Bluffing ?

Αναρωτιέμαι καλοί μου αναγνώστες αυτές τις μέρες  , ειδικά μετά τη πρόσφατη ρουκέτα Παγκάλου  , αν και κατά πόσο η διακαναλική «παλληκαριά» του δρομέα μεγάλων αποστάσεων Γιωργάπη ήταν ή όχι μπλόφα.

Παρατήρησα με προσοχή τα προχθεσινά μαντάτα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού , τις εξελίξεις στα spread  , τις συζητήσεις και τα κορδελλάκια στο τηλεοπτικό Λαμπρακισταν ( προνομιακός εκφραστής του συστήματος )  και άλλα  φαινόμενα.

Είναι πασίδηλη η πρεμούρα των διαφόρων  κονδυλοφόρων , αναλυτών , ανταποκριτών και άλλων υποκειμένων να πειστεί ( υποτίθεται ) η κυβέρνηση  ότι  δεν έχουμε κανένα συμφέρον ως χώρα να  προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές , αν το αποτέλεσμα των περιφερειακών ( κυρίως ) και δημοτικών εκλογών δεν είναι ενθαρρυντικό ή τουλάχιστον μη οδυνηρό. Προσπαθούν έτσι να προσφέρουν εξυπηρέτηση ( βλέπε οδό διαφυγής ) στους ταχυδακτυλουργούς του Μαξίμου. Το γιατί θα προσπαθήσω να το εξηγήσω στη συνέχεια.

Γνωρίζουν προφανώς ότι από τη πορεία εξάρτησης και δουλείας , στην οποία έχουμε εισέλθει μετά το μνημόνιο , η διαφυγή είναι πρακτικά ανέφικτη * . Ανέφικτη επειδή οι δεσμεύσεις και οι όροι των σχετικών συμβάσεων που έχουν αναληφθεί , αλλά και αυτοί  τους οποίους η όποια αστική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί στο μέλλον να αναλάβει ,  δεν την επιτρέπουν χωρίς να κλονισθεί ανεπανόρθωτα το υπάρχον οικονομικό και πολιτικό σύστημα.  Ένα σύστημα από το οποίο τρέφωνται , υπάρχουν και αναπαράγωνται οι σχέσεις και οι εξαρτήσεις εκείνες που δικαιολογούν και την ύπαρξη – αμοιβή των ανωτέρω έγκριτων υποκειμένων.

Η πολιτική διαμάχη στους κόλπους αυτού του συστήματος είναι βίαιη και θα εντείνεται συνεχώς μέχρι την επόμενη Κυριακή ( ή μάλλον τις επόμενες δύο ) . Αλλά είναι άραγε διαμάχη ουσίας ;;

Ενώ καλοί μου φίλοι τα προβλήματα στη  σφαίρα της πραγματικής κοινωνίας – οικονομίας συνεχώς εντείνωνται , η διαμάχη καθεστωτικών πολιτικών και κονδυλοφόρων αφορά μεταξύ άλλων και το μείγμα ( σταθερότητα – ανάπτυξη ) που θα πρέπει εφαρμοστεί.

Ένα μείγμα που θα χορηγηθεί επί ενός ετοιμοθάνατου ασθενούς ,  ένας συνδυασμός μπαχαρικών προορισμένος να νοστιμίσει το περιεχόμενο μιας άδειας κατσαρόλας. Ακόμα περισσότερο πρόκειται για θεωρητικές συζητήσεις μεταξύ επίδοξων chefs , όταν τη κουτάλα και το μπαλτά τον έχουν εκχωρήσει εις χείρας άλλων «ειδικών».

Θα έφερνε κάποιος καλόπιστος ( υπάρχουν ακόμα τέτοιοι ; ) την αντίρρηση ότι ακόμα και σε συνθήκες τόσο βεβαρυμένες υπάρχουν πάντα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Ότι δηλαδή η πολιτική είναι πράξη και ενέργειες που εφαρμόζωνται σε κάθε περίπτωση και μάλιστα οι ηγέτες  έχουν υποχρέωση να ασκούν και να προωθούν πολιτική με αυτή ακριβώς την έννοια. Να διαχειρίζωνται δηλαδή και τα εύκολα και τα δύσκολα μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος .

Αν αποδεχθούμε αυτό τον ισχυρισμό ( κατά πεποίθηση ή εξ ανάγκης ) , τότε θα πρέπει να εξετάσουμε τη διακαναλική και όλα όσα ακολούθησαν ως  ενέργειες με τέτοιο διαχειριστικό χαρακτήρα .  Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι οι  πολιτικές πράξεις εμπεριέχουν αναγκαστικά και επικοινωνιακά τερτίπια , καθώς  οποιαδήποτε  πρακτική απαιτεί το μέσο και τη τεχνική του επικοινωνούμενου μηνύματος .

Αν επομένως ο στόχος ήταν να νουθετηθεί ο ψηφοφόρος  , ώστε να μην εκφράσει στις ερχόμενες εκλογές την απαξία του και έτσι να θέσει σε κίνδυνο τη πορεία της Πατρίδος προς τη σωτηρία , τότε το αποτέλεσμα  του παιγνίου μάλλον δεν ήταν ευνοϊκό . Κοντολογίς υποψιάζομαι ότι η απειλή εκλογών – αστάθειας – πισωγυρίσματος  , όπως εκφράστηκε από τον εθνικό μαραθωνοδρόμο μας , δεν απέφερε δημοσκοπικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα . Δηλαδή δεν παρατηρήθηκε στις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις μια στατιστικά σημαντική στροφή του ψηφοφόρου προς τους επιθυμητούς υποψηφίους ( ή έστω προς το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή- εμπλοκή ) , τέτοια ώστε να δικαιολογεί τη δραματική , εν πολλοίς , διακαναλική παρέμβαση του ευεπίφορου σε ατυχήματα εθνικού και διεθνούς μας ποδηλάτη.

Μια ερμηνεία αυτής της  , υποθετικής πάντα , μη σημαντικής επίδρασης του πρωθυπουργικού γιγανταιωρήματος είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να απαιτεί από το ψηφοφόρο σε τέτοιες συνθήκες να αποφασίζει και να συμπεριφέρεται με βάση μεσο-μακροπρόθεσμα κριτήρια , ειδικά όταν η κυβέρνηση με την υπογραφή της εξασφάλισε ( πέραν της αμφιλεγόμενης σωτηρίας της Πατρίδος ) αυτό που πρώτιστα απαιτούν οι δανειστές μας :

.. ότι δηλαδή θα εκπληρωθούν όλες οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δεσμεύσεις και οφειλές , και μάλιστα με όρους προνομιακούς και αποκλειστικούς.  Διότι αγαπητοί μου αυτό που εξασφαλίζεται δια του μνημονίου και των σχετικών δανειακών συμβάσεων είναι ότι ο κάθε αλλοδαπός τραπεζίτης και δι’  αυτού ο κάθε επενδυτής ή φορολογούμενος  θα εισπράξει  , βρέξει – χιονίσει , τα συμπεφωνημένα ( σε  χρήμα ή σε collaterals ) σε ορατό και επομένως σχετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα . Και αυτό θα γίνει εφικτό με τη δραστική περικοπή εισοδημάτων και κατανάλωσης , με τη βύθιση της οικονομίας μας σε ύφεση , με το ξεπούλημα σε τιμές  κάτω του κόστους κάθε περιουσίας του Δημοσίου. Αν η οπτική των υψηλών δανειστών μας και των πολιτικών τους εκπροσώπων είναι κοντόθωρη και βραχυπρόθεσμη , νομίζω δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους φωστήρες επικοινωνιολόγους ( και κοινωνιολόγους… 😉 )  αν ο απλός ψηφοφόρος , σε μια καθημερινότητα ολοένα και πιό εφιαλτική , δεν θα μπορέσει να «αρθεί στο» Χωμενίδειο » ύψος των περιστάσεων» και να αποκτήσει αίφνης μακροπρόθεσμη οπτική , ψύχραιμη και παραγωγική συμπεριφορά , πατριωτικά ανακλαστικά . Να λειτουργήσει δηλαδή με βάση την ελπίδα και τη προοπτική για το απώτερο μέλλον.

Ας αναλογιστούμε τις συχνές χαριτωμένες ( σε βαθμό κακουργήματος ) αναφορές του κου Στρώς Κάν στην «ανάπτυξη» , αυτήν που υποτίθεται αναμένουμε κατά το 2012. Ο ψηφοφόρος της επόμενης Κυριακής δεν έχει τη διάθεση να εκλάβει  αυτές τις πιρουέτες στα σοβαρά , όχι γιατί δεν θα ήθελε να τις πιστέψει , αλλά επειδή η καταθλιπτική του καθημερινότητα δεν του επιτρέπει τέτοιες «ανέσεις».

Αντιλαμβάνεται επίσης ο απλός πολίτης ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ισχυρή βούληση να αναλάβει τις τύχες της χώρας . Γνωρίζει ίσως ότι ουδείς εκ των προτεκτόρων μας θα δεχθεί κυβερνητική αλλαγή υπό τις παρούσες συνθήκες , με όλες τις πιθανές επιπτώσεις που θα προκύψουν. Εδώ βρίσκεται το κεντρικό σημείο της επικοινωνιακής αιχμής που χρησιμοποιήθηκε και θα χρησιμοποιείται μέχρι τη Κυριακή. Αλλά , όπως υποθέτω παραπάνω , η πίεση της καθημερινότητας είναι πιό ισχυρή από τα προσχηματικά διλήμματα που τέθηκαν στο προεκλογικό τραπέζι και τα δημοσκοπικά ευρήματα πιθανώς αυτό αποδεικνύουν. Διαμορφώνεται επομένως μια ισχυρή τάση αντιμνημονιακή και απαξιωτική. Ευρύτατη , πολυσυλλεκτική ,  μη συνεκτική πολιτικά και κομματικά , ως ένα βαθμό μη έλλογη και μάλλον ενστικτώδης , αλλά πάντως μια τάση σαφώς πλειοψηφική.

Αυτή η τάση , είμαι βέβαιος , θα εκφραστεί αυτή τη Κυριακή και   παρά τις διάφορες προσεγγίσεις και διασταλτικές ( κατά το συμφέρον του καθενός ) απόπειρες ερμηνείας , θα είναι ισχυρή και επικοινωνιακά και κατ’ ουσίαν. Θα δημιουργήσει ένα πολιτικό τετελεσμένο το οποίο δεν μπορεί να αγνοείται. Ένα τετελεσμένο όμως που δεν μπορεί να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα για τη συνέχεια , αφού δεν μπορεί να κλονίσει την υπάρχουσα κοινοβουλευτική  τάξη και τα θεσμικά όργανα του πολιτεύματος. Είναι άλλωστε διαχρονική η εμπειρία μας η χώρα να κυβερνάται από εξουσίες που δεν είχαν τη πραγματική συναίνεση του λαού , παρά μόνο την ανοχή ή τη σχετική ( και απαραίτητη  κοινοβουλευτική ) πλειοψηφία .  Βέβαια ουδείς μπορεί να αγνοήσει τη βουβαμάρα , τη μούγγα που επικρατεί και το φόβο. Πρόκειται για  χαρακτηριστικά πολύ πιό απειλητικά και δυσοίωνα σε σχέση με το όποιο αρνητικό μήνυμα που στιγμιαία θα στείλει η κάλπη. Γιατί όταν στη κλίμακα του Maslow οι επιτακτικές ανάγκες  κατέρχονται προς το ζώο , η παραμικρή σπίθα μπορεί να επιφέρει έκρηξη.

Κλείνωντας να  εκφράσω τη γνώμη μου για το επικοινωνιακό τερτίπι της διακαναλικής και τις  εξελίξεις στο εγγύς μέλλον :

Θεωρώ ότι η διακαναλική  και η σχετική στροφή πολιτικής που επεχείρησε το ΠΑΣΟΚ δεν επέφερε τα αναμενόμενα. Αν εκείνη τη στιγμή δεν ήταν μπλόφα , επειδή  ο γιωργάπης νόμιζε ότι κρατάει στα χέρια του γερό χαρτί ( πράγμα απίθανο ) , σύντομα θα αποδειχθεί στην εκλογική πράξη ότι δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από μπλόφα αρχαρίου. Προβλέπω ότι μετά το Νοέμβρη και τα δυσμενή αποτελέσματα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διασκεδάσει ,να παρερμηνεύσει , να  διαχειριστεί τα δεδομένα ( πλέον )  και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο της σωτηρίας χωρίς να προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβρη. Υπάρχει τότε ο κίνδυνος η χώρα να περιπέσει σε τέτοιο πολιτικό αδιέξοδο , παρόμοιο ( και μάλλον χειρότερο ) με αυτό της αποστασίας του 65 , όπου μάλιστα το ζήτημα ήταν καθαρά πολιτικό , ενώ σήμερα αυτά που διακυβεύονται είναι πολύ περισσότερα. Αν οι κύριοι του Μαξίμου αντιλαμβάνωνται δηλαδή τι θα συμβεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ( το αντιλαμβάνωνται , δεν τους θεωρώ εντελώς ηλίθιους )  τότε θα αποφύγουν πάση θυσία τη προσφυγη στη λαϊκή ετυμηγορία.

Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι ο γιωργάπης «είδε» τη μπλόφα του αντωνάκη , αλλά και οι δύο έχουν πενταφυλλία στο βαλέ ( με όλες τις σημασίες του ) .

* οφείλω να ευχαριστήσω τη Κυρα Δράκαινα γιατί  μέρος αυτών που γράφω εδώ μου ενέπνευσε το εξαιρετικό της ποστ :    Το Μνημόνιο, η δανειακή σύμβαση και η προδιαγεγραμμένη υποδούλωσή μας στην εταιριοκρατία | Year of the Dragon

This entry was posted in Γιωργάπης, Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Ισορροπισμοί διάφοροι, Πολιτικούρες, Uncategorized. Bookmark the permalink.

91 Responses to Bluffing ?

 1. Ο/Η zeppos λέει:

  «Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία, ή αν θα αφήσουμε στη μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν υπάρξει «αδιέξοδο», τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός. « είπε ο Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη.

  Ο αντικειμενικός και ανομολόγητος στόχος των κομμάτων και κομματιδίων που καλούν τον κοσμάκη να ψηφίσει αρνητικά δήθεν προς το μνημόνιο, είναι προφανής: Να βάλουν την ΓΑΠοκυβέρνηση υπό «επιτήρηση» και ομηρία για το υπόλοιπο της θητείας της, όποιο και αν είναι αυτό το υπόλοιπο. Να μην μπορεί να κυβερνήσει στην ουσία μια και κάθε λίγο, για κάθε πράξη της θα επισείουν την πρόσφατη αρνητική ψήφο.

  Αλλά στην πραγματικότητα το σενάριο αυτό θα ανατρέψει και την όποια διαγραφόμενη προοπτική ανάκαμψης, αφού αυτή η αβεβαιότητα θα διαχέεται παντού και στην εξωτερική βοήθεια φυσικά. Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα φρενάρει απότομα. Αλλη μια “παράπλευρη” απώλεια που ασφαλώς εύχονται να συμβεί, ώστε να δείξουν οτι έχουν δίκιο..

  Επί μήνες ο ΓΑΠ επαναλάμβανε την αξία της αυτοδιοικητικής ψήφου, την ανάγκη υποστήριξης της σπουδαίας μεταρύθμισης με την συννένωση των Δήμων, την σπουδαιότητα και τις μεγάλες δυνατότητες αυτοδιαχείρησης που θα έχουν οι περιφέρειες, αλλά ματαίως.. Απέναντι υπήρχε η άρνηση σε ΟΛΑ. Η πρόδηλη ένδεια σε στελέχη ικανά να διεκδικήσουν τις τοπικές εξουσίες, αλλά και ο πιο πάνω αντικειμενικός σκοπός, σπρώχνει την αντιπολίτευση σε μια αγνωνιώδη προσπάθεια να μετατραπεί η αυτοδιοικητική ψήφος σε μια ψήφο εμπιστοσύνης.

  Ο ΓΑΠ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σηκώσει το «γάντι» της πρόκλησης. Ε αφού θέλετε ψήφο εμπιστοσύνης, ορίστε… Αν δεν θέλετε και διαφωνείτε με την στρατηγική του πακέτου στήριξης, δείξτε το. Εγώ – είπε – δεν πρόκειται να δεχθώ να κυβερνήσω υπό ομηρία. Ή θα προχωρήσω στο πρόγραμμά μου με την στήριξη σας, ή θα πάμε για νέα κυβέρνηση ώστε εσείς να διαλέξετε εκ νέου ποιό είναι το κατάλληλο πρόσωπο της εξουσίας…

  Και αυτή η δημοκρατική του στάση, προκάλεσε την έκρηξη.
  «Ο λαός δεν δέχεται εκβιασμούς»…
  «Σε πανικό ο ΓΑΠ»..

  Η αντιπολίτευση έχει πέσει στην ίδια της την παγίδα και γι’αυτό φωνασκεί.
  Δεν πίστευε οτι ο ΓΑΠ θα έχει τα κότσια να πάει σε εκλογές, τις οποίες φοβούνται σαν τον διάολο το λιβάνι…
  Το μόνο που τους έμεινε είναι οι κραυγές…

  [ Παπούλη αν δεν γουστάρεις να μιλάμε πολιτικά και να «χαλαρώνουμε» ενταύθα, να μην «ξύνεσαι» στην γλίτσα μας…]

 2. Ο/Η Ενη λέει:

  Aν καλως εννοησα το κειμενο του ποστ ο κύριος στόχος ειναι να αναδείξει ποιό ειναι ακριβώς το νοημα της πολιτικής «διακαναλικη-Παπανδρέου» και αναφορά στο οτι ,στη δημοκρατία δεν υπάρχουν εδιέξοδα (βλ.εκλογές.).
  Λοιπόν νομίζω οτι ολη αυτή η ενέργεια ουδόλως ειχε στόχο «ψηφίστε ΠΑΣΟΚ» αλλα μάλλον σκεφθείτε αν ψηφίσετε «αντι» (αντι-μνημόνιο, αντι-πασοκ), πολιτική που το τελευταίο διάστημα εκπροσωπούσε σύμπασα την αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα ισως αποβει πολύ επικίνδυνο για την πορεία της χώρας.
  Η μεγαλη πλειονότητα της κοινωνίας ουτε τις περισπούδαστες αναλύσεις περί κέντρων εξουσίας, που «ελέγχουν και καθοδηγούν» την κυβέρνηση και την πολιτική της ,πολυπιστεύουν γιατί τέτοιες μεθόδους τις εχουν πλέον συνηθίσει ως ασκηση αντιπολιτευτικής πρακτικής. Αυτό ομως που σίγουρα δεν θέλουν ειναι να μπούν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες με εκλογές αδιευκρίνιστου αποτελέσματος αλλά και αδιευκρίνιστου μέλλοντος.
  Η κοινωνία με μεγάλες θυσίες, σε μια μεγάλη πλειοψηφία, δέχθηκε οτι δεν γινόταν αλλιώς εκει που ειχαμε φθάσει με τα αναξιόπιστα τερτίπια και την ανέμελη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ. Οποιος ακόμη και σήμερα υποστηρίζει οτι δεν ειχαμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού, ας μας εξηγήσει γιατί υπήρξε ο ευρωπαικός μηχανισμός στήριξης απο ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, αφού πηγαίναμε πρίμα;
  Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετσι κι’αλλιως ειναι λίγο δύσκολο για τους ψηφοφόρους να επιλέξουν αμιγως ενα κόμμα επειδή πολλοι υποψήφιοι υποστηρίζονται απο διάφορες πολιτικές δυνάμεις.

