Μετά τα «δραματικά γεγονότα»….

Βρέθηκα τελευταία στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσω μετά από 4 ετή θητεία από τη » Καλύβα ψηλά στο βουνό »  για λόγους που διάφοροι φίλοι , συνεργάτες και σχολιαστές σίγουρα αντιλαμβάνονται , ο καθένας με το δικό του τρόπο . Το κείμενο αυτής της αποχώρησης  βρίσκεται ως τελευταίο άρθρο μου στη κατηγορία ‘Παπούλης» στο  παραπάνω blog * , για όποιον ενδιαφέρεται ( αν και νομίζω ότι δεν θα ικανοποιήσει τη περιέργεια των μη σχετικών , ενώ συγχρόνως δεν θα διαφωτίσει ιδιαίτερα τους γνωρίζοντες ) .

Η υπόθεση » Καλύβα » επομένως έχει τελειώσει οριστικά για μένα , αν και μπορώ τώρα να σας εκμυστηρευτώ ότι το είχα προαποφασίσει εδώ και καιρό .  Τα «δραματικά γεγονότα» ήρθαν απλά να επιταχύνουν το αναπόφευκτο . Την αποχώρηση μου την είχα σχεδιάσει διαφορετικά . Με τρόπο λιγότερο επώδυνο για μένα και ( ίσως ) για το Πάνο ( προς τον οποίο και από εδώ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου ) και αφού θα είχα ολοκληρώσει και ανεβάσει μερικά ακόμα άρθρα και  θα είχα καταφέρει να τελειώσω το » έπος της Μαριώς » με ένα ιδιαίτερο τρόπο ** .

Ορισμένα από τα άρθρα που σχεδιάζονταν για τη Καλύβα θα ανέβουν σταδιακά εδώ ( όταν δώσει ο γιαραμπής να ολοκληρωθούν 🙂 )

Έγραψα στο αμέσως προηγούμενο και εναρκτήριο άρθρο μου ότι ξεκινώ χωρίς φιλοδοξίες , πρόγραμμα κτλ. Να προσθέσω εδώ ότι αυτό που σε καμμία περίπτωση δεν επιδιώκω ( και θα το καταφέρω με κάθε μέσο που μου παρέχει η wordpress )  είναι να μετατραπεί αυτό το blog σε χώρο απόθεσης απορριμάτων του κάθε σχολιαστή , blogger , επώνυμου ή περσόνας που θα επεδίωκε να ασχοληθεί με τα παλαιότερα ή τα τρέχοντα πεπραγμένα του Πάνου και της Καλύβας. Η σελίδα αυτή έχει κλείσει οριστικά για μένα με τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου .

Επίσης να ξεκαθαρίσω από τώρα  ότι αυτό το blog δεν πρόκειται να δώσει χώρο , βήμα και ευκαιρία ( έστω μία ) για να μετατραπεί σε πεδίο αλληλοσφαγής μεταξύ σχολιαστών για οποιοδήποτε ζήτημα , πόσω μάλλον για πολιτικές ή διαδικτυακές μικροπρέπειες. Αντιλαμβάνομαι ότι ο έλεγχος των σχολίων θα καθυστερεί την όποια συζήτηση , θα υπονομεύει την αμεσότητα του μέσου και στο μέτρο που δεν έχω άπλετο χρόνο να διαθέσω για το παρόν κατάστημα , θα αποτελεί αυτή μου η πρακτική αντικίνητρο για την επισκεψιμότητα και τη συμμετοχή. Προτιμώ όμως μια τέτοια πρακτική ( μαζί με τις δυσμενείς της συνέπειες ) παρά να καταντήσει το προσωπικό μου blog πολυσύχναστο στέκι  όπου κάθε πικραμένος θα βγάζει τα απωθημένα του.

Στη πορεία επίτευξης  των παραπάνω προβλέψεων και προφυλάξεων αναμένω να βρεθώ ενίοτε στη δυσάρεστη θέση να εκπαραθυρώσω σχόλια ή σχολιαστές . Δηλώνω εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ θα εξηγήσω τους λόγους για να μη δοθεί περιθώριο για αμφισβητήσεις ή περαιτέρω συζητήσεις. Ελπίζω , όχι βάσιμα , ότι δεν θα χρειαστεί να παραπέμψω τυχόν επίδοξους μπάχαλους στο παρόν διαδικαστικό ποστ.

