νευμάτων σεξουαλικού περιεχομένου. Όλα αυτά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα … σας διαβεβαιώ.

Αλλά σε χρόνο dt κατάφερα να ισορροπήσω , να σκεφτώ μετά ότι είναι πατρικό καθήκον κάθε πολίτη να καθοδηγεί τη νέα γενεά και προπάντων το δικό του βλαστάρι . Έπρεπε επομένως να ηρεμήσω  και να σκύψω με ενδιαφέρον στις ανησυχίες ενός μέλλοντα πολίτη , που θα κληθεί σε επομένας ίσως εκλογάς να αναλάβει μαζί με τα ψηφοδέλτια και το φάκελλο ,  στα χέρια του και τις τύχες αυτής της πολύπαθης χώρας. Είχα καθήκον να παρουσιάσω στο νεαρό βλαστάρι το απαύγασμα της κοινής πεποίθησης της ελληνικής κοινωνίας και όχι να τον εμβολιάσω με τις προσωπικές μου εμμονές. Είχα χρέος απέναντι στη πατρίδα και τους θεσμούς να μην εκτραπώ σε ακραίες θεωρίες , σε προσεγγίσεις ιστορικού ή δεοντολογικού χαρακτήρα , σε ιδεολογήματα κάθε προσανατολισμού. Έπρεπε δηλαδή φίλτατοι αναγνώστες να καταφύγω σε μια απάντηση αποχρωματισμένη ιδεολογικά , χωρίς φορτίσεις και με κύριο μέλημα να του δείξω την ωμή πραγματικότητα . Όλες αυτές οι σκέψεις με κατέκλυσαν στα επόμενα ελάχιστα δευτερόλεπτα.

και ενώ ο νεαρός  κοκκορίκος στεκόταν μπροστά μου , πήρα μια βαθειά ανάσα και απάντησα τα παρακάτω :

Το ΠΑΣΟΚ αγόρι μου , δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό κόμμα

στην απορία που εκδηλώθηκε στα μάτια του είχα όμως έτοιμη την απάντηση :

… Το ΠΑΣΟΚ , λεβέντη μου  , όπως και η ΝΔ  ,είναι κόμμα ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

διαπιστώνοντας από το βλέμμα του ότι δεν είχε ακόμα πειστεί συνέχισα ακάθεκτος και απνευστί , μη αντέχωντας στο πειρασμό να παραθέσω και μερικά ιστορικά στοιχεία :

Από το 1977 και μετά  γιόκα μου το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα , μαζί με τη ΝΔ  , που διεκδικούν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση την εξουσία. Βασικός τους σκοπός δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια την εξουσία . Προκειμένου να την αποκτήσουν είναι έτοιμα να ξεπουληθούν σε κάθε μεγάλο οικονομικό παράγοντα , να αλλάξουν ιδέες και πολιτικές , να πουν τα πιό ακραία ψεύδη στους πολίτες . Οι ψηφοφόροι τους τα ακολουθούν παραδοσιακά  ,γιατί προσμένουν να ωφεληθούν και αυτοί , δηλαδή να μαζέψουν κανένα ψίχουλο από το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται εκεί ψηλά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας κυβερνούν εναλλάξ τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια. Ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων της τάξης του 10% αποφασίζει στη πραγματικότητα με τη μετακίνηση του , ποιός τελικά θα κυβερνήσει. Οι ηγετικές ομάδες αυτών των κομμάτων δεν έχουν αυταπάτες και επομένως δεν έχουν ιδεολογία. Κάνουν τη δουλειά τους  , αυτή δηλαδή για την οποία πείθουν κάθε φορά τους ψηφοφόρους ότι θα είναι η σωτηρία της Πατρίδας , της κοινωνίας και της οικονομίας. Γιατί κάθε φορά που φτάνουμε σε εκλογές  αυτό ακριβώς ισχυρίζονται  , για να βάλουν τους ψηφοφόρους στο δίλημμα. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Αυτοί οι άνθρωποι  ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία. Η εξουσία τους επιτρέπει να γεμίζουν ατιμώρητα τις δικές τους τσέπες και τις τσέπες αυτών που τους στηρίζουν πραγματικά , τους επιτρέπει να εξυπηρετούν με το αζημίωτο τα συμφέροντα των ισχυρών δυνάμεων , εγχώριων και ξένων , που τους επιτρέπουν ακόμα να υπάρχουν , να  ασκούν τις πολιτικές τους και την εξουσία , όσο μπορούν ακόμα να εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα. Επομένως γιόκα μου τέτοια ερωτήματα δεν μπορούν να έχουν απάντηση… Κατάλαβες ;;

Ο νεαρός μου βλαστός κούνησε ελαφρά τη φουντωτή του κεφαλή και έστριψε για να φύγει με ένα χαμόγελο  ζωγραφισμένο στη μούρη του. Ελπίζω να μη με υποβάλλει ξανά σε τέτοια δοκιμασία , αν και αμφιβάλλω ότι στο μέλλον θα ακούσει τη πατρική νουθεσία και αντί να τα κάνει όλα λίμπα , πιθανότατα θα αποτελέσει το επόμενο θύμα αυτών των ευαγών ιδρυμάτων….

This entry was posted in Δαρβινικά κατάλοιπα, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ο γιόκας μου, Προσεγγίσεις αισθητικής - πετικιούρ. Bookmark the permalink.

77 Responses to Απορίαι τέκνων παιδεύουσι γονείς. !

  1. Ο/Η suigeneris λέει:

    μπα..
    το παιδί, ξέρω εγώ .. 😉 , δεν είναι σαν κι εσένα!
    θα τη σκαπουλάρει-θα βρει και κανα γκομενάκι σένικο και θα την περάσει ζάχαρη.

  2. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    σε καθε περιπτωση οτι του πεις θα στραφει εναντιον σου . Ακου που σου λέω .

  3. Ο/Η papoylis λέει:

    Είμαι βέβαιος Δόκτωρα … ομοίως Βάμπιρα 🙂

  4. Ο/Η demetrat λέει:

    παπούλη μου,
    ό,τι και να του πεις εσύ, αυτός σε περνάει από σκάνερ γιά τα πάντα όλα.
    Το ό,τι σε ρώτησε, σημαίνει πως ακόμα έχει εμπιστοσύνη στην κρίση σου,και τη θέλει γιά βάση.Να τον χαίρεσαι τον λεβέντη σου.
    (το χαμόγελο μόνο, κοίτα να ξεκαθαρίσεις,τι σόϊ ήταν, γιατί με έβαλε σε υποψίες)
    δ

  5. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Παπούλη
    να το χαίρεσαι το αντράκι σου.
    Τζάμπα κόπο έκανες όμως μου φαίνεται!
    Για να σου κάνει ΑΥΤΗΝ ειδικά την ερώτηση ,την απάντηση την είχε ψυλλιαστεί προ πολλού! Εξ ου και το χαμόγελο ! 😉
    Επιβεβαίωσης!

  6. Ο/Η Left G700 λέει:

    Κι εσείς αντιεξουσιαστής товариш Яков Федотович Павлов; Και πώς θα δούμε εξουσία με τέτοιες αναλύσεις που σερβίρεις στις νεότατες γενιές; 😉

    Αχ Ιωσήφ!… Σήκω για να δεις ποιους παρασημοφορούσες… ;-)[1]

    [1] Αυτό είναι προς τον Ιωσήφ

  7. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    …………………….

  8. Ο/Η Τίμιος λέει:

    Εγώ θα απαντούσα με ερώτηση, κατόπιν απαραίτητης γονικής συναίνεσης:
    -Άμα ένας νταβατζής σε πει τζαμπατζή, μετράει;

  9. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Την περίπτωση να’χε απλώς πολύ διάβασμα για την επόμενη την έχεις σκεφτεί ;; .
    Στο λέω , γιατί ο δικός μου (κατά τι μικρότερος), κάτι τέτοια τα κάνει.
    Και αφού ..συζητάμε και εγώ είμαι χαρούμενος για την ευρύτητα των ενδιαφερόντων του , μόλις τον ρωτήσουνε «διάβασες πχ Μαθηματικά για αύριο;;», απαντάει «δεν πρόλαβα γιατί συζητάγαμε με το μπαμπά , αν υπάρχει ιδανικό Πολίτευμα και Πολιτεία (*) «.
    Φυσικά, αυτός τη γλυτώνει με ένα «καλά κάνεις παιδί μου, και μπράβο σου, αλλά ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, να τελειώνεις πρώτα τις υποχρεώσεις σου»,
    ενώ εγώ τι να απαντήσω στο «πάλι άρχισες να ενοχλείς το παιδί με τις παρλαπίπες σου, ορίστε πασαλείμματα έκανε στα Μαθηματικά για αύριο».