  Ομως μπορούν ευκολα να ξεχωρίσουν ποιοι ειναι αυτοί που αδιαφορουν για την αυτοδιοκηση τελικα, αλλά κάνουν μπαιράκι το αντιμνημόνιο.
  Συνεπώς ουτε μπλόφα ουτε εκβιασμός, μόνο μια υπενθύμιση στην ομοβροντία της αντιπολιτευτικής πολιτικής «ψηφίστε οχι στο μνημόνιο», που ηθελε σύσσωμη η αντιπολίτευση να το χρεώσει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λες και ηταν η επιλογή της και οχι μια αναγκαστική λύση στο αδιέξοδο που ειχε φέρει τη χώρα η διακυβέρνηση ΝΔ-ΚΑΚ.

 3. Ο/Η Propapoys λέει:

  «από τη πορεία εξάρτησης και δουλείας , στην οποία έχουμε εισέλθει μετά το μνημόνιο»

  –> Το μνημονιο βλεπω σε πειραξε, βεβαια, γιατι πριν να το υπογραψουμε το μνημονιο που χρωσταγαμε πανω απο 300 δις σαν χωρα ημαστε …ανεξαρτητοι και …αδουλωτοι !!!

  ***

  «Ενώ καλοί μου φίλοι τα προβλήματα στη σφαίρα της πραγματικής κοινωνίας – οικονομίας συνεχώς εντείνωνται , η διαμάχη καθεστωτικών πολιτικών και κονδυλοφόρων αφορά μεταξύ άλλων και το μείγμα ( σταθερότητα – ανάπτυξη ) που θα πρέπει εφαρμοστεί.»

  –> Ενω κατα τη γνωμη σου «τα προβλήματα στη σφαίρα της πραγματικής κοινωνίας – οικονομίας» θα πρεπει να τα χειριστουν αντισυστημικοι παραγοντες και φρικια οι οποιοι θα εγγυηθουν την διεξαγωγη αυτης της «διαμαχης» με …τιμιους ορους.

  Ρε Παπουλη ετσι κι αρπαξω καμια βριση θα γινει της τρελης, αντε μπραβο γιατι διαβαζουνε και γυναικες.

  ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ !
  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ !
  ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

  ΥΓ
  Αν βρω χρονο και διαθεση θα βρισω πιο αναλυτικα.

 4. Ο/Η Propapoys λέει:

  Να ευχαριστειτε το Γιαραμπη που μπηκε το ΔΝΤ και υπογραφτηκε το μνημονιο γιατι σημερα στο Mega chef το μενου θα ητανε «Λαχανιδες νεροβραστες με sos …ελεος» και θα το κοιταγατε και θα τρεχανε τα σαλια σας.

 5. Ο/Η Ενη λέει:

  Propapoys
  Μπορώ να πω οτι ειναι απο τα πιο πετυχημένα «προβοκατόρικα» σχόλια.
  Οι συλλογισμοί σωστοί, μπορούσες και να επεκταθείς ,με τη φόρα που πήρες ,σε ολοκληρο το κείμενο του ποστ. Θα ηταν μια απόλαυση να το διαβάσει κανείς.
  Ομως η κατακλείδα (εκει και το provoke) ειναι για τους «αμύητους» ενθουσιώδεις αφελείς μια πολύ ορέα παγίδα. (Δεν πιστεύω να νόμισες οτι τύποι ως ο Ζέππος και η Ενη προσφέρονται για θύματα!!!).
  Oχι λοιπόν στα τρία ΝΑΙ, αλλά πως γρήγορα θα ξεμπερδέψουμε με ολη αυτή τη φάρα, που μπήκαμε χρεώστες 110. δισ. για να γλυτώσει η χώρα.
  Παρ’ ολο που ο Παπούλης χλευάζει τον επιδιωκόμενο στόχο της ανάπτυξης, δεν γίνεται αλλιως. Μια οικονομία της αρπαχτής και του παρασιτισμού θέλει δεν θέλει κάποτε θα μπει σε λογαριασμό, καθένας υπόχρεος θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του, οπως γίνεται απο ολους τους αλλους που ειναι συνεπείς και οχι επ΄απειρον κορόιδα.
  υγ. Γιατί ολοι εχετε ψευδώνυμα με λατινικούς χαρακτήρες; Μια ευλογη απορία. Μήπως κι εγω πρέπει να γίνω Eni η Εnny η Eny; 😉 😆

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  μια απάντηση για όσους είχαν μέχρι τώρα τη ‘καλωσύνη» να σχολιάσουν σε αυτό το ποστ :

  Ζέππος

  πρόκειται πράγματι για γλίτσα και όχι γκλίτσα ( του τάχα μου τσομπάνη ) και μάλιστα τόσο εύκαμπτη και χαλαρή που μου θυμίζει αποκριάτικο ρόπαλο.

  Τώρα μωρέ Ζέππο σε έπιασε το γινάτι και εμένα βρήκες να βαρέσεις με το πλαστικό σου ραβδί ;; Πού είδες να διαφημίζω εγώ αντιμνημονιακή ψήφο ;; η ουσία του ποστ είναι ότι η διακαναλική και τα λοιπά είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια για να μην εκφραστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό η απογοήτευση , η απελπισία και το αδιέξοδο που βιώνουν οι ψηφοφόροι στη πραγματική καθημερινότητα. Και επίσης η πρόβλεψη ότι άσχετα με το αναμενόμενο αποτέλεσμα ο γιωργάπης θα συνεχίσει ΧΩΡΙΣ να πάει σε βουλευτικές εκλογές . Επομένως αν θέλεις να εκραγείς , να νουθετήσεις ή να επαναφέρεις στη τάξη υπάρχουν αλλού συζητήσεις και ποστ για να εκφράσεις την υπέρ του γιωργάπη επιχειρηματολογία. Εδώ μόνο διαπιστώσεις και προβλέψεις κάνω , δε βόσκω πρόβατα 😉 🙂

  Κα Ένη

  αρχικά το πιάσατε το ζήτημα που θέτω , αν είναι ή όχι η διακαναλική και η στροφή πολιτικής μια μπλόφα. Εδώ μπορούμε πράγματι να διαφωνήσουμε. Όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν μπορούσα να τα διαβάσω και στα ΝΕΑ ή τις δηλώσεις του Πεταλωτή , οπότε ας μείνει ο καθένας στα δικά του. Να σημειώσω ότι προσπάθησα να γράψω ένα ποστ όσο πιό αποστασιοποιημένο γίνεται , ώστε να μη με κατηγορήσετε για αντιμνημονιακή προπαγάνδα. Και δείτε : εγώ εκτιμήσεις και προβλέψεις έκανα και θα έρθει σύντομα το πλήρωμα του χρόνου για να με διαψεύσει ή να με επιβεβαιώσει. Αν τα αποτελέσματα των εκλογών της 7 / 11 δεν είναι συντριπτικά για το γιωργάπη αλλά απλά όχι ευνοϊκά ( πράγμα που όπως είδατε πιθανολογώ ) , τότε τα τζιμάνια θα εξαπολύσουν ένα ορυμαγδό εκτιμήσεων , παραπειστικών ερμηνειών και άλλες μαγειρικές για να δικαιολογήσουν με κάθε πιθανό τρόπο το γεγονός ( που προβλέπω ) ότι ο γιωργάπης ΔΕΝ θα πάει σε πρόωρες. Τότε βέβαια θα αποδειχθεί και η μπλόφα που ισχυρίζομαι ότι επιχειρήθηκε . Θυμηθείτε μόνο ότι πέρσι τέτοια εποχή , όταν όλοι ( στο γνωστό ιστότοπο ) προέβλεπαν άνετη επικράτηση της Ντόρας , εγώ ήδη προεκλογικά , θεωρούσα ότι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ θα είναι ο μικρός αντωνάκης … 😉

  Πατέρα ,

  πέρα από το χάσμα των γενεών που «αντικειμενικά» μας χωρίζει , διαβλέπω και χάσμα κατανόησης σε ορισμένα ζητήματα. Για άλλα μιλώ και για άλλα εσύ ξερριζώνεις βρύσες 😉 :mrgreen:

  Να συμπληρώσω για όλους τους ανωτέρω αγαπητούς ότι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ( και το εξέφρασα στο ποστ ) είναι η γενική μούγγα . Βουβαμάρα και μουρμούρα , βλέμματα και συμπεριφορές τρελαμένες που συναντώ κάθε μέρα και δεν προιωνίζουν κάτι καλό , ακόμα περισσότερο για αυτούς τους «νοικοκυραίους» που θέλουν να την ερμηνεύουν ως ανοχή , αντοχή και υποστήριξη προς τον εθνικό μας ποδηλάτη.

 7. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη

  προς θεού μην αλλάξετε τώρα νικ 😉 🙂

  ( ο Παπούλης ΔΕΝ χλευάζει την ανάπτυξη , τις χαριτωμενιές του Στρωσε Κάνε κοροϊδεύει και την «απελευθέρωση» , το «άνοιγμα» των αγορών και των επαγγελμάτων , ως μέσα . Θεωρώ ότι το κύριο ζητούμενο του μνημονίου ήταν να εξασφαλισθεί βραχυπρόθεσμα ότι οι δανειστές μας θα πάρουν τα φράγκα τους. Απαντώντας και στο προπάππου να σημειώσω ότι αυτό δεν είναι εγγενώς κακό , αλλά είναι προφανώς το καίριο ζητούμενο. Και μάλιστα το ίδιο αδιέξοδο για την δική μας οικονομία , όπως και η περίπτωση του master chef με τις λαχανίδες. Άλλωστε στη πορεία συρρίκνωσης , απαξίωσης , αποβιομηχάνισης και στροφής στο τριτογενή ( που παράγει αέρα κοπανιστό ) έχουμε μπεί εδώ και δεκαετίες με ευθύνες που βαραίνουν πολλούς και βέβαια ι τους προηγούμενους θαυματοποιούς.
  Η «ανάπτυξη» που μετρούσαμε με τις κατασκευές , το τουρισμό , το χρηματοπιστωτικό τομέα και τις λοιπές δουλειές του ποδαριού ψόφησε πολύ γρήγορα όταν έσκασε η διεθνής φούσκα.

  Τώρα για τις λεπτομέρειες της ιδιότυπης εξάρτησης και δουλείας στην οποία μπήκαμε διαβάστε το λίνκ που δίνω στο τέλος του ποστ. 😉

 8. Ο/Η Propapoys λέει:

  Κα Ενη, απο (πα)που μεχρι (Προπα)που εσεις θυμα?
  Απλως, ενταξει, να τη σωσουμε τη χωρα αλλα επειδη η οικογενεια μαλλον εχει να δωσει στη χωρα και αλλους πρωθυπουργους, προκειμενου να μην φθαρει απο τοσο νωρις ετσι και μας εκβιασουνε -αμα λαχει- παμε και σε προωρες εκλογες !
  Οσο για το Ζεππο αφου καλαρει ο ανθρωπος και βγανει καλαμαρια, σε τι …προβοκατσιες να τσιμπισει?

  Κα Ενη μου, προσωπικα τρεμω στη σκεψη μη μας διαολοστειλουνε, αυτοι του ΔΝΤ, και τα μαζεψουνε και φυγουνε απο τη χωρα και μετα τις εκτακτες εισφορες …»των εχοντων και κατεχοντων» για την …ανακατανομη του εισοδηματος τις μοιραζει στις …ευπαθεις ταξεις κανενας Μίχας!

  ΥΓ
  Εγω νομιζω οτι πιο πολυ σου παει το ονομα Eny γιατι θυμιζει την μεγαλη διανοητρια Eny Way η οποια μαζι με τους John Way-ne και Bythe Way ειχαν σαρωσει τα Νομπελ στο φεστιβαλ στις κανες!

 9. Ο/Η Propapoys λέει:

  «( ο Παπούλης ΔΕΝ χλευάζει την ανάπτυξη , τις χαριτωμενιές του Στρωσε Κάνε κοροϊδεύει και την “απελευθέρωση” , το “άνοιγμα” των αγορών και των επαγγελμάτων , ως μέσα»

  Και αν δεν χλευαζεις την αναπτυξη πως θα γινει αυτη η αναπτυξη, με τις υπαρχουσες δομες και …»χωρις ν’ανοιξει μυτη» ?

  Η γενικη «μουγκα και Βουβαμαρα» που σε ανησυχει δεν αποτελει «ανοχή , αντοχή και υποστήριξη προς τον εθνικό μας ποδηλάτη» αλλα οφειλεται στο γεγονος οτι -παρ’ολα τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της- η κοινωνια εχει καταλαβει οχι μονο σε τι θεση βρισκεται η οικονομια αλλα ισως αντιλαμβανεται -σε καποιο βαθμο- και τις δικες της ευθυνες στη δημιουργια αυτης της καταστασης.
  Γιαυτο και παρ΄ολο που καποια ατομα (ή και πολιτικες δυναμεις) αντιλαμβανονται τον ρολο τους ως πυροκροτητη η ιδια ακομα δεν εχει εκραγει να τα κανει ολλα μπουρδελο.

  –> γιατι στην απελευθερωση και στο ανοιγμα των αγορων εβαλες εισαγωγικα («)0 και τα χλευαζεις, μπας και εχεις αντιθετη γνωμη ?
  Κι αν δεν εχεις αντιθετη γνωμη τι σου φταινε οι «χαριτωμενιες του Στρος Καν επειδη δεν μπορει η ελληνικη κυβερνηση να τις πραγματοποιησει?

  ***

  «Άλλωστε στη πορεία συρρίκνωσης , απαξίωσης , αποβιομηχάνισης και στροφής στο τριτογενή ( που παράγει αέρα κοπανιστό ) έχουμε μπεί εδώ και δεκαετίες»

  –> Εμ, βλεπεις οτι δεν μπηκαμε σωστα ορε Παπουλη, ας μπαιναμε σωστα και ας μπαιναμε και στον τεταρτογενη τομεα διοτη στον πρωτογενη ουτε απο εξω δεν ειμαστε για περναμε: θα μπορουσαμε, ας πουμε, να φτιαχνουμε ζελατινες για τα διπλωματα οδηγησης (αν και τωρα τα πλαστικοποιουνε) ή λουμίνια για καντηλίθρες αλλα να τα φτιαχνουμε καλα και να μην ειμαστε κοπριτες και παγαποντηδες.
  Τοτε σε διαβεβαιω θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη κατασταση απ’ οτι ειμαστε σημερα, οσο για τα περι τουρισμου ξεχασε τα, ο τοπος εχει απαξιωθει πληρως και το τουριστικο προϊον που πουλαμε ειναι για τα μπαζα.
  * * *
  Σχεικα με την μπλοφα των εκλογων στην οποια αναφερεσαι εχω να σου πω το εξης: για να μπλοφαρεις πρεπει να’σαι παιχτης και το ποσο παιχτης ειναι ο προεδρος το ειδαμε και με «το πιστολι στο τραπεζι».

 10. Ο/Η kapetanios λέει:

  παπς
  έχεις κάτι με την αντιμνημονιακή «προπαγάνδα»?
  Μπλόφα ξεμπλόφα θεώρησε (μέσα στο 11) τις εκλογές δεδομένες 😉

  *
  προπαπς
  πως τα λες έτσι- πώς τα λές!
  Τώρα που θα στείλει «..η κοινωνια που θα καταλαβει οχι μονο σε τι θεση βρισκεται η οικονομια αλλα και σε ποιο (αμελητέο) βαθμο έχει τις δικες της ευθυνες στη δημιουργια αυτης της καταστασης» στο διάολο τον γιωργάπη, βγες και πες τα ίδια 😉
  Κυριακή κοντή γιορτή το λοιπόν (και να μαι από μια μεριά να σε βλέπω να τρέμεις στη σκέψη μη μας διαολοστειλουνε αυτοι του ΔΝΤ και_κατακαημένη Ρούμελη_ τι θα κάνουμε μετά!)

  Όσο για το αν «ειμαστε κοπριτες και παγαποντηδες» κόψε κάτι- τις, κόψε κατιτίς λέμεεε (αυτός ο Πάγκαλος , σχολή κοντεύει να φτιάξει! )
  υγ
  -δεν ήξερα ότι η «ανάπτυξη» προϋποθέτει ανοιγμένες μύτες και αίματα -αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις _ως αρχαίος_ από … βεσπα 🙂

  -επειδή κάτι ανέφερες και για αλουμίνα που δήθεν δεν παράγουμε τίποτες και όλα αυτά τα ορεα , εαν δεν το χεις ακουστά , όταν λέμε «αλουνίμια της Ελλάδος» (όχι της πεσινε και το λουρί της μάνας της( ξέρεις γιατι 😉 ) αλλά του δικού μας Μυτιληναίου) είναι σαν να λέμε κάπου το 2% του ΑΕΠ και κάποιες πολλές χιλιάδες εργαζόμενους

  έλα καληνύχτα( &χάρηκα που τα ξανάπαμε 😉 )

 11. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Καλησπέρα σε όλους(ες),
  δεν νομίζω ότι πρόκειται περί μπλόφας, αυτό είναι το παιχνίδι (που ξέρουν να παίζουν 😉 ).
  Πέρα από προθέσεις, η κίνηση έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

  Τα καλά (αν υπάρξουν), όπως συσπείρωση οπαδών, εγρήγορση κεντρωοσυντηρητικών 🙂 στρωμάτων , έστω και για αργότερα, όταν σφίξουν πραγματικά τα πράγματα και τα διλήμματα θα τίθενται όντως εκβιαστικά ,θα πουν ότι ήταν μέσα στις προθέσεις της «κίνησης».

  Τα κακά , (ας μην πλατιάζω επαναλαμβάνοντας τις συνέπειες στις Αγορές, φυσικά το ότι καθίσταται η Κοινωνία αντικείμενο καιροσκοπικών τρυκ κλπ) φυσικά όχι, ήταν παράπλευρες απώλειες.