Αντίθετα κάθε κριτική ουσίας επί των αναρτώμενων άρθρων και σχολίων είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη , αλλά διακαώς επιζητούμενη .

Τέλος να δηλώσω ότι φιλοξενίες άλλων μακαντάσηδων μπορούν στο μέλλον να ανέβουν , ενώ σιγά σιγά θα συμπληρωθεί ένα μικρό blogroll από ιστότοπους που θεωρώ πραγματικά σημαντικούς.

*  Δεν δίνω το link για να αποφύγω τυχόν trackbacks  😉  και να φανεί ότι επιχειρώ να αυτοδιαφημιστώ εντός της Καλύβας . Στο άρθρο μου αυτό στη Καλύβα υπάρχουν τα link που οδηγούν στο «σημείο θραύσεως» .

** Τα δύο υπερμεγέθη ποιητικά μου ατοπήματα ( Γράμμος , Μαριώ )  θα εκτεθούν σύντομα σε δημόσια χλεύη στο παρόν blog σε ιδιαίτερες σελίδες . Αντίθετα τα του ΙΘΙ σχετικά μου θα παραμείνουν στη Καλύβα , όπου δικαιωματικά ανήκουν.

[ Αν τα ανωτέρω σας θυμίζουν ουκάζιο αταμάνου μπορώ να υπογράψω και ως Καπετάν Φούρκας ]

This entry was posted in Διαδικαστικά φληναφήματα. Bookmark the permalink.

4 Responses to Μετά τα «δραματικά γεγονότα»….

 1. Ο/Η suigeneris λέει:

  Παπούλη,
  καλή αρχή, από καρδιάς εύχομαι .. !
  Νομιζω πως η ευαισθησία και η διακριτικότητα με την οποία προσεγγίζεις τα -ΙΜΗΟ- απογοητευτικά [και όχι μόνο «δραματικά»] γεγονότα, (για κάποιους από εμάς που υπήρξαμε θαμώνες την προηγούμενη τετραετία αρχικά στα ‘Μυστικά του Κόλπου’ και μετά στην ‘Καλύβα Ψηλά στο Βουνό’), λέει πολλά για την αφεντιά σου ..
  «Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι «._

  θγ. Έρρωσο & περιμένουμε ..
  8)

 2. Ο/Η Μαύρο πρόβατο λέει:

  Καλησπέρα,

  να ξεκαθαρίσω οτι τα υπονοούμενα «γεγονότα» καθαυτά δε μ’ενδιαφέρουν. Για τον πλάνητα αναγνώστη σημειώνω από μνήμης οτι
  -ο εδώ μπλογκοκύρης ήταν για χρόνια τακτικός σχολιαστής, κατόπιν ένας εκ των συντακτών, του μπλογκ «Η καλύβα ψηλά στο βουνό», του καλαματιανού, αλλά από χρόνια εγκαταστημένου στη Θεσσαλονίκη, Πάνου Ζέρβα.
  -Το μπλογκ εκείνο, ποικίλου περιεχομένου αλλά κάπως πιό εστιασμένο στην ελληνική πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική θεματολογία, ξεχώριζε/ξεχωρίζει για την ποσότητα των δημοσιευμάτων (συνήθως, περισσότερα ποστ ανά μέρα!), τους ζωντανούς διαλόγους (συχνά, πολλές δεκάδες σχόλια) από έναν πυρήνα μιας δεκάδας τακτικών σχολιαστών (σχεδόν καθημερινά, μερικοί ανέκαθεν, άλλοι επί μήνες) και πολλές δεκάδες λιγότερο τακτικών ή διαττόντων, και τη μεγάλη του επισκεψιμότητα (σταθερά διεθνώς στις πρώτες θέσεις των μπλογκ στη δημοφιλή τεχνική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και αυτό εδώ το μπλογκ).
  -Δύο ιδιαιτερότητες συμπληρώνουν το προφιλ της «Καλύβας»: α) το τελευταίο διάστημα (διψήφιο αριθμό μηνών;), ο Πάνος Ζέρβας άνοιξε το μπλογκ του σε πέντε-έξι από τους τακτικότερους σχολιαστές του, που έγιναν συντάκτες. Όλοι οι «συνεργάτες» ανταποκρίθηκαν και δημοσίευσαν σημαντικό αριθμό ποστ. β) πολλά παλαιότερα δημοσιευμένα ποστ ξανατοποθετούνται στην κορυφή της στίβας των δημοσιεύσεων, «επανεκδίδονται» κατά κάποιον τρόπο, με το διάλογο να συνεχίζει από την ημερομηνία «επανέκδοσης». Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τακτικά και σε αρκετά ποστ περισσότερες φορές (λεπτομέρεια: στην επικεφαλίδα βρίσκεται πάντα η ημερομηνία του πρώτου «ανεβάσματος»).
  -Την τελευταία περίοδο, υπήρξε απόκλιση του παπούλη με τον Πάνο Ζέρβα, που τελικά κατέληξε στην απόφασή του πρώτου να μη συμμετέχει πιά στο μπλογκ του δεύτερου, απόφαση στην οποία αναφέρεται το ποστ αυτό και οι παραπομπές του.
  Η απόκλιση είναι αναγνωρίσιμη και ευανάγνωστη στην θεματική που καταπιάνεται με την Αριστερά σε σχέση με τα γεγονότα της περιόδου 1940-1949 στην Ελλάδα, θεματική πάνω στην οποία ο Πάνος Ζέρβας δημοσιεύει/επαναδημοσιεύει από παλιά, τους τελευταίους μήνες δε πολύ συχνά, δέσμη σημειωμάτων.