    Σε κάθε περίπτωση, καλημέρα και να τον χαίρεσαι 🙂
    (*) καλημέρα Τίμιε

  10. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Ορέ Αναγνώστη
    “πάλι άρχισες να ενοχλείς το παιδί με τις παρλαπίπες σου, ορίστε πασαλείμματα έκανε στα Μαθηματικά για αύριο”.
    Ελπίζω η δικιά μου με την …δικιά σου να μη συναντηθούν ποτέ ,γιατί μαύρο φίδι που μας έφαγε ,καημένε μου! 🙂
    Καλημέρα !

  11. Ο/Η demetrat λέει:

    χα χα χα
    αναγνώστα και οι υπόλοιποι , καλημέρα.
    παπούλη,
    άπό ό,τι είδες, αθώα ερώτηση πάντως δεν ήτανε.
    Στην καλύτερη περίπτωση θα πάει σήμερα στην παρέα και θα τους πεί.
    -ΔΕ ΣΑΣ ΤΆΛΕΓΑ ΕΓΩ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΜΟΥ ΤΆΠΕ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.
    στη χειρότερη ,
    ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ.
    δε θέλω να σε τρομάξω, αλλα γιά ένα περίεργο λόγο η παπαρήγα είναι τραβηχτικιά σ’ αυτές τις ηλικίες..
    🙂
    δ

  12. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    «Το ΠΑΣΟΚ αγόρι μου , δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό κόμμα …»
    Χιουμορ? Στα σοβαρα? Φουκουγιαμα? Μπερδευτηκα.

  13. Ο/Η papoylis λέει:

    Χρήστο

    φαντάζομαι ότι και ο γιόκας μου μπερδεύτηκε 🙂

    Αναγνώστα και Νικάλφα

    μετά από συνεχείς ενέσεις πατρικής στοργής ο γιόκας μου τελευταία έχει ξεμπλοκάρει στα μαθηματικά , οπότε με ενδιαφέρουν πλέον άλλες του ανησυχίες

    Τίμιε

    θα του μεταφέρω το ερώτημα

    Ντομάτα

    Χλωμό το βλέπω , δε ψήνεται ο τσόγλανος από ηθικούς καταναγκασμούς τύπου ΚΚΕ. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεί την επόμενη γκόμενα γιατί με τη προηγούμενη τα χάλασε λίγο μετά τις γιορτές 🙂

  14. Ο/Η Petefris λέει:

    Να σου πω τι συνέβη. Ο φουντωτός τσόγλανος ΗΞΕΡΕ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και ήθελε να τον φωτίσεις άν ήταν αριστερή ή δεξιά η εξουσία που κυνήγαγε. Σε άλλη περίπτωση δεν θα σε ρώταγε. Του φόρτωσες μιά αυτοαναιρούμενη προφητεία και χώθηκε στον χώρο των απλών, καθαρών εξουσιών: είτε σε μικρή δεξιά ομάδα που νομίζει ότι οι μετανάστες είναι «χωρίς νόμο του αίματος», είτε σε μιά μικρή αριστερή ομάδα που κοιτάει ρολόι κάθε τόσο ,περιμένοντας να την καλέσουν στην εξουσία.

  15. Ο/Η papoylis λέει:

    Πάππο

    από την απορία στο βλέμμα του κατά τη πρώτη μου απάντηση είμαι βέβαιος ότι ΔΕΝ ήξερε. Επίσης να προσθέσω ότι κατά πως φαίνεται η αυτοαναιρούμενη προφητεία μου δεν απετέλεσε γι αυτόν χρηστική απάντηση , γιατί στο βάθος του μυαλού του είχε άλλο πρόβλημα : Με ποιό τρόπο θα ενταχθώ στο ευρύ αυτό κίνημα , με ποιές ιδέες θα παρουσιαστώ εκεί , ώστε να πετύχω το επόμενο γκομενίδιο 😉 🙂 . Αυτή προφανώς την ερμηνεία έχει και το τελευταίο του χαμόγελο , όπως έσπευσαν και άλλοι εδώ να επισημάνουν. Ειδικά ο Δόκτωρ που τον γνωρίζει… 🙂

  16. Η δική μου δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις, έχει ήδη αποφασίσει ότι «όλοι ίδιοι είναι», λέει. Αναρωτιέμαι τι θα μου λέει σε πέντε χρόνια που θα είναι στην ηλικία του δικού σου.

  17. Ο/Η demetrat λέει:

    τι να σε κάνω πασά μου, δώσαμε και το χώρο με τις ωραίες γκόμενες ..
    🙂
    δ

  18. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Τον πιτσιρικά ΔΕΝ τον ξέρω (ακόμα) @Παπς…
    Είχα όμως την πραγματική τύχη να γνωρίσω το κορτσούδι σ’!
    Το εξαίσιο αυτό πλάσμα με τα σπασίκλικα επιφαινόμενα, αλλά με ένα
    (στηριγμένο σ αυτην ακριβώς την…επιφαινόμενη αλλά και «όντως ούσα» μορφωτική υπερ-επάρκεια)
    φλέγμα και ένα χιούμορ που σπάει κόκκαλα (και όχι μόνο…)!
    Είμαι το λοιπόν βέβαιος καλέ μου, ότι ή σου το ρώτησε κιόλας
    (αυτό που θα πιθανολογήσω)
    ή κι αν δεν τόκανε, το φυλάει να «σ’ το κάτσει» πιο γλυκά, να γλυτώσει κι η φαμίλα λιποθυμίες και λοιπά ανεπιθύμητα:
    «…Και γιατί ρε συ πατέρα αφού είναι τόσο απλά τα πράματα και ερήμην της κοινωνίας, είναι ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ «κόμματα εξουσίας» που λες κι εσύ, που τόχουνε πάρει σερί-κορδόνι να κυβερνούν, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ;
    «…ΕΝΝΟΕΙΣ δηλαδή ότι ΤΑ ΑΛΛΑ, (κόμματα) δεν τον θέλουν αυτο το ρόλο, τέτοιος που έτσι κι αλλιώς είναι;
    «…Και αν πραγματικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το ρόλο ρε συ πατέρα, τί στο καλό ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μας ζαλίζουν κι εμάς; Με τί ακριβώς στ’ αληθεια ασχολούνται, ΑΝ βέβαια ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ;»

    ….Και καπάκι ρε συ @Παπς, σαν να τονε βλέπω τώρα δα, να παίρνει μια έκφραση με «ένα γελάκι σαρδώνειο κάτω απ το χνούδι που έχει για μουστάκι»,
    και να στη «χώνει» πονηρά:
    «…Ααα, μην το ξεχάσω πατέρα, εκείνο που μούλεγες, ότι δηλαδή στη Ρωσία ,
    -εντάξει, ΕΣΣΔ τότε, μη στο χαλάσω το μπιμπλό-
    τότε που πρωτοσφίξαν χοντρά τα γάλατα, εκείνος ο δικός σου ο Λένιν, είπε αυτό το
    -πως ακριβώς μου τόλεγες να δεις, ααα το θυμήθηκα-
    «ΠΛΟΥΤΕΙΣΤΕ ΚΟΥΛΑΚΟΙ»,
    ήτανε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ή ΔΕΞΙΟ αυτό πατέρα;…»

    Και καπάκι @Παπς,
    -τον κόβω τώρα δα, σαν να είναι μπροστά στα μάτια μας-
    την κάνει ο δικός σου χαμογελώντας καταφχαριστημένος και «αποσύρεται στα δώματά του», για…Μαθηματικά!

  19. Ο/Η Ν.Ο. λέει:

    Αμαν μιστερ Καργούδη,μη σου θιξουνε τον γαμοΓΑΠ.

  20. Ο/Η Ενη λέει:

    Καλά το ΠΑΣΟΚ ειναι αυτό επαχθέστατο κόμμα, οπως περιεγράφη απο τον Πατέρα, δεν τούλεγες και μερικά λόγια για την αμέσως προηγούμενη μορφή εξουσίας που διαφέντευε την πατρίδα του παιδιού, των γονιών και των παππούδων του, αγαπητέ Παπούλη;
    Για να τα λέμε ολα. 😉

  21. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο

    τώρα θα βάλω τα κλάμματα 🙂

    Ορέ ο άλλος είναι από διαφορετικά υλικά φτιαγμένος , όσο για τα μαθηματικά τα κάνουμε πάντα μαζί 🙂
    Τη κόρη που τη γνωρίζεις , να μπεις στο μπλογκ της να τη ρωτήσεις σχετικά , αν ποτέ μου έκανε ή σκοπεύει να μου κάνει τέτοιες ερωτήσεις. Υπάρχει επιπλέον και το τηλέφωνο !!