  Νομίζω επίσης, ότι υπάρχει και η διάσταση διεκδίκησης της συμμετοχής στα δρώμενα και από το Δικομματισμό.
  Το ότι μπορεί και να πνέει τα λοίσθια (;) δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει το «δικαίωμα στην ύπαρξη».

  Έτσι, με δεδομένο το ραγδαίον και άγριο των επερχομένων (νέα Μέτρα, αποδοχή του ανέφικτου της επιλεγμένης συνταγής Μνημονίου και φυσικά τις κοινωνικές αλλαγές που αυτά συνεπάγονται), θεωρώ ότι η αναγόρευση ως νοήματος των Εκλογών το δίλλημα Ανάταξη (μέσω Μνημονίου) vs Αντι – Μνημόνιο στοχεύει:
  1) Στην προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης από τα 2 μεγάλα κόμματα με διακύβευμα τη διαχείριση της κοινωνικής δυσαρέσκειας σήμερα και των επερχόμενων αντιδράσεων αύριο.
  2) Η όποια διαχείριση να γίνει με όρους δικομματισμού, δηλαδή μέσω της αναγόρευσης «κρίσιμων» διλημμάτων, τα οποία κάθε φορά θα δίνουν το στίγμα της περιόδου.
  Ας επαναλάβω ότι δεν ισχυρίζομαι ότι τα παραπάνω είχε ακριβώς στο μυαλό του ο ΓΑΠ όταν έκανε το διάγγελμα, αλλά ότι και αυτό εκεί κατατείνει.

  Θα έλεγα ότι αν συνυπολογίσουμε και της στάση της Αριστεράς, η οποία απλώς επιβεβαιώνει το γιατί τόσα χρόνια ήταν «παιχνιδάκι» στους χειρισμούς των 2 μεγάλων κομμάτων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι βλέπουμε την αντίδραση του λεγόμενου «μεταπολιτευτικού σκηνικού» στα επερχόμενα.

  Νομίζω ότι εκεί είναι και το πρόβλημα. Ισχυρίζομαι ότι και στην Ελλάδα (αλλά και αλλού) τα πολιτικά μορφώματα αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα.
  Έτσι, είναι λογικό ότι πχ στην Ελλάδα είναι άπαντες ανίκανοι να θέσουν κανόνες στις κινήσεις (όντως βραχυπρόθεσμου βεληνεκούς, αλλά που θα ακολουθούνται και από άλλες και άλλες….) διαφόρων χρηματοτραπεζοπιστωτών και απλώς «κοιτάζουν».
  Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Δεν έχει να κάνει με τις ενοχές σε διάφορα κοινωνικά στρώματα («σιγά καλέ μου» που ο ορισμός του συμφέροντος καθορίζεται επί μακρόν από ανάλογα «αισθήματα») .
  Ως μεγαλύτερο πρόβλημα αξιολογώ το ότι τόσο σε επίπεδο επεξεργασιών και θεωρίας, όσο και σε επίπεδο οραμάτων και πολιτικής, σχεδόν(;) όλες οι πολιτικές εκφράσεις μπορούν να διαχειρισθούν μόνο το μεταπολεμικό ευρωπαϊκό μοντέλο.
  Όταν η σύγκρουση συμφερόντων συνεπάγεται «σπάσιμο των συμβολαίων», εμφανίζεται αδυναμία κατανόησης, πόσω μάλλον προτάσεις για έξοδο.

  ΥΓ Παπούλη, συγγνώμη αλλά αν το τελευταίο χαρτί στο παιχνίδι είναι το επτά (7), η «πενταφυλλία στο Βαλέ» δεν είναι και άσχημη….;)

 12. Ο/Η νοσφερατος λέει:

  ρε συ παπουλη .. αυτη την γυμνη που εχεις στην φωτο την εχω και γω στο δικο μου μπλογκ ..εδω και καιρο ..την γνωρισα αποτα βυζια… μόνο που δεν ειναι βαμενη η δικια μου .. Την ξερεις; την εχω ερωτευτει..///\\

 13. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  ξαναστελνω το ιδιο σχολιο γιατι το προηγουμενος το εφαγε η μαρμαγκα .. Παπουλη που ην βρηκες την γυμνη στην φωτο; Την εχω κι εγω εδώ και καιρο αλλά οχι βαμένη .. Την γνωρισα απο τα βυζια .. Ειναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ…

 14. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗ, ΤΟΥ ΨΑΡΑ, ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΤΟ ΠΙΑΤΟ,
  ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝ’ ΑΔΕΙΑΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΕΜΑΤΟ!

  Εν προκειμένω νομίζουμε πως είναι γεμάτο! Ως παίκτες πόκας, από ένστικτο περισσότερο παρά από εξπερτίζ, καταλαβαίνουμε ότι ο товариш Яков είναι σωστός.

  Τώρα, επί των πολιτικών ζητημάτων ουσίας που ανακύπτουν από το ποστ, αν και πετάχτηκαν δώθε-κείθε κάμποσα γάντια και μάλιστα πρασίνου χρώματος, δεν θέλουμε να πούμε κάτι.

  Το ποστ βγάζει καθαρά τη γραμμή: αποστασιοποιημένη και μη αξιολογική.

  Ποιοι είμαστε εμείς, να αμφισβητήσουμε τη γραμμή του товариш Яков;

 15. Ο/Η Left G700 λέει:

  Ως παίκτες πόκας, είμαστε και προληπτικοί. Άντε λοιπόν άλλο ένα σχόλιο να μη χρεωθούμε το Νο 13!…

 16. Ο/Η zeppos λέει:

  Papoylis: «Επομένως αν θέλεις να εκραγείς , να νουθετήσεις ή να επαναφέρεις στη τάξη υπάρχουν αλλού συζητήσεις και ποστ για να εκφράσεις την υπέρ του γιωργάπη επιχειρηματολογία. Εδώ μόνο διαπιστώσεις και προβλέψεις κάνω , δε βόσκω πρόβατα «

  Επειδή δεν ήξερα οτι «αγαπάς» τα μισόλογα, κάντο μου ψιλά το παραπάνω για να ξέρω να μην τριγυρίζω εκεί που δεν με πάνε…
  Γιατί αυτό που πιάνω εγώ είναι οτι εσύ θα κάνεις εδώ «μόνο διαπιστώσεις και προβλέψεις» και γω θα πρέπει να παγαίνω αλλού να τα λέω…
  Ορέα!
  Καλημέρα

 17. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Καλημέρα παιδιά.

  Παπούλη, εύχομαι κάθε επιτυχία στην διαδικτυακή σου προσπάθεια.

 18. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να εντοπίσουν στον εγκέφαλο το νευρωνικό ίχνος της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού και των σκέψεών τους, με σκοπό να τους εξαπατήσουν.
  Οι ερευνητές, υπό τον Ριντ Μόνταγκιου του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Χιούστον (Τέξας), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, εντόπισαν ένα ιδιαίτερο «αποτύπωμα» εγκεφαλικής δραστηριότητας, όταν οι άνθρωποι επιχειρούν να ξεγελάσουν τον αντίπαλό τους.
  Βέβαια με το τεστ αυτό θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα του πάπου, αλλά από την άλλη πρέπει το προς μέτρηση υποκείμενο να έχει εγκεφαλική δραστηριότητα. Χο.

 19. Ο/Η papoylis λέει:

  Νόσφυ

  κανόνισε να μπαίνεις με ένα μαιλ σταθερό γιατί αλλιώς η πόρσε σε βλέπει ως σπαμ..
  Για τη κερία δεν θα τα χαλάσουμε , δική σου να τη κάνεις ό,τι θέλεις.

  Αγαπητέ σχολιαστή

  καλώς ήρθες 🙂

  Ορέ Πατέρα

  όταν παίρνεις φόρα με τη βρύση στο χέρι δεν βλέπεις μπροστά σου 🙂
  μερικές κουβέντες για την «απελευθέρωση» των αγορών και τις «χαριτωμενιές» του Στρώσε Κάνε :
  Ο καλός αυτός κυριούλης νομίζει ότι έχει να κάνει με συνειδητούς πολιτικούς , οργανωμένη και αναπτυγμένη κοινωνία και επιχειρηματικότητα με το σταυρό στο χέρι ;; Νομίζει πως απευθύνεται στις «αγορές» , γιατί εκεί πρώτιστα απευθύνεται , έχωντας καλύτερη αντίληψη για τη πραγματική κατάσταση εδώ στη Ψωροκώσταινα ;;; Μάλλον δεν είναι έτσι … δυστυχώς…
  Γιατί επιδιώκεται να απελευθερωθεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού πχ ;;; Δεν μας φτάνει το γεγονός ότι τα φαρμακεία σήμερα είναι τριπλάσια από τις πραγματικές μας ανάγκες , οι φορτηγατζήδες έχουν μεγάλο μεταφορικό έργο ή μήπως αναμένεται ότι αυτό θα αυξηθεί ;; και αν απελευθερωθεί το βυτιοφόρο καυσίμων ποιά θα είναι η εξοικονόμηση για τον καταναλωτή ( σήμερα παρατηρώ σε εταιρικά βενζινάδικα της ίδιας φίρμας που απέχουν μεταξύ τους 4 χιλιόμετρα και έχουν την ίδια απόσταση από το πλησιέστερο διυλιστήριο που τα τροφοδοτεί διαφορά 2,2 σεντσια στην αμόλυβδη ( φταίνε οι βυτιοφορείς γι’ αυτό ) ;; Μήπως με την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος ( είμαστε πήχτρα σε υπηρέτες της Θέμιδος ) ή των συμβολαιογράφων θα έχουμε τη τεράστια εκείνη επίδραση στο κόστος και τη κατανάλωση . Πρόκειται για προσχήματα. και βέβαια ας μη ξεχνάμε ότι το 70% της λιανικής κατανάλωσης κατέχουν και τιμολογούν λίγες μεγάλες φίρμες που δεν καταλαβαίνουν χριστό ότηα ο πρώην Προ Πο και νυν Ανάπτυξης κτλ τους καλεί να μειώσουν τιμές , ενώ στα βασικά αγαθά έχουμε ισχυρά ολιγοπώλια.

  Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ο γιωργάπης και ο Στρώσε Κάνε είναι πράσινα άλογα , και αν χλευάζω κάτι είναι ακριβώς αυτό και όχι την ανάπτυξη αυτή καθεαυτή. Αυτά που λες , ότι δηλαδή σφάλαμε που απαξιώσαμε το πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα είναι σωστά , γιατί από το τριτογενή ούτε λαχανίδα δεν θα δούμε στην επόμενη περίοδο.

  Για να μη γίνει το σχόλιο σεντόνι συνεχίζω με τους λοιπούς συσχολιαστές στο επόμενο

 20. Ο/Η papoylis λέει:

  Κάπταιν

  δεν με προβληματίζει σε αυτό το ποστ η αντιμνημονιακή ή η μνημονιακή ψήφος. Το διακύβευμα το έθεσαν οι πολιτικοί μας ταγοί και με βάση αυτό θα πορευθούν μέχρι τη Κυριακή. Ότι θα εκφραστεί δυσαρέσκεια είναι προφανές , αλλά σε ποιό βαθμό δεν μπορώ να το γνωρίζω , σε αυτήν ας συμπεριλάβουμε και μέρος της αποχής.

  Για εκλογές μέσα στο 11 , πιθανότατα μετά το Φλεβάρη ή Μάρτη δεν μπορώ να το αποκλείσω , αλλά στο ποστ εκφράζω τη πρόβλεψη μου ότι ο γιωργάπης ΔΕΝ θα πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο Δεκέμβρη του 10 και ότι έπαιξε μπλόφα με τη διακαναλική που δεν θα του βγεί όπως σχεδίαζε. Η παρέμβαση του αυτή καθώς και η ποδηλασία ανά τη χώρα αυτή τη βδομάδα ίσως μεταβάλλει οριακά το αποτέλεσμα , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μπλόφα θα πιάσει.

  Δες και τους απέναντι πουλτσινέλλους του αντωνάκη , που ενώ προτείνουν πολιτικές και μέτρα που θα εξαφανίσουν το έλλειμμα εντός 18μήνου , δεν δείχνουν ζεστοί να αναλάβουν να βγάλουν αυτοί το φίδι από τη τρύπα. Χθές άκουγα το καταπληκτικό συλλογισμό που εξέφρασε ο αντωνάκης στη Πελοπόννησο : θα πρέπει ο λαός να ψηφίσει αντιμνημονιακά γιατί μόνο τότε ο γιωργάπης θα μπορεί να πιέσει τους προτέκτορες για επαναδιαπραγμάτευση. Η αυτοαναφορικότητα σε συνδυασμό με τη φυγομαχία. Τουλάχιστον ο γιωργάπης τρέχει μαραθώνιο , αυτοί ούτε να βγούν έξω από τη πόρτα τους δεν τολμούν.

  Ειδικά για τη παρατήρηση που κάνει στο προπάπου , σκέψου ότι αυτός δε μιλάει για αλουμίνα αλλά για λουμίνια ( περί καντηλίων ο λόγος ) 😉

  Αναγνώστα

  ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου αλλά ακόμα πιό ενδιαφέρουσα η κατακλείδα σου με την οποία συμφωνώ , την αντιγράφω:

  «Ως μεγαλύτερο πρόβλημα αξιολογώ το ότι τόσο σε επίπεδο επεξεργασιών και θεωρίας, όσο και σε επίπεδο οραμάτων και πολιτικής, σχεδόν(;) όλες οι πολιτικές εκφράσεις μπορούν να διαχειρισθούν μόνο το μεταπολεμικό ευρωπαϊκό μοντέλο.
  Όταν η σύγκρουση συμφερόντων συνεπάγεται “σπάσιμο των συμβολαίων”, εμφανίζεται αδυναμία κατανόησης, πόσω μάλλον προτάσεις για έξοδο.»

  αλλά πως φαίνεται ότι δεν είσαι παίκτης πόκας , όπου όταν οι παίκτες είναι πολλοί παίζουν μέχρι και τα δυάρια… 🙂 🙂

  Λέφτηδες
  διαπιστώνω με μεγάλη μου ικανοποίηση ότι είστε οι μόνοι σχεδόν που μπήκατε στο πνεύμα αυτού του ποστ 😉 🙂

  Ζέππο

  δεν σου πρότεινα τίποτε περισσότερο από αυτό που γράφω , σε άλλα δικά μου ποστ , όπου η πολιτική αιχμή ήταν σαφής και σχολίασες και απαντήθηκες χωρίς πρόβλημα , απλά εδώ , όπως το λένε οι Λέφτηδες δεν πρόκειται για αξιολογικό ποστ και δεν υπάρχει λόγος να φάμε τα μουστάκια μας επειδή εμένα του φουκαρά μου κατέβηκε να κάνω μερικές προβλέψεις . Όταν σου απάντησα πιό πάνω ήσουν ο πρώτος σχολιαστής και βλέπωντας ότι υπάρχει κίνδυνος η συζήτηση να μπεί στο δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο , προσπάθησα να το αποτρέψω . Δεν έγινε εφικτό όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τη συνέχεια των σχολίων , αλλά δεν πειράζει. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος , αλλά όρε Ζέππο μου χαλάρωσε και ασχολήσου με το εκάστοτε θέμα του ποστ και μη σε πιάνει το γνωστό σου μένος εναντίον κάθε άλλου που μπορεί να πει τη γνώμη του. Αν αυτά που σου λέω εδώ δεν σε καλύπτουν τουλάχιστον κάνε μου τη χάρη να με πληροφορήσεις. 😉 🙂

  Σίσσε

  η δυνατότητά σου να αποστασιοποιείσαι από κάθε «δράμα» αγγίζει κορυφές δυσθεώρητες. 😉

 21. Ο/Η nikiplos λέει:

  καλησπέρα κι απο μένα…

  Αν δεν είχα το τετελεσμένο του 2007, θα έλεγα κι εγώ ότι μπορεί κάλλιστα η όλη ιστορία να είναι μια κουτή μπλόφα…
  However, το 2007, εν μέσω φωτιών και ανυπολόγιστης καταστροφής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ο ΚΑΚ προέβη σε εκλογές (έκανε δλδ το αντίθετο από αυτό της ηθικής επιταγής ενός σοβαρού κυβερνήτου), μόνο και μόνο για να διασφαλίσει την ανανέωση της επιταγής (για όσο πάει…)

  Δεν βλέπω το λόγο τώρα, (που καίγεται πλέον η γούνα όσων διαμένουν σε αυτή τη χώρα με αυτά που θα ακολουθήσουν) να μην το κάνει ο ΓΑΠ, στη λογική ότι έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλίσει το φαΐ των ευρωπαίων επενδυτών αρχόντων… και αυτό που μένει είναι το ροκάνισμα των ρεταλίων του εγχώριου… παπλώματος…

 22. Ο/Η zeppos λέει:

  Ειδικά εγώ, σχολιάζω Παπούλη μόνο τα γραφόμενα και οχι τον λεγάμενο που τα γράφει.. Μου ματάκανες μια ψιλοπαρατήρηση για χαλάρωμα στην αρχή της μεγαλοπρεπούς εισόδου μου και το άφησα.. Τώρα ήταν η δεύτερη φορά που με συμβουλεύεις να πάου αλλού..
  Εχει καλώς…
  Θα σας διαβάζω..

 23. Ο/Η papoylis λέει:

  ΟΚ Ζέππο μου

  αφού «θα μας διαβάζεις» διάβασε και αυτό :

  Αν αυτά κατάλαβες από τη τελευταία μου απάντηση , ή μάλλον αν αυτά ΗΘΕΛΕΣ να καταλάβεις κανένα πρόβλημα. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και ως αναγνώστης και ως σχολιαστής , αλλά έχε υπόψη σου ότι τούτο εδώ το μαγαζάκι δε φτιάχτηκε για να τρώμε τα σκώτια μας με σως μαδέρια , αλλά για να χαλαρώνουμε. 😉 Και αυτό δεν ισχύει μόνο για σένα αλλά για όλους όσους μπαίνουν και σχολιάζουν εδώ , επειδή είναι κοινή η πείρα όλων σχεδόν από άλλες καταστάσεις και περιστατικά 😉

 24. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Φίλος μεν παπς,
  φιλτέρα όμως φίλε μου @παππούλη,
  η καθαρή εξήγηση. Δεν πιστεύω να ενίστασαι ΚΑΙ επ αυτού!

  Θα παρατήρησες λοιπόν, ότι οι ελάχιστες «περασιές» μου απ το κονάκι σου, έγιναν μόνο και μόνο από ένα «γαμώτο» ανταπόδοσης ευγενών διαθέσεων,
  κι ένα «χαλάλι», κι εκείνο, ομολογώ με μισή καρδιά.