  Χαίρομαι προκαταβολικά όχι για την απόκλιση και τη σύγκρουση, αλλά για το επακόλουθό της, την πρωτοβουλία του παπούλη ν’ανάψει το καζάνι της evil witch.
  Στοιχηματίζω οτι κάμποσοι διαβάτες της ελληνικής μπλογκόσφαιρας με συμβατότητα στο ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων του, αναζητούσαν και απολάμβαναν τα κείμενα με την υπογραφή του. Στο εξής λοιπόν θα πρέπει να λοξοδρομούν και προς τα εδώ, και στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου εν αντιθέσει προς το «φυσικό κόσμο», είναι οι (πιό πλούσιοι) περίπατοι που κάνουν το (πιό ενδιαφέρον) τοπίο!

 3. Ο/Η papoylis λέει:

  Μπλακσίπιε

  Αφού σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια , να σημειώσω ότι ο λόγος της αποχώρησης μου από τη καλύβα του Πάνου έχει να κάνει περισσότερο με κάποιες ειδικές «λεπτότητες» και όχι με τα Εμφυλιοπολεμικά. Δεν θέλω να επεκταθώ στα σχόλια αυτού του ποστ ( του μοναδικού σχετικού που θα υπάρχει στο μπλόγκ μου ) και δεν θα το κάνω στο μέλλον αν δεν προκληθώ βάναυσα. 🙂

 4. Ο/Η kapetanios λέει:

  «..Ορισμένα από τα άρθρα που σχεδιάζονταν για τη Καλύβα θα ανέβουν σταδιακά εδώ ( όταν δώσει ο γιαραμπής να ολοκληρωθούν) ..»
  ..κι απ εδω θα τα κλέψει ο καπεταν καπετάνιος για να τα αναδημοσιεύσει στο καρνάγιο 🙂

  Παπούλη
  τίποτε δραματικό δεν υπήρξε -κατά την γνώμη μου πάντα- στην δρομολόγηση ενός αρνητικού για πολλούς από εμάς κλίματος εντός της καλύβας -τελεία.

  Σε αντίθεση βέβαια με τα δραματικά, τραγικά και γελοία συνάμα γεγονότα που ακολούθησαν την φυσιολογική (για κάποιον που σέβεται τον εαυτό του) αποστασιοποίηση σου ,με πρωταγωνιστές ανώνυμους και επώνυμους νεανίες που ατενίζουν το μικρό μικρούτσικο μπόι τους με θαυμασμό -προϊόν αλαζονείας.
  Το διαδίκτυο βλέπεις αφήνει πρόσφορο έδαφος σε κάθε τυχάρπαστο «περιορισμένης ευθύνης» νεανία να βγάλει ότι απωθημένα κρύβει ο λογισμός του ανέξοδα -το έργο το έχουμε δει πολλάκις. Πολλές φορές μάλιστα επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές καθότι το χωριό μικρό και κακό χωριό τα λίγα σπίτια
  Μαθημένα τα βουνά απ τα χιόνια και ξεκίνα να γράφεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s