    Κα Ένη , εσείς δεν ήσασταν ποτέ ανεπαρκής στην ανάγνωση : θέλετε μήπως να δείτε πάλι την απάντηση μου προς το νεαρό μου βλαστάρι ;;;; Γιατί αλλιώς θα σκεφτώ ότι σας τσίμπησε πάλι η γιωργάπικη μύγα !!! Καλή μου το παιδί με ρωτά για το ΠΑΣΟΚ και στην απάντηση μου τσουβαλιάζω και τα δύο κώματα , αν δεν θέλετε να το δείτε δεν πειράζει !!!

  22. Ο/Η papoylis λέει:

    Δραττόμενος της καταπληκτικής Καργούδειας επωδού είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι η παρούσα κατάσταση και οι εφαρμοζόμενες γιωργάπειες πολιτικές αντιστοιχούν στη περίοδο της ΝΕΠ και ότι ο γιωργάπης είναι ο σύγχρονος Λένιν του εργατικού κινήματος . Πλουτίστε κουλάκοι , ή μάλλον ( σήμερα ) Υπερπλουτίστε τραπεζίτες.

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται ΠΑΝΤΑ ως φάρσα !!!! 🙂 🙂 🙂

    ( σε καλό σου ρε Βάγγο , καιρό είχα να γελάσω έτσι )

  23. Ο/Η Left G700 λέει:

    “…Και αν πραγματικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το ρόλο ρε συ πατέρα, τί στο καλό ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μας ζαλίζουν κι εμάς; Με τί ακριβώς στ’ αληθεια ασχολούνται, ΑΝ βέβαια ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ;”

    Φίλε Β.Δ.Καργούδη, για να τα λέμε όλα, συμμεριζόμαστε τις άνωθεν απορίες σου! (Για να τα λέμε όμως και εντελώς τελείως όλα, από άλλη οπτική γωνία! 😉 )

    Αλλά για εκείνο το «κουλάκοι πλουτίστε» θα διαφωνήσουμε. Κάτι ανάλογο είχε πει όχι ο Λένιν, αλλά ο Τενγκ («δεν είναι κακό να πλουτίζει κανείς»). Εσύ αναφέρεσαι, προφανώς, στη ΝΕΠ. Μα η ΝΕΠ ήταν θέμα επιβίωσης του επαναστατικού καθεστώτος των μπολσεβίκων! Ο Λένιν δεν ήταν τόσο μαλάκας για να κάνει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, «πολιτική αρχών» (δηλαδή: αρχίδια πολιτική!).

    Κλείνοντας, και για να μη τον αδικούμε, να θυμίσουμε κι ένα ωραίο του Τενγκ:

    «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!» 😉

    Τα λέμε

  24. Ο/Η nikiplos λέει:

    Χμ… Αγαπητέ Παπς, έστριψες δια του αρραβώνος από την απάντηση… Το χαμογέλιο ήταν απλής αμηχανίας…

    (Καλύτερα σκέφτηκε να ξεκινούσες με την ιστορία της επίλυσης δευτεροβάθμιων εξισώσεων και τον Tartaglia ακόμη κι αν έβαζες και τον Cardano μέσα… )

    Θα σκέφτηκε μέσα του προφανώς, γιατί τα κόμματα εξουσίας δεν είναι δεξιά ή αριστερά? Τα συμφέροντα που υποτάσσονται δεν είναι πολιτικές?

    Μάλλον θα κάνει καιρό να σε ξαναρωτήσει…

    Προσυπογράφω βέβαια με χέρια και πόδια το σχόλιο-ερώτηση του @Τίμιου άνωθεν…

  25. Ο/Η papoylis λέει:

    Νίκιπλε

    κατά τη διάρκεια της απάντησης που έδινα στο γιόκα μου ένοιωθα σαν πάνω σε γυροσκόπιο ( αχ , μου θύμισες το λαμόγιο τον Cardano )

    Λέφτηδες

    μη προς κακοφανισμό σας αλλά αυτά τα παίζει στα δάχτυλα ο καργούδης που μάλιστα επαίρεται ότι δεν υπήρξε ποτέ λενινιστής. Να τον ακούτε γιατί αν είστε καλά παιδιά και καταλάβετε πως και γιατί :

    «“…Και αν πραγματικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το ρόλο ρε συ πατέρα, τί στο καλό ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μας ζαλίζουν κι εμάς; Με τί ακριβώς στ’ αληθεια ασχολούνται, ΑΝ βέβαια ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ;”

    τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα σας θαυμάζουμε με το ταγιεράκι , ως πρώην λενινιστές , να κατακτάτε τας Βρυξέλλας και τη Κομισιόν για να δείχνετε στους μονόχνωτους πως πιάνουν τα ψάρια 😉

  26. Ο/Η papoylis λέει:

    Κουλάκοι όλου του ( καλού ) κόσμου Ενωθείτε !!!

  27. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Εντάξει, ότι έχουμε πέσει σε δυσμένεια, το έχουμε καταλάβει από χθες! Αλλά να μας φορέσεις και …ταγιεράκι ορέ товариш, δεν το περιμέναμε! Αφού ξέρεις! Παρά τις προτροπές του suigeneric, έχουν σκιστεί τα καλσόν μας και ταγιέρ χωρίς καλσόν δεν φοριέται, φοριέται; 😉

    Λοιπόν, στα σοβαρά τώρα (εντάξει, με λίγο χιούμορ): Αυτό με τους κουλά;κους και το πλουτίστε του Λένιν τα έβγαλε από την κοιλιά του ο φίλος Καργούδης. Το εξηγήσαμε παραπάνω και να μη λέμε τα ίδια. (Εξ άλλου, αν τον έχουμε αδικήσει, ας έρθει να μας το πει και θα τα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση).

    Τώρα για το άλλο που προσυπογράφουμε και φαίνεται δεν σου άρεσε. Για να τα λέμε όλα, νομίζουμε ότι κι εσύ θα έπρεπε να το προσυπογράψεις (εννοείται από άλλη οπτική γωνία και με άλλα κίνητρα). Εκτός κι αν πιστεύεις ότι τα αριστερά κόμματα υπάρχουν πρωτίστως για να κάνουν διαδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι(σουβλάκι)-Θησείο ή να αγωνίζονται για την αναγνώριση του δικαιώματος στο θρησκευτικό γάμο των ομοφυλόφιλων (καρέτα-καρέτα)! Δικαίωμά σου βέβαια, αλλά εμείς δεν θα πάρουμε. Είμαστε πιο παραδοσιακοί… 😉

    Ξέρεις πολύ καλά ότι είμαστε υπέρ της πολιτικής οργάνωσης. Υπέρ και με τα μπούνια. Όχι όμως μόνο και μόνο για να φωνάζουμε ζήτω και ουρά και να πληρώνουμε κερατιάτικα(=συνδρομές)!

    Увидимся

    ΥΓ Άμα είναι να πλακώσει η ΝΚVD, σφύρα, αν θέλεις. Να προλάβουμε να βάλουμε στη βαλίτσα και τα …βαφτικά μας ρε γμτ! 😉

  28. Ο/Η papoylis λέει:

    Ποιό προσυπογράφετε βρε λέφτηδες ;;; ειλικρινά δεν κατάλαβα… o)

  29. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε καλοί μου @Λέφτηδες:
    Από το του Λέοντος λοιπόν, (του και στρατάρχου κληθέντος), από το «ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» κεφ ΙΙ «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΑ ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ»:
    «….Τα πλεονάσματα των σιτηρών, που τα κατείχαν κυρίως τα ανώτατα στρώματα του χωριού, χρησιμoποιούνταν για να υποδουλώσουν τα πιο φτωχά και για κερδοσκοπικές πουλήσεις στα αστικά στοιχεία των πόλεων. Ο Μπουχάριν, ο θεωρητικός της κυρίαρχης φράξιας αυτή την εποχή, έριχνε στην αγροτιά το περιβόητο σύνθημα του: «Πλουτίστε!»
    ________

    » Στη γλώσσα της θεωρίας αυτό υποτίθεται ότι σήμαινε μια βαθμιαία ενσωμάτωση των κουλάκων
    ___________

    στο σοσιαλισμό. Στην πράξη αυτό σήμαινε τον πλουτισμό μιας μειοψηφίας…»