  Κι αυτό, γιατί για μερικούς τουλάχιστο σαν και του λόγου μου,
  εξακολουθούν και βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεών μας,
  ο κοσμάκης και τα ΑΛΗΘΙΝΑ του συμφέροντα…

  (Που θα πει ΣΗΜΕΡΑ τουλάχιστο, τα ζόρια του, -του κοσμάκη, εννοώ, @παπς-
  και τα επώδυνα, γεμάτα
  -για τους συντριπτικά πιο πολλούς-
  με ιδρωτίλα και αρμύρα δακρύων μονοπάτια, που πρέπει να πάρει ο κοσμάκης αυτός για να ανταποκρίνεται σ αυτά τα ζόρια, μέρα τη μέρα),

  ΚΑΙ ΟΧΙ εκείνα (τα «συμφέροντα» των πολλών, του κοσμάκη), που κατ’ υποθέσιν και μόνο,
  -και δη απόλυτα αυθαίρετη-,
  κολλάνε στις τόσο θλιβερές
  (για όλους εμάς τους άλλους, βέβαια)
  «εξεγερμένες» ανεπάγγελτες ονειρώξεις μεσηλίκων…

  Και είναι γι αυτό ακριβώς @παππούλη μου καλέ, που
  χρόνος, διάθεση αλλά και αντικειμενικά περιθώρια συνεννόησης
  (ΣΗΜΕΡΑ τουλάχιστο, που χρόνος και λόγια γενήκανε πανάκριβα)

  με απόψεις συνολικής αντικυβερνητικής ισοπέδωσης, και μάλιστα ενός ορισμένου υπερ-ώριμου (αν μη και παραγινωμένου) μελαγχολικά κωμικού «αντιεξουσιαστικού» τύπου, λυπάμαι,
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ!

  Δρόμος σας και δρόμος μας λοιπόν.
  Και εννοώ το δρόμο όλων υμών, μαγισσών, καπεταναίων, μούτσων, πληρωμάτων, και λοιπών «ναυτικών» δυνάμεων.

  Καλό σας λοιπόν ταξίδι, από τη δική μου μεριά…
  Και όπως πάντα, ευχές ΜΟΝΟ από καρδιάς.

  Που ξέρεις, μπορεί και ν ανταμώσουμε, σε μέρες πιο εύκολες…
  Όταν και, φυσικά, ΑΝ,
  τα «κορόϊδα» που τη ζαλωθήκανε τη δουλειά,
  καταφέρουν να τη βρουν την άκρη…

  Και να περιμένουν
  (με την «αγωνία» ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους!)
  την «ευγενή» κριτική σας απόρριψη…
  Αν ευκαιρείτε και τότε, και δεν σας καλεί μια άλλη «εξέγερση»

  ΥΓ: Ο Ζέππος είναι που σου φταίει ρε συ @παπς,
  ή τα άγονα αδιέξοδα στα οποία καταδίκασες Ο ΙΔΙΟΣ,
  ένα μυαλό κι έναν χαρακτήρα, σαν κι αυτά, (αμφότερα) που τυχαίνει να κουβαλάς;

 25. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  παπουλη ..Ως ενδειξιν καλής θελησης και για να χαλαρωσουμε και επειδή πρωτος εκανες την καλή κινηση σου παραχωρώ το 50% της κυριας .. Προετεινω να τηνμοιραστουεμ δηλαδή ..

  … μη μαλωνετεμε τον Προπαπου ..στενα χωριεμαι …

 26. Ο/Η Noσφερατος λέει:

  Καργουδη γεια …

 27. Ο/Η Left G700 λέει:

  Руки прочь от товариш Яков Федотович Павлов!

 28. Ο/Η Ενη λέει:

  Ισως να εχουν δικαιο οι Λεφτηδες οτι το ποστ ειναι «αποστασιοποιημένο και μη αξιολογικό» αν δεν μας παρέπεμπτε στο ποστ της πηγής, που ειναι ακριβώς το αντίθετο.
  Εν πάση πειπτώσει το ουσιώδες πρόβλημα δεν ειναι αυτό, αλλά μια πεισματική θεώρηση κάποιων που κυρίως επικεντρώνονται στον ΓΑΠ, με ολες τις μορφές που τον παρουσιάζουν. Ομως δεν θέλουν να δούν οτι μια μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας εχει απομακρυνθεί απο ολα τα σύνδρομα του «δυναστικού γόνου», του «γιωργάπη», του «μικρόννου» και άλλα ων ου εστι αριθμός, και βλέπουν εναν πολιτικό, αυτόν τον μετα το 2004, που δεν έιναι η μεγάλη του εννοια ουτε η «δυναστεία» ουτε η εξουσία αλλά και ούτε να «υπηρετήσει» αφεντικά εις βάρος της κοινωνίας. Η πεποίθηση αυτή διατρέχει διάφορα κοινωνικά στρώματα που καμιά σχέση δεν εχουν με κανένα ΠΑΣΟΚ. Ειναι αυτοί και ειναι πολλοι που ψήφισαν το 2009 αυτη την κυβέρνηση.
  Συνεπώς δεν ειναι μουγκαμάρα αλλά, παρ ολο που κάθε μέρα δυσκολεύει η ζωή τους , νοιώθουν οτι εκει που ειχαμε πλέον φθάσει ο,τι ακολούθησε ηταν το απευκταίο, δάνειο και τρόικα.
  Οτι λέγεται για απελευθέρωση επαγγελμάτων κ.α. ειναι υποχρεώσεις της χώρας ως μέλος της ΕΕ και οχι του ΔΝΤ. (βλ. Στρώς Καν).
  Αυτό που ειδε ομως η τρόικα (ΕΕ.-ΕΚΤ-ΔΝΤ), ηταν η ανεκδίηγητη εικόνα του ελληνικού δημοσίου και αν επιμένουν οτι καμιά άνάπτυξη δεν μπορεί να γίνει μάυτή τη γραφειοκρατία, τη φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, την , αναποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, δεν χρειάζονταν να μας το πούνε αυτοι ,αλλά ηταν μια αδήριτη αναγκαιότητα να γίνουν ολες αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές τώρα και δεκαετίες.
  Οταν λοιπόν η κοινωνία διαπιστώνει οτι μια κυβέρνηση εχει ως κύριο στόχο να έκλείψουν χρόνιες παθογένειες, που ταλαιπωρούν κυρίως τους πολίτες, δεν εχουν καμιά διάθεση να μπούν σε περιπέτειες …….ψάχνοντας τον επόμενο που θα κυβερνήσει. 😉
  H να βγεί ενδεχομένως στους δρόμους, αυτή η πλειονότητα (και οχι τα κόμματα) οπως ας πούμε στη Γαλλία πρόσφατα που μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας η σύνταξη τους να μην αυξηθεί απο τα 65 στα 67.
  Ομως η Γαλλία δεν ειναι η σημερινή Ελλάδα που ειναι χρεωμένη μέχρι τα μπούνια και αν δεν υλοποιήσει το προγραμμα σταθερότητας δεν θα βγεί ευκολα απο την επιτήρηση των δανειστών. Αυτό το εχει κατανοήσει πολύς κόσμος παρ΄ολο που σε αλλες περιπτώσεις ισως ηταν κιόλας στούς δρόμους.
  Τι θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορει βέβαια να προδικάσει κανείς τίποτα, ομως αποτέλεσμα συνταρακτικό για να πάμε σε εκλογές ισως δεν ειναι και το πιθανότερο. Θα δείξει. 😉

  υ.γ. Προς Propapoy , λέω να μην αλλάξω ονομα και να αποκτήσω ψευδώνυμο, ειναι και προτροπή του Παπούλη. Σε ο,τι αφορά το Νομπελ των Καννών, με απογοήτευσες ,περίμενα αλλο ειδος χιούμορ απο σένα. Τεσπα.

  Δυο λόγια για τον Σχολιαστή. Εισαι πάντα ενας απο τούς ψυχραιμότερους και καλοπροαίρετους σχολιαστές οπως σε εχω γνωρίσει στην Καλύβα και χάρηκα που μπορούμε να τα λέμε κι εδω. 🙂

 29. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  ευχαριστώ πολύ για τις προτροπές….
  Πάντως αν και πάντα ευπρόσδεκτος στο «κονάκι» μου δεν είναι ανάγκη να το πράττεις με μισή καρδιά , μη σε υποχρεώνω κιόλας.

  Πέραν από τις αφ’ υψηλού παρατηρήσεις , βλέπω , δεν είχες τίποτα να πεις για το θέμα του ποστ και , πίστεψε με . τα σπαραξικάρδια δεν με αγγίζουν . Εδώ θα είσαι και εδώ θα είμαι όταν , μετά τη Κυριακή , ο γιωργάπης θα τα μαζέψει και οι πολυθρυλούμενες εκλογές του Δεκέμβρη θα πάνε στα αζήτητα . και αν συμβεί το αντίθετο , εγώ ο ίδιος θα έρθω να ομολογήσω ότι έσφαλα στον ίδιο αυτό χώρο , ο καιρός γαρ εγγύς.

  και αν έχεις την εντύπωση ότι τώρα στα γεράματα θα κάτσω να μαλώνω και να σκοτώνομαι με αυτούς που θέλω να θεωρώ πραγματικούς μου φίλους είσαι πολύ γελασμένος. Το έπραξα ήδη στο διαδίκτυο αρκετές φορές και δεν θα το επαναλάβω. Αν όμως είναι τέτοια η δική σου λογική ( ειδικά τη στιγμή που έγραφες όλα τα από πάνω ορέα ) εγώ δε θα σου κάνω το χατήρι γιατί δεν έχω , ούτε σκοπεύω να αποκτήσω στο μέλλον άλλες δεσμεύσεις από αυτές που μου υπαγορεύει η καρδιά μου. Σε ένα μόνο πράγμα έχεις δίκιο , ότι εγώ ο ίδιος καταδίκασα το μυαλό και το χαρακτήρα μου σε «άγονα αδιέξοδα» , αλλά αυτό δεν αφορά ούτε εσένα , ούτε κανέναν άλλο εδώ. 😉

  Και άντε πάλι με το Ζέππο ( και τη «γλίτσα» του ) : επειδή φαίνεται δεν το διάβασες όλο το σκηνικό , ο Ζέππος υπήρξε ο πρώτος σχολιαστής σε αυτό το ποστ και μάλιστα ιδιαίτερα φορτισμένος. Σαν αποτέλεσμα το σχόλιο του , πέραν της μαχητικότητας και της φόρτισης , μου απέδιδε πράγματα και απόψεις που δεν εξέφρασα , με κίνδυνο η συζήτηση να μη γίνει επί του θέματος του ποστ , αλλά του κατά πόσον ή όχι θα πρέπει να ψηφίσουμε «μνημονιακά» ή «αντιμνημονιακά» , πράγμα που δεν με απασχολεί στο ποστ αυτό. Βλέπωντας το κίνδυνο η συζήτηση να εξελιχθεί προς αυτή τη κατεύθυνση έσπευσα να του ζητήσω να χαλαρώσει , γιατί ( πράγματι ) αν θέλει να φάει τα μουστάκια του με διάφορους αντιμνημονιακούς υπάρχουν άλλα «κονάκια» …..

  Παρεμπιπτόντως να προσθέσω εδώ ότι παρόμοιο σκηνικό είχε συμβεί και παλαιότερα στο ποστ μου He’s in pain , όπου πάλι μου την «έπεσε» με τις γνωστές του πράσινες κορώνες για τους αντιμνημόνιους κτλ. Εγώ τότε του ζήτησα να μου βρεί ΠΟΥ εγώ έχω μιλήσει για αντιμνημονιακή ψήφο ( και μάλιστα ότι την υποστηρίζω ) αλλά ακόμα περιμένω απάντηση… και μάλλον θα περιμένω πολύ .

  Επομένως αγαπητέ Βάγγο , ο Ζέππος δεν μου έφταιξε σε τίποτα , αν αρπάζεται με το παραμικρό που θα παρατηρήσω , αυτό είναι δικό του πρόβλημα και ας έλθει να το λύσουμε ή ας κάτσει εκεί που σχολιάζει ( και όπου συχνά τον ειρωνεύονται ακόμα και για την ορθογραφία ) 😉

  Δεν θα καθόμουν να σου απαντήσω σε όλα αυτά , ειδικά τα απαξιωτικά που έγραψες για μένα τα παρακάμπτω , αν δεν ένοιωθα βαθειά εκτίμηση και φιλία για σένα , και ακόμα περισσότερο δεν θα τα έγραφα όλα αυτά δημόσια , αν εσύ προηγουμένως δεν είχες αναρτήσει εδώ ( με το ανωτέρω σχόλιο ) τη πλήρη σου απαξία.
  Για όλα όσα έγραψες μου έρχονται ένα σωρό απαντήσεις και διαπιστώσεις στο μυαλό. Δεν θα τις γράψω… !

 30. Ο/Η Ενη λέει:

  Σιγά βρε παλικάρια, μπορεί ο Ζέππος να υποστηρίζει απόψεις που δεν πολυφαίνονται στα μπλόγκια. Ομως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι αυτές οι ιδιες απόψεις δεν εκφράζονται και σε αλλους δημόσιους χώρους, οχι της υψηλής τεχνολογίας, αλλά ας πούμε στα καφενεια, στο μπακάλη, στο μανάβη, στην αγορά,στα κουρεία, στα παρκάκια οπου τις μεσημεριανές ωρες το τάβλι ειναι στην ημερήσια διάταξη και αλλου. Με τον αντίστοιχο αντίλογο βέβαια, αλλά δεν ειναι ετσι κι αλλιώς σπάνιο φαινόμενο της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Οπως και να τις ονομάσει κανείς΄»πράσινες κορώνες» η ο,τι αλλο δεν πάυουν να υπάρχουν και δεν ειναι λίγοι (αυτό υποστηρίζει ο Ζέππος), που λένε τά ιδια πράγματα με διάφορους τρόπους και ισως με πιο απλα λόγια.
  Σε ο,τι αφορά την ορθογραφία ,ολοι κάνουμε λάθη και μάλιστα πληκτρολογώντας και δεν χρειάζεται μνεία αυτών, ουδείς αλάνθαστος. Ισως θα επρεπε να διορθωθεί πρίν απο το Ζέππο ο λινκαρισμένος Πρετεντέρης για το ιδιο λάθος. Αλλά εν τάξει δεν χάλασε και ο κόσμος. 😉

 31. Ο/Η papoylis λέει:

  ό,τι πείτε εσείς κα Ένη μου ( εδώ θα τα χαλάσουμε τώρα ;;; ) 🙂

 32. Ο/Η papoylis λέει:

  Να προσθέσω εδώ και άλλη μια παλαιότερη πρόβλεψη που έκανα ( τρείς μήνες περίπου πριν ) και φαίνεται πλέον καθαρά ότι θα επιβεβαιωθεί . Τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2010 θα πέσουν έξω πάνω από 2 δισ… μακάρι να βγώ ψεύτης 😉

 33. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Παπουλη αυτο το Μπλογκ λεω να το κανεις Μεντιουμ Μπλογκ ..θα βγει πολύ λεφτο (βεβαια θα γκρινιαξουν οι λεφτηδες αλλά τι να γινει …;

 34. Ο/Η Propapoys λέει:

  Παπουλη, μην τονε προγκας το Ζεππο.
  Παλια ητανε ο Νοσφερατος με τις αντιδεξιες του εμονες.
  Ο Ζεππος (ως κολλημενος με το Πασοκ) αποτελει ευκολο στοχο. Αμα σε ζοριζει η αναγκη σου να προγκιξεις καποιον και δεν βαστιεσαι διαλεξε κανεναν πιο δυσκολο στοχο.
  Ομως μην ξεχνας οτι καπως ετσι αρχισε ο 1ος Παγκ. Πολεμος οποτε αμα ειναι ν’αρχισουμε τα προγκιγματα να παμε σπιτια μας εμεις οι αμαχοι και οι υπολοιποι να φορεσετε τα κρανη και τις μπαλασκες σας.

 35. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  Παλια ητανε ο Νοσφερατος με τις αντιδεξιες του εμονες.»

  οι οποιες καθε αλλο παρ΄εμμονες αποδειχθηκαν διοτι ακομα και οπιο χαζός καταλαβαινει οτι οι Νου Δου εδες ΡΗΜΑΞΑΝ την χωρα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και τωρα μας το παιζουνε και ..ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ.

 36. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Νόσφυ, αντιχαιρετώ, ακόμα κι αν
  (τρόμαξε το μάτι μου βλέπεις)
  στο δικό σου χαιρετισμό, υπολανθάνει υπαινιγμός τις…
  Όπως και νάχει, νάσαι καλά.
  Καθόλου βολικοί, εν τέλει, οι χρόνοι που ανταμώσαμε οι δυό μας..
  Και ίσως χρειαστεί
  (για να βρισκόμαστε του λοιπού πιο ανθρώπινα, πιο κανονικά, εννοώ)
  να διανύσουμε αποστάσεις, που υπό άλλες συγκυρίες, θα τις παρακάμπταμε για πλάκα, σα «μισό τσιγάρο δρόμο».

  @Παπς, καλέ μου φίλε, την βαθιά εκτίμηση και το σεβασμό μου στο πρόσωπό σου, (και πριν απ’ όλα τη φιλία),
  δεν είναι, νομίζω ανάγκη να τα αναφέρω όταν «συναντιόμαστε» σε μπλογκς.
  Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, λιγότεροο δημόσιοι, κι εγώ να τα επαναβεβαιώνω όλα αυτά, κι εσύ να τα τεκμαίρεις και να τα αποδέχεσαι.

  Όπως επίσης, επίτρεψέ μου να επιμένω να μην ανιχνεύω οτιδήποτε απαξιωτικό,
  -ή κάτι που θα μπορούσε, έστω και στα όρια της κακής πίστης, να διαβαστεί σαν τέτοιο-,
  τώρα που ξαναβλέπω «τη γραφή που σού ‘πεψα»!

  Πικρή διαπίστωση είναι, αλίμονο, καλέ μου @παπς.
  Σαν έτσι φτιάχτηκε, τουλάχιστο.
  Μαζί με μια αμήχανη απορία, για το πώς είναι δυνατό,
  δυο πρόσωπα,
  -που στην τοποθέτησή τους απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα, και την περιπέτεια της πολιτικής, με ευχέρεια να μπορεί κανείς να ανιχνεύει το ίδιο ακριβώς «κινούν αίτιο»
  (και μόνο αυτό, όπως & όσο κι αν το ψάξει, αν με εννοείς..)-,
  να καταλήγουν σε τόσο διαφορετικές(;) εκτιμήσεις.
  Και για το «κυρίως φαϊ», και για τα «μπαχάρια» που χρωματίζουν με τα δικά τους αρώματα τη σημερική ακραία στριμόκωλη συγκυρία.

