Η ….Μεγάλη Μητ ( έ ) ρα

… Αν επομένως  , κατόπιν σύναψης «ατομικής συμβάσεως»  ή ως επακόλουθο «ατομικής προσκλήσεως» , κάποιοι σημερινοί βουλευτές ή στελέχη κόμματος της «ήσσονος» αντιπολίτευσης επιλέξουν τη μετακίνηση προς τας προθύμους αγκάλας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε… :

Ο ηγέτης του κόμματος «θα γεννήσει νέους βουλευτάς» ικανούς και πρωτοπόρους , όπως και οι νυν  κατέχοντες τις σχετικές ….έδρες.

( Είναι προφανές ότι μέσω του κυρίου headjohn , αποστέλλεται μήνυμα προς τον ελάσσονα ένοικο του δεξιού μεγάρου , του κειμένου εις την πλατεία της πολιτικής μας γειτονιάς. Ένα μήνυμα που σκοπό έχει να θέσει εκποδών τον ελάσσονα ένοικο , με το προσεταιρισμό φίλων και συγγενών , αφού ήδη το οίκημα κατοικείται από πολλούς αντιτιθέμενους ενοίκους και στας επομένας εκλογάς απαιτείται συσπείρωσις περί τους στόχους της παραδοσιακά ισχυρής , πλειοψηφούσας ιδιοκτησίας . )

Αλλά τα διαδραματιζόμενα στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης , οι φιλοδοξίες , οι αντιθέσεις , τα επικοινωνιακά καραγκιοζηλήκια δεν κομίζουν κάτι το νέο και πρωτότυπο.

Το μόνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ( καθόλου τυχαία νομίζω ) χρήση της έκφρασης «θα γεννήσω» από τον εμπνευστή και ηγέτη του μικρού κόμματος. Ως άλλη μεγάλη μήτηρ – παγγαία ο εν λόγω κύριος κατοχυρώνει για τον εαυτό την αποκλειστικότητα της ιδιότυπης αυτής «γονιμότητας» . Όλα πηγάζουν από αυτόν και τη γόνιμη , κατ’ αποκλειστικότητα , αυτού αγία μήτρα. Δια της παρθενογενέσεως φυσικά , όπως όλα τα όσια και σεπτά προκύπτουν. Προσέξτε , όσοι κάνατε το κόπο να το δείτε ζωντανά , το ύφος και το κόρδωμα , τη βεβαιότητα και την έπαρση , τη σιγουριά και το γελοίο. Πίσω από τα επιφαινόμενα διακρίνατε , ελπίζω ,  το καταθλιπτικό πατερναλισμό , τον ηγετικό τουπέ , την απόλυτη αίσθηση εξουσίας : στοιχεία που μαρτυρούν πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις και ακόμα περισσότερα για το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος προέκυψε από ένα χώρο που επαίρεται για τη δημοκρατική του ευαισθησία , ενώ στις παρούσες συνθήκες , ο ίδιος πρώην μουσικός παραγωγός ( μεταξύ άλλων ιδιοτήτων ) έσπευσε να συνταχθεί με τη πολιτική και τις επιλογές του έτερου πόλου , αυτού που τυγχάνει σήμερα να κυβερνά.

Η έκφραση αυτή μαρτυρά δηλαδή πολλά για το περί ου πρόσωπο , αλλά ακόμα περισσότερα για τα χάλια των βασικών ( δύο ) πυλώνων του  πολιτικού μας συστήματος.

This entry was posted in Επικοινωνιακές κ..οτούμπες, Πολιτικούρες. Bookmark the permalink.

One Response to Η ….Μεγάλη Μητ ( έ ) ρα

  1. Ο/Η Mήτρος λέει:

    Καλά τα λέει το περί ου πρόσωπο.
    Ο άνδρας γεννά, η γυναίκα τίκτει, κι τόκος γλείφει το λάθος μείγμα του έτερου πόλου.
    Κάθε σύστημα θέλει τουλάχιστον τρεις για ν’ αβγατίσει, πόσο μάλλον για να σωθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s