    Η ακριβής διατύπωση «πλουτείστε κουλάκοι» αποδίδεται λοιπόν στον Μπουχάριν.Θυμάμαι όμως
    (όταν δίναμε προφορικά)
    ότι κατ επανάληψη χρησιμοποιήθηκε κι από τον «Μεγάλο» όταν χρειάστηκε να επιστρατεύσει «τα πάντα όλα» για να στηρίξει τη ΝΕΠ που όσο να πεις, του κακοφαινότανε του κοσμάκη τότε…
    Μόνο που θέλω χρόνο να το ψάξω καλύτερα, πότε και πώς (αν βέβαια) διατυπώθηκε ΚΑΙ απ τον Μεγάλο…
    Σε κάθε περίπτωση πάντως, κι ο Μπουχάριν (ο αργότερα «ακάθαρμας») όταν τόλεγε, είτανε γκραν & έξτρα πρίμα γκουτ…
    Και το νόημα της (υποθετικής ερώτησης του @παπς jr.) δεν αλλάζει..
    Νάστε καλά

  30. Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Β.Δ.Καργούδη,

    Εμάς η ένστασή μας ήταν για τον Λένη. Κι απ’ ό,τι βλέπουμε, πάει για πανηγυρική δικαίωση! 😉 Όσο για την ουσία της ΝΕΠ, επαναλαμβάνουμε τα λόγια του Τενγκ: Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια! Και να στο πούμε κι αλλιώς, για να σου κόψουμε λίγο την …όρεξη 😉 να ψαρέψεις στα νερά της ΝΕΠ; Προτιμάμε σοσιαλδημοκρατία με τους εργαζόμενους στα κουμάντα, παρά «σοσιαλδημοκρατία» με καπιτάλες στα μέσα και στα έξω! Απλά δεν είναι τα πράγματα; 😉

    Τα λέμε

  31. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Πάντως η πλάκα είναι ότι χρόοονια μετά το «Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!» ήταν δικαιολογία για το ότι κατέβηκαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο …Μάνος και ο Ανδριανόπουλος 🙂

  32. Ο/Η Left G700 λέει:

    товариш Яков Федотович Павлов,

    Ορέ товариш Яков, ε μ ε ί ς δεν σε καταλαβαίνουμε! Δηλαδή, όλα είναι καλά και άγια με τα κώμματά μας; Κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν τα αριστερά κόμματα [1]; Τότε γιατί τα βάζεις με την Παπαρήγα; Επειδή φοράει ταγιέρ σοβιετικής εποχής; Και γιατί τα βάζεις με το Τσιπρέικο; Μόνο και μόνο επειδή έχει μεγάλες φαβορίτες και κάνει σούζες με μοτοσυκλέτες;

    Γιατί εμείς δεν προσυπογράψαμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το σχόλιο του Καργούδη γι’ αυτά. Εμείς το προσυπογράψαμε επειδή (και με την έννοια ότι) δεν παίζουν το ρόλο τους ως αριστερά κόμματα! Το γράφουμε κιόλας υπαινικτικά. Δηλαδή, για τι άλλο θα το προσυπογράφαμε; Επειδή το ρίξαμε κι εμείς στο «εκσυγχρονιστικό» …τσάμικο; Τι διάολο! Μιλάμε τόσο καιρό, και ακόμα δεν μας έχεις καταλάβει; 🙂

    Товариш Яков μήπως η ερώτηση του γιόκα σου σε αποσυντόνισε; 😉

    Увидимся (αλλά να καταλαβαινόμαστε κιόλας! 😉 )

    [1] Αριστερό κόμμα = αυτό που θέλει να αλλάξει ριζικά την κοινωνία.

  33. Ο/Η Left G700 λέει:

    Αναγνώστη, καμία πλάκα. Όλοι το κάνουν αυτό. Αλλά τις κατάρες γι’ αυτό, τις ρίχνετε μόνο στους …κουμμουνισταί!

  34. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    καλά κρασά ….

    την Παπαντάμα νομίζατε ότι εννοούσα ορέ ταγάρια ;;;; 😆

    Γιά σκεφτείτε ορέ ποιά μεγαλοκοπέλλα εννοώ και ελάτε πάλι !! 🙂 🙂

    ( η όλη σχετική ατάκα ορέ δεν έδειχνε εσάς αλλά του ξεξυγχρονιστάδες )

  35. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Προς Λέφτηδες
    Βοήθεια του κοινού: 🙂
    Το μικρό είναι Μαρία!

  36. Ο/Η Evil Bitch λέει:

    Στον Β.Δ. Καργούδη, πρώτον ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, που με αγγίζουν ιδιαίτερα. Δεν περίμενα να κάνω τόσο καλή (αν και πολύ σωστά, σπασίκικλη) εντύπωση.

    Δεύτερον όμως, πρέπει να πω ότι ποτέ δεν υπήρξα άτομο με απορίες, ποσό μάλλον όταν πρόκειται για πολιτικά ζητήματα, που κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, είναι προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου. Οπότε, οι δικές μου απορίες περί κομμάτων, κατευθύνσεων και ιστορικών υποστάσεων τους, είναι κάτι για το οποίο δεν σκοπεύω ούτε να ρωτήσω τον πατέρα μου, ούτε κανέναν άλλο.

    Όλα αυτά τα ερωτήματα, που ρωτάς αν θα έθετα, θα τα έθετα πρωτίστως και αποκλειστικά στον εαυτό μου, μιας και πλέον, μπορώ κι εγώ να ψηφίζω, και επομένως έχω την υποχρέωση να γνωρίζω ποιους, και γιατί ψηφίζω. Αναδρομές στην ιστορία των κομμάτων, και ψάξιμο για τις στοχεύσεις τους, έχω τη δυνατότητα να κάνω, δόξα το διαδίκτυο. Οποιαδήποτε συμπληρωματική άποψη, λαμβάνεται υπ’ όψη, αλλά μόνο ως αυτό, μια πηγή, που δεν είναι πάντα αξιόπιστη. Γιατί, εγώ, ως Evil Bitch, δεν μπορώ ποτέ, μα ποτέ, να γνωρίζω, τι καταστάσεις, τι συναισθήματα, και τι συμφέροντα έχει η πολιτική άποψη του καθενός, και τι κολλήματα μπορεί να έχει το κάθε άτομο του οποίου τη γνώμη ακούω, οπότε μου καθίσταται αδύνατο να τα εμπιστευτώ, ανεξάρτητα του αν η άποψη συμφωνεί με τη δική μου.

    Το να σου απαντήσω στα ίδια τα ερωτήματα, μάλλον ανούσιο το βρίσκω, για το λόγο που εξήγησα παραπάνω, ότι είναι μια καθαρά προσωπική μου άποψη, ανθρώπινη, και διαμορφωμένη με δικό μου γνώμονα. Εξάλλου, ως το νεότερο μέλος του ιστολογίου, το βρίσκω μάλλον ανώριμο. 😉

  37. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    leftG700, πάει ούτω πως:
    Οι κομμουνισταί (β’ κλίση), των κομμουνιστών , τους κομμουνιστΑΣ.
    Ρε παιδιά , εσείς τα έχετε πιο πρόσφατα 😉 🙂

  38. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Δηλαδή, επειδή ξέρεις ότι όχι μόνο δεν θα σε κόψουμε με φάουλ, αλλά θα σε μαρκάρουμε απλώς με τα μάτια, πας τώρα να μας σκαρώσεις ντρίμπλα; Αν ήμασταν στο τετ α τετ θα πηγαίναμε πάσο. Αλλά εδώ υπάρχει κοινό που μας παρακολουθεί στενότατα. Δεν γίνεται να αφήσουμε να φαινόμαστε μπούφοι! 😉

    Το λοιπόν, να τα κάνουμε νιανιά:

    Γράψαμε:

    “…Και αν πραγματικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το ρόλο ρε συ πατέρα, τί στο καλό ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μας ζαλίζουν κι εμάς; Με τί ακριβώς στ’ αληθεια ασχολούνται, ΑΝ βέβαια ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ;”

    Φίλε Β.Δ.Καργούδη, για να τα λέμε όλα, συμμεριζόμαστε τις άνωθεν απορίες σου!

    ***************

    Σωστά; Ολόσωστα!