  Θα μου επιτρέψεις επίσης, διατυπώσεις σου, του τύπου
  «τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2010 θα πέσουν έξω κατά 2 δις…μακάρι να βγω ψεύτης…»,
  να τις θεωρήσω απλές αφελείς
  (ξανα-επίτρεψέ μου, χωρίς ίχνος ούτε επι-τίμησης, ούτε, πολύ περισσότερο, υπο-τίμησης)
  παραδρομές, στη ρύμη της αγωνίας σου να ενισχύσεις τη βαρύτητα,
  (την αξιοπιστία πες το, τη δύναμη, το εύρος επιρροής, όπως θες)
  των πολιτικών θέσεων που υποστηρίζεις.

  Γιατί απλούστατα, αν συνδυάσω τις διατυπώσεις αυτές, με τη μανία σου να τις εκφράζεις έξω και μακριά, και -ενδεχομένως- πάνω από ευρύτερα πολιτικά υποκείμενα,
  ή που πρέπει να υποθέσω ρε συ @παπς,
  πως είναι συμπεράσματα μελετών του προσωπικού σου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών «Ο παππούλης»,
  ή
  να συμπεράνω πως σε χτύπησε και σένα ο ιός της Follie de Grandeur
  (Πράγμα άτοπο, που ειδικά για την πάρτη σου, βάζω και το δεξί μου χέρι όσο και για μένα τον ίδιο, πως δεν είναι αλήθεια).

  Όπως και νάχει πάντως,
  -αν δεν έγινε κατανοητό-,
  εκείνο που σε κάθε περίπτωση είπα
  (και το επαναλαμβάνω, αν χρειαστεί με τα ίδια ακριβώς λογάκια),
  είναι πως
  στην περίπτωσή μας, η διάσταση των απόψεών μας είναι τόση, τέτοια, και τέτοιας ειδικής επί μέρους υφής,
  που να μεταμορφώνει αυτόματα σε ματαιοπονία ή απρόσφορο απόπειρα,
  κάθε προσπάθεια να συνεχίσουμε να διαλεγόμαστε δημόσια…

  Ταύτα και μένω.
  Απλά, επιμένω πως όσα έχουμε να πούμε, είναι από κάθε άποψη προσφορότερο πια, να λέγονται κατ’ ιδία, χωρίς κατάχρηση του χρόνου τρίτων…

 37. Ο/Η NΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

  B. Καργουδη γιατι να υπαρχει υπαινιγμός.; Χαρηκα που σεειδα .. Ειδα τι εχεις τραβηξει και …συμπασχω

  Προπαππ οι ..νατιδεξιες μου εμμονες αποδειχτηκαν καθολου εμμονες αλλά προβλέψεις .. απο τοτε δεν σας ελεγα οτι ο ΔΑΜΑΛΟΣ θα μας καταστρεψει; τωρα ακομα και οι πιο χαζοι το βλέπουν και το Βιωνουνε ασχε3το αν τωΡΑ ΟΙ νΕΟ δΑΜΑΛΟΙ μας κανουν και τους..αντιμνημονιακους

 38. Ο/Η eggonos λέει:

  τι εγινε ρε πο*$τΙ μου .. (?)
  είπα να πάω μια Ιγγλετέρα να ‘ρθω να στρώσω-και γίνατε ***μπίλιες** εδώ μέσα!!
  (τεκμήριο της περιρρέουσας έντασης που έχει ξεχειλίσει..)
  Μαζευτείτε, λέεωωω..!
  Τι διάλο ;;
  Δεν μπορούμε να καταθέσουμε την άποψη μας χωρις να ‘χουμε λυμένο το ζωνάρι μας για καυγά … (;;;)

  Εγγονός
  [aka suigeneris]

  υγ. 1. έλασσον σχόλιο: γράφεις Παπς-> «Είναι άλλωστε διαχρονική η εμπειρία μας η χώρα να κυβερνάται από εξουσίες που δεν είχαν τη πραγματική συναίνεση του λαού , παρά μόνο την ανοχή ή τη σχετική ( και απαραίτητη κοινοβουλευτική ) πλειοψηφία»
  ναι-η μονη ‘εμπειρία’ που δεν είναι γνωστή στη χώρα μας, είναι αυτή των οιωνδήποτε μεταρρυθμίσεων/μεταβολών [χωρίς εισαγωγικά].
  και τούτη σίγουρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να υπάρχει μια διοίκηση με τη minimum πολιτική νομιμοποίηση.
  Η διαφορά μας, φερ΄ειπείν τώρα roughly speaking είναι η εξής: εγώ [και πολλοί άλλοι ανάμεσα μας] πιστεύω πως αν δεν μας φερμάρουνε τώρα – θα το κάνουνε αύριο πολύ-πολύ οδυνηρότερα.
  Στυγνοί εκβιαστές, μοχθηροί νταβατζήδες, στρατος κατοχής και ελεεινοί τοκογλύφοι..;
  πιθανώς/μη σου πω σίγουρα!!-αλλά αυτοί σπρώχνουνε τα όβολα τους.
  Και ανά πάσα ώρα και στιγμή, απλώς δεν δίνουνε τη ‘δόση’ [κυριολεκτικά και μεταφορικά!].
  Και πάπαλα το μαγαζί.
  Και βεβαίως θα χάσουνε τα πασχάλια οι του Συστήματος-αλλά θα χαθούνε και τα αυγά για τους υπόλοιπους.
  Εκτός αν «οι σκλάβοι το μόνο που έχουνε να χάσουνε είναι οι αλυσίδες τους».
  Προσωπικά -> μέσα! 8) αλλά ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι για μια συντριπτική πλειοψηφία του κοκορόμυαλου αυτού ανάδελφου Λαού που νομίζει πως έχει δει πάτο και υποφέρει –> η πουΤ$α που θα φάει δεν θα ΄χει τελειωμό.
  Οι απώλειες για αυτά που (κατ)έχει [και θεωρεί δεδομένα..] και δεν υπολογίζει θα είναι ασύλληπτες.
  Εσύ πάλι, και ξέρω γω οι Λέφτηδες και αρκετός άλλος κόσμος, που ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα (ίσως πραγματικότερη από τη δική μας), πιστεύετε/θεωρείτε/επιχειρηματολογείτε, κλπ πως μπορεί να υπάρξει ‘μια άλλη πολιτική’/να μην υποταχτούμε/να μη μασήσουμε/να μην ξεπουληθούμε, και άλλα πολλά.
  ΟΚ.
  Διάφοροι φίλοι αριστεροί ακαδημαΪκοί, κλπ έχουν εκφράσει διάφορες απόψεις για το ΠΩΣ θα είναι η επόμενη μέρα-όταν κηρύξουμε επισήμως την πτώχευση, αρνηθούμε να πληρώσουμε τους άθλιους πιστωτές μας και τεσπα υψώσουμε το ανάστημα μας στους επιδρομείς και στα δοσίλογα τσιράκια τους .. 😉
  Ελπίζω μόνο όσοι εγγράφονται σε αυτό το μέτωπο, να έχουν λίγο μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και αντίληψη των πραγμάτων, απ’ όσο ιστορικά έχει καταγραφεί σε τούτο τον τόπο. [η πρόταση τελειώνει χωρίς τελίτσες και υπονοούμενα]._
  Και όπως έλεγε και μια φίλη μου, once u go black-u never go back.
  άντε τσίου..!

  2. ο ‘εκβιασμός’/πίεση/αντίδραση, ξέρεις, δεν αφορά ΜΟΝΟ το εκλογικό σώμα, όπως κατα κόρον γραφεται ..

 39. Ο/Η papoylis λέει:

  Γύρισα μόλις τώρα σπίτι τσακισμένος από τη δουλειά , διαπιστώνω ότι η συζήτηση που άνοιξε με τα δύο τελευταία πόστ μου συνεχίστηκε από όλους σχεδόν τους αγαπητούς σχολιαστές που παρεμβαίνουν στη ταπεινή μου σκήτη.

  Το σχόλιο αυτό θα το αντιγράψω αυτούσιο και στο ποστ » Επί της ουσίας» γιατί ούτε χρόνο ούτε διάθεση έχω να παρέμβω σε όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν εδώ και στο νεώτερο πόστ μου.

  Λίγες εν τάχει απαντήσεις :

  ΝΟΣΦΥ
  ( γαμώ το χριστόφορο κολόμβο μου ) μπορείς σε παρακαλώ να μπαίνεις με ΕΝΑ νικ και ΕΝΑ μαιλ σταθερό….. βαρέθηκα να συμμαζεύω αυτά που η π(ορσε) μου εμφανίζει ως σπάμ…. :mrgreen: … και όλα αυτά επειδή θεωρώ χαρά και προνόμιο μου να εμφανίζεσαι και να σχολιάζεις εδώ , γαμώ τη παναγιωτάτη μου μέσα !!!!

  Πατέρα
  .. το Ζέππο τον έχω μέσα στη καρδιά μου και ΔΕΝ τονε Πρόγκηξα , αυτός μπήκε με τη «γλίτσα» του από πλαστελίνη εδώ «γκαζωμένος»… ΤΕΡΜΑ με αυτή την ιστορία ( ότι δηλ. τον ΠΡΟΓΚΗΞΑ ) , και αν ο ίδιος ο καπτα Ανδρέας δε «στρίβει» , εγώ δε μπορώ να του κάνω μαθήματα , ούτε δικαιούμαι.

  Βάγγο

  ακριβώς επειδή σ’ έχω μέσα στη καρδιά μου ΔΕΝ θα δώσω καμμία συνέχεια , ούτε θα απαντήσω σε αυτά που μου γράφεις. Η μεταξύ μας επαφή είναι «Δια Βίου» και όχι «Δια δικτύου» , οπότε πριν γράψεις όλα αυτά τα ορέα υπήρχε και το ρημάδι του «κουνητό» , που μάλιστα προ ελαχίστων ωρών το είχα χρησιμοποιήσει εγώ για το λόγο που θυμάσαι…

  Θεωρώ ότι όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις ( αξιόλογες και ενδιαφέρουσες ) δεν είναι της στιγμής για να απαντηθούν , αφού αντοχές για ζητήματα λιγώτερο επείγοντα δεν μου απομένουν σήμερα… 😉 Συγχωρήστε με λοιπόν …. 🙂

 40. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

  δεν ξερω βρε παπουλη αλλες φορες που μπαινω εχει ηδη το μεηλ μου αλλες φορες ουχι οποτε το ξαναγραφω καιεπειδη ειμαι πολυ πρεσβυωψ κανω λαθη ..

 41. Ο/Η papoylis λέει:

  ρε Νόσφυ

  θέλεις τώρα να πάρω και εγώ τη «βρύση» …. ; ; 🙂

 42. Ο/Η papoylis λέει:

  Τώρα πλέον μετά την εικόνα που εμφανίζουν τα αποτελέσματα των εκλογώνε και μετά το βαρυσήμαντο διάγγελμα του εθνικού μας ποδηλάτη και διεθνούς μας μαραθωνοδρόμου είναι κανείς από όλους τους ανωτέρω σχολιαστές που θα έρθει να υποστηρίξει ότι ο γιωργάπης δε κρατούσε στο χέρι πενταφυλλία ;;;;

  Δεν θα πανηγυρίσω για τη πρόβλεψη που μου βγήκε , γιατί η ζημιά που τελικά προκλήθηκε στη πραγματική μας ζωή από την ανευθυνότητα των δύο πάλαι ποτέ υπερατλαντικών συγκατοίκων είναι σημαντική….

  ( Βάγγο και μερικοί άλλοι τσέλιγκες με τις γκλίτσες , σας ζητούν στο ταμείο 😉 )
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 43. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  Παπούλη, εγώ είμαι ξερό κεφάλι …..
  Οι παίκτες είναι λίγοι στο παιχνίδι που παίζεται, ακόμη και αν επειδή οι πολλοί (έστω αυτοί που θα έπρεπε να τους εκπροσωπούν) έφυγαν πριν ακόμη αρχίσουν τα κτυπήματα. 😉
  Πάντως ο κερδισμένος θα φανεί την ώρα που θα σηκωθεί και ο τελευταίος από το τραπέζι.
  Νομίζω (δυστυχώς) ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους οι 2 έχουν πενταφυλλία, αλλά σε τραπέζι για λίγους, άρα μια χαρά είναι προς το παρόν.

  Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έπεσες μέσα στις προβλέψεις σου.
  Μα καλά ούτε εσύ «έχεις ύπνο»;; 🙂

 44. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παππούλη μου καλέ, φαίνεται πως άλλοι τα πίνουν (ξεσάλωσα στο τσίπουρο ΚΑΙ χθες)
  και άλλο χάνουν και ύπνο αλλά και σοβαρότητα(αυτό που είχαν τέλος πάντων).
  Αυτά όμως παθαίνει κανείς, άμα το μόνο πεδίο πολιτικής δράσης που αφήνει στον δύσμοιρο εαυτό του, είναι η μόνο καλά και ντε κάποιων δικών του «προβλέψεων» αναρτημένων σε ίδια ή φίλια σόσιαλ μέντια.
  Κάνει δλδ την τρίχα τριχιά επειδή αν δεν «επιβεβαιωθεί» κιόλας, τί άρα του μένει;

  Όθεν αν αντιλαμβάνεσαι σαν νίκη των «περηφανών» (ψωραλέων στην πραγματικότητα) ετερόκλητων αντιμνημονιακών,
  (και κατά συνεπαγωγή δική σου «δικαίωση»)
  το ότι το κόμμα που πήρε σε ένα χρόνο όσα δυσάρεστα για τους πολλούς μέτρα δεν τόλμησε στον ίδιο ή περισσότερο χρόνο να πάρει ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση από κτίσεως νέου ελληνικού κράτους,
  εξακολουθεί, αν και τρωθέν, να είναι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ στη συνείδηση των πολιτών,
  τότε νια να πούμε τί και τι να τραγουδήσουμε,
  εμένα προσωπικά μου περισσεύει.
  ‘Έτσι (θα) είναι, αν έτσι νομίζετε», φίλτατε @παπς

 45. Ο/Η bernardina λέει:

  Εμένα που δεν παίζω πόκα, καλά μου παιδιά, αλλά καμιά μπιριμπίτσα με τις φιλενάδες μου αραιά και πού, οι χτεσινοβραδινές αντιδράσεις μού θύμισαν εκείνο το αλησμόνητο χαρυκλίνειο: «και βγήκαν όλοι νικητές, και χάσαν’ όλ’ οι άλλοι». Όπου δεν κατάλαβα γιατί πανηγύριζαν όλοι τους άνευ λόγου και αιτίας, τη στιγμή που το μισό πόπολο απείχε.
  Μη βιαζούστε, λοιπόν, ωρέ σεις. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό (για την ώρα ξυρίζουν μόνο το λαό) και γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος. Sad but true.
  υγ. Να επαναλάβω την αναγούλα μου για κείνο το 20% των χρυσών αυγών ή θα γίνω κουραστική;

 46. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  Εδώ και καιρό σε παρακολουθώ να πετάς μονίμως τη μπάλα στην εξέδρα.

  Για μια και μόνη φορά θα προσπαθήσω να την επαναφέρω στο γήπεδο και να αναμένω την επόμενη πάσα :

  Αντιπαρερχόμενος και πάλι όλες τις προσωπικές αιχμές * του τελευταίου σου σχολίου θα σου κάνω μια σαφή ερώτηση και αν θέλεις απαντάς :
  ΠΟΥ μωρέ Βάγγο είδες στο Bluffing αξιολογικές κρίσεις και αντιμνημονιακές προτροπές μου πέραν των διαδικαστικών προσεγγίσεων και προβλέψεων ;;;
  ΓΙΑΤΙ επομένως ( αν λάβεις υπόψιν σου και το αμέσως επόμενο επί της ουσίας πόστ μου ) διαπιστώνεις ότι ο Παπούλης θεωρεί νίκη και δικαίωση των αντιμνημονιακών ( χέστηκα δηλαδή ) τα χθεσινά αποτελέσματα ;;;;

  Τέλος θεωρείς ότι είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να λάβω θέση σε αυτή τη πολιτική διαμάχη , επειδή κινδυνεύει η ΠΑΤΡΙΣ ;;; Και άν ταχθώ με το γιωργάπη θα είμαι σεβαστός , λαμβανόμενος σοβαρά υπόψιν συζητητής , ενώ αν ταχθώ με το αντιμνημόνιο θα είμαι μεν κατάπτυστος και αντεθνικός αλλά τουλάχιστον θα έχω πολιτική θέση ( με την οποία βέβαια ούτε μπορείς ούτε θέλεις να διαλεχθείς ) . ;;;
  Επειδή το τάχα μου διακύβευμα είναι η σωτηρία της «Παρτίδος» θα πρέπει εγώ υποχρεωτικά να πάρω θέση ;;;

  Από τα ανωτέρω ερωτήματα σου απαντώ ήδη μόνο στο τελευταίο ότι , κρίνωντας από τη δική μου κατάσταση οι δύο πόλοι του ανωτέρου «διακυβεύματος» δεν με αφορούν . Έχω πολύ πιό επείγουσες ανάγκες και προβλήματα που κανένας μνημόνιος ή αντιμνημόνιος δεν μπορεί να μου λύσει. Για μένα και πολλούς άλλους η λέξη προσδοκία και ελπίδα είναι κενές νοήματος . Κατάλαβες ορέ Βάγγο ;;;

  Για τη ταμπακέρα όμως μούγγα Βάγγο μου , από το ταμείο πέρασες αλλά για να δηλώσεις αδυναμία και να αιτηθείς ρύθμιση 🙂 🙂 🙂 😉

  * Δεν θα παραμείνω στη γενικολογία αυτή τη φορά : Παραθέτω συγκεκριμένα :
  α) Έχασα τη σοβαρότητά μου ( ή οποία έτσι κι αλλιώς ήταν αμφισβητήσιμη ήδη )
  β) ο δύσμοιρος εαυτός μου δεν ασκεί πολιτική δράση και περιορίζεται σε «προβλέψεις» ( που περιέργως πως Βάγγο μου του βγήκαν 😆 )
  γ) κάνω τη τρίχα τριχιά και ασχολούμαι με το επουσιώδες αντί να συντάσσομαι ψυχή τε και σώματι με τους μεν ή τους δε .
  Αυτά είναι τα επί του ποστ επιχειρήματα σου καθώς και το τελευταίο θλιβερό ( ας μου επιτραπεί και εμένα ένας χαρακτηρισμός ) ότι η κυβέρνηση αυτή παρά το γεγονός … κτλ κτλ άντεξε :mrgreen:

  [θα ακολουθήσει σήμερα ποστ επί του αποτελέσματος ]

 47. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνυ

  εσύ ως έξυπνο και ξεσκολισμένο θηλυκό δεν ήρθες εδώ να μου τη πέσεις για τις προβλέψεις που ΤΟΤΕ έκανα . Όχι γιατί θα είχε τελικά κάποια σημασία , αλλά γιατί έχεις τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι και να διαβάζεις σωστά και κείμενα και προθέσεις.
  Επομένως δεν σε έχω χρεώσει φράγκο και μπορώ να χαμογελώ όταν βλέπω τα σχόλια σου ( όπως και εσύ ) . Άλλοι είναι που πίνουν ξύδια… 😉

 48. Ο/Η Ενη λέει:

  Θελει δε θέλει κανείς παρατηρεί οτι η κουβέντα εξακολουθεί να επικεντρωνεται στο πεδίο «δικομματισμός». Ειχε πρόσφατα «ξεχαστεί» γιατί αντικαταστάθηκε με με το «αντιμνημόνιο» που ειχε «καταλάβει» ολα τα αντιπολιτευτικά μέτωπα.
  Με το αποτέλεσμα της χθεσινής ψήφου, επανέρχεται μεν αλλά πρέπει καί να δοθεί μια επαρκώς λογική εξήγηση.
  Δυο πολιτικές δυνάμεις εξακολουθούν να πλειοψηφούν τουλάχιστον στις εκφρασμένες με την ψήφο απόψεις. Η μεν μια εχει ορίσει ως κεντρικο στόχο την πάταξη του πελατειακού κράτους η δε άλλη προσπαθεί να διατηρήσει το καθεστώς της επικρατούσας πάντα Δεξιας και της νοοτροπίας της που καλλιεργήθηκε επι πολλές δεκαετίες.(Απο το 1935 μέχρι το 1981 η Δεξια κυβερνούσε τη χώρα).
  Οταν λοιπόν μια κοινωνία διατηρεί αυτον ακόμη το διαχωρισμό με την ψήφο της, κάτι πρέπει να σημαίνει.
  Η μεν πάταξη του πελατειακού κράτους δεν ειναι αποδεκτή στους εχοντες τα προνόμια αυτής της πολιτικής ειτε ανήκουν στο παρελθόν, ειτε στο παρόν ειτε προσβλεπουν στο μέλλον. Οι δε αλλοι προσβλέπουν στη διατήρηση μιας συντηρητικής κοινωνίας ,αλλα και των προνομίων που στο διάστημα ενος πολύχρονου καθεστώτος ηταν και ειναι επίσης αποδέκτες.
  Ομως αποδεικνύεται οτι η κοινωνία ,που δεν συμπεριλαμβάνεται εν τέλει σ αυτό το πελατειακό κράτος και των πάσης φύσεως προνομίων, ειναι η πλεινότητα των πολιτών και αυτο μετράται και απο τη συμπεριφορά τους εκλογικώς αλλά και απο την αποχή τους στις εκλογκές διαδικασίες.

 49. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Καλό μου φιλαράκι Παπς
  (από τους ελάχιστους που ξέρεις πως μπορώ και θεωρώ τέτοιους).
  Σού έχω και δημόσια και κατ ιδίαν εμπιστευτεί, πως,
  με τους πολύ-πολύ δικούς μου ανθρώπους ΜΟΝΟ, είναι που νοιώθω να έχω το πάσο να «τους τη χοντρολέω» επί παντός.
  Και προσωπικά, και απρόσωπα, και όπως εν πάσει περιπτώσει εγώ θεωρώ πως μπορώ ΠΟΛΙΤΙΚΑ -εν τέλει- να εκφράζομαι. Και να αιτούμαι κατανόηση από τον Άλλο, τον όποιο απέναντι, που μπαίνει στον κόπο της δικής μου σκέψης..
  Συν το ότι
  έχω επαναλάβει τόσες φορές, ότι προσωπικά, (επαναλαμβάνω)
  τις φόρμες τύπου νικ νέϊμς & περσόνες
  (στο βαθμό που δεν αποτελούν έκφραση θεμιτών, εύλογων αλλά αναγνωρίσιμων πρίμα βίστα αναγκών εκφοράς δημόσιου λόγου όχι ακριβώς επώνυμου)
  τις θεωρώ απλή μεταφορά στον διαδικτυακό χώρο άλλων ψευδώνυμων
  (και ελπίζω στο άμεσο μέλλον και «δυσώνυμων»)
  τεχνασμάτων τύπου
  «πολιτική ορθότητα», «πολιτικός Πολιτισμός», «κριτική ουδετερότητα σαν εκ των ων ουκ άνευ κριτήριο εγκυρότητας», και άλλα τέτοια,
  και επομένως θα μου επιτρέψεις «να μην πάρω», και να εξακολουθήσω (ο ξεροκέφαλος) να θύω σ εκείνο το παλιό καλό
  «η ταυτότητα, δημόσια, και πολλές φορές ΚΑΙ ιδιωτική του φορέα του δημόσιου λόγου, έχει σημασία, καμιά φορά και ευθέως συγκρίσιμη, με το ίδιο το περιεχόμενο σε απόλυτες τιμές αυτού του λόγου».
  Παρακαλώ σε όθεν, μην μου ξανα-«παραπονεθείς» για κάποιες προσωπικές αναφορές μου,
  που σε βεβαιώνω,
  όσο βαριές ακούγονται,
  άλλη τόση ζεστασιά και εγγύτητα και «ανθρωπίλα» γόνιμη χρειάζονται,
  ΚΑΙ για να εκφραστούν, και για να προσλαμβάνονται στις ακριβείς τους διαστάσεις….
  Νάσαι καλά, αναμένεσαι «Αθήναζε», μην ξεχνάς…

 50. Ο/Η σχολιαστης λέει:

  Είπαμε, νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση. 😆

 51. Ο/Η papoylis λέει:

  Μάλιστα Κα Ένη μου

  Να ξαναρωτήσω όμως , ήταν ή δεν ήταν μπλόφα το γιωργάπειο γιγανταιώρημα της διακαναλικής ;;; ( που ήταν και το θέμα του ποστ ) .

  Ναι σχο ,
  τώρα τη θυμήθηκαν , πριν από λίγο αυτή τη γραμμή πέρναγε ο Μαγκριώτης στα κανάλια , ότι τώρα δηλαδή πρέπει να σκεφτούμε πως θα εκλέξουμε τους κατάλληλους ανθρώπους 🙂 🙂 🙂

 52. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  το τελευταίο σου σχόλιο , για αδιευκρίνιστο εισέτι λόγο το κράτησε η Π(όρσε) και το είδα μόλις τώρα

  Συνέχεια δε δίνω ( αν και η μπάλα πετάχτηκε και πάλι στην εξέδρα )

  Στην Αθήνα ήμουν τις προηγούμενες μέρες αλλά χρόνος και αντοχή δεν υπήρχε για να βρεθούμε. Ίσως προς το τέλος της βδομάδας. 🙂

 53. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Πάπο, τώρα που οι διεκδικητές θα θεραπεύσουν μόνο την αυτοδιοίκηση, (αφού τα μνημονιακά και αντιμνημονιακά ξεκαθαρίστηκαν, άκουσα ότι ο μεν Σγουρός είπε ότι θα δώσει το πολύ είκοσι άδειες νυχτομάγαζων για την παραλιακή και οι πλεονέχτες να πάνε να…
  Ο δε Κικίλιας είπε ότι αν περιέλθει εις γνώση του ότι υπάρχει υπάλληλος στις εποπτευόμενες υπηρεσίες που ζητάει για μπαξίσι πάνω από 20 χιλιάρικα θα του κόψει το λόκω.
  Πήρε τίποτα το αυτί σου εσένα;

 54. Ο/Η Ενη λέει:

  Παπούλη
  Επιμένεις στη μπλόφα. Τι σημαίνει μπλόφα ομως. Οτι κάποιος δεν κρατάει τίποτα και δίνει τα ρέστα του.
  Αντίθετα στην προκειμένη περίπτωση ο Παπανδρέου ηταν σαφής. Απέναντι σε μια ομοφωνία αντιμνημονιακή (ολες οι πλευρές της αντιπολίτευσης δηλαδή ολοι οι παίκτες) ειχαν ενα «χαρτί» που το διαπραγματεύονταν ομαδικά και ομοούσια (το αντιμνημόνιο). Αντίθετα η κυβερνητική πλευρά ειχε ολα τα χαρτιά της «ανοιγμένα». Σε περίπτωση απολύτου απαξίωσης της πολιτικής της σε ολους τους τομείς, δεν απομένει παρά «να δει» τα χαρτιά των «αλλων» κι’ ας χάσει. (δηλαδή εκλογές).
  Ξεκάθαρα πράγματα.
  Για περαιτέρω ανάλυση βλ. Ζεππος 1/11 4,23 μμ. αλλά και Ενη 1/11 6,45 μμ.
  Για να μη σου πω και Προπάπο και «αμαρτήσω».
  .

 55. Ο/Η προγιαγιά λέει:

  Επιτρέπεται να μπλοφάρω με ξένα χρήματα(δηλαδή χρήματα που δεν είναι δικά μου και δεν με εξουσιοδότησαν να τα παίξω);
  Έπιασε η μπλόφα ή τα σπρεντς που ανεβήκανε;
  Αναγκάζομαι σημαίνει τολμώ;
  Μ΄έχετε γεμίσει απορίες.

 56. Ο/Η bernardina λέει:

  Εγώ έχω και μια άλλη απορία, προγιαγιάκα.

  Πόσο μ@λ@κ@ς αισθάνεται σήμερα ο Ξεσαμάρωτος* βλέποντας το σκληρό χαρτί του (διάβαζε: αντιμνημόνιο) να βγαίνει σε όφελος του φυσικού του χώρου και όχι υπέρ της δικής του ψευδεπίγραφης και τζαμπαμάγκικης καλπ(ικο)λογίας; Με άλλα λόγια, βλέποντας τα κουκάκια, αντί να πέφτουν στη ΝουΔου, να πηγαίνουν στο ΚουΚουΕ που του ταιριάζει περισσότερο ως σκούφος το αντιμνημονιακό;
  Ξέρω, ξέρω… με την απορία θα μείνω :mrgreen:

  *Όχι πως δεν έχει αμέτρητους λόγους και αφορμές να αισθάνεται έτσι, αλλά λέμε τώρα…

 57. Ο/Η Ενη λέει:

  Πως να το κάνουμε βρε παιδιά. Το πολιτικό παιχνίδι που ηθελε ντε και καλά σύμπασα η αντιπολίτευση επερατώθη απο το εκλογικό σώμα, που εν παση περιπτώσει οι αποφάσεις του δεν ειναι του 4% με 5% η και λιγότερα.
  Απο το ΒΗΜΑ
  «Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, προχωρούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή. Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ. Για μας, την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνον οι αρχές και οι αξίες του «Καλλικράτη»».

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=365689&dt=08/11/2010#ixzz14hWMUYL3
  υ.γ
  Σουη μου, πολύ λυπαμαι για το λινκ, αλλά δεν μπορώ να λέω με δικάμου λόγια ο,τι λέει ο αρμοδιότερος, στην προκειμένη περίπτωση ο υπ.εσωτερικών. 😆

 58. Ο/Η Ενη λέει:

  Διότι καλή μου Μπερναρντίνα το ΚΚΕ δεν εξέφρασε καμιά διγλωσσία «και ναι και οχι «σε ο,τι αφορά το μνημόνιο.
  Αφ’ ενός εχει ξεκάθαρη πολιτική, το ΚΚΕ, ΄και αφέτέρου δεν διεσπάσθη, στα εξ ων συνετέθη ,οπως η υπόλοιπη Αριστερά τουλάχιστον σε ο,τι αφορά το παρόν του.
  Το αποτέλεσμα ηταν η χθεσινή πολύ ευνοική κάλπη. 😉

 59. Ο/Η bernardina λέει:

  Σαμαράκο, πες αλεύρι,
  η Ντορούλα σε γυρεύει!

  (ποταπόν, το ξέρω, αλλά έχει ξυπνήσει πάλι ο άγριος προβοκάτορας μέσα μου, γμτ!) :mrgreen:

  ΥΓ. Ναι, Ένη μου. Ακριβώς αυτό εννοούσα 😉 Όμως πρόσεχε όταν βάζεις τις λέξεις «ΚΚΕ» και «διάσπαση» στην ίδια πρόταση γιατί το μίγμα ενίοτε βγαίνει εκρηκτικόν! 😆

 60. Ο/Η Β. Δ. Καργούδης λέει:

  @Γιαγιάκα, εντυπωσιακή η ανησυχία σας για τα σπρεντ, αλλά σήμερα τα ρημάδια (μη προς κακοφανισμόν σας) σας διαψεύδουν,
  με καθοδική πορεία από το περίπου 100ο στα 913 σε μια μέρα,
  συμφωνώντας προφανώς με την θετική για την ελληνική κυβέρνηση αποτίμηση των αποτελεσμάτων, από πλευράς REUTERS, BLOOMBERG, NEW YOTK TIMES & WALL STREET JOURNAL, απ όσο μέχρι στιγμής πρόλαβα να δω.
  Ενώ θα μπορούσε κανείς επιμελέστερος εμού να προσθέσει και το πολύ θετικό σημερινό κλείσιμο του ΧΑΑ στο +1,30 περίπου…
  Όσο για το τίνος ήταν τα χρήματα(;) με τα οποία υποτίθεται πως μπλόφαρε
  (ποιός άλλος πέραν του φιλόξενου διαχειριστή μας, το υποστηρίζει με απαιτήσεις εγυρότητας;)
  ο έλληνας πρωθυπουργός, το ποσό της μπλόφας, (λέμε τώρα)
  ήταν ακριβώς τόσο,
  όση ήταν και η νομιμοποίηση της εντολής που του εμπιστεύτηκε ο ελλ. λαός στις 4.10.2009.
  Ή μήπως και επ αυτού διατυπώνονται ενστάσεις;
  Θα χαιρόμουν, -δεν ξέρετε πόσο- να με κάνατε κοινωνό τους…

  Για τις απορίες τώρα, ησυχάστε, μάλλον ένδειξη υγείας & ελπίδων μακροημέρευσης πρέπει να τις θεωρείτε στην ηλικία σας…

 61. Ο/Η papoylis λέει:

  Επειδή σήμερα καλές μου τσούπρες ( εσείς μου απομείνατε να σχολιάζετε και δηλώνω πανευτυχής γι’ αυτό ) θα αναρτηθεί κάποια στιγμή ποστ σχετικά με το απότέλεσμα , θα απαντήσω εδώ μόνο στα περί μπλόφας.

  Αγαπητή Προγιαγιά ( και μάνα του λόχου ) :

  Συνήθως μπλοφάρεις με ΞΕΝΑ λεφτά και όχι με τα δικά σου.
  Αλλά απαντώντας και στη Κα Ένη :

  Δείτε ακριβώς τι λένε σήμερα τα κυβερνητικά όργανα και τα φερέφωνα , αυτό που είπε ήδη από χθες στις 9 και κάτι ο κρέπας , που πάντα κάτι περισσότερο ξέρει. Προλαβαίνωντας κάθε άλλον , αλλά και το γιωργάπη , εδήλωσε στο MEGA ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αρνητικό με την έννοια ότι το περίμεναν ακόμα χειρότερο και επομένως δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε πολιτικές περιπέτειες. Το προαποφασισμένο δηλαδή , ότι θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι ακόμα και αν μουγκρίζει , προκειμένου να μην εκτεθούμε.
  Και σήμερα το μεσημέρι ο κατεξοχήν ερμηνευτής των δοξασιών του Μαξίμου , πάντα στο MEGA , ο εξαίρετος Χασαπόπουλος το είπε ως εξής : ότι η διακαναλική παρέμβαση γιωργάπη επέφερε θετικές για το ΠΑΣΟΚ αλλαγές στο αποτέλεσμα σε σχέση με τα προβλεπόμενα στις τότε δημοσκοπήσεις και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Αν επομένως ορισμένοι επιμένουν ότι η κίνηση δεν ήταν μπλόφα , πιστεύωντας ότι με χειρότερο αποτέλεσμα ο γιωργάπης θα οδηγούσε σε κάλπη τη χώρα , ας μείνουν στην αντίληψη τους αυτή. Ας επιμένουν ότι ο γιωργάπης ή ο αντωνάκης ή οποιοσδήποτε άλλος από αυτούς τους χορτασμένους τζιτζιφιόγκους που λυμαίνονται επί δεκαετίες τη χώρα , έχουν πράγματι πολιτικό θάρρος , εντιμότητα και αντίληψη ευθύνης και ότι δε χαρτοπαίζουν στη τσόχα με τις οικονομίες του κοσμάκη. Το θέμα για μένα κλείνει εδώ , ακόμα και αν ορισμένοι δεν θέλουν «στρίβωντας» να περάσουν από το ταμείο 🙂 🙂 🙂

 62. Ο/Η Β. Δ. Καργούδης λέει:

  @Παππούλη μου, επιδή δεν γίνεται πια να επικαλεσθώ άλλες αναφορές (όπως πληροφορίες, πηγές κλπ)
  σου λέω μόνο να σκεφτείς, πόσο κοντά θα ήμασταν στο μπουμπούνισμα πρόωρων, αν η Αττική πήγαινε αλλιώς, με Β’ γύρο στο ζεύγος Δημαράς-Σγουρός, και γνωστοποιημένη (χρειαζόταν άλλωστε;) δημόσια επιλογή ΝΔ & ΚΚΕ να παίξουν με τα μπούνια Δημαρά.
  Και, βέβαια, με κάποια ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ διεθνή φαντς,
  -με σύμβουλο τον «αθώο» επιστήμονα Νουριέλ (Ρουμπινί)να τα έχει παρασύρει σε μιζάρισμα πάνω από 2+ δις $ ΜΟΝΟ τον τελευταίο μήνα σε προσδοκίες ελληνικής χρεοκοπίας που θα ήταν αποτέλεσμα πολιτικής αστάθειας-
  να μας περιμένουν στη γωνία με τον κόκκορα σηκωμένο,
  για να πέσουν στη μαρμίτα των διεθνών (πρβλ. Λονδίνο) διαστικώναποφάσεων, για κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας υπέρ «αποκατάστασης βλάβης» επενδυτών, ή μάλλον στην αναμπουμπούλα εξ αυτών, (γιατί οι αποφάσεις σε δεύτερο χρόνο ούτε θα στέκονταν ούτε να εκτελεστούν θα ήταν δυνατό), που θα προκαλούσε κύμα πωλήσεων όσο-όσο πολλών ελληνικών «φιλέτων», τόσο επιχειρήσεων όσο και γής ή ακινήτων εν γένει.
  Κοντά στο νου κι γνώση καλέ μου φίλε…
  Δεν ήθελα να στο αναφέρω πρωτύτερα, αλλά ήλπιζα (μάταια φαίνεται) κάποιες δεύτερες σκέψεις να σε επανέφεραν σε πιο επίγειες ενασχολήσεις (και συνεπαγωγές).
  Αλλά βλέπω πως εξακολουθείς να ψάχνεις γκλίτσα να ξυστείς, οπότε τσομπαναίου μη υπάρχοντος, κάνε κάτι και βολέψου με τη δική μου…

 63. Ο/Η papoylis λέει:

  Η αυτοαναφορικότητα στις καλύτερες στιγμές της , ο κύκλος ως ευθύγραμμο με αρχή και τέλος …. Ουρλιάζω από χαρά όταν βλέπω τέτοιες ανακυβιστήσεις 🙂 🙂

 64. Ο/Η Ενη λέει:

  Α ρε Παπούλη
  Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ολα αυτα τα υπαρκτά που σου λέει παραπάνω ο Καργούδης εσυ δεν τα υποψιάζεσαι, τουλάχιστον. Και επιμένεις στα τσιτάτα των τζιτζιφιογκων που λυμαίνονται τη χώρα και χορτασμένοι παίζουν στην τσόχα τις οικονομίες του κοσμάκη κοκ.
  Στο προηγούμενο σχόλιο μου εδωσα την εικόνα του υποτίθεται «παιγνίου», με παρομοιώσεις πόκερ επειδή επιμένεις στην μπλόφα.
  Το παίγνιο ομως ,ως φαίνεται, ηταν υπαρκτό ακριβώς οπως το περιγράφει ο Β.Κ. και ηταν σκληρό με τα διεθνή funds να εχουν ηδη μπεί στο παιχνίδι με την ανοδο των spreads, σε περίπτωση που πηγαίναμε σε εκλογές μέσα σε μια απροσδιόριστη κατάσταση.
  Αυτά ειναι ολοφάνερα γεγονότα και ευτυχώς η κάλπη γι αυτούς , διεθνή funds και άλλους ηταν μια απογοήτευση.