    Μας έγραψες:

    ““…Και αν πραγματικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το ρόλο ρε συ πατέρα, τί στο καλό ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, και μας ζαλίζουν κι εμάς; Με τί ακριβώς στ’ αληθεια ασχολούνται, ΑΝ βέβαια ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ;”

    τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα σας θαυμάζουμε με το ταγιεράκι , ως πρώην λενινιστές , να κατακτάτε τας Βρυξέλλας και τη Κομισιόν για να δείχνετε στους μονόχνωτους πως πιάνουν τα ψάρια

    ***************

    Και πάλι σωστά; Ο γιέεεεεεε…

    Σου ξαναγράψαμε:

    Τώρα για το άλλο που προσυπογράφουμε και φαίνεται δεν σου άρεσε. Για να τα λέμε όλα, νομίζουμε ότι κι εσύ θα έπρεπε να το προσυπογράψεις (εννοείται από άλλη οπτική γωνία και με άλλα κίνητρα)

    Και μας ξαναγράφεις:

    Ποιό προσυπογράφετε βρε λέφτηδες ;;; ειλικρινά δεν κατάλαβα… o)

    ***************

    Εσύ λες πως δεν κατάλαβες, και σ’ εμάς λες «καλά κρασά»;;; Για μπάστα! 🙂

    Δεν ασχοληθήκαμε με τη Μαρία (έκανε μπαμ). Ασχοληθήκαμε με το ότι η προσυπογραφή της Καργούδειας φράσης σε έκανε να μας πεις «[…] τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα σ α ς θαυμάζουμε με το ταγιεράκι , ως πρώην λενινιστές […]. Και είπαμε να στο εξηγήσουμε για να μη βγει καμιά βρώμα εις βάρος μας και μας έρθει κανένα …μπουγιουρντί διαγραφής και πού να τρέχουμε τώρα… 😉 Την δε Παπαρήγα (και το Τσιπρέικο) την αναφέραμε συμβολικά, για να φωτογραφήσουμε συγκεκριμένο κόμμα (και κόμματα), κι όχι επειδή νομίζαμε ότι αναφερόσουνα σ’ αυτήν! Δεν είμαστε Λένηδες, αλλά τα βασικά τα πιάνουμε[1]!

    Увидимся

    [1] Εντάξει, τις περισσότερες φορές, για να τα λέμε όλα! 😉

  39. Ο/Η Left G700 λέει:

    Αναγνώστη, έχεις δίκιο. Τις έχουμε κι εμείς αυτές τις γνώσεις (μέχρι εκεί, όσο να πεις φτάνουμε 😉 ). Απλώς επειδή είμαστε παλαιοκομμουνιστές, προσπαθούμε να μιλάμε σαν τους κομμουνιστές καπνεργάτες του μεσοπολέμου που, όντας αγράμματοι, προσπαθούσαν να φαίνονται μορφωμένοι για να πείθουν τους χωριάτες… 😉

  40. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Καλημέρα leftG700
    Σωστό men, αλλά (δε) οι εκσυγχρονισταί με κάτι πως τα λένε – ΚΑΠ, ΓΚΑΠ , τέλος πάντων, επέφεραν ποιοτικές μεταβολές στο Στρώμα και αυτό τώρα τελευταία έχει τρομάξει, μαζί με άλλα (στρώματα) και επιστρέφει στις παραδόσεις.
    Έτσι, σας συμβουλεύω να αξιοποιήσετε κάτι από την παράδοση , καθώς και στοιχεία της διαλέκτου του Παπά, του Δάσκαλου και του Χωροφύλακα.
    Και επειδή του Παπά και του Χωροφύλακα είναι εύκολο και το κάνουνε ήδη και άλλοι, (παντός προσανατολισμού 😉 ) , μήπως του δάσκαλου είναι καλύτερα ;; 🙂

  41. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες

    έχετε πάρει δρόμο μου φαίνεται 🙂

    ακόμα και όταν σας γράφω πως η ατάκα με τη «μαρία» δεν αφορούσε εσάς αλλά το Βάγγο συνεχίζετε να ξύνετε τη κεφάλα σας με σκερπάνι 🙂

    Δείτε τα όλα αυτά άλλη μια φορά και αύριο πάλι εδώ με το κηδ.. .. το καθοδηγητή σας 🙂 🙂

    Να είστε καλά ορέ 😉

  42. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    😉

  43. Ο/Η Ενη λέει:

    Α βεβαια Παπούλη, δεν ειχα καταλάβει οτι εβγαζες απο το λογαριασμ ο ολη τη Δεξια που μας διαφέντευε απο το 1935 αυταρχικά,και εκανες «εναρξη» απο το 1977 και τσουβάλιασες μαζί της και το ΠΑΣΟΚ.
    Το χαμόγελο του παιδιού ειναι προς διερεύνηση. Ξέρεις οι 15ρηδες και οι 15αρες τη σήμερον ημέρα πιάνουν πουλιά στον αέρα. 😆

  44. Ο/Η Left G700 λέει:

    «Δείτε τα όλα αυτά άλλη μια φορά και αύριο πάλι εδώ με το κηδ.. .. το καθοδηγητή σας 🙂 🙂 »

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Προσχώρησες κι εσύ στον πόλεμο γενεών που μας γίνεται ή είναι ιδέα μας; 😉

    Увидимся

  45. Ο/Η Left G700 λέει:

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Η Ένη πάει να σου βγάλει τον πιτσιρικά Πασόκο ή είναι ιδέα μας; 😉

    Увидимся (αλλά να επαγρυπνούμε κιόλας, μη μας κάνουν κανένα «παιδομάζωμα», ε; 😉 )

  46. Ο/Η Left G700 λέει:

    Οk, φίλε Αναγνώστη. Θα εισάγουμε το θέμα στην επόμενη ολομέλεια προς συζήτηση! 😉

    Τα λέμε

  47. Ο/Η Ενη λέει:

    Βρε σεις Αριστερά Φιλαράκια, οταν λέω οτι τα παιδιά τη σήμερον ημέρα «πιάνουν πουλιά στον αέρα», εννοώ οτι μάλλον εχουν δικό τους κριτήριο που μπορεί να ειναι και αλάνθαστο λόγω μη προηγουμένων προσωπικών»πικρών εμπειριών», απογοητεύσεων, μνησικακιών κλπ. Τα βλέπουν εξ αποστάσεως δεν εμπιστεύονται ευκολα και πράττουν ορθώς. Νομίζω……
    Ειναι στην κρίση τους τι θα επιλέξουν και μην «προβοκάρετε» τόσο ευκολα ε; 😉

  48. Ο/Η Left G700 λέει:

    Βρε πώς «τσιμπάνε» μερικά κορίτσια, πώς «τσιμπάνε»!… 😉

    Μόνο οι «δικές μας», οι ξενέρωτες, μάς βγάζουν την Παναγία ακόμα και για ένα ‘γειά’… 😉

    Θα το παίξουμε εισοδιστές στο ΠΑΣΟΚ, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα… 😉

  49. Ο/Η Ενη λέει:

    Μπα δεν πρόκειται περί αυτού, ομως είδατε πως με το «μπέρδεμα» που έκανε ο Παπούλης και εβαλε στο ιδιο τσουβάλι Δεξια- Πασοκ, σας δημιούργησε αμέσως συνειρμούς περί «παιδομαζώματος» και άλλα τέτοια «χαρωπά» δείγματα της ελληνικης Δεξιας. Τι να κάνουμε καθένας και με τις εμμονές του. :mrgreen:

  50. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

    Λοιπόν, ούτε αυτή η ιδέα περί εισοδισμού στο ΠΑΣΟΚ είναι καινούργια!!
    Την πρώτη φορά , βέβαια, τους πήρε χαμπάρι ο μακαρίτης ο Α.Π και τους ..τακτοποίησε ( έθεσε τους εαυτούς τους εκτός κινήματος).
    Βέβαια, άλλο ο ΑΠ , με τον ΓΑΠ , ποτέ δεν ξέρεις , μπορεί και να πιάσει 😉

    Πάντως νασται καλά, θυμήθηκα περιστατικά που τα είχα ξεχάσει 🙂

    ΥΓ Δεν πιστεύω να έχετε πρόβλημα με τον Λέοντα 😉 και τις θεωρίες του

  51. Ο/Η papoylis λέει:

    Κα ¨Ενη μου σε καλό σας …
    ΔΕΝ υπήρχε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ πρίν τη μεταπολίτευση.
    Βέβαια έπρεπε , και σ’ αυτό έχετε δίκιο , να επισημάνω του παιδιού τις διαφορές πολιτικής Τρικούπη – Δηληγιάννη και μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση με τις τώρα πολιτικές συνθήκες και προτάσεις , πράγματα που τα κάνουν τώρα στην Ιστορία , αλλά ως ανεπρόκοπος το απέφυγα τεχνηέντως. Είχα πάντως τη σκέψη να του εξηγήσω τις διαφορές Ι Κωλλέτη – Ανδρέα Λόντου αλλά με αφόπλισε με το χαμόγελό του…. 🙂

  52. Ο/Η papoylis λέει:

    Λέφτηδες
    ανησυχίαν μη έξετε !!

    έτσι και τον δούνε στην Ιπποκράτους θα χάσουν πάσα ιδέα για το ανθρώπινο είδος 🙂
    Αντί να τα νομίζουν ανδράποδα θα τα νομίζουν κεφαλόποδα….. 🙂

    Και δεν σας έχω πει ορέ ότι ο Γιάκοβ από τότε που προσχώρησε στη κυρά του δεν προσχωρεί πουθενά αλλού 😉 🙂

  53. Ο/Η Left G700 λέει:

    «Λέφτηδες
    ανησυχίαν μη έξετε !!».