  Τελικά η ωριμη στάση του εκλογικού σώματος λειτούργησε σωστα. 😉

 65. Ο/Η Αναγνώστης ο αθηναίος λέει:

  καλησπέρα,
  άσχετο, δεν ξέρω γιατί, αλλά θυμήθηκα από το μακρυνό 85 τη μέρα που Ανδρέας ανακοίνωσε τη στήριξη στο Σαρτζετάκη (και άδειασε τον Καραμανλή).
  Ωραίες και ανθρώπινες εποχές, ήξερα κάποιον που έλεγε σε κάποια Σχολή «έλα μωρέ μ@@κες, εντάξει τον τελευταίο μήνα αγόρευαν υπέρ της αναγκαιότητας της λύσης Καραμανλή για το καλό του Τόπου, αλλά δεν είναι ανθρώπινο να τους κάνετε καζούρα. Στο κάτω κάτω κάτι πρέπει να πουν».
  Νομίζω ότι και στις σημερινές δύσκολες εποχές πρέπει να κρατήσουμε αυτά τα ευγενή αισθήματα της νεότητός μας 😉

 66. Ο/Η papoylis λέει:

  Μόνο κα Ένη μου που όλα αυτά που επισείει αναπαράγωντας εδώ ο βαγγέλης είναι ex post παπαρολογίες , εφευρήματα παγιδευμένων επικοινωνιολόγων , αυτοαναφορικές «αθωότητες» αν με εννοείτε , αφού πρώτα ο γιωργάπης έσπρωξε τις μάρκες στο τραπέζι με πενταφυλλία. Όπως εκείνο το αξέχαστο με το άσφαιρο πιστόλι που ήταν στο τραπέζι και γνωρίζουμε όλοι σε πιανού τελικά τα οπίσθια μπήκε. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα ορέα που λέτε μας προέκυψαν ΜΕΤΑ …. 😉

 67. Ο/Η papoylis λέει:

  Αναγνώστα

  🙂 🙂 🙂

 68. Ο/Η sissa ben dahir λέει:

  Μέσα στην παραζάλη της «μπλόφας;» του ΓΑΠ πέρασε σε δεύτερη μοίρα μια άλλη άθλια μπλόφα που έπαιξε ο Σαμαράς στον Δημαρά. Αφού τον έπεισε ότι θα τον στήριζε και αυτός με μερικό ποσοστό ψήφων για να περάσει στον δεύτερο γύρο, οπότε και μάλλον θα εκλεγόταν, προτίμησε στη συνέχεια να αποσύρει την ΝΔτικη ενίσχυση, για να μην τραβηχτεί σε βουλευτικές εκλογές.
  Άσε που ο Δ. δεν θα γινόταν πιθανότατα ενεργούμενο του όπως θα γινόταν ο νεαρός Βασιλάκης.
  Άργησε να το καταλάβει ο Δ. που μπορεί να τον κατηγορούσαν τα πασόκια για μπεκρή, αλλά η εντιμότητα δεν του λείπει, και λέει πια ένα μεγαλοπρεπές αει μαμηθείτε.

 69. Ο/Η papoylis λέει:

  Η μια μπλόφα ! φέρνει την άλλη σίσσε μου 🙂

 70. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  @Παπούλη μου καλέ,
  εσύ που τάχαμου αφίστασαι προσωπικών αναφορών και (πολλώ μάλλον) επιθέσεων,
  πώς και τώρα που δείχνουν «να σφίγγουν τα γάλατα»,
  εκτρέπεσαι σε μικρές-γλυκές
  (για τον συγκεκριμένο, βέβαια αποδέκτη «μικρές-γλυκές». Γιατί για άλλους…)
  βρισιές, χαρακτηρίζοντας «παπαρολογίες» τα επιχειρήματα του συζητητή σου;

  Θα σου έλεγα λοιπόν, αντί άλλου, πρώτα να επακριβώσεις την κυριολεξία και το ακριβές νόημα εκφράσεων που χρησιμοποιείς, χωρίς την παραμικρή αντιστοίχιση με νοήματα επίδικα στη συγκεκριμένη συζήτηση, όπως πχ.: «παγιδευμένοι επικοινωνιολόγοι», ή «αυτοαναφορικές αθωότητες».
  Τί ακριβώς (όμως) σημαίνουν όλα αυτά, καλέ μου παπς;
  Και πώς ακριβώς πιστεύεις πως ενισχύουν την πολιτική σου επιχειρηματολογία;
  Αν βέβαια τα χρησιμοποιείς όλα αυτά με το σκοπό αυτό, και δεν το κάνεις σε μια απελπισμένη προσπάθεια
  (αυτοπαγιδευμένος δεινά από δικές σου και μόνο επιλογές)
  να πετάξεις μελάνι, και να διαφύγεις δραπετεύοντας από κάθε πεδίο καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης;

  @σίσα φίλε μου, και γω αυτά περίπου πίστευα για το Δημαρά
  (και τα έλεγα σε παλιότερο, προ 15νθημέρου κείμενό μου στον ΑΘΗΝΑ 984 με τίτλο «ΠΑΣΟΚ & Γ. Δημαράς»),
  προσθέτοντας μάλιστα, πως μπορεί, όπως και νάρθουν τα πράγματα, να διαδεχτεί πιο επάξια τιον Σκανδαλίδη στο ρόλο της «λαϊκής συνείδησης της παράταξης», μέχρι, όμως όλα αυτά, ψες βράδι:
  Όταν σιγούρεψα εγκυρότατα, πως όχι μόνο δεν είπε το «μεγαλοπρεπές αει μαμηθείτε» που αναφέρεις
  (και, μεταξύ μας, και γώ θα το καραγούσταρα),
  αλλά μετά την 1η Ιανουαρίου, αναγγέλλει τη δημιουργία κόμματος.
  Γι’ αυτό και προανάγγειλε την παραίτησή του την ημερομηνία αυτή απ το βουλευτηλίκι.
  Δεν τάπαμε τόσες φορές πως η πουτάνα η εξουσία
  (ή για κάποιους πιο…ελαφρούς, η κωμική της καρικατούρα)
  «μωραίνει ον βούλεται απωλέσαι»;

 71. Ο/Η papoylis λέει:

  Βάγγο

  Οι «παπαρολογίες» είναι που σε πείραξαν ;;;

  Πρώτα πρώτα δεν απευθύνονται σε σένα , αλλά σε εκείνους που τα παράγουν ( διότι εσύ απλά τα μεταφέρεις εδώ , επειδή αυτά τα ευφυολογήματα δυστυχώς κατήντησαν η τελευταία γραμμή άμυνας των επίσημων εξυπνάκηδων ) .
  Το καταπληκτικό είναι ότι δια του σχολίου αυτού με καλείς σε «καθαρή» πολιτική αντιπαράθεση , όταν έχεις δηλώσει επανειλημμένα ότι αδυνατούμε να συζητήσουμε επί ΄της πολιτικής ουσίας !!!! .
  Αν θεωρείς το παπούλη αυτοπαγιδευμένο , που αμολάει μελάνι για να ξεφύγει , πες μου ( αν μπορείς ) , αυτοί οι γίγαντες της πολιτικής τακτικής και στρατηγικής εκεί στου μαξίμου είναι νοστιμώτεροι στα κάρβουνα ή γιαχνί ;;;

  Μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα , βάφτισαν το κρέας ψάρι , τη σαφή απαξία του πολίτη αποχή «που πρέπει να προβληματίσει» , τα γλίσχρα ποσοστά τους σε ένα σωρό περιφέρειες «μη ήττα» , το γεγονός ότι η διαφορά από τους άλλους ( μπλε ) παπαρολόγους από τις 10 κατέβηκε στις 2 ποσοστιαίες μονάδες βαφτίστηκε «νίκη»και άλλα ορέα κατά πως τους βολεύει…

  Και βέβαια αλλάζουν τώρα διακύβευμα !!!!
  Αφού , τάχα μου , επιβεβαιώθηκε ότι οι ψηφοφόροι δε τους γύρισαν τη πλάτη επειδή ο Δημαράς βγήκε τρίτος και ο Μίχας πρώτος και κέρδισαν από το πρώτο γύρο Νότιο Αιγαίο και Κρήτη ( έκπληξη εεεε !!! ) θεωρούν ότι έχουν νομιμοποίηση να συνεχίσουν και άρα ( πάντα τάχα μου ) δεν θα πάνε σε βουλευτικές εκλογές , λες και θα πήγαιναν ποτέ επειδή κυκλοφορούσε η πληροφορία ( επικοινωνιακό τρυκ της τελευταίας στιγμής ) ότι το ΠΔ ήταν έτοιμο στο τραπέζι όπως εκείνο το αλήστου μνήμης πιστόλι. Τώρα λοιπόν το διακύβευμα αφορά μόνο τα περιφερειακά και τοπικά ζητήματα. Γιατί όμως το γύρισαν το «παίγνιο» ;;;

  Το γύρισαν γιατί όπως φαίνεται ο αρχικός ( προ μηνών ) στόχος για πάνω από 8 περιφέρειες και αρκετούς μεγάλους δήμους δεν θα πραγματοποιηθεί , επομένως «θα νικήσει η ΤΑ» 🙂 🙂 🙂 Δεν τους παίρνει να τραβήξουν τη μπλόφα και για δεύτερη Κυριακή.

  Να απαντήσω τώρα στα «αυτοαναφορικά» που σε ενοχλούν…
  Δεν είναι γελοίο ρε Βάγγο να τίθεται πρώτα το δίλημμα – μπλόφα από τη διακαναλική του γιωργάπη , να ανεβαίνουν μετά τα σπρέντια και τα ασφάλιστρα , να παίρνουν φώκο οι αγορές , οι φήμες και η σπέκουλα και να έρχεται ο περιοδεύων θίασος σε επόμενη παρέμβαση να μας πεί ότι καραδοκούν τα συμφέροντα και οι αγορές ;;;
  Και στη συνέχεια το επικοινωνιακό κογκλάβιο του μαξίμου να χρησιμοποιεί το κολπέτο που οι ίδιοι πυροδότησαν ;;;
  και τέλος όταν επέλθει η πολυπόθητη ( και Πύρρειος ) «νίκη» προχθές να παρατηρούν με ικανοποίηση ότι τα σπρέντια πέφτουν;;;;.
  Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της κυκλικότητας και της αυτοαναφορικότητας , σαν το γάτο που κυνηγάει τη ουρά του , τότε τι διάολο υπάρχει αυτό που ονομάζουμε κοινή λογική ;;;

  Τέλος γνωρίζεις πολύ καλύτερα από εμένα , ότι στη διάρκεια της μεταπολίτευσης και ειδικά μετά το 89 , τα πολιτικά διακυβεύματα έχουν μετατραπεί σε επικοινωνιακά καραγκιοζηλίκια που τα σερβίρουν συστηματικά στο ψηφοφόρο μαζί με υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες – προσδοκίες. Επομένως η πολιτική ουσία των πραγμάτων συσκοτίζεται καθημερινά από τέτοιου είδους διακυβεύματα , μονόδρομους , λιτότητες , «φταίμε όλοι» , με έσχατο αυτό της «σωτηρίας της Πατρίδος».
  Όταν επομένως από αυτό το ελάχιστο βήμα διατυπώνω τις απόψεις μου επί των διαφόρων επικοινωνιακών τερτιπιών , πολιτική πράττω , γιατί εκεί κατάντησε η πολιτική με ευθύνες όλων των παρατάξεων και πρώτιστα της αριστεράς….

  Να σε διαβεβαιώσω τέλος ότι , παρά το γεγονός ότι οι «παπαρολογίες» ΔΕΝ απευθύνονταν σε σένα , οι δικές μου «γλύκες» θα μπορούσαν να είναι περισσότερο αιχμηρές ( αν εσύ διαλέγεις να το εκλάβεις έτσι ) . Τα γάλατα σφίγγουν για αυτούς που έχουν ακόμα απόθεμα προσδοκίας , όχι για τους ρέστους Βάγγο μου… 😉

 72. Ο/Η Left G700 λέει:

  ΛΕΦΤΗΔΕΣ ΕΚΤΟΣ(;) ΘΕΜΑΤΟΣ

  Άλλο ένα ένα τέσσερα,
  κι άλλο εννιά ογδόντα τέσσερα!…

 73. Ο/Η bernardina λέει:

  Λέφτηδες,
  πρώτα γαργάρα με ξυλόπροκες και μετά εξυπναδούλες…

 74. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Να το γυρίσω λοιπόν και γω στο πιο παραπονιάρικο και το στρογγυλεμένο!

  Γιατί ρε συ @παπς, μου χρεώνεις εμένα το Μαξίμου με το λόγο και τις λογικές του;, (αποφεύγοντας, επιμένω, με τον τρόπο αυτό τη συζήτηση μεταξύ μας)
  Όπου ξέρεις ότι
  μπορεί μεν να περιλαμβάνονται (στο Μαξίμου δλδ) και άνθρωποι που πολύ εκτιμώ για τη συγκρότηση, την πολιτική επάρκεια & τις απόψεις τους (Κ. Θέος)
  και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τα προσωπικά κίνητρα, τον ασκητισμό πολλών δεκαετιών της ζωής και τις στοχεύσεις και το τάξιμό τους (Γ. Ελενόπουλος),
  αλλά,
  αν εσύ έχεις πέντε ενστάσεις για τον επί μέρους σχεδιασμό, τις στρατηγικές που εκπονούν και τα «εργαλεία» (πρβλ. στελέχη) που επιλέγουν για την υλοποίησή τους,
  εγώ μπορεί να έχω και δέκα, (ενστάσεις, διαφωνίες οργισμένες ή μη κλπ),
  και μάλιστα να τις φωνάζω και σε ανοιχτά αυτιά, και σε κλειστά!

  Αλλού είναι ο κόμπος παπς, και δεν πιστεύω πως εσύ προσωπικά δεν καταλαβαίνεις πού.
  (Και δεν έχεις και το άλλοθι πως κατ ιδίαν δεν τάχουμε πει, και ξαναπεί, και ματαξαναπεί…).
  Ο κόμπος φίλε μου καλέ, είναι

  (κάτι άλλωστε που ΚΑΙ εγώ, μετά το 94 δέησα να καταλάβω, μετά δλδ εκείνα τα 89 και το ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ,
  όπου εκεί κατάλαβα τελικά, πως
  η ζωντάνια και η ουσιαστική απουσία ρυθμιστικού αυταρχισμού
  -στο πεδίο όμως του πραγματικού, και όχι σύμφωνα με την ιδεαλιστική καρικατούρα μεσαιωνικού, α-πολιτικού αυταρχισμού για τον ΑΠ, που μας συνείχε όλους με ελάχιστες εξαιρέσεις-,
  στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση που υπήρχε σε εκείνο το χώρο,
  στα καθ ημάς,
  (στην Αριστερά δλδ πλην -πάλι- ΚΚΕ, που ούτε το αφορούν αυτά, ούτε εμάς αφορούν οι δικές του «επιδόσεις»)
  εξαντλιόταν, δυστυχώς, σε περί διαγραμμάτου σκιαμαχίες, και τοποποθετήσεις για «θεσμισμένες εσωκομματικές δημοκρατίες» και άλλα τέτοια της πλάκας, μορφωτικο-πολιτικής ανεπάρκειας δηλωτικά)

  ότι κάθε απόπειρα δηλαδή, συγκρότησης λόγου πολιτικού,
  στο όνομα και για τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που στην ευρύτερη αυτή ιστορική συγκυρία,
  συγκροτούν αυτό που λέμε «ο πάτος του βαρελιού»,
  δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει καν,
  αν και όταν
  (για λόγους που μόνο η ίδια -η απόπειρα δλδ- μπορεί και να διατυπώνει και να κατανοεί)
  αφήνει απ έξω,
  εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις και τον ιστορικά διατυπωμένο πολιτικό λόγο τους, που έδωσε τη δεδομένη ιστορική (πλεον) υπόσταση στο εγχείρημα του 1974 του ΑΠ δια του ΠΑΣΟΚ.
  Εγχείρημα που ανάδειξε το σημαντικότερο
  (κατά τη γνώμη μου βέβαια)
  συλλογικό πολιτικό μόρφωμα μετά τον Εμφύλιο, και ανάτρεψε την παγιωμένη
  (ακόμα και στη Γιάλτα για τους περισσότερους πλέον)
  διεθνώς και εσωτερικά αντίληψη, πως η Αριστερά εκείνη που μπορεί να συσσωματώνει και τις δυνάμεις και τον λόγο της κοινωνικής κινητικότητας και της αλλαγής
  (με μικρό @παπς η «αλλαγή», με μικρό, όχι με κεφαλαίο),
  πρέπει απαραιτήτως (;) να αρκείται να κινείται στα κράσπεδα του +-10%.