    Товариш Яков Федотович Павлов,

    Προς στιγμή νομίσαμε ότι ήθελες να πεις Έξετερ και «έφαγες» το ρο. Αλλά μετά είδαμε ότι δεν βγαίνει νόημα. Και πιο μετά σκεφτήκαμε ότι το ρο δεν το τρώς. Μόνο το ν πριν από το κ, το π και το τ! 😉 [1] Στο τέλος καταλάβαμε ότι εννοείς ‘έχετε’. Βλέπουμε, έχεις κάνει άλματα στην εκμάθηση των ελληνικών! 😉 (Βοήθησε όμως και η δασκαλίτσα που σου στείλαμε, έτσι; [2])

    Увидимся

    [1] Ξέρουμε κι εμείς να «καρφώνουμε», τι νόμιζες; Πως έχεις το …μονοπώλιο; 😉

    [2] Δεν πιστεύουμε να μπαίνει μέσα εδώ η κυρά σου;! 😉 Αν και θα σου άξιζε! 😉

  54. Ο/Η papoylis λέει:

    Βάγγο

    ρίχτους ένα μάθημα ελληνικής ορέ !!

    ( έξις δευτέρα φύσις , για τη δασκαλίτσα ευχαριστώ εκ βάθους )

  55. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλη, εκει εσύ επιμένεις το 1977 δεν υπήρχε ουτε Πασοκ ουτε ΝΔ.
    Συνεπώς απο κει αρξασθε το «μάθημα». Το «πριν» που επεσήμανα στο πρώτο μου σχόλιο πέρασε απαρατήρητο, δεδομένου οτι ηδη ειπα για δεκαετίες Δεξιας απο το 1935. (Δεν χρειάζονταν να ανατρέξεις τόσο πίσω στην ιστορία, οπως μου επισημαίνεις).
    Η δε ΝΔ δεν προηλθε απο παρθενογένεση ειναι η τελευταία βερσιον της Δεξιας, πριν ηταν η ΕΡΕ κλπ.κλπ., αυτή λοιπόν ειναι η Δεξια που τσουβαλιάζεις με το Πασοκ την τελευταία της «εκδοση» ως ΝΔ.
    υγ. Σημειωτέον το Πασοκ υπήρχε ως κόμμα απο το 1974 τότε που πήρε 13,50% στις εκλογές, 25,50% το 1977 και 48,50% το 1981.

  56. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Παππουλη οχι το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι δεξιο σαν την ΝΔ. Ειναι πολυ πιο δεξιο οπως η Θατσερ.

  57. Ο/Η papoylis λέει:

    Κα Ένη μου

    στην επόμενη ευκαιρία θα εξηγήσω του παιδιού τους λόγους του πρώτου εμφυλίου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης …. φαντάζομαι τότε θα είτε ικανοποιημένη

    Χρήστο

    Το παιδί ΔΕΝ γνωρίζει ποιά είναι η σιδηρά κυρία ( θα μου πείς ότι πλέον ούτε η ίδια το γνωρίζει 🙂 )

  58. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Ακουσα μια φημη οτι πεθανε. Πεθαινουν τα ζομπι? Φιλοσοφικο το ερωτημα.

  59. Ο/Η Ενη λέει:

    Μπα τι πάθατε ολοι σας με τη Μαρία και την Αλέκα;
    Σαν να μου φαινεται οτι σας εχει κυριευσει μια μορφή ζήλειας.
    Η μεν Μαρία κέρδισε με το σπαθί της τους στρυφνούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αμα τη εμφανίσει της ως Κομμισσάρια,αποδείχνοντας οτι το αντικείμενο της το παίζει στα δάχτυλα (αυτό του αλλου ποστ).
    Η δε Αλέκα ,πολλές φορές στις ομιλίες της στη βουλή ,εχει καθηλώσει πρωθυπουργούς, υπουργούς, αλλους αρχηγούς ,με μια τετράγωνη λογική γιατί απλά άκολουθεί μια πολιτική και δεν επιδίδεται σε λαικισμούς. 😉

    Με οποιου λοιπόν διεθνούς οικου μόδας μοντελάκια και αν εμφανίζονται, αυτό που μετράει ειναι τι λένε και οχι πως φαίνονται. :mrgreen:

  60. Ο/Η papoylis λέει:

    Μάλιστα κα Ένη μου

  61. Ο/Η Ενη λέει:

    Παπούλη
    Τώρα πλέον εχω πλήρως πεισθεί, σου ερχεται πολύ δύσκολο πολλές φορές να παραδεχθείς το λάθος σου και υπεκφεύγεις, ομως η υπεκφυγή φαίνεται πως να το κάνουμε. Ειναι αυτό που λέμε «να τα λέμε ολα», ουτε να ερμηνεύουμε ουτε να παρελκύουμε εκει που θέλουμε.
    Τελειωσε το θέμα απο μέρους μου.

  62. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    🙄 🙂 😉

  63. Ο/Η papoylis λέει:

    Κα Ένη μου

    επειδή ο Παπούλης δεν έχει πρόβλημα να παραδέχεται τα λάθη του θα πρέπει να μου δείξετε για ποιό ζήτημα υπεκφεύγω.

    και αν το ζήτημα για σας τελείωσε για μένα όχι.

    σας καλώ επομένως να μου πείτε ΠΟΥ επιτέλους υπεκφεύγω. Και θα παρακαλέσω να μη μου κατεβάσετε πάλι καμμιά ανάλυση τύπου πεταλωτή , ούτε λίνκς από τα ΝΕΑ.

    Και με όλο το σεβασμό που σας οφείλω Κα Ένη μου αυτό το απαιτώ :mrgreen:

  64. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    @Evil Bitch: Καλή μου, ευτυχώς που έγραψες το σχόλιο των 10:47 (2/2), γιατί αλλοιώς λαντε να έπειθα εγώ μερικούς μερικούς, ότι αυτά που ανάφερα για σένα τά’ πα γιατί έτσι τα έβλεπα, και δεν προσπαθούσα να εξασφαλίσω
    (κολακεύοντάς σε)
    την εύνοια του πατέρα σου.
    Κάποια απ’ αυτά τα (εξαιρετικά) που γράφεις, πάντως, τα υπέθετα και από μόνος μου.
    Και για κάποια άλλα, όπως λόγου χάρη την αξιολόγηση των πηγών που κάνεις για «αναδρομές στην ιστορία των κομμάτων & ψάξιμο για τις στοχεύσεις τους», θα προτιμούσα να τα λέγαμε κατ ιδίαν…
    Όρεξη, άλλωστε, νάχουμε…
    Σχώρνα με για την καθυστέρηση στην απάντηση, ήταν όμως μια κωλομέρα η σημερινή, άλλο να σου λέω, κι άλλο να τηνε τρως στη μάπα.
    Μαζί με τα τουλούμια το νερό που έριξε σήμερα κι αυτός ο αλήτης ο καιρός….
    Νάσαι καλά…

  65. Ο/Η Ενη λέει:

    Επειδή το απαιτείς Παπούλη να σου κάνω το χατήρι. Και εν προκειμένω. Γράφω δυο φορές οτι αναφέρομαι στην αυταρχική Δεξια που κυβερνούσε απο το 1935 (αυτά επι λέξει).Αλλά και για τη Δεξια των δεκαετιών ΄40, ΄50, ’60, ΄7ο, (και της χούντας συμπεριλαμβανομένης διότι απο αυτή την παράταξη προέκυψε), μέχρι και τις διακυβερνήσεις Μητσωτάκη 90-93 και Καραμανλη του νεώτερου της εγκληματικής εξαετίας του 2004-2009, οταν πάλι γράφω για τη Δεξια που αφορά τη γενιά και του παιδιου, και των γονιών και των παπούδων του. (τα τελευταία επι λέξει).

    κι εσυ μου απαντάς πρώτα για τον Τρικούπη και σε επόμενο σχόλιο για την ελληνική επανάσταση

    Πως φαίνονται οι απαντήσεις σου; Δεν ειναι υπεκφυγές;

  66. Ο/Η papoylis λέει:

    Δεν θέλω να σας μαλώσω κα Ένη μου αλλά αυτή τη φορά είστε εντελώς λάθος.

    Αν δείτε με προσοχή το ποστ από την αρχή η ερώτηση του παιδιού είναι για το ΠΑΣΟΚ ( Ναι ή όχι ;;;; )

    Του απαντώ ότι ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ είναι κόμματα εξουσίας και του «αναλύω» μια λογική που δεν περιλαμβάνει «δεξιούς» ή «αριστερούς» όρους ( Ναι ή όχι ;;;; )

    Στο πρώτο σας σχόλιο μου λέτε :

    «Καλά το ΠΑΣΟΚ ειναι αυτό επαχθέστατο κόμμα, οπως περιεγράφη απο τον Πατέρα, δεν τούλεγες και μερικά λόγια για την αμέσως προηγούμενη μορφή εξουσίας που διαφέντευε την πατρίδα του παιδιού, των γονιών και των παππούδων του, αγαπητέ Παπούλη;
    Για να τα λέμε ολα. 😉 »

    Δηλαδή αγνοείτε ότι απαντώ στο μικρό ΚΑΙ για τα δύο κώματα ( επικεντρωμένος στη μεταπολίτευση αφού αυτό με ρωτάει το παιδί ) και με προτρέπετε να πάω πιό πίσω ( Ναι ή όχι ;;; )

    Σας απαντώ αμέσως το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ :

    «Κα Ένη , εσείς δεν ήσασταν ποτέ ανεπαρκής στην ανάγνωση : θέλετε μήπως να δείτε πάλι την απάντηση μου προς το νεαρό μου βλαστάρι ;;;; Γιατί αλλιώς θα σκεφτώ ότι σας τσίμπησε πάλι η γιωργάπικη μύγα !!! Καλή μου το παιδί με ρωτά για το ΠΑΣΟΚ και στην απάντηση μου τσουβαλιάζω και τα δύο κώματα , αν δεν θέλετε να το δείτε δεν πειράζει !!! »

    αλλά εσείς δεν πτοείσθε και επανέρχεσθε δριμύτερη :

    «Α βεβαια Παπούλη, δεν ειχα καταλάβει οτι εβγαζες απο το λογαριασμ ο ολη τη Δεξια που μας διαφέντευε απο το 1935 αυταρχικά,και εκανες “εναρξη” απο το 1977 και τσουβάλιασες μαζί της και το ΠΑΣΟΚ.»

    και προς επίρρωσιν λέτε ( καπάκι ) και στους Λέφτηδες

    «Μπα δεν πρόκειται περί αυτού, ομως είδατε πως με το “μπέρδεμα” που έκανε ο Παπούλης και εβαλε στο ιδιο τσουβάλι Δεξια- Πασοκ, σας δημιούργησε αμέσως συνειρμούς περί “παιδομαζώματος” και άλλα τέτοια “χαρωπά” δείγματα της ελληνικης Δεξιας. Τι να κάνουμε καθένας και με τις εμμονές του. :mrgreen: »

    Προσπάθησα ο ελάχιστος να σας εξηγήσω ότι δεν με ρώτησε ο μικρός για τη προ μεταπολίτευσης περίοδο , αφού ψαχνόταν για το ΠΑΣΟΚ . Εγώ έσπευσα να απαντήσω τσουβαλιάζωντας και τη ΝΔ , για να μη κατηγορηθώ για μονομέρεια και μάλιστα από το 77 και μετά , αλλά εσείς ΕΚΕΙ στην εμμονή ( Ναι ή όχι ;;;; )

    και επιτέλους αφού σας εξηγώ άλλη μια φορά γιατί πράγμα ρωτήθηκα και σε ποιά ερώτηση απάντησα , σας στέλνω ευγενικά στας δέλτους της ιστορίας μπας και επιτέλους καταλάβετε :

    «Κα ¨Ενη μου σε καλό σας …
    ΔΕΝ υπήρχε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ πρίν τη μεταπολίτευση.
    Βέβαια έπρεπε , και σ’ αυτό έχετε δίκιο , να επισημάνω του παιδιού τις διαφορές πολιτικής Τρικούπη – Δηληγιάννη και μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση με τις τώρα πολιτικές συνθήκες και προτάσεις , πράγματα που τα κάνουν τώρα στην Ιστορία , αλλά ως ανεπρόκοπος το απέφυγα τεχνηέντως. Είχα πάντως τη σκέψη να του εξηγήσω τις διαφορές Ι Κωλλέτη – Ανδρέα Λόντου αλλά με αφόπλισε με το χαμόγελό του…. 🙂 »

    Και τότε έρχεσθε να μου κάνετε μάθημα πολιτικής Ιστορίας :

    «Παπούλη, εκει εσύ επιμένεις το 1977 δεν υπήρχε ουτε Πασοκ ουτε ΝΔ.
    Συνεπώς απο κει αρξασθε το “μάθημα”. Το “πριν” που επεσήμανα στο πρώτο μου σχόλιο πέρασε απαρατήρητο, δεδομένου οτι ηδη ειπα για δεκαετίες Δεξιας απο το 1935. (Δεν χρειάζονταν να ανατρέξεις τόσο πίσω στην ιστορία, οπως μου επισημαίνεις).
    Η δε ΝΔ δεν προηλθε απο παρθενογένεση ειναι η τελευταία βερσιον της Δεξιας, πριν ηταν η ΕΡΕ κλπ.κλπ., αυτή λοιπόν ειναι η Δεξια που τσουβαλιάζεις με το Πασοκ την τελευταία της “εκδοση” ως ΝΔ.
    υγ. Σημειωτέον το Πασοκ υπήρχε ως κόμμα απο το 1974 τότε που πήρε 13,50% στις εκλογές, 25,50% το 1977 και 48,50% το 1981.»

    … χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά τα γνωρίζω καλά , αλλά επίσης ότι γνωρίζω και γνωρίζετε πως Κώμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται από τις εκλογές του 77 , όταν καταποντίστηκε ο Γιώργης ο Μαύρος και το κέντρο , έχετε πέσει σε μια λούμπα απερίγραπτη…
    Μου ζητάτε δηλαδή και τα ρέστα ( Ναι ή όχι ;;;)

    Προσπαθώ πάλι να το ρίξω στα μαλακά ο δόλιος :

    «Κα Ένη μου

    στην επόμενη ευκαιρία θα εξηγήσω του παιδιού τους λόγους του πρώτου εμφυλίου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης …. φαντάζομαι τότε θα είτε ικανοποιημένη »

    και αφού πετάξετε ένα άσχετο που πάει σε άλλη συζήτηση :

    «Μπα τι πάθατε ολοι σας με τη Μαρία και την Αλέκα;
    Σαν να μου φαινεται οτι σας εχει κυριευσει μια μορφή ζήλειας.
    Η μεν Μαρία κέρδισε με το σπαθί της τους στρυφνούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αμα τη εμφανίσει της ως Κομμισσάρια,αποδείχνοντας οτι το αντικείμενο της το παίζει στα δάχτυλα (αυτό του αλλου ποστ).
    Η δε Αλέκα ,πολλές φορές στις ομιλίες της στη βουλή ,εχει καθηλώσει πρωθυπουργούς, υπουργούς, αλλους αρχηγούς ,με μια τετράγωνη λογική γιατί απλά άκολουθεί μια πολιτική και δεν επιδίδεται σε λαικισμούς. 😉

    Με οποιου λοιπόν διεθνούς οικου μόδας μοντελάκια και αν εμφανίζονται, αυτό που μετράει ειναι τι λένε και οχι πως φαίνονται. :mrgreen: »

    και σας απαντήσω με το : «Μάλιστα κα Ένη μου» ( τι άλλο να κανα ο φτωχός !! ) 🙂
    εφορμάτε ακάθεκτη και προφανώς θιγείσα να μου ζητήσετε και τα ρέστα :

    «Παπούλη
    Τώρα πλέον εχω πλήρως πεισθεί, σου ερχεται πολύ δύσκολο πολλές φορές να παραδεχθείς το λάθος σου και υπεκφεύγεις, ομως η υπεκφυγή φαίνεται πως να το κάνουμε. Ειναι αυτό που λέμε “να τα λέμε ολα”, ουτε να ερμηνεύουμε ουτε να παρελκύουμε εκει που θέλουμε.
    Τελειωσε το θέμα απο μέρους μου.»

    και μάλιστα κλείνετε και το θέμα !!!!
    .. Είναι αυτό απάντηση στο απλό μου επιχείρημα ότι δηλαδή απάντησα σε αυτό που με ρώτησε ο τσόγλανος κατά πως νόμιζα και όχι σε κάτι άλλο ; Ή μήπως έχετε κολλήσει στην εμμονή σας ;;; ( Ναί ή όχι ;;; )

    Σας απαντώ τότε λοιπόν όπως πρέπει σε μια τέτοια περίσταση , και όσο πιό ευγενικά μπορώ :

    «Κα Ένη μου

    επειδή ο Παπούλης δεν έχει πρόβλημα να παραδέχεται τα λάθη του θα πρέπει να μου δείξετε για ποιό ζήτημα υπεκφεύγω.

    και αν το ζήτημα για σας τελείωσε για μένα όχι.