  Διεκδίκησε και κέρδισε με το σπαθί ττου (το εγχείρημα ΠΑΣΟΚ) την πολιτική ηγεμονία στη χώρα, και εν τέλει, με όλα τα
  (σκανδαλωδώς υπερτονισμένα, αλλά υπαρκτά βέβαια και σοβαρότατα)
  αρνητικά του , και τα
  (εξ ίσου σκανδαλωδώς περιφρονημένα με το χαρακτηρισμό του αυτονόητου κι αυτού που ούτως ή άλλως, μοιραία (μεταφυσικά, λέω εγώ) θα καταχτιόταν )
  θετικά του,
  (η χώρα, ας πούμε σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, σε ΟΛΗ τη λεκάνη της Μεσογείου -Αιγύπτου & Ισραήλ περιλαμβανομένων, μέχρι το Γιβραλτάρ-
  που από το 1975 ίσα με το 2005,
  έχει, αυτή από όλες τις χώρες, σημαντική προπορεία σε όλους τους πίνακες θετικών κατακτήσεων-ανάπτυξης, οικονομικής, κοινωνικής αλλά και ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ),
  διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική πολιτεία, έτσι που η κυβερνησιμότητά της, και το πρόσημο των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής της, να συνδέεται πλέον άρρηκτα
  (όπως δείχνουν και τα κωμικο-τραγικά πια περάσματα της Δεξιάς από τη διακυβέρνηση, με αποκορύφωμα την παρ’ ολίγο μοιραία, την αυτοκτονική για τη χώρα διακυβέρνηση 04-09)
  με τη δική του παρουσία (ή αντίθεση) στο σχήμα διακυβέρνησης.

  Λυπάμαι παπς, αλλά νοιώθω πως αν κάπως έτσι
  (συμφωνώντας δλδ ή διαφωνώντας με μια ατζέντα αυτού του τύπου και αυτής της έκτασης)
  δεν την κάνουμε τη συζήτηση, κάθε επί μέρους κουβεντούλα
  για «μπλόφες & σπρέντια», είναι πάντα περίπου αυταπόδεικτο, πως
  «θα πηγαίνει καλιάτης…»
  Νάσαι καλά, & επιμένω για…εξειδίκευση (να δεσμευόμαστε κάπου-κάπου) της ημερομηνίας για την εδώ παρουσία σου..

 75. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη bernardina,

  Κάναμε κάτι που δεν έπρεπε;

  Τα λέμε

 76. Ο/Η bernardina λέει:

  «Κάναμε κάτι που δεν έπρεπε;»

  Αγαπητότατά μου (Κ)λεφτόπουλα:

  1) Συχνά παίρνετε ψηλά τον αμανέ χωρίς να σας παίρνει.
  2) Συχνά σηκώνετε ψηλά την μυτούλα επίσης χωρίς να σας παίρνει.
  3) Συχνά κάνετε χιουμοράκι ξανά επίσης χωρίς να σας παίρνει.
  4) Συχνά μιλάτε απαξιωτικά χωρίς να γνωρίζετε στην ουσία πρόσωπα και πράγματα.

  5) Δεν πειράζει, μικρά είσαστε ακόμα. Πού θα πάει, θα μάθετε. (Πολύ patronizing αυτό, το ξέρω, αλλά δεν άντεξα…)

  Το μόνο που σας σώζει στο εν λόγω σχόλιο είναι το ότι κατά βάθος έχετε επίγνωση του ολισθήματός σας και το δηλώνετε εξαρχής, έστω και μετριασμένο με ένα ερωτηματικό εντός παρενθέσεως…

  Με πολλή αγάπη.
  Ασφαλώς τα λέμε 😉

 77. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη bernardina,

  Δεν σου κρύβω (μάλλον μόνο εγώ το έχω δει μέχρι στιγμής, εξ ου και ο ενικός) ότι το σχόλιό σου με στενοχώρησε πολύ. Όχι για τη διαφωνία, αλλά γιατί αισθάνθηκα μια αναίτια επιθετικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Δηλαδή για διαφορετική «ανάγνωση» και ερμηνεία του δίστιχου από το γνωστό τραγούδι. Οι πιθανότητες αυξάνονται, αν λάβω υπ’ όψη μου την παρανόηση που έκανες στο κείμενο στο οποίο σε παραπέμψαμε (σου έχουμε απαντήσει και την ξεκαθαρίζουμε).

  Επειδή δεν θέλουμε να συμβαίνουν παρεξηγήσεις, θα σε παρακαλούσαμε να μας εξηγήσεις την ουσία της διαφωνίας. (Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις και μέσω μέιλ, εσύ θα κρίνεις).

  Τα λέμε

 78. Ο/Η bernardina λέει:

  Κλεφτόπουλα,

  You’ve got mail…

 79. Ο/Η bernardina λέει:

  Προς κάθε ενδιαφερόμενο:
  έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση εδόθηκε. Τα ρέστα αφορούν μόνο την «οικογένεια». Όβερ.

 80. Ο/Η Ενη λέει:

  Παπούλη
  Τι ειναι παιδί μου αυτά που διαβάζω, Παναιαμ…
  Κατ αρχην βγήκε καμια επισημη κυβερνητική ανακοίνωση να μιλάει για θριαμβολογίες και νίκες; Μην μπερδεύουμε τους οποιουσδήποτε δημοσιογράφους με την επισημη και υπεύθυνη πολιτική. Οι επικοινωνιολόγοι μιας κυβέρνησης δεν μπορει να εχουν καμιά σχέση με τα δημοσιογραφικά τερτίπια, αλλά ακολουθούν ενα σχέδιο που προηγουμένως εχει χαραχθεί πολιτικά απο τη κυβέρνηση με υπευθυνοτητα. Δεν ειναι «πυροτεχνήματα» περιστασιακά οπως π.χ. «μπλόφες» η επικίνδυνα παιχνίδια με την οικονομία π.χ. ΄»πρόκληση αυξησης των spreads» με ολα τα επακόλουθα και άλλα απίθανα «κόλπα» λες και μια κυβέρνηση ειναι «χρηματιστήριο».!!!!!
  Τον κίνδυνο από τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια τα επισημαίνει ο ιδιος ο Παπανδρέου σε ολες τις ομιλίες του (στην εκθεση της Θεσσαλονίκης και αλλου).
  Το ανακινηθέν θέμα των εθνικών εκλογών ηταν,IMHO, ενας εκ των ων ου ανευ ορων ,προκειμένου να επισημάνει οτι σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα απορρίψει ολοκληρωτικά (που εχει αυτό το δικαίωμα με την ψήφο του) την κυβέρνηση, δεν υπάρχει αλλη λύση παρά να εκλέξουν οι πολίτες την διάδοχο κατάσταση. Τοσο απλά και καθόλου περιπεπλεγμένα με υποτιθέμενα»σχέδια επι σχεδίων».
  Οτι το εκλογικό σωμα (οσοι συμμετείχαν) αποφάσισαν οτι εξακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και ειναι πρώτη κοινοβουλευτική δ’υναμη (δεν εχει σημασία η διαφορά), η κυβέρνηση ειναι υποχρεωμένη να συνεχίσει το εργο των μεταρρυθμίσεων μπας και καταφέρουμε κάποτε να ειμαστε σε θέση και οικονομική ανάπτυξη της χώρας να εχουμε και να απεμπλακούμε απο τις υποχρεώσεις
  μέσα στις προδιαγεγραμένες χρονικές περιόδους, για να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία. Απο κει που μας εφερε, μην το ξεχνάμε ο προκάτοχος του Σαμαρα.

 81. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπέρνυ και Λέφτηδες

  🙂 χαίρομαι για το ξεκαθάρισμα….

  Κα Ένη

  διαβάστε άλλη μια φορά αυτά που γράφετε εδώ το τελευταίο καιρό και αντιπαραβάλλετε τα παρακαλώ με τις διακοινώσεις του πεταλωτή ψύλλων και μετά να έρθετε πάλι εδώ να απορείτε με αυτά που γράφω 🙂 😉

  Βάγγο

  απαντώ ξεχωριστα παρακάτω

 82. Ο/Η Ενη λέει:

  Κοίτα Παπούλη, οι περισσότεροι πολίτες, μια εξ αυτών ειναι και η αφεντιά μου, δεν παρακολουθούμε λέξη προς λέξη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και κάθε παρουσία του, συνεπώς δεν εχω ακριβή αποψη.
  Ομως, απο τις δημόσιες κυβερνητικές ανακοινώσει (ομιλίες πρωθυπουργου, δημοσιευμένες δηλώσεις αρμοδίων υπουργών κλπ.), οσες εχω παρακολουθήσει, δεν βρίσκω να δικαιολογείται η δική σου επιχειρηματολογία σε ο,τι αφορά την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ως σύνολο.

 83. Ο/Η papoylis λέει:

  Το μόνο που σου χρεώνω Βάγγο είναι το παρακάτω :

  ότι ενώ στη ζωή σου έχεις τραβήξει όλων των χριστών τα πάθη και έχεις ανθιστεί από μικρός τι σημαίνει αγώνας , θυσία , ανέχεια και ταλαιπωρία , εξακολουθείς να μου μεταφέρεις εδώ τα επικοινωνιακά τερτίπια του επισήμου κυβερνητικού λόγου , που – γνωρίζεις καλύτερα από μένα – είναι για μαζική κατανάλωση και όχι για συζήτηση μεταξύ σοβαρών πολιτικών όντων . Και όλα αυτά ενώ γύρω μας τα πάντα πάνε κατά διαβόλου …. και για τα σπρέντια χεστήκαμε Βάγγο μου.

  Τους καλούς κυρίους που αναφέρεις τους εκτιμώ βαθύτατα , όμως η πολιτική που εκφράζουν με προβληματίζει ακόμα βαθύτερα . Και αν μετείχαν ή όχι στο σχεδιασμό της μικροπολιτικάντικης μπλόφας μου είναι παντελώς αδιάφορο.

  Αντίθετα θα σου βγάλω το καπέλλο γι αυτά που αναφέρεις στη συνέχεια , ζητήματα που τα έχουμε ξαναμανα- συζητήσει στο παρελθόν και δια ζώσης.

  Μην έρθεις όμως να μου υποστηρίξεις ότι αυτά τα παρτάλια – ερασιτέχνες που κυβερνούν τώρα έχουν τη παραμικρή σχέση με τη μαγκιά , το τσαγανό , την αντίληψη του πραγματικού και του διακυβεύματος ουσίας εκείνου του ανθρώπου. Γιατί μπορεί ποτέ μου να μη το ψήφισα , αλλά του αναγνώριζα τα αδιαμφισβήτητα ορέ Βάγγο . Ο άνθρωπος δεν έκανε διαχείριση , έκανε πολιτική , με λάθη , με υπερβάσεις , με δημοκρατικό έλλειμμα , αλλά πάντως πολιτική. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πχ ότι το 85 με τους Ευρωπαίγους και το 87 με τους Τουρκαλάδες ΔΕΝ μπλόφαρε.

  Τα υπόλοιπα ήταν η φυσιολογική συνέχεια , ενός σχηματισμού που από πρωτοπόρος το 81 ( σιγά μην είχαμε τότε εμείς οι «αριστεροί» τη πραγματική πρωτοπορία ) κατήντησε καθεστωτική καρικατούρα και λέσχη για μπίζνες στη δεκαετία του 90.

  Γιατί λοιπόν ορέ Βάγγο θα πρέπει κανείς να πειστεί και να προσχωρήσει στη πολιτική του γιωργάπη ;;;
  Αν είναι «μονόδρομος» τότε δεν είναι πολιτική , οπότε γιατί συζητάμε
  Αν πάλι είναι πολιτική δεν είναι μονόδρομος και απαιτεί
  α) Εμπιστοσύνη… Εμπιστοσύνη…. Εμπιστοσύνη…..
  β) Προσδοκία και προοπτική
  γ) Έξωθεν «καλή» μαρτυρία
  δ) Αίσθηση της πραγματικότητας όπως διαμορφώνεται στο Μπουρνάζι , τα Πετράλωνα , το Φενεό , τη Κωλοπετεινίτσα και όχι τα συνέδρια της Σύμης μη γαμίσω…
  ε) Τσαμπουκά πραγματικό
  στ) Αντίληψη από το πολίτη ότι θα επιβληθεί επιτέλους κοινωνική και αστική δικαιοσύνη και δε θα μας δουλεύει ο κάθε κος Χριστοφοράκος .

  Αυτά τα έχέγγυα δεν τα είχε ο προηγούμενος Δάμαλοξεφτίλας , δεν τα έχει τώρα ουτε ο γιωργάπης . Το πολιτικό προσωπικό που επανδρώνει τη κυβερνητική αιχμή είναι , με ελάχιστες εξαιρέσεις , είτε νεόκοποι θαυματοποιοί στύλ Μπιρμπίλως ή δεινόσαυροι των παλιών ορέων εποχών που τώρα έγιναν «αντεξουσιαστές» σαν τον ευτραφή μας Αντιπρόεδρα.

  Με τέτοιους Βάγγο μου ούτε οράματα , ούτε αφηγήματα στέκουνε και χωρίς αυτά η πολιτική καταντά διαχείριση και συναλλαγή , η δημοκρατία χωλαίνει , η κοινωνία αποσυντίθεται και τα ρέστα τα ξέρεις καλύτερα από μένα…

  ( έτσι για να μιλήσουμε λίγο για πολιτική )

 84. Ο/Η Left G700 λέει:

  «Τα ρέστα αφορούν μόνο την “οικογένεια”».

  Τέτοια διαβάζουμε και γινόμαστε (Κόκκινο) χαλί να μας πατήσουνε!

 85. Ο/Η papoylis λέει:

  Κα Ένη μου
  το να εκφράσετε τη διαφωνία σας σχετικά με αυτά που γράφω εδώ δεν με ενοχλεί. Ομοίως δεν με ενοχλεί το να αμφισβητείτε τη νοημοσύνη μου , αλλά επιτέλους πείτε και κάτι διαφορετικό από το «ποιηματάκι» που σερβίρουν κάθε μέρα στο Λαμπρακιστάν και του Μαξίμου 🙂

  Λέφτηδες

  αν γνωρίζατε τη Μπερνυ από κοντά ( και τη μαγειρική της ) θα ψηφίζατε την επόμενη Κυριακή το βασιλάκη το ΚιΚοίλια μονοκούκι….

 86. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Αν αυτό που μας είπες ήταν αστείο, θα είχε φατσούλα (μόνο η σεβαστή προγιαγιά μάς έχει δηλώσει ότι δεν τις χρησιμοποιεί για λόγους αισθητικής, εσύ του δίνεις και καταλαβαίνει!). Άρα, δεν είναι αστείο. Τι να υποθέσουμε; Δε κατέουμε πράμα γμτ τον Κάρολό μας γμ! 😉

  Увидимся

 87. Ο/Η papoylis λέει:

  Λέφτηδες

  απλά ξέχασα να βάλω τα νενομισμένα εμότικα

  🙂 🙂 🙂 🙂

 88. Ο/Η Left G700 λέει:

  Товариш Яков Федотович Павлов,

  Μη μας κάνεις τέτοια, να χαρείς ό,τι αγαπάς! Άσε να προλάβουμε να κάνουμε κανένα παιδάκι πρώτα![1]

  Увидимся

  [1] Αφού πρώτα βρούμε γυναίκα βέβαια, για να τα λέμε όλα! 😉

 89. Ο/Η Ενη λέει:

  Παπούλη
  Το να εχουμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ουδεν το μεμπτον.
  Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά, που την εχω τονίσει επανειλημμένα σε πολλά σχόλια μου προς διάφορους συνσχολιαστές.
  Μπορεί να νομίζεις οτι δεν εχω τη δυνατότητα μιας προσωπικής αποψης και «αναμασάω» ,οπως λές , «ετοιμη τροφή». Ισως σε απογοητεύσω, ομως ολα οσα υποστηρίζω ειναι απλά οτι, «στα ισια και ξεκάθαρα» (σύμφωνα καί με μια πολύ ευστοχη παρατήρηση των Λέφτηδων) , η δική μου επιλογή ειναι μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική δύναμη του τόπου το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του, την πολιτική της οποίας συνήθως βρίσκομαι στη θέση να υπερασπίζομαι, ομως με τους ορους της δικής μου προσωπικής αποψης και οχι κάποιων «αγκιτάτορων». (ευτυχώς ειμαι εκτός οργανομένων χώρων και διατηρώ την πολιτική μου αυτονομία).
  Αντίθετα δεν εχω ακόμα καταλάβει ποια ειναι η πολιτική δύναμη που υποστηρίζουν πολλοι, που μόνο κριτική κάνουν και μάλιστα συνεχώς και αδιαλείπτως, ισως και για αλλους χώρους πλην του πασοκ, ομως δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποια ειναι η δική τους πολιτική θέση και πρόταση (οχι η ιδεολογία) αλλά η πολιτική πράξη που προτείνουν. Ειναι ενα συνεχές ζητούμενο, μια απαραίτητη προυπόθεση για πολιτικό διάλογο.
  Αλλως γίνεται μόνο συζήτηση επίθεση-αμυνα, γύρω απο μια μόνο πολιτικη δύναμη αυτή του πασοκ.
  Το οτι γινεται καμιά φορά και μνεία στην ιστορία του για Α.Π. και την πολιτική του, δεν ειναι θεμα του παρόντος αλλά της ιστοριογραφίας.
  Στις μέρες μας ,μια δύσκολη περίοδο ,δεν αρκουν οι κριτικές κορώνες με περιπεπλεγμένους ορους, ζητείται θέση και πρόταση, τονίζω οχι ιδεολογία ,αλλά πράξη υπο τις σημερινές συνθήκες.
  Επίσης ουτε τσιτάτα ,τύπου, μια καθολική κοινωνική ανατροπή του καπιταλισμου…κλπ.

  υγ. Ουδέποτε υποτίμησα τη νοημοσύνη σου, πως θα ηταν ποτέ δυνατόν…. 🙂

 90. Ο/Η Ενη λέει:

  LeftG700
  Ηντα λέτε μωρέ κοπέλια οτι δε κατέετε πράμα. Γιάντα μωρέ μιλάτε μας ,με τσι ρούσικους κώδικες, ηντα θαρείτε κατέουμε ολοι τσι ξένες γλώσσες;
  Κρητικά κοπέλια εισαστε μωρέ και γιάντα το κρύβετε κσαι κάνετε τσι ρώσσους. 😆 😆 :lol

  υγ Μιλατε με κρητικιά

 91. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλη Ενη,

  🙂 lol 🙂 lol 🙂 lol 🙂 lol 🙂

  Τα λέμε (αν επιζήσουμε από τα γέλια, σε καλό σου!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s