    σας καλώ επομένως να μου πείτε ΠΟΥ επιτέλους υπεκφεύγω. Και θα παρακαλέσω να μη μου κατεβάσετε πάλι καμμιά ανάλυση τύπου πεταλωτή , ούτε λίνκς από τα ΝΕΑ.

    Και με όλο το σεβασμό που σας οφείλω Κα Ένη μου αυτό το απαιτώ :mrgreen: »

    Για να έρθετε σήμερα πάλι να μου απαντήσετε με τα ίδια και τα ίδια και να με κατηγορήσετε ότι υπεκφεύγω !!!!!

    Διαβάστε το πάλι :

    «Επειδή το απαιτείς Παπούλη να σου κάνω το χατήρι. Και εν προκειμένω. Γράφω δυο φορές οτι αναφέρομαι στην αυταρχική Δεξια που κυβερνούσε απο το 1935 (αυτά επι λέξει).Αλλά και για τη Δεξια των δεκαετιών ΄40, ΄50, ’60, ΄7ο, (και της χούντας συμπεριλαμβανομένης διότι απο αυτή την παράταξη προέκυψε), μέχρι και τις διακυβερνήσεις Μητσωτάκη 90-93 και Καραμανλη του νεώτερου της εγκληματικής εξαετίας του 2004-2009, οταν πάλι γράφω για τη Δεξια που αφορά τη γενιά και του παιδιου, και των γονιών και των παπούδων του. (τα τελευταία επι λέξει).

    κι εσυ μου απαντάς πρώτα για τον Τρικούπη και σε επόμενο σχόλιο για την ελληνική επανάσταση

    Πως φαίνονται οι απαντήσεις σου; Δεν ειναι υπεκφυγές;»

    …. και μάλιστα μου ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ …. !!!!!!!
    Να σας απαντήσω λοιπόν άλλη μια φορά και επί του ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ για να κλείσω ΕΓΩ το θέμα :

    Καλή μου Κα Ένη

    Όταν με ρωτάει το παιδί μου για κάτι που έχει σχέση με τη πολιτική προτιμώ να του απαντώ συγκεκριμένα και πρακτικά.
    Η ερώτηση του αφορούσε ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ , αλλά εγώ φρόντισα να τσουβαλιάσω στα κώματα εξουσίας και τη ΝΔ για να μη με πείτε μονόπλευρο.
    Δεν χρησιμοποίησα όρους φορτισμένους αλλά μόνο τη πρακτική αλήθεια που γνωρίζει η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών : ότι δηλαδή και τα δύο είναι κώματα εξουσίας και κατά το πλείστον αναξιόπιστα λαμόγια.
    Προφανώς το τσουβάλιασμα δεν σας αρέσει γιατί θίγωνται τα αγνά πασοκικά σας αισθήματα . Θα αντέχατε να χαρακτηρίσω έτσι μόνο την επάρατο δεξιά , αλλά για το αγνό και φωτισμένο σοσιαληστρικό ΠΑΣΟΚ δεν ανέχεσθε μύγα στο σπαθί σας.

    Και μου ρίχνετε τη μπάλα στα προ μεταπολίτευσης και τη τρομερή δεξιά από το 35 και μετά ( λες και ο Βενιζέλος ήτανε παρθένα … γαμώ το κεφάλι μου ) . Σας απαντώ αρχικά ευγενικά και αργότερα , όσο επιμένετε , το ρίχνω και εγώ στην ιστορία για να μη σας πω αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω , αλλά δεν πτοείσθε και μου ζητάτε και τα ρέστα ( Ναι ή όχι ;;; )

    Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω ( που έλεγα παραπάνω ) :

    Τα δύο κώματα εξουσίας για το Παπούλη είναι διαχρονικά λαμόγια και λακέδες ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Αυτό μου λέει η εμπειρία μου και οφείλω να το μεταφέρω στο γιό μου για να μη πιάνεται κορόιδο. Αν αυτά δεν σας αρέσουν προσπαθείστε να με πείσετε για το αντίθετο ή σωπάστε χωρίς να με παραπέμπετε στις δέλτους της προιστορίας 😉 . Δεν θα κάτσω να κάνω στο παιδί μου ανάλυση κατά πως την βλέπετε εσείς , ούτε θα του μιλώ για το Κουμουνδούρο και το Παπάγο επειδή έτσι εσείς νομίζετε.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    ( καλύτερα να διαβάσετε καλά και να σκεφτείτε πριν μου απαντήσετε 😉 )

  67. Ο/Η Noσφερατος λέει:

    Μη μαλώνετε ….. 😉

  68. Ο/Η Ενη λέει:

    Oσα επιχειρήματα κι αν αραδιάσεις Παπούλη, η ελληνική Δεξια (και η ΝΔ μαζί), διαχρονικά η οχι, δεν μπαίνει στο ιδιο τσουβάλι με το ΠΑΣΟΚ ουτε …..με σφαίρες.
    Το τι θα διδάξεις εσύ ομως στα παιδιά σου ειναι απολύτως δικαίωμα σου και επιλογή και οι απόψεις των τρίτων περισσεύουν, οπως και η δική μου βέβαια.

  69. Ο/Η papoylis λέει:

    Ο Παπούλης Κα Ένη μου ΕΠΙΜΕΝΕΙ να του πείτε επιτέλους ποιός υπεκφεύγει στο προκείμενο :mrgreen:

    … γιατί το τελευταίο σας σχόλιο είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΚΦΥΓΗΣ !!!!!

  70. Ο/Η Άκυρος λέει:

    παπούλη!
    Αντί να μιλήσεις στο παιδί για τον Ανδρέα Λόντο και τη διαμάχη του με τον Κωλέτη θα ήταν παιδαγωγικώς ορθότερο να τού μιλήσεις για τον Τζιμ Λόντο και τη διαμάχη του με τον Κοριάνι, που την έκανε τραγούδι και ο Βαμβακάρης, ή έστω με τον στραγγαλιστή Λιούις.
    Με αυτή τη γλαφυρή ιστορία θα συμφωνούσε και η κυρία Ένη και όλα θα τέλειωναν ορέα.
    Επειδή συναναστρέφομαι πολλές κυρίες ηλικίας ίδιας με αυτήν που υποπτεύομαι ότι έχει η κυρία Ένη, οφείλω να σού επισημάνω ότι οι προσωπικές εγγραφές στους κωδικούς τους τις οδηγούν σε μια ιδιαίτερη θεώρηση των πραγμάτων εκ μέρους τους, την οποία εγώ προσωπικά σέβομαι με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια. Είναι κάτι σαν τις ιαματικές πρακτικές των γιαγιάδων μας που βάζουν κάτω όλα τα ταμιφλού του κόσμου.
    Κα Ένη μου
    Τα σέβη μου (έγκυρα και ουχί άκυρα).

  71. Ο/Η Ενη λέει:

    Ετσι ε; συναναστρέφεσαι πολλές κυρίες της περίπου ηλικίας μου, του στύλ μου και των κωδίκων μου (τι παει να πει αυτό, τρέχα γύρευε) που εχουν μια ιδιαίτερη θεώρηση των πραγμάτων κλπ. κλπ.
    Βρε δεν τους λές να ερθουν εδω, να μας εκθέτουν κι αυτές τις πολιτικές τους απόψεις νάχω κι έγω συμπαραστάτριες και που ξέρεις αν πετύχει η προσπάθεια μπορούν να γίνουν και κάτι σαν alter ego μου και ετσι απαλλασσομαι κιέγω, στην ηλικία που ειμαι, απο «βαρειές δουλειές». 😆 😆

    Νασαι καλά, Εγκυρο-Ακυρε με έκανες και γέλασα. 🙂
    υγ. Τι ειναι τα ταμιφλου;

  72. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    εκτιμώ την κ. Εvη για την ευγενεια,την ευπρεπεια και το ηθος που εχει δειξει στους εδω διαλογους.

  73. Ο/Η Άκυρος λέει:

    Κα Ένη μου σε αυτό στόχευα, να σκάσει το χειλάκι σας.
    Οι κυρίες φοβούμαι δεν θα ρθούν, γιατί παραμένουν ακτιβίστριες στην ψυχή τους και ό,τι δεν ακούν, οσφραίνονται ή αγκίζουν, το απαξιώνουν. Η μοναδική φορά που τις έπεισα να κοιτάξουν την οθόνη του υπολογιστή, ήταν όταν τους έδειξα τα βιντεάκια με τον Κανέλο, το σκύλο των διαδηλώσεων.
    Το ταμιφλού είναι το φάρμακο κατά των ιώσεων, της γρίπης κλπ, σίγουρα το έχετε ακουστά.

  74. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  75. Ο/Η Τίμιος λέει:

    Απαραίτητη η γονική συναίνεση:

  76. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  77. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

Σχολιάστε